Cea mai buna centrala termica pe GPL

 

Cea mai buna centrala termica pe GPL – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Sa instalezi o centrala termica pe GPL devine o idee buna, in momentul in care ai de incalzit spatii extinse, in zone care nu sunt racordate la reteaua de gaz. Sa cumperi una nu e la fel de usor, iar din fericire exista ghiduri de cumparaturi, precum cel de fata. Din pacate, e nevoie de timp pentru documentarea acestora, iar daca nu iti permiti sa pierzi cateva ore, iti putem spune ce produs se afla in topul nostru si de ce l-am ales: Buderus Logamax Plus GB162-80 kW. Este vorba de o centrala foarte puternica, ce poate atinge o putere termica maxima de pana la 80 kW, ceea ce o recomanda suprafetelor care au pana la 640 mp, precum hoteluri sau pensiuni. Poate fi alimentata si cu gaz, deci racordata la retea, si functioneaza pe principiul condensatiei, de unde un randament supraunitar, de 110%.  In acelasi timp, se poate vorbi de eficienta in consum (5 stele). Are functie anti-inghet, un panou de comanda intuitiv, iar garantia de 60 luni elimina orice dubii in privinta fiabilitatii. Iti doresti o centrala pe GPL pentru spatii ceva mai mici? – mai avem o propunere avantajoasa: Buderus Logamax Plus GB162-65 kW.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Buderus Logamax Plus GB162-80 kW
Click aici pentru pret!

E foarte puternica si functioneaza dupa principiul condensatiei, aceasta piesa dezvoltand o putere maxima de pana la 80kW, ceea ce-ti permite sa incalzesti pana la 640 mp, iar asta cu un consum ceva mai redus si cu mai putine noxe nocive (randament supraunitar de 110%).

Avand in vedere capacitatea ridicata de incalzire, trebuie sa te astepti la costuri de achizitie mai mari.

E una dintre cele mai inspirate alegeri pe care le poti face, atunci cand ai nevoie sa incalzesti cladiri de dimensiuni mari, iar garantia de 60 de luni iti ofera siguranta ca centrala va rezista multa vreme.

A 2-A OPTIUNE!

Buderus Logamax Plus GB162-65 kW
Click aici pentru pret!

E recomandata pentru case si pensiuni care insumeaza o suprafata de pana la 320mp, deoarece puterea utila maxima e de 43,5kW, iar aceasta este variabila, asa incat o poti adapta la nevoile tale, fara a avea consum suplimentar (clasa de eficienta de 5 stele).

Nu ofera si apa calda, iar pentru asta, va trebui sa montezi un boiler, separat.

E un produs in condensatie, cu o fiabilitate ridicata, dovedita de garantia de 60 de luni, cu o functionare silentioasa si cu un ecran digital pe care poti urmari functionarea in timp real - motive suficiente pentru a merita investitia.

A 3-a Optiune!

Viessmann Vitodens 050-W 24 kW
Click aici pentru pret!

Centrala termica de 24 kW, ce poate incalzi suprafete mari, care au pana la 160 m², care prepara si apa calda in mod instant, cu o constructie fiabila, un display prietenos cu utilizatorul si un sistem util de auto-diagnoza. In plus, functioneaza dupa principiul condensarii, fiind economica.

Are un pret mai ridicat, ceea ce e explicabil prin performantele si calitatea oferite. Din fericire, ai posibilitatea de a o gasi la reducere.

Vei face o alegere inspirata, investind in acest model, in cazul in care ai de incalzit constructii rezidentiale si vrei sa asiguri si apa calda menajera.

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe GPL

 

Ghidul cumparatorului

Cand vine vorba de achizitionarea unei centrale termice, oamenii se hotarasc destul de greu, deoarece sunt mai multe optiuni pe piata, iar diferentele se fac in principal in functie de combustibilul folosit. Astazi ne vom opri asupra variantelor care utilizeaza gaz petrolier lichefiat. 

Acest combustibil e un mix de hidrocarburi, rezultat prin procesul de rafinare a petrolului si este de multe ori stocat in butelii de mare capacitate. Acestea fiind zise, nu e musai nevoie sa ai alta sursa de energie, ca sa iti incalzesti locuinta. E o buna alegere mai ales cand casa ta e situata in zone mai izolate, unde chiar nu poti beneficia de alternativa alimentarii cu gaze naturale, iar electricitatea ca solutie primara de incalzire poate fi o cheltuiala prea mare. 

