Cea mai buna centrala termica pe gaz cu boiler incorporat

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz cu boiler incorporat

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa beneficiezi de o cantitate mai mare de apa calda pe baza sistemului de incalzire instalat in locuinta, va trebui sa te interesezi unde gasesc centrala termica pe gaz cu boiler incorporat la un pret bun alti utilizatori. In urmatoarele randuri, vom incerca sa explicam fugitiv unele criterii de selectie.

a-centrala-termica-pe-gaz-cu-boiler

Decide daca optezi pentru o centrala conventionala sau una in condensatie. Vei observa ca unii producatori mentioneaza o “eficienta” de peste 100%, ceea ce este imposibil din punct de vedere fizic. Termenul corect de utilizat este “randament supraunitar”, iar ceeea ce exprima este practic faptul ca o centrala in condensatie va avea o eficienta de incalzire mai buna decat una clasica, dar niciodata pana peste 100%. Cu alte cuvinte, va fi mai economica, pentru ca recupereaza o parte din caldura prin valorificarea procesului de condens.

Puterea termica se alege in functie de suprafata spatiului. De cele mai multe ori, fiecare producator specifica o marja de suprafata, avand in vedere o izolare corespunzatoare a spatiului de incalzit. Daca nu gasesti aceste date amintite, iti sugeram sa faci un scurt calcul: volumul total al incaperilor din locuinta.

Pentru fiecare metru cub de incalzit, o putere de 50W se considera suficienta(cand exista si izolare a peretilor corespunzatoare). De exemplu, la o suprafata de 150mp cu inaltimea spatiului de 2.6m se obtine un volum de 390mc; inmultit cu 50W rezulta 19500W, adica 19.5kW.

Pentru apartament vei alege intotdeauna un dispozitiv cu tiraj fortat, iar capacitatea boilerului atasat iti spune cu ce cantitate de apa calda se suplimenteaza cea standard oferita de centrala. De pilda, dusul consuma cam 7-8l de apa pe minut, in timp ce un robinet deschis cam 10-11l pe minut(calcul relativ); daca vrei sa le poti tine in functiune simultan pe amandoua, ai nevoie de o centrala care sa ofere un debit de apa calda de pana la 20l/min.

Multe pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz cu boiler incorporat iti sugereaza sa apelezi la oferte Bosch, Buderus, Wolf etc. In continuare iti prezentam cateva sugestii, care pot fi mai avantajos procurate la comada online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Wolf CGW-2-24/140L

 

1-wolf-cgw-2-24Pentru cei ce cauta cea mai buna centrala termica pe gaz cu boiler incorporat Wolf, recomandarea noastra se duce catre aceasta oferta. Este un model in condensare, permitand o functionare economica si eficienta, cu un consum maxim de 2.52mc de combustibil.

Sistemul este prevazut cu boiler , care ii va permite sa ofere un debit de apa calda de 20l/min, ceea ce inseamna ca atat baia, cat si bucataria pot fi simultan alimentate fara probleme. Dat fiind ca poate avea o putere termica utila maxima de pana la 28kW, producatorul recomanda instalarea in spatii de pana la 300mp, ceea ce inseamna ca se descurca eficient deopotriva in apartamente spatioase si la casa.

Faptul ca produce numai 26dB la functionare este un nou avantaj, intrucat astfel iti poti da seama cat de silentioasa este piesa. Include afisaj digital, panou de comanda electronic si este asigurata cu protectie electrica si la inghet.

 

button 2

 

 

 

 

Bosch Condens 5000 WT

 

2-condens-5000-wtAceasta centrala termica in condensatie Bosch se afla pe lista multor potentiali utilizatori, atat pe baza prestigiului firmei producatoare, cat si prin prisma randamentului bun oferit. Functioneaza impreuna cu un boiler cu serpentina, avand tiraj fortat si un consum maxim de 3.18mc.

Indicele de putere termica utila la nivel maxim arata valori de 24 kW, ceea ce inseamna ca se poate utiliza in spatii de pana la 200 mp, fiind adecvata pentru apartamente.

