Cea mai buna soba pe gaz Zilan

Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.20

 

Cum aleg cele mai bune sobe pe gaz, de la Zilan

 

Ghidul cumparatorului

Sobele au devenit una din cele mai cautate solutii pentru incalzirea caminului. Pe piata putem gasi diverse tipuri de combustibil pentru acestea: lemn, brichete, carbune, ori gaz. Exista si modele mixte, care imbina mai multe tipuri de combustibil, iar in acest articol vi se vor prezenta sobele Zilan, ce folosesc atat gaz, cat si rezistente electrice pentru a-si spori capacitatea de incalzire.

Veti afla cum sa alegeti un model potrivit nevoilor dumneavoastra, si veti putea si comanda rapid produsul dorit, prin linkurile puse la dispozitie.

 

 

Fondata in Turcia, in 1994, ca producator si distribuitor de produse pentru uz casnic, compania Zilan a intrat pe piata romaneasca in 2002, cu o paleta foarte larga de marfuri. Astazi, sub aceasta sigla se vand sisteme de incalzire, produse de constructii si gradina, dispozitive electrocasnice, decoratiuni interioare si diverse consumabile pentru ingrijirea domiciliului si gospodariei.

Multe pareri despre cele mai bune sobe pe gaz Zilan mentioneaza un numar de aspecte importante la alegerea acestor dispozitive de incalzit. Pe scurt, acestea tin de puterea de incalzire, sistemele de siguranta, combustibil si, eventual, dimensiuni.

Puterea – se masoara in Wati si reprezinta cat de bine poate incalzi soba. In gama acestui producator puteti intalni si puteri de 4200 Wati, prin care se intelege o incalzire eficienta a unui spatiu de circa 100 de metri cubi – spre exemplu, o incapere de 10 x 3 x 3 metri ca dimensiuni, orientativ. Desigur, puteti incalzi si spatii mai mari, dar nu cu asa o eficienta – aici conteaza si cat de bine este izolata termic camera respectiva.

Siguranta este un element de importanta maxima – fara sisteme care sa previna accidentele, o soba devine un factor periculos in camin. In aceasta privinta, puteti vedea in gama Zilan produse cu supape care intrerup gazul, daca nivelurile de monoxid si dioxid de carbon depasesc limitele normale (1.5%), si cu supape care opresc automat operarea daca flacara devine prea slaba.

In plus, pentru a minimiza sansele de incendiu, piesele cu temperaturi inalte sunt protejate de grile metalice.

Combustibilul: puteti gasi si o soba pe gaz Zilan la un pret bun axata numai pe acest combustibil, sau care sa fie echipata si cu rezistente electrice, pe langa sistemul de ardere cu flacara. Astfel, beneficiati de doua moduri de incalzire, ceea ce este util mai ales daca mutati produsul dintr-un spatiu in altul (spre exemplu, intr-o camera nu aveti butelie, dar aveti priza).

In ceea ce priveste alimentarea cu gaz, va trebui sa fiti atenti la ce cumparati, intrucat exista modele ce nu permit conectarea la reteaua casei, deci vor functiona numai cu butelie!

In ceea ce priveste dimensiunile, sobele acestea sunt destul de mici (42 x 72 x 35 cm este carcasa standard), iar greutatea nu depaseste 10 kilograme (fara butelie).

Acestea fiind spuse, daca doriti sa cumparati rapid un produs de incalzire Zilan, iata cateva exemple, acompaniate de link-uri pentru comanda rapida:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Zilan ZLN-8458

 

ZLN-8458 este un model de soba pe gaz Zilan, ieftina si buna, care asigura o incalzire eficienta spatiului in care o instalati, mai ales daca volumul total al acestuia nu depaseste 100 de metri cubi. Ca sa va dati seama cat inseamna asta, puteti sa va imaginati o camera de 40 de metri patrati si 2,5 metri in inaltime, sau alternativ o camera de 10 m lungime x 3 m latime x 3 metri inaltime – in orice caz, o suprafata echivalenta cu un apartament mediu.

Puterea maxima de 4200 de wati este obtinuta prin conectarea la o butelie cu gaz GPL. Din pacate produsul nu poate fi racordat la o retea de gaz.  In ceea ce priveste sistemele de protectie, exista trei aspecte prin care se reduc sansele de accidente: in primul rand, se ofera o supapa cu detector de gaze, aceasta intrerupand functionarea daca nivelul de monoxid sau dioxid de carbon din incaparea respectiva se apropie de cote care pot pune in pericol utilizatorii (pragul este 1.5%). Astfel, riscul de intoxicatii este eliminat. Al doilea sistem de siguranta este supapa care opreste soba daca flacara se stinge, pentru a nu fi emanate gaze de butelie in incapere.

Iar al treilea factor de siguranta este grila metalica ce acopera intreaga suprafata a aparatului, pentru a tine orice obiect departe de elementele de ardere si de reflector, pentru a nu exista sanse  de incendii. Pe scurt, este un produs eficient, accesibil, care permite o utilizare sigura. Dimensiunile sale sunt 72 x 42 x 41 cm, iar greutatea este de 9 kg.

 

 

 

Zilan ZLN-8465

 

In cazul modelului Zilan ZLN-8465, tipul de alimentare este mix: o puteti folosi atat cu gaz, cat si cu electricitate, fiind echipata si cu trei rezistente, iar puterea totala generata este de 4200 de wati. Astfel, o zona de 40 de metri patrati cu o inaltime standard de 2,5 metri va fi incalzita eficient, iar daca beneficiati de o izolare termica buna a imobilului, volumul total al spatiului incalzit poate fi si mai mare. Are trei trepte de putere: 1550, 2900 si 4200 de Wati, deci puteti regla capacitatea sa in functie de marimea incaperii, pentru a regla consumul in mod adecvat.

Foloseste gaz GPL sau curent de 220 de volti de la reteaua standard de electrificare. Include si supapa de siguranta care opreste gazul in caz de acumulare de dioxid sau monoxid de carbon, dar si supapa care inchide instalatia in cazul in care produsul se inclina sau se rastoarna accidental. Totodata, atat elementele de incalzire cu flacara cat si rezistentele electrice sunt protejate de grilaje, pentru a nu intra in contact cu materiale ce pot lua foc, sau pentru a nu fi atinse accidental de copii.

Consumul de gaz minim este de 103 grame/h, iar cel maxim este de 305 grame/h, deci o butelie standard de 27 de litri va tine mai mult de 3 zile. Dimensiunile sunt de 42 x 72 x 35 cm (latime x inaltime x adancime), iar greutatea este de 10 kilograme. Prin urmare, va fi mutata usor din camera in camera, pentru o incalzire mai uniforma a caminului dumneavoastra.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status