Atat pentru cei care vor sa fie cat mai informati in domeniu, cat si pentru cei care tin sa afle unde gasesc centrala termica pe GPL, la un pret bun, propunem acest articol scris sub forma unui ghid de achizitionare util.

 

 

Tipul centralei: Chiar daca se va alimenta cu GPL, centrala termica pe care o alegi poate functiona in doua moduri:

Conventional – sunt variante clasice, cumparate in special pentru faptul ca au costuri de achizitie mai reduse. Ele pot avea triaj natural (elimina noxele prin cos de fum, necesita alegerea cu grija a locului in care sunt amplasate, deoarece camera de ardere e in incaperea respectiva si polueaza foarte mult) sau fortat (au camera de ardere deschisa, kit de evacuare pentru gazele arse, randament foarte bun, sunt mult mai sigure si necesita o buna ventilatie).

In condensare – sunt optiuni moderne, din ce in ce mai cautate si apreciate. Pentru a functiona se foloseste un sistem de racire ce e capabil sa recupereze energia reziduala si sa o trimita la masa de apa incalzita. Prin urmare, consumul de combustibil va fi mai redus si poluarea de asemenea. Aceste variante sunt foarte eficiente, au o durata de viata foarte mare si sunt de calitate superioara. 

 

Puterea: E foarte important sa alegi puterea corecta la o centrala, deoarece in functie de acest criteriu poti incalzi o anumita suprafata. 

Daca locuinta ta e mai mica de 200 mp, atunci ar trebui sa iti indrepti atentia spre variante de 19-24 kW, daca vrei rezultate bune. Daca aceasta e ceva mai mare, de pana in 250 mp, atunci intre 28 si 34kW vor fi suficienti. In eventualitatea in care e vorba de case mult mai mari, de 300-400 mp, atunci opteaza pentru 40-45 kW, iar daca mergem mai departe si vorbim de pensiuni sau alte cladiri mari, de peste 600 mp, atunci vei avea nevoie de o putere de circa 70 kW. 

Desigur, valorile amintite de noi reprezinta maximul de capacitate, iar centralele pot fi reglate, asa incat sa furnizeze cantitatea de caldura necesara. De aceea, daca te sperie initial consumul unei centrale puternice, trebuie sa stii ca el poate fi scazut, mai ales in cazul modelelor in condensatie, al caror randament depaseste 100%.

 

Tipul combustibilului: Exista mai multe alternative ca GPL, iar cele mai notabile sunt metanul (furnizat si in retea), butanul si propanul.

Metanul – are un grad mare de puritate si e inofensiv pentru apa si sol (deci si prietenos cu mediul). El e simplu de controlat, permitand automatizarea completa a instalatiilor. In timpul arderii degaja o caldura uniforma si nu produce zgomot. 

Butanul – este un gaz ce ajunge lichefiat prin presurizare si atinge punctul de fierbere ceva mai greu, la – 1 grad Celsius. El poate fi o alternativa pentru zonele in care nu e foarte frig iarna. Nu este coroziv in contact cu metalul, are o toxicitate scazuta asupra mediului si poate fi periculos daca se degaja intr-un spatiu inchis. 

 

 

Propanul – este un gaz incolor si inodor, care reprezinta o alternativa mult mai ieftina la alti combustibili (lemnul, de exemplu). El se livreaza in butelii mari si poate fi folosit cu succes in zonele in care nu exista legatura cu o retea de gaz. 

Ideal ar fi ca produsul cumparat sa accepte toate aceste trei alternative, daca vrei si mai multa libertate de intrebuintare, intrucat posibilitatea de a functiona cu metan iti permite ca pe viitor sa te bransezi in retea fara probleme.

 

Debitul: Asigura-te ca piesa va functiona integral si pentru a furniza apa calda, iar daca nu, va trebui sa ii atasezi un boiler cu acumulare procurat separat. Daca ofera aceasta optiune, avantajul e ca vei avea apa calda in mod instant, insa tot trebuie sa te interesezi in legatura cu debitul furnizat.

Majoritatea modelelor de pe piata au un debit constant de 10l/minut, ceea ce poate fi suficient, atunci cand e deschis un singur consumator in locuinta. Apa va putea curge fara fluctuatii de temperatura si la dus, dar si la bateria de la bucatarie. 

