Cea mai buna centrala termica gaz in condensatie

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie

 

Ghidul cumparatorului

Deoarece majoritatea utilizatorilor romani din mediul urban au acces la reteaua de distributie de gaze naturale,  mare parte dintre centralele termice cautate vor avea alimentarea pe gaz.

Pentru economie energetica, cele reprezentative raman centralele in condensatie, pentru acestea eficienta energetica fiind mare, in jur de 90%, iar randamentul oferit ajungand supraunitar, calculat pana la valori de peste 100%. Celor care asteapta sa cunoasca mai multe informatii, inclusiv unde gasesc centrala termica pe gaz in condensare la un pret bun, le recomandam urmatoarele:

 

a-centrala-termica-pe-gaz-in-condensatie

Puterea dispozitivului se alege in functie de suprafata locuintei. In eventualitatea in care furnizorul nu specifica suprafata exacta a locuintei pentru care recomanda produsul, online gasesti tot felul de metode de calcul, iar noi am estimat cateva valori, tinand cont de un nivel mic spre mediu de izolare termica a apartamenturlui sau casei, de o inaltime a peretilor de 2.5-3m si de suprafata, dupa cum urmeaza: pentru 160-180mp – 24hW, la 180-220mp – 28kW, peste 240mp – 35kW, 42kw si asa mai departe.

Bineinteles, cand spatiile sunt foarte bine izolate, suprafata poate fi mai extinsa(exp:  centrale termice pe gaz in condensatie de 35 kW pentru maxim 350mp).

Debitul de apa calda oferit va fi de 10-12l. Este suficient pentru apa menajera in apartament, cand ai numar restrans de consumatori. Pentru vile recomandam in jur de 15l/min.

Cateva pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie sustin ca e util sa verifici consumul de gaz si de electricitate, vasul de expansiune(sa fie cat mai mare, de peste 8l), prezenta kitului pentru evacuarea de gaze si daca produsul are sau nu boiler incorporat(suplimenteaza cantitatea de apa calda menajera). Facilitatile avansate si o putere mare de incalzire determina un pret mai ridicat al ofertei.

Ne-am gandit la cei mai laudati producatori, reprezentativi pe piata romaneasca, asa ca iti propunem sa cumperi online, la preturi mai accesibile, modelul care te intereseaza.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Buderus GB172-35 iK H

 

1-gb172-35-ik-hPrintre cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie Buderus se numara acest produs cu o putere termica utila minima de 5kW si maxima de 34.9kW. Daca ai locuinta bine izolata, spatiul pe care il poate incalzi si mentine astfel se poate extinde pana la 350mp.

Asadar, poate constitui o alegere buna pentru case, vile si apartamente, cu conditia sa ai acces la gaz. Consuma cel mult 3.56mc de combustibil si 120W, avand o eficienta ridicata a combustiei, de unde rezulta randamentul supraunitar de 109%.

Inzestrata cu protectie la inget, configurata cu tiraj fortat, pompa modulata, vas de expansiune de 12l si kit pentru evacuare de gaze, aceasta piesa isi confirma oricand capabilitatile. Nu include boiler, insa este indeajuns de eficienta incat sa asigure 19l/min debit de apa calda menajera, valoare ridicata, utila cand necesitatile pe acest segment depasesc media.

 

button 1

 

 

 

 

Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE

 

2-bosch-condens-3000-w-zwb28-3cePersoanele care cauta centrale termice pe gaz in condensatie Bosch nu trebuie sa se opreasca neaparat la gama Buderus sau Junkers(branduri sub egida Bosch Thermotechnik GmbH), ci pot alege chiar marca ce poarta acelasi nume. Aici prezentam varianta de 28kW putere termica nominala, alimentata cu gaz si avand tiraj fortat.

Conform calculelor, va face fata la spatii cu suprafata de circa 200mp sau poate mai extinse, daca vor fi adecvat izolate. Se livreaza cu toate cele de trebuinta(conceputa cu vas de expansiune de 8l si kit de evacuare) si are posibilitatea de a asigura un debit de apa calda menajera de pana la 12l pe minut, valoare conventional acceptata in apartamente.

Producatorul mentioneaza randamentul ca supraunitar, la 103%. Se monteaza mural, nu este zgomotoasa(36dB) si consuma doar 125W. Considerand capabilitatile si pretul, concluzionam ca e o centrala termica pe gaz in condensatie ieftina si buna.

 

button 1

 

 

 

 

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

 

3-vaillant-ecotec-pro-vuw-int-ii-236Nu putem omite dintr-o lista de dispozitive de inalta tinuta un exemplu pentru centrale termice pe gaz in condensatie Vaillant. Piesa este cu montare murala, se alimenteaza cu metan si are tiraj fortat, fiind prevazuta cu kit specific de evacuare.

Puterea totala oferita este de 19.7kW, ia prrin prisma randamentului supraunitar de 108%, suprafata ce va putea fi gestionata eficient la o izolare termica buna va fi de pana la 180mp. Asadar, se potriveste totodata in apartamente si chiar case mai mici, dar bine construite.

Include o pompa automata, iar debitul de apa calda asigurat intr-un minut este de 11l, ceea ce suplineste standard nevoile menajere pentru o singura baie. Se specifica un consum maxim de 2.5mc de carburant si 70W energie electrica, demonstrandu-se astfel ca este suficient de economica. Daca mai consideri si cei 49dB produsi, vei prefera sa ai in casa aceasta piesa silentioasa si eficienta.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status