Cea mai buna centrala termica prin condensare

Am modificat articolul ultima data pe: 20.02.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice prin condensare

 

Ghidul cumparatorului

Spre deosebire de niste centrale termice clasice, cele prin condensare sunt mai eficiente, mai economice in timp si dau un randament mai bun, de aceea utilizatorii incep sa isi indrepte tot mai mult atentia spre aceste modele. Avantajul major consta in modul de functionare, in care sursele de energie (gazele naturale) sunt folosite fara pierderi semnificative. Asadar, daca esti interesat sa achizitionezi un astfel de produs, nu-ti mai ramane decat sa te indrepti spre locurile unde gasesc centrala termica prin condensare la un pret bun cei mai multi consumatori. Inainte de a investi intr-un item insa, iti recomandam sa arunci un ochi pe ghidul de cumparaturi de mai jos, care analizeaza principalele aspecte caracterisitice ale acestor modele, pentru a te ajuta sa faci o alegere inspirata.

 

Centrala-termica-prin-condensare

 

Fiabilitatea: Se datoreaza principiului de functionare prin condensare al centralei. Modelul termic foloseste gaze naturale pentru functionare,  iar in momentul arderii acestora, hidrogenul continut de gaze este combinat cu oxigenul din atmosfera, formand aburi de apa. In mod normal, la modelele clasice, acesti vapori sunt eliminati pe cosul de fum, pierzandu-se energia lor termica. Insa, prin condensare, acesti vapori sunt salvati si transformati intr-un surplus de caldura. Asadar, nu doar ca incaperea se va incalzi mai rapid si cu mai putin resurse, dar vei putea  face si semnificative reduceri de energie, care, cu siguranta, se vor resimti la factura lunara.

 

Facilitatile: Includ panouri de control, reglare si automatizare, pentru o manevrare usoara, displayuri digitale, pe care poti citi informatiile ce tin de functionarea centralei, sisteme de auto-diagnosticare, care te vor ajuta sa determini care este cauza defectiunii, in cazul in care vei intampina astfel de probleme, un ventilator, un kit pentru evacuarea gazelor, astfel incat sa fii scutit de instalarea unui astfel de sistem, etc. Totodata, te vei bucura sa vezi ca multe dintre aceste modele sunt echipate cu o interfata digitala, au dimensiuni medii si un design compact, asa ca nu vor ocupa foarte mult spatiu din  locul in care le montezi.

 

Costurile: Atunci cand vorbim de acest aspect ne referim atat la costurile produsului, cat si la cele necesare procesului de instalare, care sunt inevitabile. Trebuie mentionat ca produsele au preturi mai ridicate, comparativ cu centralele clasice, insa, pe termen lung, investitia se va dovedi a fi una foarte inspirata. Am amintit deja despre economia de energie de care sunt capabile acestea, al caror consum este redus cu aproximativ 25%, iar producatorii promit o durata de viata cu 5 ani mai mare, comparativ cu cea a itemilor conventionali. Mai mult, daca apelezi la un producator care este recunoscut deja pentru calitatea aparatelor oferite, cum este Ariston, exista sanse mai mari de-a nu trebui sa-ti bati capul cu costurile de reparatie (cel putin, nu pentru mult timp).

Asadar, daca vrei sa profiti si tu de beneficiile enumerate mai sus, nu-ti ramane decat sa incepi sa cauti produsul potrivit. Noi iti recomandam sa apelezi la Internet, intrucat ofertele sunt mai bogate si, in plus, ai ocazia de a afla pareri despre cele mai bune centrale termice prin condensare, provenite direct de la utilizatori.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Immergas Victrix 24TT

 

1) Immergas Victri 24TT

Daca iti doresti o centrala termica prin condensare ieftina si buna, nu ar strica sa te uiti la ce are de oferit modelul Victrix. Aceasta se bucura de o eficienta crescuta, respectand normele europene privind consumul de energie. Alimentarea se face pe gaz metan, itemul avand o putere termica de 3/23.3 min/kw, fiind foarte utila pentru imobilele care au o suprafata a spatiului ce trebuie incalzit de pana la 150 m².

Pentru a-ti face o idee clara privitor la eficacitatea modelului, e necesar sa arunci o privire pe caracteristicile tehnice pe care le are in dotare acesta, si anume: o putere  totala consumata de 115 W, o presiune min/max pe circuitul de incalzire de 3 bar, o capacitate de expansiune a vasului de 8l, o tensiune de alimentare de 220V si un debit al apei calde de 12.2 l/min, insa, cel mai important aspect este eficienta la putere nominala, care e de 109.1%.