Pentru spatiile publice, precum pensiuni sau pentru vile in care vor exista mai multi consumatori ce vor dori apa calda in acelasi timp, incurajam optarea pentru o centrala cu boiler separat. Aceste recipiente vor putea stoca mai multa apa, fiind capabile sa furnizeze si un debit mai mare.

 

Controlul: Se va realiza prin intermediul unui panou de comanda mecanic sau digital, prezenta acestuia fiind obligatorie nu doar pentru a putea urmari parametrii de lucru, in timp real, (temperatura din incapere, temperatura apei calde etc.), dar si pentru a putea evalua starea centralei.

De regula, panoul e reprezentat de un ecran LED, cu iluminare, precum si de butoane de control, existand indicatii in fiecare parte, astfel ca poti manevra intuitiv centrala.

Modelele mai performante au functie de diagnosticare. Sunt dotate cu coduri de eroare, care vor fi afisate (prin LED-uri luminoase) in momentul in care se va ivi o problema, astfel ca tu sa poti verifica in cartea tehnica a centralei, si sa cunosti daca sunt anumiti pasi pe care ii poti face spre rezolvare sau e cazul sa apelezi la ajutorul unui specialist.

 

Alte utilitati: Orice dispozitiv trebuie sa ofere protectie la inghet si sa nu degaje zgomot deranjant la functionare. De asemenea, foarte importanti sunt senzorii de detectie pentru gaz. Mai poti totodata sa reglezi temperaturile dorite printr-o functie termostat si sa controlezi presiunea cu ajutorul manometrului. 

Fii foarte atent/a la faptul ca orice gaz inflamabil trebuie stocat in siguranta, iar umplerea buteliilor cu GPL se face la statiile specializate. Apoi ai grija la cat de multa atentie acorzi conectarii la centrala.

 

 

Daca tot ai aflat pareri despre cele mai bune centrale termice pe GPL, acum iti propunem sa cumperi una de pe Internet. Nu gasesti asa usor alternative de acest gen in magazine, mai ales cand nu locuiesti intr-o zona urbana dezvoltata. In plus, sa comanzi online inseamna sa dai si mai putini bani, iar livrarile de multe ori nu includ si taxe de transport. 

Totodata, un alt avantaj pe care nu-l poti ignora e legat de reducerile de pret, foarte tentante mai ales in perioadele de promotii oferite de site-urile de cumparaturi. Iata cateva modele pe care le poti achizitiona acum, din magazinele virtuale:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Buderus Logamax Plus GB162-80 kW

 

1.Buderus Logamax Plus GB162-80 kWIata poate ca cea mai buna centrala termica pe GPL Buderus pentru spatiile extinse! In prima faza e adecvat sa mentionam ca se alimenteaza si cu GPL, si cu metan, in eventalitatea in care ai de gand sa o folosesti in retea.

Constituie o piesa cu functionare pe principiul condensatiei, ceea ce inseamna ca obtine un randament supraunitar, mentionat ca fiind de 110% de catre furnizor. In acest mod, va dezvolta o putere termica ridicata, de minim 18kW si maxim 80kW, ceea ce asigura posibilitatea de incalzire pentru suprafete de pana la 640mp.

Intrucat nu e foarte frecvent ca o casa sa totalizeze acest spatiu, mai degraba se va cumpara pentru hoteluri izolate sau pensiuni. Din pacate nu asigura un debit stabil de apa calda, iar pentru asta necesita atasarea unui boiler. Totusi, investitia se poate recupera in timp, intrucat clasa de eficienta energetica de 5 stele promite faptul ca centrala va consuma putin. Panoul electronic, functia anti-inghet si functionarea silentioasa constituie alte avantaje suplimentare.

Avantaje

Centrala pentru incaperi mari, precum pensiuni si vile, deoarece poate incalzi pana la 640mp.

Poate fi alimentata si la reteaua cu gaz, caci e compatibila cu GPL, dar si cu metan.

Functioneaza dupa tehnica condensatiei, de unde rezulta un randament supraunitar, de 110%.

Incorporeaza panou electric pentru urmarirea in timp real a modului de functionare.

Dezavantaje

Avand in vedere performantele, te poti astepta la costuri mai ridicate.

 

 

 

 

Buderus Logamax Plus GB162-65 kW

 

3.Buderus Logamax Plus GB162-65 kWFie ca vrei s-o alimentezi cu metan, fie ca preferi GPL, aceasta centrala va functiona la fel de bine. Face parte din gama Buderus de inalta fiabilitate si randament, fiind configurata pentru functionarea in condensatie. Aceasta metoda atinge valori de randament cu caracter supraunitar, calculate in jur de 100%.

