Cea mai buna centrala de apartament pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 10.07.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale de apartament pe gaz

 

Ghidul cumparatorului

Solutia centralelor termice folosite pentru incalzirea spatiilor de locuit nu este noua, dar isi pastreaza avantajele semnificative si in prezent. Instalarea unei centrale termice este si acum cea mai buna solutie pentru o autonomie completa in ceea ce priveste apa calda si incalzirea. Mai eficienta si cu siguranta mai la indemana decat incalzirea centrala, instalarea unei centrale termice iti permite sa reglezi atat temperatura pe care o doresti in locuinta, cat si factura lunara la gaz.

Desi investitia initiala poate fi destul de importanta, ea se amortizeaza rapid, atat financiar cat si din punctul de vedere al confortului. Totusi, atunci cand trebuie sa iei o decizie atat de importanta, inainte de a te intreba unde gasesc centrala termica de apartament pe gaz la un pret bun alti cumparatori, este esential sa fii bine informat cu privire la caracteristicile tehnice care definesc performanta unei centrale termice.

 

Buderus Logamax Plus GB072K

 

Tipul de centrala: se deosebesc doua categorii principale de centrale, in functie de modul de functionare: centralele clasice si cele in condensare. Centralele clasice au o eficienta buna si sunt disponibile la preturi acceptabile. Centralele in condensare au un randament care depaseste 100%, in schimb pretul lor in prezent este destul de prohibitiv. Majoritatea celor care au exprimat pareri despre cele mai bune centrale termice de apartament pe gaz au recunoscut ca desi centralele in condensare sunt tentante ca performante, pretul reprezinta un impediment major.

 

Suprafata de incalzit: puterea centralei pe care o vei achizitiona trebuie sa creasca proportional cu suprafata imobilului pe care il ai in vedere. Pentru un apartament de bloc, o centrala cu puterea de 24 kW este de obicei suficienta. Ea poate face fata si unei case cu dimensiuni de pana la 180mp, cu conditia ca izolatia sa fi fost facuta corespunzator. O casa mai mare sau cu ferestre mari sau izolatie veche va necesita o centrala cu o putere de minim 28 kW. Pentru o vila tip duplex, o centrala cu o putere de peste 32 kW este obligatoriu necesara.

 

Alte caracteristici: depind mult de nevoile individuale ale fiecarei locuinte. Pentru o familie numeroasa, debitul de apa calda menajera poate fi extrem de important; se stie cat este de deranjant ca apa sa se raceasca brusc in timpul dusului, doar pentru ca altcineva a decis sa spele vasele. Presiunea apei este importanta pentru ca apa calda si agentul termic sa ajunga si la etajul locuintei tale. Eficienta energetica iti spune ce randament are centrala si, indirect, la ce facturi de gaz te pti astepta in perioadele de folosire intensiva. Pe termen lung, este preferabil sa investesti putin mai mult, intr-un produs cu un randament bun.

 

Usurinta in utilizare: o centrala termica nu are de obicei multe butoane sau optiuni pentru setarile d functionare, dar chiar si asa, este preferabil sa alegi un model cu o interfata prietenoasa si intuitiv de descifrat. Astfel vei putea selecta cu usurinta temperatura apei calde, a apei din calorifere, vei putea verifica periodic presiunea din instalatie si de asemenea iti va fi la indemana sa descifrezi eventualele coduri de eroare.

Daca principalele caracteristici ale centralelor termice pe gaz nu mai sunt un mister, nu iti ramane decat sa studiezi oferta magazinelor in cautarea produsului perfect adaptat nevoilor tale. Noi iti propunem o scurta lista de trei variante extrem de competitive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Buderus Logamax Plus GB-72K

 

1.Buderus Logamax Plus GB072KCea mai buna centrala termica de apartament pe gaz pe care ti-o propunem este un model in condensare. Buderus Logamax Plus este considerata de catre specialisti cea mai buna varianta datorita randamentului de 109% si a clasei de eficienta energetica de 4 stele. Ea permite reducerea consumului de energie si a emisiilor de noxe.

Automatizarea inteligenta Logamatic EMS si regulatorul BC20 permit o utilizare simpla. Displayul are dimensiuni mari, pentru citirea usoara a informatiilor afisate. Existenta modului stand-by permite economia de energie. Acest model poate incalzi eficient suprafete de pana la 192 metri patrati, asigurand totodata un debit de apa calda de pana la 12 litri pe minut. Functia de protectie la inghet iti permite sa o setezi sa mentina temperatura pozitiva in spatiul in care este montata, chiar si pe perioade lungi de absenta.

Chiar si intretinerea acestui model este simpla datorita accesului facil la componentele sistemului. Daca iti permiti investitia initiala destul de mare, te sfatuim sa optezi pentru acest model fara a sta prea mult pe ganduri.