Pe baza boilerului incorporat, cu capacitate de 48l, aceasta centrala va asigura un debit maxim de apa calda de 14l/min, semn ca poate fi utila in locuintele cu o singura baie, dar unde folosesti mai rar robinetul de la bucatarie in acelasi timp in care faci dus. E de ajuns sa stii ca face parte din clasa A ca eficienta energetica si ca are un consum electric de 90 W, ca sa te convingi ca nu te lasa cu cheltuieli mari cand vine factura la energie. Pe site-ul de comercializare nu este specificat, totusi, consumul mediu de gaz.

 

button 2

 

 

 

 

Beretta Exclusive Boiler Green 35 BSI

 

centrala-termica-boiler-beretta-exclusive-boiler-green-35-bsiIti doresti sa gasesti o centrala termica pe gaz cu boiler incorporat ieftina si buna? Daca te intereseaza un model de putere mare, cu maxim 35kW ca putere termica nominala, atunci acest model Beretta e ce iti putem recomanda, atat ca performante, cat si ca pret. Este o piesa murala in condensatie, care se foloseste cel mai bine in spatii cu suprafata de maxim 300mp.

Are tiraj fortat, asa ca se poate atasa la fel de usor unui apartament, cat si in cazul unei case. Asigura un debit de apa calda menajera de 19.8l, semn ca se descurca excelent sa alimenteze simultan un robinet si un dus. Include pompa modulanta, vas de expansiune de 10l, un boiler de capacitate medie, cu volum de 60l si panou de comanda electronic, accesorizat cu display digital.

Data fiind clasa de eficienta de 4 stele, clasa de protectie electrica IPX5D si nivelul de zgomot de 42dB, consideram aceasta oferta economica, fiabila si silentioasa.

 

button 2

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie cu boilere incorporate

 

Ghidul cumparatorului

Alegerea sistemului de aprovizionare cu apa calda si caldura pentru locuinta este una dintre cele mai importante investii pe care le veti face. Datorita faptului ca aceste echipamente au un pret de achizitie destul de mare, fiecare cumparator doreste sa aleaga produse care sa amortizeze cheltuielile printr-un randament crescut si functionare economica. Un astfel de echipament termic este constituit de centrala termica in condensatie. Acesta are capacitatea de a utiliza la maxim energia calorica generata de arderea combustibilului fosil, astfel incat nu vor exista pierderi odata cu eliminarea gazelor de ardere, inregistrand un randament de pana la 100%(supraunitar). Pentru a rezolva si problema apei calde, optati pentru un model cu boiler incorporat.

Inainte de a va intreba “unde gasesc centrala termica in condensatie cu boiler incorporat la un pret bun?”, trebuie sa aveti in vedere care sunt caracteristicile tehnice ale produsului potrivit pentru dumneavoastra. Principalele aspecte de care trebuie sa tineti cont de suprafata locuintei, debitul de apa, parametrii de utilizare.

 

Suprafata locuintei: Datorita principiului de functionare, pentru realizarea de condens in instalatie, temperatura din calorifere nu poate fi mai mare de 52 grade Celsius pe retur si mai mare pe tur. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, dimensiunea instalatiei, respectiv lungimea tevilor si dimensiunea caloriferelor trebuie sa fie mai mare decat in cazul unei centrale termice clasice. Asadar, pentru a putea beneficia la maxim de avantajele oferite de o asemenea centrala, aceasta trebuie instalata intr-o locuinta cu suprafata minima de 60 de metri patrati.

 

Debitul de apa: datorita faptului ca acest tip de centrala va fi si principalul furnizor de apa calda in locuinta, debitul este un aspect la fel in important ca si randamentul de producere a caldurii. De aceea, cantitatea de apa calda produsa trebuie sa fie suficienta pentru numarul de membri din familie. Astfel, pentru o singura persoana, boilerul incorporat poate avea 30 de litri, in timp ce pentru o familie de trei persoane, se recomanda ca acesta sa aiba intre 80-100 litri.

 

Parametri de utilizare: in ceea ce priveste puterea de functionare, aceasta variaza intre 20 si 60 kW si trebuie aleasa in functie de suprafata ce trebuie incalzita. Asadar, daca locuinta dumneavoastra are intre 150 si 200 de metri patrati, veti alege o centrala cu o putere de minim 24 kW, 28 kW pentru suprafete de pana la 250 metri patrati, iar pentru case pe mai multe nivele veti opta pentru o putere 35 kW si peste. Pentru o functionalitate crescuta, optati pentru centrale prevazute cu sisteme de ajustare a temperaturii apei din boiler si din instalatia de incalzire, termostat ambiental, echipamente se protectie anti-inghet, impotriva coroziunii si supapa de siguranta la suprapresiune.