Nu consuma foarte mult, motiv pentru care a fost inclusa in categoria cu 5 stele ca eficienta energetica. Dezvolta intre 14.6kW si 62kW putere, ceea ce ne determina sa o recomandam pentru spatii mai mici sau egale cu 520 metri patrati. Nu ofera apa calda menajera, iar pentru asta e obligatoriu sa cumperi separat boilerul cu care sa o compeltezi.

Totusi, avand in vedere functionalitatea si siguranta oferita(protectie la inghet, control digital, protectie electrica), conchidem ca merita o sansa pentru a oferi caldura in diverse cladiri cu spatiu extins. Ca produce doar 46dB, asta nu e de speriat, iar garantia de 60 de luni ii confirma rezistenta in timp.

Avantaje

Puterea maxima dezvoltata e de 43.5 kW, centrala fiind eficienta in spatii de pana la 320 mp.

Are un consum economic, fiind integrata in clasa de 5 stele.

Avand in vedere capacitatea si randamentul, pretul poate fi considerat unul avantajos.

Garantie lunga de 60 de luni, o dovada in plus a calitatii si fiabilitatii produsului.

Dezavantaje

Daca doresti si furnizare de apa calda, va trebui sa achizitionezi un boiler extern.

 

 

 

 

Viessmann Vitodens 050-W 24 kW

 

Viessmann Vitodens 050-W 24 kW e una dintre cele mai avantajoase centrale termice cu gaz natural, pe care le poti cumpara in cazul in care detii o casa mai mare, intrucat e conceputa pentru uz rezidential. Astfel, are o putere utila de incalzire de 24 kW (cu alimentare la o tensiune de 230 V), fiind eficienta in incaperi care au aproximativ 160 m².

Centrala, nu doar ca va ajuta la incalzirea casei, insa prepara si apa calda in mod instant. In plus, fiind un model in condensatie, are un randament de pana la 108,4%, fiind totodata mai economic (clasa A). E o piesa fiabila, avand rezistenta din otel inoxidabil, deci anticoroziva, suprafata de transfer termic se auto-curata, ai acces la componentele hidroblocului, pentru o intretinere si curatare facile. De asemenea, are display digital, precum si functie de auto-diagnoza, ceea ce iti permite sa fii la curent cu parametrii de functionare optimi, dar si in cazul in care apare o problema.

Kitul de evacuare a gazelor arse e oferit alaturi de centrala, precum si un set de duze GPL Viessmann. E relativ silentioasa (46 dB), are protectie la inghet, se monteaza pe perete, iar daca vrei sa cunosti dimensiunile, afla ca are 70.7 cm inaltime, 40 cm latime si 35 cm adancime, plus o greutate de 38 kg.

Avantaje

Centrala termica in condensare, pentru uz rezidential (poate incalzi pana la 160 m²).

Incalzeste si prepara apa calda menajera, deopotriva.

Pachetul contine si kitul de evacuare, ceea ce te scuteste de o investitie suplimentara.

Are panou de comanda digitala, de la care poti controla centrala si urmari parametri de functionare ai acesteia.

E livrata gratuit, impreuna cu garantia de 2 ani.

Dezavantaje

Vei scoate mai multi bani din buzunar, in cazul in care nu gasesti produsul la reducere.

 

 

Vaillant ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5

 

Vaillant ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 e o centrala termica foarte eficienta, potrivita persoanelor care locuiesc la bloc sau intr-o casa care are pana la 220 mp. Astfel, functioneaza cu o putere ce poate atinge un maxim de 26,5 kW si un minim de 5,7 kW, pe care o poti regla in functie de nevoile tale.

De asemenea, o poti alimenta cu GPL, insa, daca ai deja locuinta racordata la gaz, o poti monta fara probleme, caci functioneaza si cu metan. Consumul e eficient, iar asta si multumita tehnologiei in condensatie, ce asigura un randament mai mare decat consuma, de pana la 108%. In plus, si gazele emise sunt mult reduse.

Furnizeaza un debit al apei calde de 14,4 l/min, putand fi suficient pentru doi consumatori (poti face dus si spala vase la bucatarie, in acelasi timp), insa nu mai mult. Kitul de evacuare a gazelor arse e inclus in pachet, alaturi de robineti si consola de fixare pe perete.

