Cea mai buna centrala termica electrica vs model pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice electrice vs modele pe gaz

 

Ghidul cumparatorului

“Sa aleg centrala termica electrica sau pe gaz?” e una dintre dilemele cel mai des intalnite la cumparatorii care doresc sa incalzeasca locuinta in acest mod si vor sa faca o investitie. Exista avantaje si dezavantaje de partea ambelor variante, iar in continuare vom incerca sa le elucidam pentru  tine.

 

 

In speranta ca vei face o alegere potrivita, iti prezentam cateva pareri despre cele mai bune centrale termice electrice vs modele pe gaz. La modelele electrice, fiecare kilowatt consumat e transformat in caldura, ceea ce ofera un randament de aproape 100%. In acelasi timp, sunt eficiente in spatii mai mici, bine izolate, iar daca cumperi un aparat mai puternic, acest aspect se va simti la factura lunara. Cele pe gaz sunt ideale pentru incalzirea suprafetelor mai mari, iar specialistii sustin ca sunt capabile de acelasi randament si pot face economii de combustibil, daca se apeleaza la automatizari. Tine cont de acest detaliu cand cumperi o centrala electrica sau pe gaz.

Cand aducem in discutie cele mai bune centrale termice electrice vs modele pe gaz, primele pot fi utilizate oriunde, chiar si la sate, atat timp cat exista racordare la reteaua de apa, in timp ce celelalte presupun legarea la conducta de gaze naturale, lucru mai rar intalnit la tara. Totusi, daca cumperi un model electric mai puternic, s-ar putea sa trebuiasca sa schimbi instalatia din locuinta, in timp ce unul pe gaz poate fi integrat in toate instalatiile de incalzire (chiar si prin pardoseala).

Cand vine vorba de montare si de siguranta in exploatare si vorbim de cele mai bune centrale termice electrice vs pe gaz, varianta electrica e superioara: nu necesita cos de evacuare a fumului si, deci, nu dauneaza mediului, revizia se face rar, iar riscul de explozie e inlaturat.  Instalatia dispozitivelor pe gaz e mai complicata, fiind necesar ajutor specializat, precum si montarea unui cos pentru eliminarea gazelor de ardere, insa prezinta si masuri suplimentare de siguranta. De asemenea, costurile de montare si racordare sunt mai ridicate, iar desi gazul e mai ieftin, pretul acestuia se schimba constant, in ultimii ani. E un aspect important acesta, cand analizezi centrala electrica vs gaz.

Celor interesati sa afle unde gasesc centrala termica pe gaz sau electrica, la un pret bun, le sugeram sa incerce pe Internet. Iata doua dintre cele mai cautate produse, ce apartin fiecarei categorii.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Viessmann Vitodens 050

 

In cazul in care te intrebai care e cea mai buna centrala termica pe gaz, de 34kW, iti prezentam acest model in condensare, pus la dispozitie de Viessmann Vitodens. Centrala este destinata incalzirii spatiilor mai extinse, care nu depasesc o suprafata de 160 mp.

De asemenea, e destul de puternica pentru a face fata la o casa cu mai multe camere si anexe, putand furniza caldura si apa calda. Totodata, multumita condensarii, aceasta recupereaza o parte din caldura si o refoloseste, de unde rezulta un randament mai mare, supraunitar.

Constructia este una fiabiala, produsul avand schimbator de caldura cu placi, din inox, precum si un arzator cilindric din otel inox. De asemenea, dispune de cateva masuri de protectie ce sustin siguranta in exploatare, precum existenta unui vas de expansiune de 8l, integrarea unei suflante de gaz, o pompa de circulatie cu turatie variabila, dar si protectie la inghet. Centrala are tiraj fortat, prin care gazele sunt eliminate la exterior, ajutate de un ventilator, astfel ca riscul de intoxicare e indepartat.

La baza dispozitivului se afla un panou de comanda, cu afisaj LCD, pe care poti urmari starea de functionare, temperatura si presiunea, precum si codul de avarie, in cazul in care aparatul detecteaza o problema. Produsul este livrat impreuna cu kitul de evacuare, ce include un racord pentru peretele exterior (diametru de 60/100 mm) si un cot (de  60/100 mm).

 

 

 

 

 

Protherm Ray 24

 

Potentialii cumparatori care sunt interesati de o centrala termica electrica, ieftina si buna, se pot orienta cu incredere catre produsele marcii  Protherm. Modelul pe care l-am identificat pentru tine este unul puternic, de 24W, ceea ce il recomanda pentru incalzirea unor locuinte care au suprafata de pana la 150 mp.

Mai mult decat atat, centrala poate fi adaptata si pentru instalatiile de incalzire prin pardoseala, i se poate atasa un boiler extern pentru apa calda, iar daca necesarul termic este mai mare decat ceea ce poate oferi aparatul, il vei putea lega, in cascada, alaturi de mai multe cazane.

Pe langa faptul ca are o oferta de achizitie avantajoasa, centrala se bucura si de o durata lunga de viata. Asta deoarece permite modularea continua a puterii, ceea ce inseamna ca va ajunge la temepratura selectata de tine in mod progresiv, prin comutarea rezistentelor, asa incat sa nu fie afectate de tensiunile provenite de la retea. De asemenea, instalatia include o pompa cu 2 viteze si un vas de expansiune. Are si protectie la inghet.

Utilizarea aparatului este simpla, multumita panoului de control cu afisaj LCD. Pe acesta, vei putea urmari atat temperatura si presiunea de lucru, dar si posibilele erori, pe care centrala le detecteaza prin functia de autodiagnosticare. De mentionat ca are un mod de functionare foarte silentios (nivelul de zgomot emis e 20 dB).

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status