Cea mai buna centrala termica pe gaz in condensatie

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie

 

Ghidul cumparatorului

Daca v-ati saturat de facturile mari la incalzire si apa calda, atunci probabil va ganditi serios la optiunea unei centrale termice de apartament. La ora actuala, exista o multitudine de modele, atat electrice, cat si pe gaz. Noi va recomandam o centrala termica pe gaz in condensatie. Acest model este prevazut cu rezervor, asemanator unei centrale termice clasice, insa capteaza noxele de evacuare rezultate in urma arderii gazului, care pot avea o temperatura de pana la 180 de grade Celsius. Astfel este utilizata la maxim energia produsa.

Deoarece o centrala termica este o investitie destul de importanta, este vital sa alegeti un model care sa se potriveasca perfect cerintelor dumneavoastra. Pentru aceasta, luati in considerare aspecte precum tipul centralei, spatiul ce trebuie incalzit, indicatorii de performanta, costurile generate, marca si distribuitorul.

 

Centrala termica pe gaz in condensatie

 

Tipul centralei: in cazul unei centrale termice pe gaz, aveti posibilitatea de a alege intre un model combi, care va furniza atat apa calda, cat si caldura, sau un aparat care va furniza doar caldura. Cea de-a doua varianta se adreseaza persoanelor care utilizeaza un boiler electric pentru aprovizionarea cu apa calda.

 

Spatiul de incalzit: poate fi restrans sau extins. In cazul unui apartament de dimensiuni medii, cu o bucatarie si o singura baie, atunci necesitatile sunt limitate, astfel incat veti putea alege o centrala cu o putere mica, de pana la 24 kilowatti, capabila sa incalzeasca eficient o suprafata de pana la 180 metri patrati. In cazul unui apartament ceva mai mare, de la trei camere in sus, va trebui sa alegeti o centrala cu o putere mai mare, intre 28 si 32 de kilowatti, iar pentru case si vile se recomanda o putere de peste 32 de kilowatti. Puterea crescuta este necesara deoarece casele au multi pereti exteriori, care favorizeaza pierderea de caldura.

 

Indicatorii de performanta: in cazul incalzirii pe gaz, centrala termica este sursa de emisie pentru aproximativ 60% din dioxidul de carbon produs in locuinta. Acest aspect este extrem de important daca interesul dumneavoastra este de a va incalzi locuinta utilizand un nivel minim de energie si poluare. Pentru aceasta, verificati specificatiile tehnice pentru caracteristici precum debitul de apa calda menajera pe minut si eficienta energetica. In cazul unei familii numeroase, alegeti o centrala cu un debit de apa calda mare, peste 9 litri- debitul mediu al unui robinet, sau cu rezervor incorporat. Din punctul de vedere al eficientei energetice, modelul in condensatie utilizeaza la maxim energia calorica produsa prin arderea gazului, asadar veti obtine rezultate maxime si costuri minime.

 

Costurile generate: includ atat pretul de achizitie, precum si cele de utilizare. In cazul centralelor termice pe gaz in condensatie, costul de achizitie este ceva mai mare fata de cel al modelelor prin combustie clasica, insa acesta este amortizat ceva mai repede, datorita eficientei energetice crescute. Totodata, pentru a beneficia la maxim de avantajele oferite de o centrala electrica in condensatie se recomanda utilizarea unor calorifere mai mari fata de cele standard, aspect care presupune costuri suplimentare.

 

Marca si distribuitorul: o centrala termica este o investitie majora pentru locuinta, asadar optati de fiecare data pentru o marca de renume, care ofera o perioada extinsa de garantie. De asemenea, daca aveti posibilitatea, optati pentru branduri care au service autorizat in regiunea dumneavoastra. Totodata, asigurati-va ca distribuitorul este unul serios, care ofera o perioada de garantie considerabila.

Odata ce ati stabilit ce fel de model doriti sa achizitionati, este momentul sa aflati raspuns la intrebarea “unde gasesc centrala termica pe gaz in condensatie la un pret bun?”. Va sfatuim sa alegeti magazinele online de renume, unde veti gasi si pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie existente pe piata.