Avantaje

Poate fi montata si in apartamentele de bloc, caci puterea de pana la 26.5 kW o recomanda spatiilor de cel mult 220mp.

Functioneaza cu GPL, dar si cu gaz metan, iar tirajul e fortat, astfel ca permite instalarea in locuintele racordate la retea.

Are panou de comanda digital, cu comenzi intuitive.

E un model in condensatie, ce ofera randament supraunitar, de 108%.

Dezavantaje

Nu incorporeaza boiler, pe care va trebui sa-l cumperi separat, daca nevoile de consum de apa calda sunt mai mari.

 

 

Motan Sigma 24 Erp

 

In cazul in care locuiesti intr-o garsoniera sau intr-un apartament ceva mai mic, care are in jur de 160mp, nu are rost sa investesti intr-o centrala prea puternica. Un model precum Motan Sigma 24 Erp poate fi ceea ce ai nevoie, intrucat are doar 24 kw.

Nu incorporeaza boiler insa e echipat cu doua pompe de caldura, una principala, pentru incalzirea incaperii, iar o alta secundara pentru apa calda. Debitul e de 10l/min., nu unul foarte mare, asa ca e mai bine sa nu existe doi consumatori in acelasi timp. De mentionat ca poate fi racordata si la un sistem de incalzire prin pardoseala.

Are protectie la inghet, e relativ silentioasa (20-40 dB), se fixeaza pe perete, cantareste 31 kg, iar dimensiunile sunt 436 x 307 x 700 mm, fiind o piesa compacta. Pachetul include un set de duze pentru alimentarea cu GPL, precum si un kit de evacuare a gazelor arse.

Avantaje

Centrala termica pe GPL, de 24 kW, ce poate incalzi o suprafata de pana la 160mp.

Are protectie la inghet, putand fi lasata nefolosita pe timp de iarna.

Are doua schimbatoare de caldura, putand furniza si apa calda.

Include garantie de 36 de luni, fiind un model rezistent in timp.

Dezavantaje

E un model simplu, cu randament normal, ce emite o cantitate mai mare de noxe, chiar daca respecta amendamentele in vigoare.

 

 

 

Cum se foloseste o centrala termica pe GPL

 

In zonele in care nu exista posibilitatea de instalare a unei centrale termice conectate la reteaua de gaze naturale, cumparatorii se pot orienta catre varianta care functioneaza pe baza de GPL. Iata cateva aspecte de care sa tii cont in cazul in care ai facut o asemenea alegere.

 

 

Punerea in functiune a centralei

Multe dintre produsele care functioneaza cu gaze naturale, permit alimentarea pe baza de GPL, cu conditia efectuarii conexiunilor adecvate la sursa de combustibil. Asta inseamna, obligatoriu, achizitia unor accesorii suplimentare, dar si contractarea unei forme autorizate care sa puna lucrurile cap la cap, in asa fel incat sa poti folosi produsul in deplina siguranta.

 

Exista cheltuieli suplimentare asociate?

Orice cumparator se gandeste la costul centralei sau al buteliilor, dar mai exista cateva investitii pe care trebuie sa le iei in considerare la inceput de drum. De exemplu, vei mai avea de cumparat cateva piese in plus: filtru, regulator, centraline, teava de alimentare si asa mai departe. La acestea, se adauga garantia care se achita pentru fiecare butelie in parte, pe care nu o poti ocoli sub nici o forma.

 

Randamentul centralelor pe GPL

Consumul unui asemenea dispozitiv variaza foarte mult in functie de temperatura exterioara, temperatura de confort termic pe care vrei sa o mentii in locuinta, cantitatea de apa calda menajera pe care o consumi si asa mai departe. Pe scurt, consumul depinde direct de durata de functionare, in fiecare 24 de ore. Pe timp de iarna, majoritatea utilizatorilor estimeaza o durata de functionare de 10 ore pe zi, cu un consum mediu de 2l GPL pe ora.

Trebuie sa tii cont ca desi costul propanului este ceva mai mare deca al lemnului, el se mentine totusi mult mai scazut decat cel al curentului electric. In plus, arderea GPL este mai curata decat combustia lemnelor, care genereaza cenusa ce trebuie curatata periodic. In plus, in cazul pieselor alimentate cu lemne, trebuie sa te deplasezi personal sa introduci combustibilul in camera de ardere, etapa pe care o eviti optand pentru GPL.

