Cel mai bun aparat de aer conditionat de 12000btu

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.20

 

Cum aleg cele mai bune aparate de aer conditionat de 12000btu

 

Ghidul cumparatorului

Traind intr-o tara in care doar in perioada sezonului estival ne amintim ca nu ne place canicula, ar fi bine sa ne gandim din start la confortul termic pe timpul verii. Studiile arata ca, un mediu inadecvat din punct de vedere al temperaturilor ambientale determina nu numai scaderea productivitatii in munca, stari de oboseala si somnolenta, ci si un somn agitat si mai putin odihnitor. De aceea, atat persoanele fizice, cat si firmele decid sa amelioreze conditiile ambientale, instaland aparate de aer conditionat.

Dincolo de faptul ca trebuie sa consideri si implicatiile ecologice cand vrei sa-ti instalezi un sistem de climatizare de acest tip(care practic determina distrugerea ozonului prin faptul ca aparatele mai vechi folosesc agenti de racire derivati din clorofluorocarbon), trebuie sa te mai gandesti si la economia energetica, rentabilitate si eficienta. Cele mai recomandate unitati pentru racirea unor suprafete de 24 – 35mp raman sistemele cu capacitate de racire sau incalzire de 12000btu. Bineinteles, cifrele sunt calculate standard, iar daca vrei sa determini unde gasesc aparat de aer conditionat de 12000btu la un pret bun si alti doritori, iata ce trebuie sa consideri:

A.1 Aparat de aer conditionat 12000 btu

Caracteristicile spatiului: Calculul standard spune ca trebuie sa alegi o putere de aproximativ 300btu pentru fiecare metru patrat ce trebuie racit. Sa obtii racoare intr-o locuinta nu e acelasi lucru cu a raci un spatiu de birouri.

In primul caz, suprafata geamurilor, orientarea casei sau a apartamentului si gradul de izolare pot determina pastrarea mai eficienta a aerului racoros in interior. De aceea, in special pentru  spatii de pana la 40mp poti instala un produs cu putere de racire 12000btu. Daca vorbim de un loc in care functioneaza simultan mai multe computere(produc si acestea caldura), orientarea este special aleasa pentru a beneficia de lumina pa tot timpul zilei, iar geamurile sunt foarte mari, e clar ca scad si capabilitatile dispozitivului, acesta putand lucra eficient doar cu 20 – 30mp ca suprafata. BTU e prescurtarea de la British Thermal Unit si constituie unitatea de masura pentru puterea de lucru a fiecarui aparat de aer conditionat. In mod firesc, cu cat este mai mare, cu atat mai rapid va raci produsul, dar va consuma si energie pe masura.

 

Tipul unitatii: Exista modele cu montaj fix si, mai nou, produse portabile, care pot fi mutate dntr-o camera intr-alta pentru a racori spatiul respectiv. Ca performante, trebuie sa recunoastem ca cele fixe, cu montaj clasic de perete, sunt cele mai eficiente, intrucat sistemul de evacuare si ventilare este bine pus la punct, deci incaperea ramane izolata corespunzator termic in momentul in care sunt active.

Cele mobile au portabilitate mare, dar necesita sistem de aerisire, ceea ce te face de multe ori sa tii un geam sa o usa deschise(scotand furtunul de evacuare in exterior), pentru a le permite eliminarea aerului cald. De aceea, eficienta acestor variante scade, in ciuda puterii de racire.

 

Tehnologia: Ai de ales intre dispozitive clasice si modele tip invertor. Cele clasice consuma mereu aceeasi energie pentru a lucra cu o putere fixa. Din acest motiv nu sunt foarte economice. In schimb, acum sunt comercializate ceva mai ieftin, dar diferentele fata de invertoare nu sunt mari ca game de pret.

De cealalta parte, sistemele cu aer conditionat si invertor modereaza constant fluxul de aer in functie de valorile din incaperea in care sunt montate. De aceea racirea se face mult mai eficient, se consuma mai putina energie, iar temperatura din incapere scade de doua ori mai rapid decat in cazul unui sistem non-inverter.

