Cea mai buna centrala termica electrica economica

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice electrice economice

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa spui ca ai achizitionat o centrala termica economica din categoria celor electrice, mai intai trebuie sa analizazi doi parametri importanti: consumul energetic si pretul de achizitie. Aceste sisteme nu sunt foarte populare la noi, dar sunt de preferat in zonele unde nu pot fi instalate modele pe lemne, carbuni sau gaze naturale. In cele ce urmeaza, vom arata persoanelor interesate cum sa calculeze economia de energie si unde gasesc centrala termica electrica economica la un pret bun.

 

 

In cazul in care doresti o formula rapida de calcul estimativ pentru consum, iti propunem sa iei in considerare: puterea(in kilowatti) si numarul de ore in care centrala functioneaza continuu intr-o zi. Inmultind valorile, afli cati kW consuma sistemul in 24h. Aceasta cifra se poate multiplica x30(pentru 30 zile) in lunile de iarna, pentru a intui cam ce factura vine la energie electrica.

Subliniem faptul ca vorbim despre un calcul pur estimativ, intrucat aici se pot strecura mai multe variabile in ecuatie: randamentul centralei(nu va fi niciodata de 100% – adica puterea consumata nu va fi si cea degajata ca energie calorica), gradul de izolare al constructiei(peretii mai prost izolati pierd mai usor caldura) si prezenta unui termostat(acesta putand oferi cu pana la 15-20% o mai buna gestionare a resurselor cand este corect ales si activat).

Puterea centralei o alegi in functie de suprafata spatiului detinut. Gasesti modele cu minim 6kW si cu peste 28kW. Daca nu poti apela la un proiectant de instalatii, intregul calcul pe care il poti realiza va fi tot unul estimativ. Te sfatuim sa calculezi volumul spatiului detinut(suprafata x inaltimea) si sa repartizezi circa 50W pentru fiecare metru cub.

Daca ai casa neizolata, aceasta valoare nu va fi suficienta ca sa incalzeasca; daca e izolata exceptional, consumul va fi chiar mai redus, uneori de 30W/mc. Unele pareri despre cele mai bune centrale termice electrice economice spun ca modelele de 6kW, 9kW si 12kW sunt cele reprezentative, intrucat pot administra spatii de 40, 50 si 70mp.

Alte avantaje necesare sunt: protectie la inghet, protectie electrica, eficienta energetica de minim 3 stele, randament de peste 90%, functionare silentioasa, vas de expansiune, posibilitatea de conectare cu boiler(ca sa ai si apa calda menajera) sau de incalzire prin pardoseala, dupa preferinte.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Protherm Ray 12

 

Cu un pret ce nu va depasi 500 de euro, putem spune ca acest produs Protherm ar candida cu succes la titlul de cea mai buna centrala termica electrica economica. Face economie atat pe baza pretului de achizitie, cat si prin prisma unui randament ridicat(producatorul sustine ca ar fi vorba despre o valoare de peste 99%).

Modelul are, bineinteles, tiraj electric si ofera o putere nominala maxima de 12kW, fiind recomandat sa incalzeasca spatii de pana la 76 metri patrati. Se integreaza astfel in locuinte mici si se monteaza mural. Clasa de eficienta energetica este una medie, catalogata cu 3 stele.

Se specifica o tensiune de alimentare de 400V, alaturi de o clasa de protectie electrica buna, cu indice IP40, bine izolata, deci fiabila. In plus, piesa este asigurata cu protectie la inghet, fapt care poate preveni defectiuni nedorite. Fiind un model electric, lucreaza silentios, cu numai 20dB zgomot produs la functionare.

 

 

 

 

 

Protherm Ray 9

 

Recomandam aceasta piesa, utila in productia de agent termic, pentru faptul ca va avea un consum scazut si va obtine un randament optim la functionare(de circa 99%, spun producatorii). Se recomanda deopotriva pentru incalzirea conventionala sau prin pardoseala, pentru a functiona cu mai multe cazane legate in cascada sau pentru lucrul cu un boiler de apa calda menajera extern.

Cu o putere nominala de 9kW, acest model va fi adecvat pentru a incalzi suprafete de pana la 57mp, cu conditia clara ca acestea sa fie si eficient izolate termic. Produsul nu se livreaza cu boiler si beneficiaza de un indice cu 3 stele in ceea ce priveste eficienta energetica(valoare specifica multor alte modele de centrale din comert).

Mentionam ca ofera un panou de comanda LCD(setari usoare), functie de autodiagnoza(permite identificarea defectiunilor) si este asigurata cu protectie la inghet si electrica, pentru a garanta o functionare cat se poate de fiabila.

 

 

 

 

 

Protherm Ray 6

 

Daca te uiti la modele cu puteri nominale scazute, va fi foarte usor sa identifici o centrala termica electrica economica, ieftina si buna. Noi consideram ca aceasta oferta Protherm intruneste aceste conditii, oferind valori nominale de 6kW, care ii permit sa produca agent termic pentru spatii de cel mult 38mp(corect izolate).

Ca majoritatea ofertelor electrice din comert, nu include boiler, dar se preteaza pentru conexiune cu unul extern sau pentru utilizare in incalzirea prin pardoseala. Beneficiaza de o functie de autodiagnoza si de optiune cu modulare continua a puterii, elemente ce asigura o intrebuintare facila si fiabila.

La asta contribuie, de asemenea, protectia electrica si in caz de inghet. Remarcam prezenta display-ului LCD, pe care citesti usor presiunea si temperatura ce poate fi atinsa in instalatie. Ca toate modelele oferite de acest brand, produce numai 20dB valori de zgomot, adica este silentioasa.

 

 

 

 

4
Lasa un comentariu

avatar
2 Sectiune de comentarii
2 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
3 Autori comentarii
Maria IonitaTeam Clovis.roDaniel Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Daniel
Vizitator
Daniel

Buna ziua.Va rog sa mi spuneti daca o centrala termica electrica este mai economica daca este instalat curent trifazic in casa? si de ce? Multumesc!

Maria Ionita
Vizitator
Maria Ionita

Bună seara Faceti si servicii de montaj cu toată instalația aferentă ?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, media: 4.78 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status