Cea mai buna centrala termica electrica de apartament

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum alge cele mai bune centrale termice electrice de apartament

 

Ghidul cumparatorului

Confortul termic este unul dintre punctele de baza in amenajarea unui mediu de locuit placut. Pentru a evita variatiile de temperatura si costurile ridicate, tot mai multi romani opteaza pentru o centrala termica individuala.

Desi optiunea utilizarii gazului ca si combustibil este cea mai des intalnita, atunci cand locuinta ta nu beneficiaza de acest agent termic, poti sa te orientezi catre un dispozitiv alimentat electric. Investitia initiala si costurile ulterioare tind sa fie mai mari decat in varianta clasica, asa incat iti recomandam sa te orientezi catre mediul online, pentru a descoperi unde gasesc centrala termica electrica de apartament, la un pret bun, si altii. In continuare, iti oferim cateva criterii de selectie pentru a face o achizitie potrivita pentru locuinta ta.

Puterea este prima specificatie la care va trebui sa te uiti. Aceasta se alege in functie de suprafata de incalzit si izolatia prezenta. Exista formule de calcul pentru a determina cu o marja de eroare destul de mica puterea necesara. Totusi, orientativ, o centrala de 9kW este suficienta pentru un apartament de maximum 60 mp, 12 kW pentru maximum 90 mp, 18 kW pentru aproximativ 120 mp, pe cand de la 24 kW in sus, deja vorbim despre locuinte sau spatii industriale foarte extinse, de peste 200 mp. Tine cont ca odata cu o putere mai mare, si consumul de energie electrica va fi mai ridicat.

Centralele electrice pot avea si un boiler incorporat, pentru a asigura si necesarul de apa calda al locuintei. Acest lucru va creste considerabil pretul, asa incat, daca esti nesigur despre aceasta necesitate, poti sa te orientezi catre o varianta care poate fi conectata la un boiler extern. In plus, majoritatea echipamentelor de acest tip sunt compatibile si cu incalzirea prin pardoseala.

Citind pareri despre cea mai buna centrala termica electrica de apartament, comparativ cu cea pe gaz, vei vedea ca randamentul primeia este mult mai bun (apropiat de 100%). Totusi, pentru a reduce consumul si a mentine temperatura constanta, poti apela la termostat de interior si/ sau exterior; asigura-te ca echipamentul ales este compatibil cu aceste accesorii. Un senzor intern asigura protectia la inghet, pentru cand temperatura in camera scade sub 8 grade.

Iata si cateva recomandari de centrale termice electrice de la Protherm, unul dintre liderii de piata in domeniu.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Protherm Ray 21

 

Asa cum ii spune si numele, acest model de centrala termica electrica de la Protherm are o putere de 21 de kW, fiind recomandata de catre producator pentru a incalzi un spatiu de maximum 135 mp. Tine cont ca aceasta valoare poate scadea usor, daca locuinta este veche si prost izolata. Este compatibila si cu incalzirea prin pardoseala.

Echipamentul de incalzire se monteaza pe perete si este mai silentios decat o varianta pe gaz (20 dB). Exista posibilitatea reglarii echitermice, prin conectarea unui senzor de temperatura exterior; acesta va regla temperatura in functie de cea de afara, dupa o curba prestabilita. Eficienta energetica se incadreaza in clasa de 3 stele, valoare medie, dar uzuala pentru acest tip de incalzire.

Desi dispozitivul nu include si un boiler, acesta poate fi achizitionat separat si conectat; de asemenea, se pot lega mai multe cazane in cascada. Ca majoritatea centralelor electrice, fiabilitatea este foarte mare, utilizatorul controland cu usurinta setarile de temperatura de la un display LCD, iar probleme survenite in functionare sunt diagnosticate si afisate prompt. Per total, daca ai nevoie de incalzire pentru un spatiu de 110-135 mp, aceasta varianta de la Protherm s-ar putea sa fie cea mai buna centrala termica electrica de apartament.

 

 

 

 

 

Protherm Ray 18

 

Daca ai de incalzit un spatiu de 100-113 mp, iti recomandam acest model de centrala termica electrica de perete. Este important sa estimezi corect suprafata si pierderile, deoarece clasa energetica de 3 stele, cat si pretul energiei electrice implica niste costuri destul de ridicate.

Dispozitivul poate fi folosit si pentru incalzirea prin pardoseala, varianta ce necesita o investitie mai mare initiala, dar asigura confort si fiabilitate sporite pe termen lung. Exista posibilitatea legarii unui boiler la acest dispozitiv, cat si conectarea mai multor cazane in cascada. Senzorul exterior, ce poate fi achizitionat separat, permite reglarea echitermica.

Ca si alte modele ale producatorului, aceasta centrala este silentioasa (20 dB) si usor de folosit, displayul LCD afisand temperatura si presiunea din circuit. Sistemul performant de autodiagnosticare detecteaza, afiseaza si memoreaza erorile de functionare, atunci cand acestea apar.

 

 

 

 

 

Protherm Ray 9

 

O centrala termica electrica de apartament, ieftina si buna, este si modelul cu puterea de 9 kW de la Protherm. Aceasta este suficienta pentru a incalzi o suprafata de maximum 57 mp, valoare ce poate scadea usor daca izolatia este necorespunzatoare si pierderile mari.

Astfel, este varianta ideala pentru cei care nu dispun de sau nu doresc incalzirea cu gaz si locuiesc intr-un apartament cu 1-2 camere si o baie. In plus, nu doar pretul de achizitie este mai redus, ci si costurile pe termen lung, puterea redusa insemnand si costuri mai mici la factura de electricitate.

Acest model dispune de toate avantajele celorlaltor centrale enumerate in ghid: se poate utiliza pentru incalzirea prin pardoseala, permite atasarea unui boiler sau a cazanelor in cascada. De asemenea, este silentioasa, usor de controlat prin displayul LCD, iar microprocesorul asigura si autodiagnosticarea eventualelor defectiuni.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4.86 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status