 

Schimbarea buteliilor

Dupa cum ai avut probabil ocazia sa constati, in cazul in care alegi aceasta varianta de alimentare, centrala va fi conectata la doua serii de butelii. Odata ce prima dintre ele este golita, ea va trece automat la a doua, indicand in mod vizibil ca e momentul sa apelezi la firma de livrare ca sa le inlocuiasca pe primele. Astfel, nu risti sa ramai in frig, din neatentie.

 

 

Flexibilitatea sistemului

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui sistem de incalzire, este acela ca permite trecerea rapida catre varianta gazului natural, odata ce reteaua se extinde si in zona in care e amplasata locuinta ta. Practic, vei folosi aceeasi centrala, cu cateva modificari minime aduse instalatiei.

 

Optimizarea consumului

Ca in cazul oricarui alt tip de centrala, cu alta sursa de combustibil, ai mai multe optiuni de a reduce consumul si, implicit, cheltuielile. Ai libertatea de a instala un termostat, care sa porneasca si sa opreasca dispozitivul, in functie de temperatura din incapere. Poti opta pentru un model cu timer sau cu alta varianta de programare, care sa o faca sa functioneze numai in intervalele de timp cat e cineva acasa. Poti selecta o temperatur adecvata a apei calde menajere, in asa fel incat sa nu o supraincalzesti doar pentru a o combina ulterior cu apa rece.

 

 

 

Marci populare:

 

Pentru a te ajuta sa faci o decizie buna si sa achizitionezi aparatul perfect dintre cele mai apreciate modele de centrale pe GPL, iti mentionam pe scurt cateva detalii esentiale despre cei mai importanti producatori din acest domeniu: Buderus, Vaillant si Motan.

 

 

Aceasta companie a fost infiintata in 1731 in orasul Oberhessen, Germania, activitatea sa initiala fiind fabricatia de plite de sobe pentru gatit si incalzire. In timp, datorita progresului tehnologic si a necesitatii de confort sporit, firma s-a extins si catre producerea de cazane pentru incalzirea apei, boilere, aparaturi de reglare a temperaturii pentru boilere, si cazane de incalzire pe lemne si gaz.

Incepand cu 1993, Buderus a inceput sa comercializeze si sisteme solare (panouri, boilere, automatizari) produse de Solar Diamant Systemtechnik, un cunoscut producator specializat in tehnologie ecologica. Noua ani mai tarziu, in 2003, firma pune spre vanzare primul sistem fotovoltaic brevetat Logasol PV, care poate fi folosit concomitent cu alte componente solare cu efect termic.

In prezent, compania germana de traditie face parte din grupul de multinationale Bosch, si este cunoscuta drept un important producator european de echipamente de incalzire (in special centrale termice cu condensare si cazane pe GPL). Totodata, in portofoliul sau de vanzari se mai afla si sisteme solare, mentionate anterior, boilere pentru apa calda menajera sau instalatii solare si sisteme de automatizari.

Putem spune ca vorbim despre o companie cu renume mondial, lucru demonstrat, cu prisosinta, de prezenta celor peste 124 de filiale in 50 de tari din Europa, Asia, si America de Nord, si a partenerilor de afaceri din multiple locatii din Africa si America de Sud.

Acest brand multinational s-a nascut acum 140 de ani in Remscheid, Germania, sub forma unei afaceri de familie axate pe sisteme de instalatie. In prezent, compania este cunoscuta drept unul din cei mai importanti furnizori de servicii si solutii in materie de incalzire centralizata, ventilatie si aer conditionat.

Grupul Vaillant, care are opt branduri specializate pe solutii eco-friendly de incalzire, se angajeaza in cercetarea, dezvoltarea si vanzarea unor produse inovatoare, eficace, care conserva energie si resurse materiale, imbunatatind considerabil calitatea de viata a consumatorilor. Asadar, un aspect important dupa care se ghideaza grupul este efortul de a proteja mediul inconjurator prin descoperirea si implementarea de tehnologii eficiente energetic.

Valorile dupa care se ghideaza compania sunt sustenabilitatea, calitatea ridicata si valorile fundamental-spirituale: pasiunea, integritatea si increderea. Acestea reies si din motto-ul “Avand grija de un climat mai bun”, din prezentarea oficiala a companiei.

