fbpx

Cea mai buna centrala termica in condensatie ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.19

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Daca trebuie sa instalezi o centrala intr-un spatiu nou amenajat, sau sa schimbi vechea centrala care nu mai functioneaza satisfacator, te sfatuim sa alegi unul dintre cele mai performante modele de pe piata : un dispozitiv care functioneaza prin condensatie. Randamentul unui astfel de produs depaseste 100%, astfel incat costul ceva mai ridicat de achizitie va fi amortizat rapid in timpul utilizarii.

centrala-termica

Numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie ieftine atrag atentia asupra raportului intre puterea dispozitivului si suprafata pe care o are de incalzit. In primul rand, deoarece diferenta de temperatura a apei pe tur si pe retur trebuie sa fie una semnificativa, acest model de aparat va fi instalat in apartamente care depasesc 70 metri patrati sau in locuinte rezidentiale.  Suprafetele care nu depasesc 150 metri patrati vor beneficia din instalarea unui aparat cu o putere de 24 kW – acestea sunt de asemenea cele mai ieftine. Daca locuinta are o suprafata de pana la 250 mp, o putere de 28 kW este o estimare mai realista. In cazul in care spatiul pe care il ai la dispozitie depaseste si aceasta suprafata, o centrala de 35 kW este ceea ce iti trebuie.

Debitul de apa calda reprezinta un alt factor important, mai ales ca in locuintele mari exista adesea mai multi consumatori simultan. Un debit de 8 – 10 litri / minut este minimul necesar pentru locuintele cu o baie si o bucatarie, in timp ce locuintele cu doua bai vor opta pentru un model care furnizeaza minim 14 litri / minut. Daca exista chiar mai multi consumatori, poti lua in calcul varianta unei centrale cu boiler incorporat, dar costul achizitiei creste substantial in acest caz.

Daca iti este clar ce performante tehnice trebuie sa atinga modelul de care ai nevoie, probabil ca te intrebi unde gasesc centrala termica in condensatie ieftina la un pret bun alti cumparatori. Avand in vedere pretul mai mare decat cel al produselor conventionale, magazinele fizice nu au o oferta foarte variata de asemenea produse, deci e o idee buna sa arunci o privire si in mediul online.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP

 

1-victrix-exa-24-28Cea mai buna centrala termica in condensatie ieftina pe care ti-o propunem azi este modelul Immergas Victrix Exa 24/28 1 ErP.

Avand in vedere eficienta energetica si randamentul crescut, aparatul este compatibil cu Directivele Europene in domeniul sistemelor de incalzire pentru locuintele individuale. Puterea dispozitivului este de 23.7 kW, ea fiind adecvata in apartamente de dimensiuni medii si mari, dar care nu depasesc 150 metri patrati.

Datorita tirajului fortat, eficienta sa este si mai mare decat te asteptai. Panoul de comanda dispune de un afisaj digital clar, care iti indica parametrii de functionare. Avand in vedere ca debitul de apa calda pe care il poate asigura ste de 13.7 litri, conform indicatiilor producatorului, ea poate functiona satisfacator in locuinte cu 1 si ocazional 2 bai. Eficienta este estimata la 106%, ceea ce o incadreaza in clasa de eficienta energetica 4 stele. Fiind echipata cu protectie la inghet, centrala poate functiona in siguranta chiar si in spatiile nelocuite.

 

button 2

 

 

 

 

Ferroli DivaCondens F24 E

 

2-ferroli-divacondens-f24-eCea mai ieftina centrala termica in condensatie disponibila la ora actuala este modelul Ferroli DivaCondens F24 E. Sistemul de recuperare activa pentru prepararea agetului termic si a apei calde menajere ii asigura un randament supraunitar de pana la 103.5%.

Panoul de comanda este unul digital, care permite accesarea meniului intuitiv pentru selectarea parametrilor de functionare. Sistemul de coduri de avertizare este concis si clar, astfel incat asistenta tehnica este usor de asigurat. Cronotermostatul modulant este un alt element care ii optimizeaza functionarea.

Debitul de apa calda este unul foarte bun pentru un dispozitiv de acest tip, 14 litri / minut, ceea ce permite alimentarea a circa 2 consumatori simultan, cu mici variatii de temperatura a apei. Nivelul de zgomot in functionarea la capacitate maxima este de doar 57 dB, astfel incat ea va trece neobservata ca un zgomot de fond. Cu o putere de 24 kW, este recomandata locuintelor de maxim 100 metri patrati.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Cares Premium 24 EU

 

3-ariston-cares-premium-24-euO centrala termica in condensatie ieftina si buna pe care ar trebui sa o ai in vedere in procesul de selectie este modelul Ariston Cares Premium 24 EU. Un consum de gaz cu 35% mai mic decat cel al unui echipament conventional face ca investitia initiala sa se amortizeze rapid. Emisiile de noxe cu 75% mai mici protejeaza mediul  inconjurator.

Rezistenta produsului in timp este una extraordinara. Designul unic o transforma intr-un veritabil element de decor. Display-ul de tip LCD permite utilizarea usoara, identificarea rapida a codurilor de eroare si vizualizarea conditiilor de functionare. Puterea termica este de 23.5 kW, suficienta si pentru cele mai mari apartamente obisnuite.

Eficienta la puterea nominala este de 103.9%, supraunitara, ca in cazul produselor de acest tip. Debitul de apa calda este de 10.5 litri / minut, ceea ce este considerat ca fiind adecvat in spatiile cu o singura toaleta, in care nu vor fi folosite simultan cel mult chiuveta de la bucatarie si dusul de la baie.

 

button 1

 

 

 

 

 

Alte articole recomandate:

Cea mai buna centrala termica in condensatie Viessman

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status