Cea mai buna centrala termica electrica ieftina

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice electrice ieftine

 

Ghidul cumparatorului

O centrala termica electrica poate fi solutia perfecta de incalzire a unui spatiu de dimensiuni mici sau a unei locuinte care nu e racordata la gaz. Avand in vedere ca energia electrica are un cost nu foarte accesibil, este important sa afli unde gasesc centrala termica electrica ieftina, la un pret bun, si altii, pentru ca investitia initiala sa nu fie exagerata.

Daca tii cont de faptul ca produsul trebuie sa iti deserveasca locuinta mult timp de acum incolo, trebuie sa ai in vedere cativa parametri importanti. Deoarece nu vrei sa investesti prea mult, iti recomandam sa optezi pentru un model conventional, varianta pe inductie fiind mai scumpa.

Puterea termica a unui asemenea produs porneste de la 3 kW. Puterea termica necesara se calculeaza in functie de volumul spatiului care trebuie incalzit si de coeficientul de izolare termica. Facand un calcul aproximativ, un apartament de bloc nou are nevoie de o centrala cu o putere de 6-9 kW, in timp ce o casa de peste 100 metri patrati are nevoie de minimum 12 kW.

Numeroase pareri despre cele mai bune centrale termice electrice ieftine sustin ca un dispozitiv cu pompa este cea mai buna alegere, care se incadreaza intr-un cost minim de achizitie. Pe de alta parte, un aparat cu boiler incorporat iti permite sa te bucuri de apa calda menajera simultan cu incalzirea caloriferelor. Avand in vedere ca alternativa ar fi sa cumperi un boiler separat, s-ar putea sa fie o idee buna sa calculezi in prealabil care dintre variante asigura cel mai avantajos pret.

Brandul este de asemenea important. Printre numele cele mai cu traditie in domeniu amintim Bosch, Ferroli, Romstal, Vaillant si ACV. Avand in vedere ca nu toate ofertele sunt disponibile in magazinele fizice si ca preturile nu sunt mereu cele mai avantajoase, iti recomandam sa arunci o privire pe ofertele de pe Internet. Iata in continuare cateva exemple.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Protherm Ray 14

 

Cea mai buna centrala termica electrica ieftina, ca raport calitate/pret, este modelul Protherm Ray 14. Este vorba despre un dispozitiv echipat cu optiunea de modulare continua a puterii. Panoul de comanda este dotat cu un display LCD care iti arata mereu temperatura si presiunea din instalatie.

Capacitatea de autodiagnosticare este foarte utila pentru identificarea mesajelor de eroare si usoara comunicare cu service-ul specializat. Controlul aparatului este simplu, functia de protectie la inghet permite functionarea la cote minime, cat sa mentina temperatura pozitiva in spatiul in care e instalata.

Produsul este ajustat pentru a putea fi adaptat la o retea de incalzire prin pardoseala. De asemenea, daca alegi acest produs, ai optiunea de a lega mai multe cazane in cascada. In plus, daca doresti, poti sa conectezi un boiler ACM extern. Cu o putere termica de 14 kW, ea este recomandata in spatii de pana la 84 metri patrati. Nivelul de zgomot este de pana la 20 dB, ceea ce inseamna practic ca vei ignora sunetul de fundal.

 

 

 

 

 

Protherm Ray 9

 

O centrala termica electrica, ieftina si buna, pe care ti-o propunem pentru randamentul pe care il ofera este Protherm 9. Discutam despre o centrala termica murala cu un randament de pana la 99.5%, cu o putere de 9 kW, ce este adecvata pentru incalzirea unui spatiu de pana la 57 metri patrati.

Incadrata in clasa de eficienta energetica 3 stele, piesa este echipata cu functie de protectie la inghet. Clasa de protectie electrica IP40 te face sa fii in perfecta siguranta in timpul utilizarii. Presiunea pe circuitul de incalzire trebuie mentinuta in intervalul 0.8 – 3 bar. Nivelul de zgomot este de doar 20 dB, ceea ce o face sa fie evaluata ca un echipament silentios.

Interfata este una foarte prietenoasa, datorita ecranului LCD de dimensiuni mari, care afiseaza permanent temperatura si presiunea din instalatie si, de asemenea, codurile de eroare clare pentru starile care deviaza de la standard. Desi este o unitate care nu incorporeaza un boiler, producatorul a echipat centrala cu posibilitatea de a fi conectata la un cazan extern pentru producerea apei calde menajere.

 

 

 

 

 

Protherm Ray 6

 

O alta varianta de centrala termica electrica ieftina pe care o poti lua in calcul este Protherm Ray 6. Este vorba despre o centrala murala pentru producerea de agent termic printr-un proces controlat de microprocesor.

Cu o putere termica utila de 6 kW si un randament de 99.5%, centrala este adecvata unui spatiu de pana la 38 metri patrati. Deoarece nu are boiler incorporat, ea poate fi conectata la un boiler extern, pentru prepararea apei calde menajere. De asemenea, este adecvata conectarii la o retea de incalzire prin pardoseala.

Protectia la inghet o face o solutie fiabila in spatiile nelocuite, a caror instalatie trebuie protejata in timpul iernii. Facand parte din clasa de protectie electrica IP40, instalatia este perfect sigura. Designul este unul elegant si placut, iar displayul mare ii confera un aspect modern, apreciat de catre cumparatori. O propunem ca fiind o solutie economica din aceasta gama.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status