 

 

Modele recomadate in 2020

 

 

Budeus Longmax Plus GB072K-24

 

1) Budeus Longmax Plus GB072K-24La categoria cea mai buna centrala termica pe gaz in condensatie veti gasi cu siguranta si modelul Budeus Longmax Plus. Aceasta este o centrala murala, de 230 volti, cu tiraj fortat. Aceasta poate asigura o incalzire optima a unei suprafete maxime de 192 metri patrati si ofera un debit maxim de apa calda de 12 litri pe minut, cu ajutorul pompei complet modulante.

Datorita tehnologiei in condensatie, acest model are o eficienta tehnica normata de pana la 109%, care exploateaza la maxim energia produsa, fiind incadrata in clasa energetica de 4 stele, inregistrand un consum de 120 watti. De asemenea, functionarea este silentioasa, generand un zgomot de maxim 36 decibeli.

Produsul are o functionare automatizata, inteligenta, cu ajutorul sistemului Logomatic EMS si regulatorului BC20. Modelul este prevazut cu un afisaj LCD de mari dimensiuni, care asigura o citire facila a informatiilor. Centrala utilizeaza un schimbator de caldura dintr-un aliaj de siliciu cu aluminiu, extrem de robust, cu o durata de functionare prelungita. Produsul beneficiaza de o perioada de garantie de 60 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Genus Premium Evo 30 EU

 

2) Ariston Genus Premium Evo 30 EUCa solutie pentru necesitatile dumneavoastra de incalzire, puteti lua in considerarea achizitionatii centralei termice pe gaz in condensatie Ariston Genus Premium Evo 30EU. Aceasta utilizeaza tehnologia inovatoare a condensarii, care permite recuperarea gazelor de ardere si genereaza o crestere a puterii calorice si obtinerea unei eficiente termice superioare.

De asemenea, modelul utilizeaza o tehnologie inovatoare, care ii permite se se autoregleze in functie de variatiile de temperatura exterioara, generand un consum de energie cu 35% mai mic fata de o centrala termica conventionala, fiind incadrata in clasa de eficienta energetica de 4 stelute. Modelul Genus Premium Evo 30EU este prevazut cu vas de expansiune cu un volum de 8 litri, pompa complet modulanta, cu un raport de modulare de 1:10 si tiraj fortat.

Acest produs a fost conceput pentru a proteja mediul inconjurator prin toate mijloacele posibile, existand posibilitatea de a fi conectata la un panou solar si avand un mod de functionare de 33.4 decibeli, astfel incat nu va polua fonic locuinta. Acest model beneficiaza de o perioada de garantie de 60 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Motan Sigma KDens 

 

3) Montan Sigma KDensO centrala termica pe gaz in condensatie ieftina si buna va este oferita de Motan, sub forma produsului Sigma KDens. Aceasta este o centrala cu montare murala, care poate incalzi cu succes o locuinta de pana la 300 de metri patrati si ofera un debit al apei calde de 12 litri pe minut.

Modelul este prevazut cu un vas de expansiune de 7 litri si pompa pentru tiraj fortat. Pentru o functionare optima, centrala este prevazuta cu senzori si sisteme de protectie, care monitorizeaza toate valorile inregistrate. Astfel, supapa de protectie la suprapresiune impiedica deteriorarea aparatului in cazul in care presiunea interna depaseste valoarea maxima de 3 bari.

Temperatura apei din instalatia de incalzire este monitorizata cu ajutorul unui senzor de temperatura.

De asemenea, este prevazuta cu presostat, asadar in cazul in care evacuarea gazelor este impiedicata, veti fi avertizat. Acest model are consumul cel mai mic dintre toate modelele prezentate, respectiv de 90 watti. Aparatul are un randament de 97%, fiind incadrat in clasa de eficienta energetica de 4 stelute.

 

button 2

 

 

 

 

Alte articole recomandate:

Cea mai buna centrala termica Saunier Duval 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status