Cea mai buna centrala termica noua

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna centrala termica noua – Recomandarile noastre pentru 2021

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Motan Optimus ERP

 

1.Motan Optimus ERPCea mai buna centrala termica noua pe care am decis sa o prezentam in acest ghid este modelul Optimus ERP de la Motan. E o centrala cu o putere de 24 kW caracterizata prin consumul economic datorat ventilatorului cu turatie variabila si a pompei de circulatie low energy.

Fiabilitatea in functionare este garantata de grupul hidraulic realizat din bronz si de tevile din otel inoxidabil. Clasa de eficienta este evaluata cu 3 stele conform directivelor europene. Senzorul de presiune evoluat reprezinta un important sistem de siguranta, caci garanteaza protectia inteligenta la suprapresiuni sau presiune scazuta. Panoul de comanda este prevazut cu un display LCD care asigura o interfata grafica evoluata si prietenoasa.

Functia Confort permite utilizarea apei calde menajere la temperaturi cuprinse intre 35 si 45 grade Celsius. Centrala face fata cu brio intr-un spatiu de pana la 200 de metri patrati datorita randamentului de 92%, iar nivelul de zgomot de doar 48 dB garanteaza ca functionarea ei va trece neobservata.

 

button 2

 

 

 

 

Motan Sigma 24

 

2.Motan Sigma 24Daca iti doresti o centrala termica noua ieftina si buna, iti recomandam un alt model Motan. Este vorba despre Sigma 24, o centrala inclusa in clasa de eficienta 3 stele. Confortul superior si fiabilitatea pe circuitul de apa calda menajera sunt asigurate prin intermediul schimbatorului de caldura secundar supradimensionat. In plus, centrala ofera posibilitatea conectarii unul sistem de incalzire in pardoseala.

Sistemul inteligent permite detectarea debitului de apa si a necesarului de caldura. Aparatul se caracterizeaza printr-o stabilitate foarte buna in functionare pentru temperatura setata de utilizator. Interfata este extrem de intuitiva si de prietenoasa cu utilizatorul datorita afisajului digital si a codurilor de erori. Dispozitivul este dotat cu multiple sisteme de siguranta. Supapa de siguranta la suprapresiune protejeaza centrala la presiuni mai mari de 3 bar.

Presostatul sesizeaza lipsa evacuarii gazelor arse. Schimbatorul de caldura este dotat cu un termostat de siguranta la supratemperatura. Sistemul performant de autodiagnosticare permite identificarea corecta a erorilor si semnalizarea lor. In plus, beneficiaza de functie de protectie antiinghet, de prevenire a depunerilor de calcare si de functia antiblocare pompa cu actiune la fiecare 24 de ore.

 

button 1

 

 

 

 

Immergas Eolo Star 3E 24

 

3.Immergas Eolo Star 3E 24Acest model de centrala termica clasica dotata cu sistem de tiraj fortat este o solutie buna pentru spatiile mai mici de 150 de metri patrati. Puterea termica nominala maxima indicata de producator este de 24 kW, cu un randament de 93.4%, ceea ce o incadreaza intr-o clasa de eficienta superioara pentru o centrala termica de acest tip.

Debitul de apa calda este de 11.1 litri pe minut. Presiunea maxima de functionare este de 3 bar, aparatul fiind dotat cu senzor de presiune si cu sistem de autoinchidere daca aceasta scade sub 0.3 bar sau creste dincolo de valoarea de 3 bar. Protectia anti-inghet o face extrem de utila pentru o casa de vacanta care nu este locuita permanent, permitandu-i sa functioneze la o capacitate minima care sa mentina o temperatura pozitiva in locuinta.

Panoul de comanda electronic permite reglarea facila si intuitiva a parametrilor de functionare si contribuie la designul atragator al dispozitivului, care se incadreaza de minune in orice tip de decor ambiental.

 

 

button 1

 

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice noi

 

Ghidul cumparatorului

Statisticile arata ca cea mai mare parte a populatiei urbane si din ce in ce mai multe locuinte din mediul rural care au acces la reteaua nationala de gaze naturale prefera sa instaleze o centrala termica pentru a-si satisface nevoile de apa calda si caldura. Avantajele sunt evidente: apa calda este disponibila instantaneu, temperatura din locuinta poate fi reglata in functie de preferintele proprii, fara obligatia de a astepta intrunirea unor conditii de temperatura  exterioara, consumul poate fi reglat in functie de bugetul familiei. Avand in vedere ca discutam despre o investitie importanta, alegerea inteleapta a centralei termice este esentiala.

Multe persoane se intreaba unde gasesc centrala termica noua la un pret bun, insa intrebarea este foarte generala. Pretul variaza extrem de mult in functie de tipul de centrala si de criteriile de performanta, de aceea ar trebui intai sa te lamuresti foarte exact care sunt nevoile tale si care sunt parametri tehnici ai centralei potrivite pentru locuinta ta. Iata, in mare, de ce anume ar trebui sa tii cont.

A.1 Centrala termica noua

Tipul de functionare: exista in prezent doua tipuri principale de centrale termice: clasice sau in condensare. Centralele in condensare sunt mult mai prietenoase cu mediul si au un randament superior, care depaseste chiar 100%, caci o parte din vaporii de apa si gazele de ardere sunt refolosite. Din pacate, pretul de achizitie al centralelor termice in condensare este cu mult mai mare decat cel al centralelor termice clasice, prin urmare piata pentru ele este relativ redusa.

 

Puterea:  acest parametru iti ofera informatii despre doua aspecte esentiale: spatiul pe care il poate deservi centrala si consumul la care ar trebui sa te astepti. O centrala termica cu o putere cuprinsa in intervalul 20 – 25 kW poate incalzi cu succes un apartament, chiar daca are dimensiuni medii sau mari. Practic, o centrala de 24 kW incalzeste eficient un spatiu de pana la 180 metri patrati. O locuinta mai mare, cu multe bai, cu pereti slab izolati sau cu multi pereti exteriori impune montarea unei centrale cu o putere mai mare de 32 kW.

 

Apa calda: centralele termice sunt capabile sa furnizeze si apa calda menajera la temperatura pe care o preferi, cu un debit de aproximativ 10 litri pe minut. In termeni mai concreti, acest debit iti ofera ocazia de a spala vase in timp ce in baie o alta persoana face dus. Daca estimezi ca acest debit nu este suficient, poti opta pentru o centrala termica cu boiler incorporat sau extern, care are o capacitate de stocare mai mare si va asigura un debit de apa calda substantial mai mare.

Cele mai multe pareri despre cele mai bune centrale termice noi cad de acord ca cel mai bun produs de acest gen este cel care ti se potriveste. Pentru ca oferta este variata iar alegerea dificila, am selectat 3 produse al caror raport calitate/pret este mai mult decat avantajos si care au review-uri bune de la utilizatori. Suntem siguri ca alegerea potrivita pentru tine se poate regasi printre ele, sau ca cel putin reprezinta un bun punct de plecare in cautarea pe care o incepi.

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status