Cea mai buna centrala pe lemne si peleti

Am modificat articolul ultima data pe: 08.03.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune centrale pe lemne si peleti

 

Ghidul cumparatorului

Cu un pret mic de achizitie si disponibilitate crescuta, lemnul este una dintre cele mai bune variante de combustibil in zonele indepartate care nu sunt conectate la reteaua de distributie de gaz. Daca intentionezi sa investesti intr-o centrala pe lemne si peleti la un pret bun, iata cateva aspecte demne de interes.

Modul de functionare este primul aspect care trebuie luat in considerare, avand in vedere ca influenteaza inclusiv pretul de achizitie.

Modelele disponibile la preturi mai mici sunt cele cu ardere clasica: pot fi alimentate cu orice fel de lemn, dar au o camera de ardere de dimensiuni relativ mici, care presupun taierea lemnelor la anumite dimensiuni.

Alternativa necesita o investitie ceva mai mare: este vorba despre piesele cu gazeificare, cu un randament de pana la 94%, nivel redus de noxe si camera de ardere de dimensiuni generoase. Problema este ca, daca intentionezi sa o alimentezi cu emn, acesta trebuie sa fie bine uscat si de calitate superioara, ceea ce presupune achizitia lui cu macar un an inainte de arderea propriu-zisa.

Modul de alimentare este important; numeroase pareri despre cele mai bune centrale pe lemne si peleti mentioneaza posibilitatea folosirii unui sistem automat, dar in acest caz, specialistii te avertizeaza ca nu vei mai putea folosi decat peletii. Este practic si util sa identifici un produs care sa permita arderea unei cantitati suficiente de combustibil, incat sa nu te trezeasca noaptea pentru realimentare.

Puterea termica a unui produs din gama trebuie sa tina cont atat de suprafata ce trebuie incal+

zita, cat si de cantitatea si tipul consumatorilor de apa calda menajera. Cele mai mici optiuni sunt cele cu puteri de 20 – 24 kW, care sunt capabile sa incalzeasca suprafete de pana la 50 mp si sa ofere 8 l/min pentru robinetul din bucatarie, respectiv 10l/min pentru cel de dus.

Sistemele de protectie sunt intotdeauna importante, atunci cand vine vorba despre piese din aceasta categorie. Sistemele de eliminare a noxelor reprezinta un element care trebuie verificat periodic. Protectia la supraincalzire si oprirea automata in cazul in care combustibilul s-a epuizat, reprezinta de asemenea subiecte de interes. Modelele moderne sunt de asemenea prevazute cu un sistem modern de identificare a erorilor si autodiagnoza, ceea ce permite realizarea unui service mai prompt.

Daca nu stii exact asupra carui model sa te opresti, din oferta disponibila pe piata, noi am decis sa iti prezentam cateva dintre cele mai apreciate produse pe care le poti achizitiona, cu mentiunea ca ele se bucura, printre altele, de recenzii pozitive din partea utilizatorilor.

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
3 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Buta Tiberiu
Buta Tiberiu
September 30, 2018 9:17 am

Salut.Arzatorul functioneaza pana la temp setata, se opreste si dupa ce scade temp nu mai porneste.Am mesaj Ignition Fail.Am aspirat curatat so a trebuit sa restartez manual arzatorul ca sa se aprinda din nou.Stie cineva care ar fi cauza?

Radu Gheorghita
Radu Gheorghita
November 21, 2018 7:19 am
Reply to  Buta Tiberiu

Salut aceiasi problema o am si eu si tot incerc sa aflu care este cauza.

Iuly
Iuly
January 26, 2020 7:55 pm

La ce model decentrala aveti probleme?

DMCA.com Protection Status