Cea mai buna plasma termica radianta

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune plasme termice radiante

 

Daca spatiul pe care il detii nu poate fi racordat la o sursa de gaz, ca sa poti instala o centrala termica alimentata astfel, sau daca pur si simplu iubesti inovatiile, este momentul sa optezi pentru un mijloc nou si modern de incalzire. Este vorba despre plasma termica radianta, o solutie moderna si ingenioasa.

Multe dintre pareri despre cele mai bune plasme termice radiante aduc in discutie o comparatie plasma termica vs panou radiant. Foarte pe scurt, trebuie sa stii ca plasma reprezinta o varianta superioara de panou. Suprafata ei este intotdeauna realizata din sticla, ea functioneaza intotdeauna pe baza de radiatii infrarosii, iar rezistenta nu este una traditionala, ci este inlocuita de o pelicula subtire de argint care acopera intreaga fata interna a panoului frontal. Rezultatul este o incalzire uniforma a spatiului, un randament mai bun si un efect antibacterian intens datorat ionilor de argint care, se stie, au serioase proprietati antiseptice.

Alegerea plasmei perfecte pentru tine poate reprezenta o provocare. Este important sa dimensionezi corect elementul la volumul incaperii in care este ea instalata. Ne referim aici la puterea si dimensiunile plasmei. Randamentul optim se obtine la o combinatie intre puterea mica si dimensiunile mari, ambele raportate desigur la dimensiunile camerei si la alte particularitati legate de gradul de izolare al acesteia, numarul de ferestre, temperatura de confort termic si asa mai departe.

O putere mica, pentru camere de pana la 10mp, inseamna aproximativ 600 W. O camera de 15 mp necesita o plasma de aproximativ 1000 W, in tip ce piesele de pana la 2000 – 2500 W sunt potrivite pentru spatii de pana la 50 mc.

Functiile suplimentare sunt de asemenea importante. Controlul electronic al treptelor de putere, timerul si telecomanda sunt doar cateva dintre cele mai apreciate. Iar asocierea acestora cu posibilitatea de a instala un termostat de camera ce va regla automat consumul este ideala. Asigura-te ca instalezi corespunzator dispozitivul si ca vine insotit de protectie la suprasarcina, supraincalzire, supratensiune.

Daca te intrebi unde gasesc plasma termica radianta la un pret bun alti cumparatori, avem vesti bune. Exista magazine online cu o oferta bogata – mai bogata decat cea a magazinelor fizice – la preturi care sfideaza orice concurenta. Iata cateva exemple.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Nano Lompro M 

 

Cea mai buna plasma termica radianta pe care o poti achizitiona cu un pret extrem de accesibil este modelul Nano Lompro M. Este vorba despre o piesa cu radiatii infrarosii adecvata in incaperi de pana la 50 metri cubi, cu o putere maxima de 2400 W si dimensiuni de 40 x 120 x 5 cm. Incalzirea se efectueaza prin intermediul unei pelicule de argint care are de asemenea capacitatea de a elibera ioni in aer, care va fi astfel purificat.

Butonul Pornit / Oprit este echipat cu un indicator luminos de functionare care iti va arata starea aparatului. Avand o greutate de doar 13 kg, panoul poate fi cu usurinta montat pe perete sau pe tavan, in functie de necesitati si de preferinte.

Clasa de protectie IPX4 ii confera rezistenta crescuta la impuritati si umezeala. Aceasta este dublata de siguranta la supraincalzire, care determina oprirea automata a dispozitivului in cazul in care acesta depaseste temperatura de siguranta.

 

 

 

Nano Innova SE 

 

O plasma termica radianta ieftina si buna pe care o recomandam  pentru incaperi de pana la 37 metri cubi, sau pentru spatii mai mari dar bine izolate, este modelul Nano Innova SE. Cu rezistenta de argint si clasa de protectie IPX4, ea este descrisa ca o piesa performanta, multifunctionala, perfecta pentru spatiile care beneficiaza in mod special din urma functiei de dezinfectare a aerului.

Puterea maxima a dispozitivului este de 1800 W, aparatul fiind insa echipat cu 4 trepte diferite, de 400, 500, 800 sau 1000 W. In plus, datorita mecanismului de control electronic integrat, puterea se poate regla pentru un control optim al consumului si al caldurii din incapere. Daca la plasma conectezi un termostat de incapere, consumul va fi optimizat si mai precis.

Protectia la supraincalzire face ca aparatul sa intre automat in stand-by in cazul in care temperatura interna depaseste limita maxima de siguranta. Repornirea se va face automat pe treapta doi de putere, exact ca si in cazul in care dispozitivul este oprit de catre termostatul extern cuplat optional.

 

 

 

Nano Tovago L 

 

Daca dispui de un spatiu relativ limitat pe care trebuie sa il incalzesti, sau daca pur si simplu ai nevoie de o sursa suplimentara de caldura, care sa completeze sistemul principal, plasma termica radianta Nano Tovago L este exact produsul de care ai nevoie. Functionand pe baza de radiatii infrarosii, produsul incalzeste eficient spatiul de locuit, astfel incat diferenta de temperatura intre podea si tavan nu depaseste jumatate de grad.

Piesa despre care discutam este recomandata pentru incaperi de pana la 18 mc, avand o putere maxima de 600 W si 4 trepte de putere, de 150, 200, 300 sau 400 W, reglate prin intermediul controllerului electronic.

Echipata cu telecomanda si cu indicator luminos de functionare, ea permite un control precis al momentului pornirii si opririi. Dimensiunile de 120 x 40 x 5 cm garanteaza o emisie larga de radiatii infrarosii, catre toate directiile. Pentru un control exact al consumului, recomandam achizitia separata a unui termostat de camera.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status