Are o piata de desfacere relativ mare, cu o prezenta in peste 60 de tari din Europa, Asia, Africa si Oceania. Putem conchide ca acum Vaillant e cel mai cunoscut brand al grupului cu acelasi nume, si se extinde la nivel global, avand filiale in 20 de tari de pe cele patru continente mentionate.

 

 

Iata o companie romaneasca, ce a luat nastere in 2000, al carei scop initial a fost acela de a produce utilaje folosite in industria chimica de catre compania romaneasca de vopsele Kober. Inca din 2002, firma s-a indreptat spre piata de echipamente de incalzire, ocupandu-se de proiectare, manufactura si vanzare.

Un detaliu mai putin cunoscut este acela ca Motan e primul producator de centrale termice din tara noastra care detine proiecte proprii de dezvoltare cu certificare europeana. Asadar, faptul ca produsele principale sunt vandute in peste 23 de tari poate fi considerat o reusita nationala. Trebuie sa mentionam si ca piata de desfacere se extinde in afara Europei, cuprinzand tari din Asia si Africa.

Acest producator se mandreste cu pretul accesibil si fiabilitatea centralelor termice vandute catre consumatori casnici, sustinand ca acestea rezolva cerintele de confort ale oricarui utilizator.

Nu in ultimul rand, angajatii Motan se ghideaza dupa un sistem de valori bazat pe profesionalism si dedicare. In mod efectiv, compania considera ca fiecare muncitor e un membru valoros al familiei, care lupta pentru dezvoltarea unor tehnologii de inalta calitate, economice si prietenoase cu mediul inconjurator.  

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Buderus Logamax Plus GB162-45

 

2.Buderus Logamax Plus GB162-45Ai de gand sa-ti cheltui bugetul numai pe o centrala termica pe GPL ieftina si buna?  – Atunci poate vei dori sa consideri aceasta oferta Buderus. Piesa este una de inalta fiabilitate, fapt demonstrat si de garantia de 60 de luni. Face parte din gama celor alimentate cu GPL si metan, desemnata totodata in categoria produselor in condensatie.

Datorita acestor aspecte, produsul se va comporta economic si va oferi randament superior, fata de alte modele din comert. Se recomanda folosirea in spatii de pana la 320mp, deoarece dezvolta o putere utila variabila in intevalul 9.7 – 43.5 kW. O poti cumpara pentru cladiri mari, iar pentru o integrare optima va fi nevoie sa cumperi boiler cu acumulare separat, caci centrala nu il include.

Produsul este eficient si economic, integrat in clasa cu 5 stele si protejat la inghet. Doar 28dB la functionare ne lasa de inteles ca lucreaza in liniste. Setarile se fac rapid si intuitiv, pe baza unui selector digital.

Avantaje

E potrivita pentru hoteluri, pensiuni si alte suprafete ce nu depasesc 520 mp.

Poate fi alimentata pe GPL, dar si pe metan, deci o poti racorda si la o retea de gaz.

Are protectie la utilizare, fiind dotata cu siguranta la inghet si la componentele electrice.

E un produs durabil, dupa cum arata si garantia de 60 de luni.

Dezavantaje

Necesita conectarea la un boiler, daca se doreste furnizarea de apa calda.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
10 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Saros Constantin
Saros Constantin
January 24, 2019 8:41 am

Cât de bine sunt centrale pe gpl și cât costă, chiar dacă nu ai apă curentă

David
David
February 11, 2019 11:43 am

Mar interesa o central a pe GPL pentru un apartament de 90 m2

Razvan
Razvan
March 19, 2019 3:13 pm

Salutare,

Felicitari, foarte fain articolul si bine detaliat.

L-am parcus in special fiindca este un subiect care mi-a captat atentia in ultimul timp. In vara as dori sa imi fac un upgrade al sistemului de incalzire, care momentan este pe o centrala de lemne. Analizand ofertele din piata, in momentul de fata sunt intre o centrala pe peleti si una pe GPL.

Mi-am asumat costurile, insa m-ar interesa totusi sa stiu o firma care poate asigura furnizarea acestor butelii GPL.

Si nu in ultimul rand, se pot monta termostate inteligente pe aceste centrale, nu?

Stima.

Elisa
Elisa
November 6, 2019 10:22 am

Buna ziua !ma puteti ajuta va rog frumos cu un nr tel pt proiect instalatie gpl ? Multumesc

Grigore Elena
Grigore Elena
December 10, 2019 5:57 pm

Bună seara m-ar interesa și pe mine ce consum are o centrala pe gpl

DMCA.com Protection Status