n n
n
n
▷ Centrale termice in condensatie de 24kW. Analiza comparativa

Cea mai buna centrala termica in condensatie de 24kW

Am modificat articolul ultima data pe: 14.12.19

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice in condensatie de 24kW

 

Ghidul cumparatorului

Incalzirea individuala a spatiului de locuit este o solutie preferata de majoritatea proprietarilor, iar solutia cea mai moderna este reprezentata de o centrala termica in condensare. Datorita randamentului numit “supraunitar” un model cu o putere de 24 kW poate face fata cu succes unui apartament de pana la 180mp, poate chiar mai extins. Utilizatorii sunt bucurosi sa isi exprime propriile pareri despre centrale termice in condensatie de 24 kW, dar e bine sa te informezi si tu in legatura cu performantele tehnice ale acestor dispozitive.

a-centrala-termica-in-condensare

Potrivite in special pentru spatii care depasesc 70 metri patrati si colaborand extrem de bine cu incalzirea prin pardosea si cu dusumele din lemn – caracteristici ce garanteaza temperatura de retur adecvata unei functionari optime – aceste dispozitive pot incalzi eficient locuinte de 150 – 200 mp. Totusi, debitul de apa calda pe care il furnizeaza poate reprezenta o problema. Daca detii un apartament de 80 – 100 mp si o singura baie, in care locuiesti doar cu partenerul de viata, un debit de 10 litri / minut este suficient. Pe de alta parte, daca ai doua bai, sau daca exista mai mult de doua persoane in apartament, cei 10 litri nu vor mai fi suficienti pentru a garanta functionarea satisfacatoare cu doi consumatori simultan. In acest caz, opteaza pentru un model cu boiler incorporat.

Un display mare, pe care sa se afiseze coduri de eroare atent cuantificate, este de asemenea de mare ajutor. Termostatul inclus te poate scuti de o investitie suplimentara, iar controlul digital al setarilor este mai durabil.

Combustibilul folosit de acest tip de echipament poate fi reprezentat de gazul metan sau de GPL. La cea de-a doua varianta se apeleaza in general in spatiile care nu dispun de posibilitatea de racordare la reteaua de gaze naturale.

Atunci cand identifici unde gasesc centrala termica in condensatie de 24 kW la un pret bun alti cumparatori, te avertizam ca preturile variaza destul de mult si in functie de brand, nu doar de caracteristicile tehnice. Iata selectia noastra de produse din aceasta gama, la care merita sa arunci o privire mai atenta.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Viessmann Vitodens 050

 

1-viessmann-vitodens-050-24-kwCea mai buna centrala termica in condensatie de 24 kW Viessman Vitodens 050 isi merita titulatura datorita raportului calitate  /pret, care a generat si cifrele de vanzari impresionante pe acest segment de piata.

Alimentata cu gaz si beneficiind de tehnologia cu tiraj fortat, centrala are functie dubla de incalzire si pregatire de apa calda menajera. Schimbatorul de caldura din inox, arzatorul cilindric din otel si schimbatorul de caldura cu placi, suflanta si vana de gaz fac ca produsul sa fie unul rezistent.

Vasul de expansiune are o capacitate de 8 litri, iar pompa de circulatie are o turatie variabila. Accesoriile de montaj incluse sunt reprezentate de kitul de evacuare. Afisajul LCD indica starea functionarii, eventualele coduri de avarie si temperatura.  Debitul de apa calda garantat este de 13.8 l / min, o valoare satisfacatoare pentru un apartament cu o baie si pana la 4 utilizatori. Asadar, daca esti in cautarea unei piese de calitate si cu performante in gama superioara a segmentului, iti recomandam centrala termica in condensatie Viessmann Vitodens 050 w 24 kw.

 

button 2

 

 

 

 

Buderus Logamax Plus GB062-24KDH V2

 

2-buderus-logamax-plus-gb062-24kdh-v2O centrala termica in condensatie de 24 kW ieftina si buna, pe care ti-o sugeram in cazul in care vrei sa limitezi investitia initiala, este Buderus Logamax Plus GB062-24KDH V2.

Incadrata in clasa de eficienta energetica A, piesa este echipata cu o pompa modulanta Low Energy. Performantele ridicate sunt asigurate de schimbatorul de caldura primar din aluminiu-siliciu care garanteaza un randament supraunitar de pana la 109%. Consumul de energie este cu 35% mai mic comparativ cu instalatiile vechi, astfel incat investitia de la achizitie se amortizeaza rapid prin scaderea facturilor, ulterior economia de combustibil pe care o vei face fiind extrem de avantajoasa.

Sistemul de control este inteligent si mai ales usor de folosit si intuitiv de descifrat. Iti ofera un volum de 14.1 litri de apa calda pe minut, fiind adecvata pentru locuinte cu cu o singura baie si cel mult 2 consumatori moderati(baie+bucatarie). Mentenanta este usoara datorita accesului usor al echipei tehnice la piesele care ar putea necesita schimbare.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Clas Premium Evo 24-FF EU

 

3-ariston-clas-premium-evo-24Exista numeroase pareri despre centrale termice in condensatie Ariston Clas Premium 24 kw, ele afirmand in majoritate ca experienta utilizarii a fost una favorabila. De aceea am decis sa includem produsul in scurta noastra selectie.

Datorita pompei de circulatie supradimensionate randamentul la incalzire este unul de pana la 108%. Debitul de apa calda menajera este de 14 litri pe minut, o valoare mai mult decat satisfacatoare chiar si pentru familiile cu 2 copii.

Afisajul LCD este unul nou, multifunctional, cu iluminare. Si din punct de vedere acustic confortul este garantat, multumita amortizorului de zgomot. Schimbatorul principal de caldura este fabricat din otel inoxidabil. Filtrele pe returul instalatiei de incalzire si pe intrarea de apa rece protejeaza aparatul impotriva depunderilor de gunoaie. Iar daca doresti sa economisesti chiar mai mult, o poti conecta si la un sistem solar. Protectiile anti-inghet, anti-calcar si anti-blocare a pompei ii garanteaza o viata lunga si o functionare eficienta.

 

button 2

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 voturi, media: 4.80 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status