Cea mai buna plasma termica ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 29.01.20

 

Cum aleg cele mai bune plasme termice ieftine

 

In functie de consum si de costurile de achizitie, tot mai multe persoane cauta diferite alternative pentru incalzirea propriei locuinte, avand in vedere ca pretul  gazelor pe piata a fost o perioada mare de timp unul derizoriu.

De aceea, exista utilizatori care opteaza pentru plasma termica ieftina, mai ales ca avantajul unui astfel de aparat consta in folosirea argintului ca element generator de caldura, fapt care aduce beneficii si pentru sanatate: previne dezvoltarea bacteriilor si creeaza un mediu propice pentru somn.

 

 

Numeroase pareri despre cele mai bune plasme termice ieftine recomanda celor interesati sa tina cont, in primul rand, de puterea pe care acestea o ofera.  Variind intre 1800 – 2500 de W, e clar ca dispozitivul este special conceput pentru incalzirea spatiilor medii sau mari. In cazul in care puterea este mai mica, vorbim deja despre un panou radiant si nu despre o plasma.

Oricum ar fi, un aparat eficient garanteaza o putere de 40 – 50 de W/mp, insa pentru a mentine confortul termic in locuinta, alege un dispozitiv prevazut cu trepte de putere si termostat. De regula, plasmele termice ieftine sunt echipate cu una sau doua nivele de putere, care te ajuta sa controlezi temperatura din camera.

Capacitatea de incalzire reprezinta urmatorul parametru de selectie important si poate fi: mica, moderata sau mare. In prima categorie se inscriu plasmele termice concepute sa incalzeasca o incapere restransa de 15 – 20 metri cubi, adica bucataria sau baia, pe cand un aparat care poate gestiona un spatiu de 25 – 35 metri cubi, poate fi folosit cu succes intr-o garsoniera sau intr-un apartament cu o camera.

In ceea ce priveste casele sau locuintele de dimensiuni ceva mai generoase, o plasma termica cu o capacitate de incalzire de 50 metri cubi este ceea ce ai nevoie, nefiind necesara achizitionarea altor piese pe care sa le plasezi strategic in incaperea cu pricina.

Siguranta in exploatare este ultima caracteristica esentiala in alegerea unei plasme termice ieftine. Mai intai, nu trebuie sa lipseasca din componenta acesteia sistemul de oprire automata, atat in momentul in care circuitele se supraincalzesc, cat si-n cazul unui numar mai mare de ore in care aparatul a functionat. Nu in ultimul rand, verifica gradul de protectie de care dispune, numit si standard IPX, care-ti va spune daca produsul ales este protejat corespunzator sau nu.

Te intrebi adesea unde gasesc plasma termica ieftina la un pret bun ceilalti utilizatori? Raspunsul corect este: Internetul.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Nano Innova MM 

 

Se apropie iarna cu pasi repezi, iar echiparea casei cu cea mai buna plasma termica ieftina este un cadou pe care-l poti face familiei intregi. Nano Innova MM se bucura de o putere totala de 2400 de W si promite sa incalzeasca rapid si eficient orice incapere de pana la 50 m3. Mai mult decat atat, avand in vedere ca suprafata este din sticla, iar singura rezistenta folosita, aplicata pe partea inferioara a acesteia, este Argintul, dispozitivul in cauza se lauda si cu un efect antibacterian, respectiv de ionziare a aerului.

Beneficiaza de o singura treapta de putere (1500 de W), insa acest model, spre deosebire de celelalte sisteme de incalzire cu infrarosu, care ofera rezultate zonale, aduna undele infrarosii intr-un unghi de 180°, rezultand astfel o caldura uniforma si omogena, numita “baie de caldura izoterma”.

Este prevazut cu gradul de protectie IPX4 (contra scurgerilor de apa) si de siguranta la supraincalzire. Pretul este avantajos.

 

 

 

Nano Innova SM 

 

Printre cele mai bune plasme termice ieftine, se numara si modelul Nano Innova SM. Acesta insumeaza o putere totala de 1800 de W si dispune de o singura treapta de incalzire, astfel ca va face fata cu brio oricarei sufragerii de pana la 37 m3. Din pacate, confortul termic va suferi putin, avand in vedere ca plasma nu dispune de mai multe nivele de putere si nici de termostat, instrument responsabil de controlul temperaturii din camera. Acesta poate fi insa achizitionat separat si atasat ulterior aparatului.

Totusi, acest lucru poate fi trecut usor cu vederea, daca tii cont de faptul ca dispozitivul foloseste Argintul ca generator de caldura, deci ionizeaza aerul din camera, nu antreneaza praful in incapere si reduce riscul aparitiei bacteriilor.

Este dotat cu un indicator luminos de functionare si dispune de gradul de protectie IPX4, precum si de un buton oprit/pornit.  Pretul este bun si include o garantie pe 36 de luni.

 

 

 

Electric Sun 

 

Pentru cei preocupati de confortul termic din baie sau propria bucatarie, exista aceasta plasma termica ieftina si buna. Electric Sun este, de fapt, mai mult un panou radiant, care masoara o putere totala de 750 de W si care radiaza unde infrarosii de unda lunga (IR) 8 – 15 micrometri, incalzind astfel corpurile solide: omul, peretii, podeaua, mobilierul etc., pozitionate la 3 – 4 m distanta de sursa de caldura.

Nu este dotat cu termostat reglabil, insa acesta poate fi achizitionat separat, si nici cu buton pornit/oprit. In ciuda acestor aspecte, promite o functionare optima intre 2 si 12 ore, in medie 6 – 8 ore pe zi, daca se tine cont de recomandarile facute de producator. Pe scurt, coeficientul de performanta garantat este de 98%.

Poate fi montat atat pe tavan, cat si pe perete, si beneficiaza de gradul de protectie IP20, adica plasma termica nu permite corpurilor straine sa patrunda in interior.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status