Cea mai buna centrala pe lemne Viadrus

Am modificat articolul ultima data pe: 22.02.19

 

Cum aleg cele mai bune centrale pe lemne Viadrus

 

Ghidul cumparatorului

Cauti o modalitate eficienta, economica si independenta pentru a asigura incalzirea locuintei? Centralele termice pe lemne ar putea fi raspunsul la problema ta. Pentru a te ajuta sa alegi modelul potrivit spatiului vizat, iti spunem in acest ghid care sunt cei mai importanti parametri de evaluare, cu exemple practice din oferta producatorului Viadrus, una dintre marcile pe care le vei gasi in magazinele online la aceasta categorie de dispozitive de incalzire.

 

 

In gama sa de produse(una dintre cele mai bune din Europa Centrala), Viadrus combina p experienta de aproape 130 de ani si tehnologie de ultima generatie, care asigura calitate superioara, rezistenta si siguranta in exploatare. Modelele realizate sub acest brand se comercializeaza in peste 40 de tari si includ boilere manuale (Hercules U22) si automate (Viadrus A0C) cu combustibil solid, lichid si gazos, radiatoare si sobe.

In ceea ce priveste tipul de tratare a gazelor emise in timpul arderii, poti opta intre doua categorii: cu gazeificare (Hercules U32) si conventionale (Hercules U22 C/D). Daca esti in cautarea unui model cu randament mai ridicat (peste 90%), usor de curatat si cu autonomie mai mare de ardere iti recomandam sa optezi pentru prima varianta. Iti atragem insa atentia ca produsele din aceasta serie sunt mai costisitoare si mai pretentioase in ceea ce priveste lemnul utilizat, fiind limitate doar la cel foarte bine uscat.

De asemenea, poti alege o centrala pe lemne Viadrus, la un pret bun, cu ardere clasica, cu eficienta calorica mai mica (75 – 80%), dar mai accesibila in ceea ce priveste costul si pentru care poti folosi chiar si material lemnos mai umed.

Pentru a decide tipul de cazan potrivit, este important sa tii cont de necesarul termic la spatiului pe care vrei sa-l incalzesti. Ca regula generala, ai nevoie de o putere nominala de 50W pentru fiecare metru cub de locuinta, ceea ce inseamna ca pentru o casa de 100mp cu inaltimea medie a incaperilor de 2.5m optiunea selectata trebuie sa-ti ofere minim 12.5kW. Oferta Viadrus include versiuni care dezvolta intre minim 11 si maxim 74kW (Hercules U24), depinzand de modelul ales si de numarul de elementi, care pot fi de la 2 si pana la 10.

In functie de numarul de puncte in care ai nevoie de apa calda si persoanele care o folosesc, numeroase pareri despre cele mai bune centrale pe lemne Viadrus recomanda modelele de cazan standard cu capacitate de 50l – 60l (Viadrus U22C cu 7 pana la 10 elementi) pentru o familie de trei persoane.

In ceea ce priveste modul de alimentare, poti alege intre versiuni care permit doar lemnul ca si combustibil (Lignator) sau variante constructive care pot utiliza si cocs sau antracit (Hercules U28). Pentru a evita necesitatea alimentarii frecvente iti recomandam sa optezi pentru modele cu camera de ardere incapatoare, iar pentru siguranta in exploatare, verifica sistemele de eliminare a presiunii in cazul depasirii limitei admise, precum si traseul de eliberare a fumului care previne acumularea de gaze in camera alocata centralei.

Vrei sa stii de unde poti cumpara un astfel de cazan termic? Cele mai multe optiuni le vei gasi pe Internet, in magazinele online, de unde am selectat deja pentru tine cateva exemple cu care sa pornesti la drum pentru a gasi modelul potrivit pentru necesitatile spatiului pe care il va incalzi.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Viadrus U22 D10

 

Acest model din seria Viadrus U22 este recomandat pentru spatii mari, sistemul fiind alcatuit din 10 elementi confectionati din fonta. Acestia contribuie la dezvoltarea unei puteri maxime de pana la 49kW, suficienta pentru a incalzi pana la 325mp – spatiu foarte slab izolat sau neizolat sau pana la 500mp – incaperi cu izolatie de foarte buna calitate (pentru o inaltime medie de 2.5m).

Capacitatea cazanului este de 64.4l care poate asigura necesarul de apa calda pentru locuinte cu 4-5 persoane. Este un model cu ardere conventionala, fara gazeifiare, care poate fi alimentat atat cu lemn, pentru care asigura o eficienta termica de 75%, cat si carbune (cocs, antracit), pentru care ofera un randament de 75 – 80%.

Datorita dimensiunilor mai mari ale orificiului de alimentare cu combustibil, specific versiunilor D din seria U22, cazanul permite folosirea de bucati de lemn de pana la 220mm. Exteriorul cazanului este izolat termic cu strat mineral, iar la exploatarea sigura contribuie ventilul cu siguranta cu doua cai care protejeaza impotriva supraincalzirii.

 

 

 

Viadrus U22 D6

 

Construit cu 6 elementi din fonta, care contribuie la generarea unei puteri de 30kW, modelul D6 din seria Vidrus U22 este potrivit pentru locuinta ta, daca ai nevoie de un dispozitiv economic si independent de incalzire si furnizare apa calda, care sa poata face fata la aproximativ 200 – 300mp, in functie de calitatea sistemului de izolare utilizat.

In ceea ce priveste apa menajera, ai la dispozitie un volum de 43.6l, potrivit pentru gospodarii de 2-3 persoane. Daca vrei o versiune care sa nu te limiteze doar la lemn, ca material ce poate fi utilizat pe post de combustibil, U22 D6 este alegerea buna, pentru ca poti folosi pentru intretinerea arderii si carbune, astfel oferind un randament de 75-80%.

Toate cazanele acestui producator sunt confectionate din materiale de buna calitate, cu sisteme de siguranta incluse, insotite de manua de instalare si utilizare si prevazute cu izolatie exterioara din strat mineral care reduce pierderile de caldura.

 

 

 

Viadrus U22 D5

 

Locuintele de dimensiuni medii – mari, cu suprafetele cuprinse intre 160 si 250mp, care au nevoie de o solutie eficienta de incalzire, pot beneficia cu siguranta de performantele pe care le poate oferi o centrala pe lemne Viadrus, ieftina si buna, cu caracteristicile modelului U22 D5.

Aceasta versiune tehnica include 5 elementi realizati din fonta si pune la dispozitie o putere de 25kW si un volum de apa de 38.9l, potrivit pentru gospodarii cu 2 – 3 persoane, sau birouri cu 5 – 8 angajati, in care necesarul de apa calda per ocupant este mai redus.

La fel ca toate variantele din seria U22, poate fi alimentat atat cu lemne de pana la 220mm, pentru care ofera un randament de 70%, cat si cocs sau antracit pentru care vei obtine o eficienta termica putin mai ridicata, cuprinsa intre 75 si 80%. Include sisteme de siguranta care asigura evacuarea presiunii la depasirea nivelului maxim admis si reglarea temperaturii apei.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (28 voturi, media: 4.68 din 5)
Loading...