Am notat aici cele mai importante pareri despre cele mai bune aparate de aer conditionat de 12000btu, iar daca vrei mai multe detalii, te invitam sa parcurgi si a doua parte a ghidului, in care vezi exemplificate si argumentate aspectele discutate mai sus. Propunem sa cumperi un dispozitiv prin comanda de pe Internet atat pentru ca il gasesti mai ieftin, cat si pentru ca ai de unde alege, oferta de modele fiind mai diversificata decat in magazine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Samsung AR12KSWSBWKNZE

 

1.Samsung AR12KSWSBWKNZEDaca ar fi sa decidem care este cel mai bun aparat de aer conditionat de 12000btu de la Samsung, cu siguranta acest model ar fi un candidat competitiv.

Ca sistem de functionare, produsul este un invertor digital foarte eficient din punct de vedere al consumului energetic, prin optimizarea activitatii compresorului intern. De aceea, face parte din clasa A++ ca eficienta in racire. Poate sa si incalzeasca, iar suprafata pentru care este recomandat e de circa 40 de metri patrati. Este realizat cu design inteligent, incluzand filtru CareFilter HD 69, care elimina mare parte dintre agentii alergenici cum ar fi praful si acarienii.

Asigura si o functie de dezumidificare a aerului, iar setarile de lucru sunt diverse, permitand cateva viteze de racire, in functie de preferinte. Functia AutoRestart si cea Night Mode garanteaza o activitate constanta si silentioasa, ajungandu-se la doar 56dB produsi ca zgomot de unitatea interioara. Un display generos si functia de setare Wi-Fi permit un control optim al parametrilor de functionare.

 

button 1

 

 

 

 

Whirlpool SPIW 412L Inverter

 

2.Whirlpool SPIW 412L InverterPoate nu credeai ca vei gasi un aparat de aer conditionat de 12000btu inverter ieftin si bun, insa aceasta oferta de la Whirlpool il contine.

Este recomandat pentru administrarea apartamentelor de dimensiuni mici, putand lucra eficient in spatii de pana la 35mp si facand parte din clasa de energie de racire A+. Asigura functiile de racire, ventilare, incalzire si dezumidificare ca principale utilitati. Include tehnologie al 6-lea simt si reuseste sa garanteze si alte optiuni suplimentare foarte utile pentru intrebuintare casnica: autocuratare, power save, timer, auto restart, jet si Sleep Mode, generand cel mult 53dB in interiorul locuintei. Trei trepte de viteza pot fi setate in functie de diferenta de temperatura ce trebuie obtinuta, iar filtrul din carbon activ neutralizeaza mirosurile neplacute. Un mic display electronic iti sta la dispozitie, aratandu-ti cum se efectueaza setarile, acestea fiind controlate dintr-o telecomanda integrata in pachet. Dispozitivul este disponibil in doua variante cromatice de design, alb si argintiu.

 

button 1

 

 

 

 

Samsung AR12KSFPEWQNZE

 

3.Samsung AR12KSFPEWQNZEPentru ca ofera un raport excelent calitate-pret, acest model de aparat de aer conditionat Samsung merita atentia cuvenita. Din start putem spune ca lucreaza economic, caci incorporeaza tehnologie Smart Inverter, ceea ce il situeaza in clasa de economie energetica si eficienta A+, cu un consum de 1130W la racire si 1220W la incalzire.

Prin sistemul Turbo Cooling, racirea incaperilor se activeaza rapid, dispozitivul fiind recomandat pentru spatii de 30 – 35mp. Va asigura ventilarea, racirea, dezumidificarea si chiar incalzirea intr-un apartament, avand si functie cu protectie antibacteriana sau impotriva alergiilor, pe langa filtrul FullHD 60, foarte eficient in eliminarea particulelor nedorite din aerul locuintei. Se utilizeaza usor, fiind adaptabil, caci ofera optiune Sleep Mode, cu minimum de decibeli produsi(59dB) si control Wi-Fi, usor de setat si intrebuintat din toata locuinta.

Pentru o mentenanta usoara si in sprijinul fiabilitatii, sistemul de autocuratare este un atu. In Stand By nu consuma energie, iar telecomanda este o modalitate suplimentara de setare binevenita.

 

button 1

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status