Cea mai buna centrala termica pe gaz ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 19.06.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna centrala termica pe gaz, ieftina – Recomandarile noastre pentru 2021

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Ferroli DivaCondens F24 E

 

1-ferroli-divacondens-f24-eEsti in cautarea celei mai bune centrale termice pe gaz ieftine cu condensare? – acest produs Ferroli poate fi recomandat cu incredere, avand un randament supraunitar de pana la 103, 5 % (comparativ cu o centrala conventionala care atinge maxim 95%).

Este un model mural, montat in perete, cu tiraj fortat, cu putere de 24 kW, iar debitul de apa calda este de 14 l/min (adecvat unui spatiu sub 200 mp). Setarile se fac simplu, intuitiv, cu ajutorul panoului de comanda digital, ce afiseaza parametrii de functionare (are si un sistem de avertizare pentru cazurile in care e necesara asistenta tehnica).

Controlul temperaturii este fin prin intermediul cronotermostatului. Este dotata cu ventilator pentru evacuarea gazelor arse, iar eficienta energetica este garantata de certificarea 92/42/CEE (se poate si racorda la instalatii solare). Are sistem de protectie impotriva inghetului si nu este deosebit de zgomotoasa, cu doar 57 dB nivel zgomot (ce depaseste 60-65 dB poate fi deranjant). Produsul are o garantie pe 36 luni.

 

button 1

 

 

 

 

Beretta Ciao Green 25 CSI

 

2-beretta-ciao-green-25-csiAcest produs Beretta poate fi recomandat ca o centrala termica pe gaz ieftina si buna, cu condensare (nu uita ca atunci cand vorbim despre astfel de modele de calitate in condensatie, o investitie de aproximativ 3000 ron este considerata acceptabila).

Este o centrala de tip mural, compacta, care nu va ocupa mult spatiu, avand o putere de 20 kW la incalzire si de 25 kW la ACM si debit apa calda 14, 3 l/min, ceea ce o recomanda unui spatiu sub 160 mp.

Investitia va merita in timp, costurile de exploatare fiind reduse cu pana la 35 %; in plus, e un produs ecologic, cu 4 stele, conform certificarii 92/42 CEE. Este adecvata inclusiv pentru o locuinta mai mica, precum o garsoniera, puterea efectiva putand fi adaptata. Are tiraj fortat, ceea ce asigura un randament supraunitar, de 102, 2 %. Are sistem de protectie la inghet si este silentioasa, cu doar 42 dB ca nivel de zgomot produs.

 

button 1

 

 

 

 

Motan Sigma 24

 

3-motan-sigma-24Doresti sa economisesti si sa achizitionezi o centrala termica pe gaz metan conventionala? – acest model poate fi recomandat, avand tiraj fortat, ceea ce ii asigura un randament destul de ridicat de 93% (aproape de nivelul maxim atins de cele conventionale, fara condensare).

Are o putere de 24 kW, ceea ce o face potrivita pentru instalarea intr-un apartament de marime medie, sub 180-190 mp. Este un produs econom, clasa de eficienta fiind cotata la 3 stele garantate de certificarea 92/42 CEE.

Iti permite sa faci simplu ce setari doresti prin intermedul unui afisaj digital intuitiv, controlul temperaturii fiind fin; in cazul unor erori de functionare, se afiseaza coduri de alerta. Eficacitatea si siguranta sunt oferite de supapa de siguranta la suprapresiune, de presostatul de aer care alerteaza lipsa evacuarii gazelor, de protectia anti-inghet, de senzorul de temperatura a apei in instalatie.

Modelul se poate conecta si pentru incalzirea in pardoseala. Pentru o centrala de tip conventional, produsul ofera eficienta si durabilitate crescute, fiind o alegere potrivita pentru un apartament de 2-4 camere.

 

button 1

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz ieftine

 

Ghidul cumparatorului

In tara noastra, cea mai populara optiune pentru sistemul de incalzire il constituie centrala termica pe gaz metan, mai ales in ultima vreme cand multi au ales sa se debranseze de la incalzirea centrala la bloc. Este o varianta mai accesibila in termeni de cost decat altele si durabila, cerand minim de cheltuieli de intretinere.

 

centrala-termica-pe-gaz

 

Desi ai crede ca nu este chiar atat de economa, este bine sa stii ca in timp se va dovedi o investitie buna, mai ales ca durata de viata e extinsa; in plus, exista si modele de centrale termice pe gaz ieftine (desi tine cont de faptul ca termenul “ieftin” e contextual: un produs conventional de calitate nu va costa sub aproximativ 2000 ron).

De ce ai opta pentru un model pe gaz? In primul rand, alte centrale sunt cele pe lemn (mai recomandate caselor, neecologice si necesitand atat incapere separata, cat si mai mult efort) sau cele electrice (care presupun costuri ridicate si se gasesc mai rar). Varianta incalzirii centrale nu mai e de ceva timp preferata, avand in vedere ca o centrala pe gaz implica un randament foarte mare (de la 94% pentru cele conventionale, pana la 110% – cand au randament supraunitar), un control bun al temperaturii in casa, optiunea de a opri oricand caldura si garantia ca vei plati strict ceea ce vei consuma.

Dupa cum arata destule pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz ieftine, poti alege modelul conventional, care e cel mai accesibil ca pret, cu tiraj natural sau fortat; se recomanda ultimul tip, fiind mai putin poluant si avand o eficienta mai mare (90 – 95%). Dar ultimele tendinte, inclusiv cele legate de legislatie, se indreapta spre modelele cu condensare, cu un randament supraunitar de peste 100%, ecologice, care recupereaza energia din vaporii de apa ce rezulta dupa ardere. Puterea produsului depinde de spatiul locuintei: pentru un apartament sub 180 mp, o putere de 24 kW este suficienta; ca idee, daca apartamentul are peste 200 mp, o valoare apropiata de 32-34 kW ar fi optima. Te va interesa si debitul de apa calda: pentru o casa cu 2-3 locatari, un debit de 10l/min este adecvat.

Vrei sa stii unde gasesc centrale termice pe gaz ieftine, la un pret bun, alti utilizatori? – iti sugeram sa faci o cercetare online, unde poti compara modele variate si beneficia de reduceri atractive si de aceeasi garantie.

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status