Odata ce ati luat in considerare toate aceste aspecte, este momentul achizitiei. Pentru aceasta, va sfatuim sa apelati la oferta magazinelor online, unde veti gasi o gama larga de produse, precum si pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie cu boiler incorporat, chiar din partea altor cumparatori, astfel incat sa alegeti produsul potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Daca nu stiti de unde sa incepeti cautarile, va sugeram sa consultati propunerile noastre, cele mai populare echipamente din acesta categorie.

 

Modele recomandate in 2021

 

Zantia Monza, ZM0106.0210

 

La categoria cea mai buna centrala termica in condensatie cu boiler incorporat se inscrie cu succes si modelul Monza, de la Zantia. Acesta este un model de mare putere, inregistrand o valoare de 31 kW, astfel incat poate incalzi eficient o locuinta de suprafata mare, de pana la 135 metri patrati, si produce instantaneu apa calda menajera.

Eficienta termica ridicata, de 97,7% a acestei centrale este datorata sistemului de condensatie, care impiedica pierderea caldurii odata cu eliminarea gazelor rezultate in urma arderii. In ceea ce priveste modul de eliminare a gazelor de combustie, acesta se realizeaza prin tiraj fortat. In ceea ce priveste alimentarea cu apa calda, modelul ofera un debit 17,3 litri pe minut. Rezervorul incorporat are un volum de 1,2 litri, astfel incat incalzirea si distributia apei calde se face instant.

Mai mult decat atat, produsul este prevazut cu sistem de protectie anti-inghet, astfel incat poate fi instalata intr-o incapere neincalzita, fara risc de deteriorare pe timpul iernii. La achizitionarea acestei centrale in condensatie cu boiler incorporat veti beneficia de o perioada de garantie de 60 de luni.

 

 

Zantia Turin, ZT0106.0205

 

Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunteti limitati de un anunmit buget, o centrala termica in condesatie cu boiler incorporat ieftina si buna este si modelul Turin, de la Zentia, produsul garantand o performanta termica net superioara fata de modelele fara condensatie. Aceasta centrala termica este un model digital, care are o putere de functionare de 29 kW, astfel incat poate incalzi cu succes o locuinta cu o suprafata maxima de 84 metri patrati.

De asemenea, modelul ofera un debit al apei calde de minim 2.5 litri pe minut si unul maxim de 14.4 litri pe minut, cu incalzire instanta, capacitatea de stocare a boilerului incorporat fiind de doar 1.2 litri. Produsul functioneaza pe gaz metan, iar evacuarea gazelor de ardere se face prin tiraj natural.

In ceea ce priveste consumul de energie electrica, avem de-a face cu un model economic, incadrat in clasa energetica A+, cu o putere totala consumata de 150 watti. Referitor la modul de functionare, acesta este diferentiat in functie de anotimp, vara doar pentru apa calda menajera, iar iarna atat pentru incalzire cat si pentru apa calda.

 

 

Zantia Monza R, ZMR0106.0222

 

Printre modelele de centrale termine in condensatie cu boiler incorporat preferate de cumparatori se numara si modelul Zantia Monza R. Acesta este o centrala murala, cu dimensiuni compacte, de 400 x 300 x 720 milimetri, astfel incat nu va ocupa foarte mult spatiu pentru instalare.

Aceasta genereaza un consum de energie electrica de 150 watti, pentru a produce o putere termica nominala de minim 10.1 kW si maxim 25 kW, suficienta pentru a incalzi o locuinta in suprafata de 84 metri patrati, cu un randament de 97.7%, fiind incadrata in clasa energetica A+. Alimentarea modelului se face cu gaz metan, iar eliminarea gazelor de ardere se realizeaza prin tiraj fortat.

Spre deosebire de celelalte modele din aceeasi categorie, in cazul Monza R, productia de apa calda menajera este optionala si se realizeaza cu ajutorul unui acumulator extern, care nu este inclus in pachet, boilerul incorporat avand dimeniuni mici, de doar 1,2 litri, cantitate de apa insuficienta pentru baie sau dus. Pe langa centrala propriu-zisa, pachetul mai include si kit-ul de instalare.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status