Cea mai buna centrala termica pe gaz de 35 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.17

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz de 35 kW

 

Centralele termice pe gaz se mentin in topul preferintelor celor care aleg debransarea de la incalzirea centralizata (avand in vedere ca modelele electrice au costuri mai ridicate). Ele au o durata de viata de pana la 15 ani, sunt usor de intretinut si permit un control precis al temperaturii. Pentru o locuinta de peste 200 mp, o optiune adecvata o reprezinta o centrala termica pe gaz de 35 kW, putere ce asigura un randament sporit, incalzind eficient spatiul.

Pentru a alege un produs potrivit, este recomandat insa sa te informezi asupra tipurilor de centrale si a caracteristicilor lor specifice. In primul rand, in functie de suma pe care o ai la dispozitie, vei opta pentru o centrala conventionala sau una in condensare; primele presupun o investitie mai scazuta si ofera un randament cuprins intre 90-95%.

Totusi, asa cum arata si unele pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz de 35 kW, poate fi preferabil sa cheltui mai mult pentru una in condensare deoarece ai multiple avantaje, printre care un randament supraunitar (da, tehnologia de recuperare a energiei din vaporii rezultati dupa ardere permite o eficienta de peste 100%). De asemenea, acestea consuma chiar si cu 35% mai putin (dupa cum indica studiile comparative) si elimina un nivel mai mic de noxe.

Un produs poate avea tiraj fortat sau natural, iar pentru apartamente si case unde centrala nu va fi amplasata intr-o camera separata se recomanda mereu tirajul fortat, cu o camera de ardere etansa (cele cu tiraj natural au camera de ardere deschisa, alimentandu-se cu aer din incaperea unde se afla si cer un cos de fum).

Depinzand de cate bai are locuinta si cati consumatori de apa calda exista, debitul va varia (ca exemplu, unul in jur de 12 l/min e adecvat pentru 2-3 consumatori in locuinte cu o baie). Sistemul de autodiagnoza al centralei este foarte util, caci iti ofera date despre functionarea sa alertand la aparitia unor probleme. Pentru a economisi spatiu, un model mural este cel mai potrivit.

 

Vrei sa stii unde gasesc centrale termice pe gaz de 35 kW alti utilizatori? O cercetare online este suficienta pentru a descoperi cele mai variate si avantajoase oferte (verifica intotdeauna garantia si conditiile de returnare).

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Beretta Exclusive Boiler Green 35 BSI

 

Cea mai buna centrala termica pe gaz de 35 kW va face fata cu succes necesitatilor de incalzire ale unui spatiu de 200 mp (chiar pana la 250 mp). Exclusive Boiler Green de la Beretta e o centrala in condensare cu boiler incorporat (de 60 l) cu un randament supraunitar de 103.1%, ceea ce asigura performante crescute si un consum redus (clasa de eficienta energetica de 4 stele).

Debitul de apa calda de 19.8 l/min este suficient pentru a asigura nevoile intr-o locuinta cu 2 bai si bucatarie. Este o centrala murala, ce poate fi amplasata pe perete in orice camera, nefiind poluanta (are tiraj fortat) si nici zgomotoasa (volumul de zgomot e de doar 42 dB).

Permite setari simple, intuitive datorita panoului de comanda digital, iar siguranta la exploatare e asigurata de catre sistemul de diagnoza si functia de protectie la inghet. De asemenea, are functia de termoreglare cu o sonda exterioara si cea de reincarcare in mod semi-automat a instalatiei.

 

 

 

 

Wolf FGB- K-35

 

Aceasta centrala termica pe gaz de 35 kW are un design elegant si compact, cu mai multe posibilitati de montare pe perete (are dimensiuni de 408 x 308 x 720 mm si 35 de kg in greutate). Cu 24 luni garantie, este fabricata din materiale rezistente: tevi de cupru, bloc hidraulic de poliamida cu fibra de sticla, schimbator caldura de Al/Si turnat.

Fiind un model in condensare cu tiraj fortat, ofera un randament supraunitar de 110% si consum redus (eficienta energetica: clasa A) si acopera necesitatile de incalzire si temperatura constanta a apei calde (12.9 l/min debit) pentru un spatiu de aproximativ 200 mp. Camera de ardere etansa asigura o ardere curata, fara noxe.

Nivelul de zgomot se situeaza sub limita la care ar deveni deranjanta, fiind de 54 dB. Este simplu de instalat si de folosit, avand un display cu interfata LCD user-friendly si este sigura, cu functie de protectie la inghet. Un mic dezavantaj poate fi cel ca nu are incorporat boiler, insa restul caracteristicilor tehnice o recomanda ca fiind o centrala termica performanta.

 

 

 

 

Ariston Genus Premium Evo 35 EU

 

O centrala termica pe gaz de 35 kW ieftina si buna nu este simplu de gasit, iar din aceasta perspectiva iti recomandam sa analizezi specificatiile produsului Ariston Genus Premium Evo 35 EU cu o garantie extinsa de 60 de luni. Ofera un randament supraunitar de 106.5%, ceea ce garanteaza performanta intr-un spatiu de 200 mp.

Fiind o centrala cu condensare (tehnologia de recuperare a energiei gazelor de ardere ii permite randamentul superior) si cu tiraj fortat, asigura atat eficienta termica, cat si un consum redus cu pana la 35% fata de un model conventional; economia combustibilului se face datorita tehnologiei de autoreglare in functie de temperaturile interioare si exterioare.

Cu un amortizor de zgomot si panouri fonoizolante, sunetele produse au doar 33.4 dB, ceea ce o face extrem de silentioasa. Afisajul cu iluminare LCD este simplu de folosit, iar functiile de protectie anti-inghet, anti-calcar si de anti-blocare a pompei contribuie la siguranta. Nu uita ca garantia extinsa e valabila doar daca este instalata de o firma autorizata de catre producatorul Ariston.

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...