Cea mai buna centrala termica cu tiraj natural

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice cu tiraj natural

 

Ghidul cumparatorului

Daca sunteti in cautarea unei solutii de incalzire de mare putere, care sa faca fata pentru mentinerea unei temperaturi confortabile in locuinte cu mai multe incaperi, va sfatuim sa alegeti o centrala termica cu tiraj natural. Acesta este un tip de centrala pe gaz in cazul caruia evacuarea gazelor de ardere se realizeaza natural, fara ajutorul unui ventilator, printr-un cos de fum, asemanator unei sobe. Deoarece camera de ardere este deschisa si in cazul obturarii cosului se va acumula monoxid de carbon in incapere, se recomanda instalarea in hol, casa scarii, bucatarie, pivnita sau camera tehnica, precum si orice alta incapere cu un volum minim de 18 metri patrati si sursa permanenta de aer. Datorita acestor conditii obligatorii pentru utilizarea in siguranta, in prezent nu este permisa utilizarea acestui tip ca sursa de apa calda si caldura in apartamente.

Asadar, daca sunteti in cautarea unui echipament termic eficient pentru o casa sau un spatiu comercial cu dimensiuni mari, de tipul halelor de productie, si cautati pareri despre cele mai bune centrale termice cu tiraj natural, pentru evaluarea eventualelor propuneri, trebuie sa tineti cont de aspecte precum: puterea termica, combustibilul utilizat si functionalitate.

Centrala termica cu tiraj natural - task

Puterea termica: este determinata de necesarul de incalzire, parametru determinat la randul sau de dimensiunile spatiului in care va fi folosita centrala si daca acesta este izolat termic sau nu. In urma calculelor efectuate de specialisti, conform standardului pentru temperaturi interioare STAS 1907, indicele de incalzire pentru o cladire cu peretii izolati este de 50 watti pe metru cub. Prin inmultirea acestui indice cu volumul spatiului pe care doriti sa il incalziti, veti obtine puterea termica pe care centrala aleasa trebuie sa fie capabila sa o genereze. Spre exemplu, pentru o hala cu un volum de 300 metri cubi, vom avea nevoie de un aparat cu puterea de 15.000 watti, adica 15 kilowatti. In cazul in care nu gasiti un produs cu puterea calculata, sau daca aveti pierderi de caldura, alegeti o valoare mai mare.

 

Combustibilul utilizat: va fi ales in functie de zona de exploatare a centralei. Spre exemplu, daca doriti sa o utilizati pentru o casa intr-o zona rurala, unde nu aveti acces la reteaua de gaz, veti alege un model pe baza de combustibil solid, respectiv lemn sau carbune, ori GPL. Pe de alta parte, pentru zonele urbane, optiunea cea mai buna este un model ce utilizeaza gazul metan.

 

Functionalitatea: pe langa puterea de incalzire si combustibilul, trebuie sa aveti in vedere debitul de apa calda, care va fi ales in functie de numarul persoanelor deservite. De asemenea, alegeti un model cu termostat, care nu are doar rolul de a regla temperatura in locuinta, ci reprezinta si sistem de protectie anti-inghet.

Odata ce ati stabilit caracteristicile tehnice ale modelului potrivit pentru dumneavoastra, este momentul sa mergeti la cumparaturi. Daca va intrebati “unde gasesc centrala termica cu tiraj natural la un pret bun?”, noi va sfatuim sa optati pentru magazinele online, unde veti gasi cea mai mare gama de produse, precum si avantajul livrarii la domiciliu, un aspect deosebit de important in cazul in care magazinele din localitatea dumneavoastra nu au in oferta modelul dorit.

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Zantia Munich ZM0104.0204

 

1.Zantia Munich ZM0104.0204Daca veti cauta cea mai buna centrala termica cu tiraj natural, atunci printre rezultate se va numara cu siguranta si modelul Munich ZM0104.0204, de la Zantia. Aceasta centrala este una industriala, avand capacitatea de a asigura caldura si apa calda pentru mai multe cladiri sau de a incalzi apa din piscine.

Modelul este unul de condensare si inalta putere, astfel incat va utiliza la maxim puterea calorica generata, minimizand drastic pierderile de caldura prin gazele de ardere. Combustibilul utilizat pentru functionarea acestei centrale trebuie sa contina un amestec de apa cu antigel si anticoroziv, pentru a-i prelungi durata de viata. Randamentul de functionare este de 92,6% pentru un spatiu de pana la 1600 metri patrati.

In ceea ce priveste temperatura maxima inregistrata, pe circuitul de incalzire aceasta este de 95℃, iar la iesirea apei din instalatie de 90℃. Produsul poate functiona atat pe gaz, cat si pe baza de petrol, in functie de arzatoarele utilizate. Acestea nu sunt incluse in pachet si vor fi alese in functie de sursa dumneavoastra de combustibil.

 

button 2

 

 

 

 

Zantia Turin ZT0106.0205

 

2.Zantia Turin ZT0106.0205Pentru aceia dintre dumneavoastra care cauta o solutie pentru asigurarea apei calde si a caldurii pentru cladiri cu suprafata restransa, Zantia Turin este o centrala termica cu tiran natural ieftina si buna, capabila de performante crescute.

Aceasta este o centrala termica conventionala, cu montare pe perete si afisaj digital, construita cu respectarea celor mai inalte standarde de performanta. Randamentul acesteia este de 92,9%, asigurand in mod eficient caldura pentru spatii cu o suprafata de pana la 84 de metri patrati pe timp de iarna si apa calda instant pe tot parcursul functionarii. Modelul se incadreaza in clasa energetica A+, generand o putere calorica de 29 kilowatii cu un consum mediu de 150 watti.

Produsul este prevazut cu boiler incorporat si este capabil sa asigure un debit de apa calda menajera de 14.4 litri pe minut. In ceea ce priveste temperatura pe circuitul de incalzire, aceasta se incadreaza intre valorile de 35-90℃ si poate si setata cu ajutorul termostatului incorporat, care indeplineste si functie anti-inghet.

 

button 1

 

 

 

 

Zantia Munich ZM0104.0207

 

3.Zantia Munich ZM0104.0207Pentru dezvoltatorii imobiliari care sunt in cautarea unei centrale termice din gama de varf, care sa asigure apa calda menajera si caldura pentru cladiri cu spatiul extins, o optiune potrivita poate fi Zantia Munich ZM0104.0207, un model de putere industriala. Produsul ofera performante ridicate intr-un mod economic, datorita faptului ca utilizeaza tenhologia condensatiei, care limiteaza la maxim pierderea de caldura prin gazele de ardere.

Modelul face parte din clasa energetica A, avand o eficienta de 92,3%, fiind capabil sa incalzeasca cu succes spatii cu o suprafata de pana la 2000 metri patrati, temperatura maxima pe circuitul de incalzire fiind de 95℃. De asemenea, temperatura maxima la apei calde menajere la iesire este de 90℃. Mai mult decat atat, aceasta este disponibila in doua variante, cu arzator de gaz, sau de petrol, in functie de combustibilul pe care doriti sa il folositi.

Produsul este livrat impreuna cu toate accesoriile necesare instalarii si beneficiaza de o perioada de garantie de 120 de luni, singurul dezavantaj fiind faptul ca nu este prevazut cu protectie anti-inghet.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status