Cea mai buna soba pe gaz Tesy

Am modificat articolul ultima data pe: 08.08.20

 

Cum aleg cele mai bune sobe pe gaz, de la Tesy

 

Ghidul cumparatorului

In cazul in care cea mai potrivita solutie de incalzire, in ceea ce te priveste, este o soba alimentata cu gaz, iti propunem sa arunci o privire la oferta marca Tesy. Suntem destul de siguri ca vei fi incantat de raportul intre pret si calitate – ca si ceilalti cumparatori care au avut ocazia sa o testeze si au avut amabilitatea de a impartasi cu noi experienta lor.

 

 

Tesy este unul dintre cei mai mari producatori din Bulgaria, lista lor de produse patrunzand cu succes si pe piata romaneasca. Fiind caracterizate de preturi accesibile si o functionalitate ce concureaza cu alte nume consacrate din domeniu, piesele marca Tesy s-au impus si ocupa azi un loc bun in lista preferintelor cumparatorilor.

Ca sa le poti spune prietenilor ca ai cumparat o soba pe gaz Tesy, la un pret bun, e bine sa verifici in prealabil caracteristicile tehnice ale acesteia si masura in care corespund ele nevoilor tale. Primul aspect care merita verificat e legat de putere, raportata la suprafata pe care o ai de incalzit.

De pilda, daca produsul urmeaza sa fie instalat intr-o incapere cu un volum de pana la 100 mc, ceea ce corespunde, in mod normal, unei suprafete de pana la 40 mp, o putere maxima de 4200 W este potrivita pentru ca functionarea sa fie eficienta.

Desigur, reglarea treptelor de putere – ca optiune suplimentara utila – se va realiza in functie de gradul de izolare al spatiului, de temperatura de afara si de obiceiurile zilnice ale familiei.

Principala preocupare in cazul sobelor pe gaz este legata de eventuala scadere a concentratiei de oxigen din incapere, respectiv cresterea celei de dioxid de carbon. Numeroase pareri despre cele mai bune sobe Tesy aduc in discutie necesitatea existentei unui sistem de siguranta, care sa intrerupa automat functionarea, daca se detecteaza ca in incapere, concentratia de CO2 depaseste o anumita valoare. In acest fel, intreaga familie va fi in deplina siguranta, si tot ceea ce ai de facut este sa aerisesti periodic – lucru perfect necesar chiar si in absenta unui sistem de incalzire din aceasta categorie.

Alimentarea cu GPL a unei sobe, indiferent de brandul caruia ii apartine aceasta, se asociaza intotdeauna eliminarii unei cantitati semnificative de apa. Este motivul pentru care producatorii confectioneaza piese de capacitate mare, care sa functioneze in spatii mari, si insista pe nevoia de aerisire periodica. Nu vei evita numai acumularea de gaze toxice, ci si cresterea nivelului de umiditate dincolo de pragul de confort si siguranta, ceea ce s-ar putea asocia cu formarea mucegaiului in zonele neventilate de pe peretii exteriori slab izolati.

Consumul de gaz este un parametru important, care trebuie cunoscut de catre orice cumparator, care va avea astfel ocazia de a-si optimiza modul de functionare in vederea unei economii financiare, dar si de a fi mereu pregatit cu butelia de schimb, in asa fel incat sa nu ramana in pana de combustibil in omente delicate.[ In general, produsele din aceasta categorie au un consum raportat in jur de 150 g combustibil pe ora, in treapta mica de functionare, si de 300 g in cazul arderilor intense.

Ai, in continuare, ocazia de a te familiariza cu unul dintre cele mai apreciate produse din categorie, disponibil in magazinele online la preturi avantajoase. Precizam, in plus, ca aprecierea vine nu numai din partea specialistilor, ci si din a utilizatorilor care au avut ocazia sa il testeze.

 

 

Tesy LD 168D

 

Avantaje:

Produsul este adecvat in incaperi de dimensiune medie si mare.

Este prevazut, din constructie, cu 3 trepte de functionare, pentru personalizarea arderii in functie de nevoi.

Echipamentul este dotat cu sisteme de siguranta fiabile, care ii fac utilizarea lipsita de riscuri.

Consum incadrat in limite uzuale pentru o piesa de acest tip.

 

Dezavantaje:

Soba este proiectata incat sa fie utilizata exclusiv pe baza de GPL, asadar nu ai optiunea de a o racorda, mai tarziu, la sursa de gaze naturale, in cazul in care aceasta devine o posibilitate viabila in zona in care locuiesti.

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE:

Propunerea noastra pentru Tesy LD 168D a pornit de la ideea ca ai nevoie de o sursa alternativa de incalzire in spatii generoase, care respecta principalele cerinte pentru montajul in deplina siguranta a unei piese din aceasta categorie. In functie de puterea de lucru pe care esti dispus sa o folosesti, si de perioada de timp pentru care o vei utiliza pe fiecare segment de 24 de ore, produsul descris face fata in incaperi intre 35 si 40 mp si cu un volum total de pana la 100 mc de aer.

Deosebita eficienta, remarcata de altfel si de catre cumparatorii care au avut deja ocazia sa o testeze, se datoreaza in parte celor 3 trepte de putere, pe care le poti varia in functie de caracteristicile spatiului si de modul de utilizare al acestuia. Pentru o incalzire rapida, poti opta pentru puterea maxima de lucru, ceea ce furnizeaza un total de 4200W; pentru mentinere, poti alterna treapta medie, de 2900W , cu cea inferioara, de 1550W. Astfel, vei reusi sa pastrezi o temperatura confortabila, cu un consum limitat de combustibil.

Indiferent pentru ce soba de gaz Tesy ieftina si buna optezi, elementele de siguranta sunt esentiale pentru o functionare lipsite de riscuri si griji. Iar modelul pe care ti-l propunem incorporeaza un numar substantial de alternative utile: in primul rand, detectorul de gaz incorporat opreste automat functionarea in cazul in care se detecteaza o cantitate prea mare de CO2 sau CO in aerul din incapere; ca sa o repornesti, este necesar a aerisesti, altfel dispozitivul va continua sa sesizeze valoarea mare a concentratiei si sa blocheze functionarea.

Apoi, pentru a se evita pierderile de GPL in incapere, soba este prevazuta cu un sistem de siguranta care blocheaza automat alimentarea daca flacara pilot se stinge. In sfarsit, grila metalica din partea din fata, blocheaza accesul la intreaga zona de ardere, in asa fel incat sa minimizeze riscul de arsura accidentala.

Consumul nu te scoate din zona de confort, in ciuda eficientei ridicate. Consideram ca el se incadreaza in valorile standard pentru acest gen de combustibil, indicatiile producatorului mentionand valori intre 145 si 305 g GPL pentru fiecare ora de functionare, dependent de setarea de putere pentru care ai optat.

 

Concluzie:

Consideram ca Tesy LD 168D este o soba pe GPL care intruneste conditiile de functionare necesare pentru a pune la dispozitia cumparatorului o experienta de inalta calitate, respectand totodata standardele de siguranta.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status