Cea mai buna statie meteo digitala

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

 

Cum aleg cele mai bune statii meteo digitale

 

Ghidul cumparatorului

Pana nu demult, o statie meteo detineau in principal specialistii in domeniu, insa ulterior si agricultorii si-au dat seama ca astfel de dispozitve sunt utile, mai ales pentru ca pot oferi date esentiale cu privire la conditiile de mediu propice culturilor agricole. Pentru uz conventional se recomanda modelele digitale, care pot fi intrebuintate fara probleme si de catre utilizatorii casnici. Cei ce prefera sa se informeze prealabil unde gasesc statie meteo digitala la un pret bun sunt sfatuiti sa decida ce sa-si cumpere, in functie de urmatoarele repere:

Optiunile utile, pe care oricine se va bucura sa le aiba la dispozitie, sunt: termometru(afisaj temperatura), higrometru(analiza umiditatii relative), barometru(cuantificarea presiunii atmosferice), pluviometru(cantitatea de precipitatii) si anemometru(inregistrarea vitezei curentilor de aer). Cele obligatorii raman afisajul temperaturii si al umiditatii.

Dispozitvele se impart in modele de exterior si de interior. Primele sunt construite pentru a face fata conditiilor meteo mai putin favorabile, care pot determina deteriorarea aparatului in timp. Cele din a doua categorie se plaseaza in locuinta si ofera toate datele inregistrate in orice moment al zilei.

Un factor deosebit de important de verificat pentru constructia dispozitivelor este senzorul. Cu cat mai multi senzori externi include statia, cu atat mai precise vor fi informatiile oferite. Daca nu gasesti modele comercializate cu tot cu senzori, e obligatoriu sa procuri macar un astfel de accesoriu din alte surse si sa te asiguri ca e compatibil cu statia meteo aleasa.

Cei mai pretentiosi pot alege aparate sofisticate, care asigura si prognoza meteo pe cateva ore sau chiar zile intregi. Utilizatorilor fara cunostinte in domeniu le recomandam modele care afiseaza valori minime, maxime si implicit pe cele care arata confortul, ca sa aiba puncte clare de reper. Raza de transmisie a senzorilor catre statie va fi una cat mai mare, iar afisajul digital trebuie sa arate in cifre usor lizibile datele preluate.

Anumite pareri despre cele mai bune statii meteo digitale sunt de acord ca o interfata usor de utilizat, chiar si de catre cei neavizati, este de preferat. Vei mai analiza precizia de citire – care trebuie sa fie de ordinul unei singure unitati, plaja de afisaj a valorilor – care sa le includa pe cele inregistrate zilnic/anual in zona respectiva si modul de alimentare cu energie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TFA S 30.3054.10 


E foarte posibil ca aceasta sa reprezinte cea mai buna statie meteo digitala gata echipata cu senzori, permitand preluarea datelor din  4 incaperi diferite sau din diverse zone, aflate in exterior in preajma locuintei. Produsul se livreaza insotit de 3 senzori, insa accepta adaugarea unui numar maxim de 8, astfel incat sa poata fi extinsa aria de unde se vor prelua datele, mai ales ca emitatoarele sunt controlate radio wireless pana la o distanta maxima de 100m.

Permite afisarea temmeraturilor, in intervalul 0-60°C, pentru interior, si – 40-60°C, pentru exterior, la fel de bine cum poate afisa umiditatea interna(20-90%) si pe cea exterioara(10-99%). Desi ofera o precizie de 1 unitate, nu ofera prognoze meteo si va prezenta ca repere doar valorile minime, maxime si pe cele considerate in limitele confortului.

Ofera alarma pentru umiditate, se alimenteaza simplu, cu baterii AAA, iar display-ul permite analiza constanta si simultana a tuturor datelor preluate de catre cei 3 senzori, oferind astfel si o modalitate de comparatie.

 

 

 

 

 

Oregon Scientific EW-93 

 

Modelele Oregon sunt destul de cautate pe piata din Romania, iar simplul fapt ca dispozitivul aici amintit reprezinta o statie meteo digitala, ieftina si buna constituie un argument major pentru potentialii cumparatori. Aparatul face parte din gama Oregon Scientific si se recomanda utilizarea acestuia in spatiile interne sau, facultativ, in exterior.

Este apreciat intrucat ofera o scurta prognoza pentru urmatoarele 12-24 de ore, asigurand si alarma la gheata(inghet), in cazul in care conditiile atmosferice sunt propice fenomenelor specifice. Cateva pictograme utile iti permit sa analizezi intuitiv prognozele oferite. Display-ul, desi nu este touch screen, include lumina de fundal pe care se pot verifica datele in intuneric.

Se poate analiza doar temperatura, interior/exterior, si timpul, intrucat include si functie de ceas. Accepta un singur senzor optional, cu o raza de operare de pana la 30m. Acesta nu este inclus in pachet. Statia opereaza in limita de valori de -5 ° C – + 50 ° C.

 

 

 

 

 

TFA S 35.1135.02 

 

Acest model de statie meteo cu senzor wireless iti poate arata eficient temperatura si umiditatea in interiorul locuintei sau in exteriorul acesteia. Lucreaza cu 3 transmitatoare externe, care asigura o raza de semnal de pana la 50m, oferind un perimetru suficient de mare pentru preluarea datelor.

Functiile suplimentare sunt alarma la inghet, prognoza meteo, ceas si desteptator cu snooze. Pentru interior, temperaturile vor fi citite in intervalul 0-45 grade Celsius, in timp ce la exterior, plaja de analiza se extinde de la -40, la +70 grade Celsius. Pentru umiditate, valorile redate se incadreaza intre 20 de procente si 90, umiditate relativa – aspecte considerate adecvate pentru confort uman si specifice zonei noastre geografice.

Piesa se livreaza cu un singur senzor, deci celilalti vor trebui procurati altfel si platiti suplimentar. Ecranul digital este iluminat, iar pictogramele si valorile sunt afisate astfel incat sa poata fi interpretate cat se poate de intuitiv.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status