n n
n
n
▷ Kituri de incalzire ieftine pentru pardoseala. Analiza comparativa

Cea mai buna incalzire ieftina, pentru pardoseala

Am modificat articolul ultima data pe: 09.12.19

 

Cum aleg cele mai bune sisteme de incalzire ieftine, pentru pardoseala

 

Ghidul cumparatorului

Incalzirea prin pardoseala ofera o uniformizare a aerului cald in incaperea respectiva, eliminand astfel zonele reci, care de obicei apar in punctul cel mai indepartat fata de caloriferele sau sobele clasice. Daca nu ati incercat pana acum un astfel de sistem, mai jos primiti cateva indicatii de baza pentru alegerea kit-urilor potrivite pentru orice camera:

 

 

Fiecare produs de acest gen de pe piata specifica un anumit tip de suprafata in ceea ce priveste materialul care il va acoperi. Respectand aceasta indicatie, veti beneficia de cea mai buna incalzire, fara costuri mari. Prin urmare, puteti alege intre kit-uri pentru gresie, marmura, parchet laminat si chiar covoare sau mochete.

In marea majoritate a cazurilor, insa, produsele vor fi nisate – fie pe suprafete de tipul gresiei ori marmurii, fie pe diverse tipuri de parchet. Rareori veti gasi un sistem care sa fie recomandat si pentru gresie si pentru parchet in acelasi timp, iar acela va fi, probabil, ceva mai scump decat kit-urile destinate unui singur tip de suprafata.

Pentru o incalzire cat mai eficienta, covoarele cu rezistenta electrica pentru pardoseala trebuie sa acopere toata suprafata camerei – sau, cel putin, suprafata pe care se circula (adica nu vor fi montate instalatiile sub mobila, intrucat caldura nu se va putea disipa in aer astfel).

Prin urmare, ar fi bine sa urmariti sisteme de incalzire ieftina pentru pardoseala, la un pret bun, cat mai apropiate de dimensiunile camerei in care doriti sa le instalati. Pe piata se pot gasi kit-uri variate: de la sub un metru patrat pana la peste douazeci.

Si puterea fluctueaza, insa valorile medii la majoritatea produselor sunt de circa 150 de metri patrati.

Daca vorbim despre economie, multe pareri despre cele mai bune incalziri ieftine pentru pardoseala insista asupra instalarii senzorilor si a sistemelor de termostat. Aceste elemente vor monitoriza si controla cat mai eficient regimul de functionare al instalatiei. Prin urmare, costurile la electricitate vor fi reduse, iar dumneavoastra tot veti beneficia de temperaturi confortabile in sezonul rece.

Nu trebuie neaparat sa cumparati senzorii si termostatul separat – multe din ofertele de pe piata includ aceste accesorii in pachet cu rezistentele electrice.

De regula, in ofertele disponibile pe piata, primiti un singur covor cu rezistente, lat de circa 50 de centimetri, care poate fi aranjat in camera in aproape orice forma doriti, pentru a ocoli mobilierul si pentru a se mula pe lungimea si latimea incaperii.

In unele cazuri, insa, primiti doua covoare, fiecare cu propriul sau stecher. Astfel, achizitionand un singur kit, puteti asigura nevoile de incalzire in doua camere diferite din casa dumneavoastra.

Detaliem mai pe larg specificatiile catorva oferte disponibile in magazinele online in randurile ce urmeaza, invitandu-va sa utilizati link-urile de cumparare pe care vi le punem alaturi de descrieri, in cazul in care vreunul dintre produse va fi pe gustul dumneavoastra:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

C&F Technics 8718531997790

 

Pachetul produsului pe care il descriem aici ofera tot ce aveti nevoie pentru a asigura incalzirea unei incaperi mici, de circa doi metri patrati – o baie, spre exemplu. Pe langa covorasul cu rezistente, lat de 50 de centimetri si lung de 4 metri, mai este inclus si cablajul necesar conectarii la reteaua de 220 de Volti si termostatul analogic necesar pentru controlul regimului de functionare al instalatiei, intr-un mod cat mai eficient.

Este inclus, pe langa acesta, si un senzor de pardoseala, necesar pentru monitorizarea temperaturilor generate. In ceea ce priveste tipul suprafetei cu care trebuie sa il acoperiti, este specificata gresia, iar pentru o eficienta optima a rezistentelor, este recomandat sa instalati sistemul deasupra unei suprafete izolate, precum polistirenul.

In ceea ce priveste puterea generata de rezistente, aceasta este de 300 de Wati in total, ceea ce inseamna media pentru cele mai multe dintre produsele de acest gen de pe piata. Se recomanda si un calcul de determinare a pierderilor de caldura, pentru a afla daca acest kit poate fi folosit ca principala sursa de incalzire in camera in care il instalati.

 

 

 

 

 

ECOFLOOR LDTS 5530280

 

Daca sunteti hotarati sa instalati un sistem de incalzire prin dusumea intr-o camera de circa 9-12 metri patrati, kit-ul de aici este foarte recomandabil. Suprafata totala a covorului cu rezistente este de 8,8 metri patrati, latimea acestuia fiind de 50 de centimetri si lungimea de 17,6 metri.

Generand 160 de Wati pe metru patrat, putem spune ca sistemul este si putin mai puternic decat media la produsele de pe piata. Conductorul are ecran metalic, pentru un plus de eficienta, iar grosimea sa este redusa – intre 3 si 4 milimetri. Suprafata recomandabila pentru a acoperi rezistentele este gresia sau marmura – in orice caz, o suprafata de tip ceramic.

Un posibil dezavantaj al acestei oferte este ca nu include senzor de pardoseala si termostat, acestea trebuind cumparate separat. Producatorul recomanda modelele DEL9000, Fenix TFT sau FT 350. Se recomanda instalarea pe un strat de adeziv flexibil ori ciment.

 

 

 

 

 

ECOFLOOR 5530210

 

O solutie de incalzire pentru pardoseala, ieftina si buna, este cea pe care o descriem aici, destinata zonelor din baie, ori, eventual, pentru a incalzi un colt dintr-o camera mai mare. Suprafata totala a covorului cu rezistente este destul de mica (0,8 metri patrati), iar materialul recomandat pentru acoperirea sa este gresia sau marmura, in orice caz un material de tip ceramic.

Data fiind dimensiunea redusa a produsului, este recomandata utilizarea sa ca element complementar de incalzire, alaturi de un resou. In plus, este compatibil si cu o izolatie de tip IZODEL.

Kit-ul produsului nu include termostat pentru reglarea regimului de functionare, ori senzorii de pardoseala, insa producatorul recomanda modelele DEL9000, FT 350 si Fenix TFT printre cele mai potrivite cu  sistemul acesta. Pe partea inferioara a covorasului cu rezistente se afla o banda adeziva, ce ii va asigura fixarea pe stratul de ciment de dedesubt.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status