Produsul e echipat cu protectie la inghet, un ventilator, o pompa electronica clasa A si un kit de evacuare a gazelor, care te scuteste de montarea unei instalatii de eliminare a fumului.  Totodata, iti va veni foarte usor sa ii controlezi setarile de functionare, deoarece la baza acesteia este dispus un panou de control digital. Montarea se face pe perete, aceasta avand o forma suficient de restransa pentru a nu iesi prea mult in evidenta si a ocupa spatiu insemnat. In plus, toate beneficiile amintite mai sus pot fi obtiune facil, deoarece oferta de pret a centralei este convenabila.

 

button 2

 

 

 

 

Buderus Logamax Plus GB072K-24

 

2) Buderus Logamax Plus GB072K-24

Achizitionarea acestui model poate constitui cea mai buna alegere pe care o poti face, deoarece beneficiile sunt garantate. Aceasta consuma o putere totala de 120W, fiind capabila de un randament de 109 %, multumita tehnologiei prin condensare care este extrem de performanta. Modelul este recomandat pentru incaperi mai mari, care au o suprafata de incalzit de 192 m². Aceasta centrala termica se comporta excelent cand vine vorba despre reducerea consumului de energie si eliminarea emisiilor de noxe.

Performantele modelului se bazeaza si pe schimbatorul de caldura din aliaj, care e din aluminiu-siliciu. Astfel, pierderile sunt limitate, iar itemul intra in clasa de eficienta energetica de patru stele. Felul in care este construita iti ofera acces facil la componentele din interiorul sau, ceea ce iti permite sa cureti elementele sistemului. Ca masuri de siguranta, trebuie specificat ca itemul are protectie la inghet, iar temperatura de evacuare a gazelor e de 60 de grade.

Centrala se monteaza pe perete, avand un sistem de racordare facil, iar datorita dimensiunilor medii, nu va trebui sa-ti faci griji ca va fi ocupat prea mult din spatiul incaperii (latimea e de 440 mm, adancimea e de 350 mm, iar inaltimea e de 840 mm). Tine cont de faptul ca are o greutate de 44 kg, astfel ca vei avea nevoie de ajutorul cuiva in momentul instalarii.

Totodata, nivelul de zgomot este redus, de 36 dB, iar daca vei instala centrala pe terasa, de exemplu, aceasta va fi aproape inaudibila din celelalte camere, asa ca nu te va deranja in timpul somnului.Totodata, procesul de functionare va putea fi urmarit pe panoul de comanda, care e echipat cu afisaj LCD. Raportul dintre oferta de pret si calitatea dovedita este foarte satisfacator pentru oricine care e dispus sa investeasca intr-un produs cu o durata lunga de viata. Iar daca mai ai nevoie de un motiv care sa te convinga de calitatea centralei, afla ca aceasta vine cu un termen de garantie foarte mare, de 60 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Ariston Genus Premium Evo 30 EU

 

3) Ariston Genus Premium Evo 30 EU

Genus Premium este cea mai buna centrala termica prin condensare care se gaseste in gama oferita de Ariston, iar pentru a te convinge de acest lucru, nu trebuie decat sa te uiti la caracteristicile sale. Tehnologia de condensare va ajuta la eficienta termica si la economia gazelor de ardere, insa acest model este unul inovativ, intrucat este conceput astfel incat sa se autoreguleze in functie de schimbarile temperaturilor din afara si din interior, ceaa ce inseamna ca economia de combustibil este mult mai mare decat in mod normal (cu pana la 35% sub centralele conventionale).

Performantele itemului se datoreaza si pompei complet modulare, care maximizeaza eficienta si reduce consumul, precum si schimbatorului principal de caldura, care e din otel inoxidabil. De asemenea, are o putere totala de consum de 83 W, o presiune min/max pe circuit de 3 bari si o temperatura min/max de incalzire de 35/82 grade. Se incadreaza in clasa de eficienta de 4 stele, modul de functionare este silentios, avand un nivel de zgomot de 33.4 dB, are vas de expansiune cu o capacitate de 8 litri, iar debitul de apa calda este de 12 l/min.

Un alt avantaj al acesteia este ca poate fi conectata si la un panou solar. In ceea ce priveste siguranta, itemul are protectie anti-inghet, anti-calcar, este prevazut cu un sistem de anti-blocare a pompei, cantitatea maxima de gaze evacuate este de 48 kg/h, in timp ce temperatura maxima suportata a acestora este de 62 de grade. Centrala are o greutate de 35 kg, dimensiuni reduse, de 400 x 385 x 770, iar panou de control este usor de utilizat, acesta fiind lat si prevazut cu iluminare.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (32 voturi, media: 4.70 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status