fbpx

Cea mai buna centrala termica in condensatie de 28 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.19

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie de 28 kW

 

Ghidul cumparatorului

Sa incalzesti o locuinta mai mare, dotata cu mai multe camere si anexe, poate fi dificil si costisitor. Daca te regasesti in aceasta situatie si cauti solutii, s-ar putea ca urmatoarele pareri despre cele mai bune centrale termice in condensatie, 28kW, sa te ajute.

Consultandu-le, vei afla de ce este eficient un astfel de aparat intr-un apartament mai spatios, dar si ce inseamna asta pentru factura lunara.

 

 

Poti cumpara o centrala de 28 kW in cazul in care doresti sa incalzesti un spatiu care se extinde pana la 180 mp – 250 mp. Mai exact, daca stai intr-o vila mica ori intr-un imobil de apartamente mai mari, vei reusi sa-ti asiguri necesarul termic.

Este, de asemenea, un dispozitiv destul de puternic pentru a compensa pierderile de caldura, provocate de lipsa izolatiei, de exemplu.  Mai mult decat atat, in comert vei gasi produse ce permit reglarea puterii (in intervalul 10-28 kW, de exemplu), asa incat sa poti controla consumul in functie de necesarul propriu de caldura.

Cu cat suprafata de incalzit e mai mare, cu atat consumul e mai ridicat, de aceea, o centrala ce utilizeaza tehnica condensarii e de preferat, in detrimentul uneia conventionale. Vaporii de apa care se formeaza in aparat, in timpul arderii, in loc sa fie eliminati impreuna cu gazele arse pe cosul de fum, sunt recuperati si transformati in caldura de condensare.

In felul acesta, se poate obtine un randament supraunitar de pana la 110% (100% puterea combustibilului + puterea din condensare – pierderi). Acest lucru se traduce prin-un consum mai redus, specialistii aproximand o reducere de aproximativ 25-30%, printr-o fiabilitate crescuta a componentelor dispozitivelor si printr-o cantitate mai mica de noxe emise.

Avand in vedere aceste avantaje, trebuie sa te astepti la costuri mai ridicate. Cu toate acestea, cumparand din locul unde gasesc centrala termica in condensatie, 28kW, la un pret bun, si alti utilizatori, adica din magazinele online, vei putea beneficia de reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE 

 

Cumparand aceasta centrala termica in condensatie, 28kW, ieftina si buna, nu doar ca nu va mai trebui sa-ti faci griji ca nu vei avea parte de caldura si apa calda la iarna, dar nici ca vei plati facturi lunare exorbitante. Aparatul este ideal pentru apartamentele de bloc mai extinse, care au mai mult de 2 camere + anexe, pentru casele unifamiliale si chiar pentru  vilele mici. Dispozitivul necesita alimentare pe gaz metan, insa este compatibil si cu instalatiile solare, in cazul in care urmaresti sa faci si mai multe economii de energie sau esti interesat de bunastarea mediului inconjurator.

Oricum ar fi, emisia de noxe este mai mica, gradul de poluare fiind mai scazut. Totodata, procedeul se desfasoara in siguranta, deoarece centrala dispune de tiraj fortat, prin care gazele sunt date afara prin intermediul unui ventilator. Multumita functionarii in condensatie, centrala e capabila de un randament de 103%, furnizand un debit de apa calda de 12l/min.

De asemenea, daca nu doresti sa se incalzeasca prea puternic in locuinta, vei putea regla puterea consumata, in intervalul 7-28 kW. Are o constructie fiabila, avand schimbator de caldura fabricat dintr-un aliaj Al/Si, o capacitate a vasului de expansiune de 8 l si suporta temperaturi minime/maxime pe circuitul de incalzire de 35/82 ̊C. Are afisaj multifunctional, pentru control optim al modului de functionare, iar setarile pot fi blocate, pentru a nu fi modificate din greseala.

 

button 2

 

 

 

 

Wolf FGB-28 

 

In cazul in care esti dispus sa investesti in cea mai buna centrala termica in condensatie, 28 kW, pe care o gasesti in comertul online, iti sugeram sa arunci un ochi pe modelul inovativ scos pe piata de FBG Wolf. Asa cum te poti astepta de la centralele care functioneaza in condensare, produsul este capabil de eficienta ridicata, combustie redusa si un consum mai scazut.

Mai exact, pentru a-ti face o idee in legatura cu capacitatea de incalzire a aparatului, iti spunem ca e capabil de un randament subunitar de 110%, cantitatea de vapori reutilizati fiind mai mare. In cazul in care doresti si apa calda, va trebui sa instalezi un boiler. Producatorul sustine ca va face fata fara probleme in spatii cu suprafata de pana la 150 mp. Trebuie spus ca are o constructie fiabila, avand componente interne din materiale de calitate.

Tevile sunt confectionate din cupru, schimbatorul de caldura e din Al/Si, iar blocul hidraulic e din poliamida armata cu fibra de sticla. Produsul dispune de cateva masuri de protectie, cum ar fi supapele de siguranta, capcana pentru condens, integrarea unor supape de sens si aerisire a gazelor de ardere, etc. Centrala murala se remarca printr-un design simplu, ce inlesneste procesele de instalare si de mentenanta. La baza aparatului se gaseste un panou de control reprezentat printr-un afisaj LED, iar setarile pot fi modificate si de pe smartphone.

 

button 2

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status