Cea mai buna centrala termica pe gaz Motan

Am modificat articolul ultima data pe: 20.02.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz de la Motan

 

Ghidul cumparatorului

Centralele termice pe gaz sunt cele mai populare de pe piata la ora actuala, multumita costului mic de achizitie si distributiei gazului in cele mai multe spatii de locuit din tara. Randamentul lor este foarte bun, insa daca vrei sa fii sigur ca performantele produsului ales ating cote maxime, ideal ar fi sa te indrepti catre un producator cu experienta in fabricarea unor echipamente de incalzire ca, de pilda, Motan.

 

centrala-termica-motan

 

Motan este o companie nationala si parte componenta a Grupului Kober, iar din aprilie 2002 se ocupa cu proiectarea, producerea si vanzarea de centrale termice. Numarul mare de clienti care le apreciaza se datoreaza faptului ca ofera un confort sporit, siguranta, calitate si fiabilitate la un cost redus.

Dincolo de producator, o atentie deosebita merita, de asemenea, tipologia aparatului achizitionat. Ai de ales asadar intre: centrale termice pe gaz conventionale si cele in condensatie. Cele dintai promit un randament de aproximativ 90% si au un pret de achizitie mic, astfel ca intotdeauna vor exista doritori. In plus, sunt ideale pentru cei care locuiesc la bloc. In ceea ce priveste modelele in condensatie, desi au un cost mai ridicat, cele mai multe pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz Motan le recomanda, deoarece promit reducerea consumului de combustibil. Totodata, randamentul este supraunitar comparativ cu primele (110%).

Si daca tot am discutat de randament, trebuie sa stii ca acesta este negresit conditionat de puterea oferita. Aceasta este exprimata in kW, iar pentru o locuinta medie se impune achizitionarea unei centrale termice pe gaz Motan de cel putin 20 – 24 de kW. Dincolo de incalzirea spatiului de locuit, trebuie sa te asiguri ca produsul ales iti ofera si un flux constant de apa calda. Aceasta se masoara in litri/minut si cu cat puterea aparatului este mai mare, cu atat si debitul de apa va fi mai semnificativ. Pentru doi consumatori simultan, este de preferat ca acesta sa fie macar de 8 litri/minut.

Pentru ca te astepti ca un ghid de cumparaturi online sa-ti ofere si informatii referitoare la locul unde gasesc centrale termice pe gaz Motan toti doritorii, iti recomandam sa apelezi cu incredere la magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Motan MKDens 25

 

1-motan-mkdens-25Sa gasesti cea mai buna centrala termica pe gaz Motan nu este deloc usor, astfel ca acest produs te va surprinde foarte placut.

Fiind un model cu condensare si bucurandu-se de o putere totala de 25 de kW, acesta este capabil sa incalzeasca suprafete de pana la 180 m².Totodata, debitul minim de 8 l/min iti permite sa beneficiezi de apa calda menajera, atat in bucatarie, cat si-n baie.

Fiind o centrala termica in condensatie, avantajul sau major consta in consumul redus de combustibil si de energie electrica (dotat cu poma Low Energy). Beneficiaza de un schimbator principal de caldura din otel inoxidabil si de unul secundar supradimensionat cu 26 de placi, ceea ce inseamna ca vei putea utiliza apa calda dupa bunul plac. In ceea ce priveste siguranta, este dotat cu senzor de presiune evaluat. Panoul de comanda este cu display LCD, iar tipul de montare este murala. Pretul e avantajos.

 

button 2

 

 

 

 

Motan Optimus ERP

 

2-motan-optimusO centrala termica pe gaz Motan la un pret bun este, fara doar si poate, aceasta. Modelul prezent este unul conventional, cu montare murala, astfel ca promite un randament ridicat (90%).

Acest lucru este confirmat si de puterea termica nominala de 24 de kW, suficienta pentru a incalzi doua camere si pentru a beneficia de un aport de apa calda ridicat (10 l/min).

Economia in consum este justificata de ventilatorul cu turatie variabila si pompa de circulatie Low Energy, in timp ce fiabilitatea in functionare se datoreaza grupului hidraulic confectionat din bronz si tevi de otel. In ceea ce priveste ajustarea caldurii si confortul superior pe circuitul de apa calda menajera, trebuie spus ca dispune de un schimbator primar de caldura si de unul secundar supradimensionat cu 14 placi. Actionarea aparatului se face cu ajutorul display-ului de tip LCD, in timp ce siguranta in exploatare este asigurata de senzorul de presiune evoluat.

 

button 2

 

 

 

 

Motan Sigma 24

 

3-motan-sigma-24Cauti o centrala termica pe gaz Motan ieftina si buna? Atunci, ai gasit-o. Costul mic este justificat prin faptul ca se incadreaza in categoria modelelor conventionale, insa asta nu inseamna ca randamentul oferit nu este unul optim.

Dimpotriva, aparatul se bucura de o putere de 24 de kW, astfel ca nu vei muri de frig pe timp de iarna, deoarece acesta este conceput in asa fel incat sa poata face fata unei locuinte de 200 m².

Totodata, debitul de apa calda de 10 l/min iti garanteaza ca aceasta nu va alterna cu cea rece doar pentru ca cineva foloseste chiuveta din bucatarie in timp ce tu faci dus. Confortul si fiabilitatea pe circuitul de apa calda menajera se datoreaza schimbatorului de caldura secundar supradimensionat de 14 placi sau 26 de placi, in timp ce consumul redus are la baza pompa din dotare Low Energy. Dispune de subpapa de siguranta si afisaj digital.

 

button 2

 

 

 

Alte articole recomandate:

Centrale termice in condensatie Vaillant la un pret bun

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 voturi, media: 4.67 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status