 

button 2

 

 

 

 

Motan Sigma 24

 

2.Motan Sigma 24O centrala termica de apartament pe gaz ieftina si buna este modelul oferit de Motan. Firma de traditie in productia de echipamente de incalzire, Motan ofera prin acest model o centrala conventionala cu tiraj fortat cu o putere nominala de 24 kW si un randament de functionare de 93%. Ea poate face fata cu succes unui spatiu de pana la 200 de metri patrati si de asemeni asigura un debit de apa calda de 10 litri pe minut. Performantele sale o incadreaza in clasa de eficienta energetica 3 stele.

Modelul este preferat de multi cumparatori deoarece ofera posibilitatea conectarii unui sistem de incalzire prin pardoseala. Pe langa performantele deosebite, modelul impresioneaza si prin sistemele de siguranta cu care este dotat.

Supapa de siguranta la presiune protejeaza centrala la presiuni mai mari de 3 bar. Presostatul de aer sesizeaza lipsa evacuarii gaselor arse. Sistemul performant de autodiagnosticare permite identificarea corecta a erorilor si semnalizarea lor clara cu ajutorul displayului. Functia de protectie impotriva inghetului o recomanda si pentru locuintele de vacanta.

 

button 1

 

 

 

 

Immergas Eolo Star 3E 24

 

3.Immergas Eolo Star 3E 24O alta varianta de centrala termica pe gaz conventionala este modelul Eolo Star de la Immergas. Centrala functioneaza cu tiraj fortat, avand o putere termica maxma de 23.8 kW. Randamentul de functionare este evaluat de catre producator la 93.4%, ceea ce reprezinta o valoare buna pentru aceasta clasa de produse.

Debitul de apa incalzita la 30 de grade este de 11.1 litri pe minut. Presiunea maxima de functionare este de 3 bar, sistemul de protectie inchizand centrala automat daca senzorul sesizeaza o presiune superioara acestei valori. Dispozitivul poate face fata eficient la incalzirea unei suprafete de pana la 150 metri patrati, chiar in conditiile unei izolatii exterioare minime.

Echipata cu sistem de protectie la inghet, centrala poate fi montata si in spatii nelocuite sau in spatii extremd e expuse variatiilor de temperatura. Pachetul include si kitul de evacuare, pentru o montare mai rapida. O recomandam cu incredere pentru parametrii tehnici si de asemenea pentru pretul deosebit de atractiv.

 

button 2

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie

 

Ghidul cumparatorului

Deoarece majoritatea utilizatorilor romani din mediul urban au acces la reteaua de distributie de gaze naturale,  mare parte dintre centralele termice cautate vor avea alimentarea pe gaz.

Pentru economie energetica, cele reprezentative raman centralele in condensatie, pentru acestea eficienta energetica fiind mare, in jur de 90%, iar randamentul oferit ajungand supraunitar, calculat pana la valori de peste 100%. Celor care asteapta sa cunoasca mai multe informatii, inclusiv unde gasesc centrala termica pe gaz in condensare la un pret bun, le recomandam urmatoarele:

 

a-centrala-termica-pe-gaz-in-condensatie

Puterea dispozitivului se alege in functie de suprafata locuintei. In eventualitatea in care furnizorul nu specifica suprafata exacta a locuintei pentru care recomanda produsul, online gasesti tot felul de metode de calcul, iar noi am estimat cateva valori, tinand cont de un nivel mic spre mediu de izolare termica a apartamenturlui sau casei, de o inaltime a peretilor de 2.5-3m si de suprafata, dupa cum urmeaza: pentru 160-180mp – 24hW, la 180-220mp – 28kW, peste 240mp – 35kW, 42kw si asa mai departe.

Bineinteles, cand spatiile sunt foarte bine izolate, suprafata poate fi mai extinsa(exp:  centrale termice pe gaz in condensatie de 35 kW pentru maxim 350mp).

Debitul de apa calda oferit va fi de 10-12l. Este suficient pentru apa menajera in apartament, cand ai numar restrans de consumatori. Pentru vile recomandam in jur de 15l/min.

Cateva pareri despre cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie sustin ca e util sa verifici consumul de gaz si de electricitate, vasul de expansiune(sa fie cat mai mare, de peste 8l), prezenta kitului pentru evacuarea de gaze si daca produsul are sau nu boiler incorporat(suplimenteaza cantitatea de apa calda menajera). Facilitatile avansate si o putere mare de incalzire determina un pret mai ridicat al ofertei.

Ne-am gandit la cei mai laudati producatori, reprezentativi pe piata romaneasca, asa ca iti propunem sa cumperi online, la preturi mai accesibile, modelul care te intereseaza.

 

Modele recomandate in 2020

 

Buderus GB172-35 iK H

 

1-gb172-35-ik-hPrintre cele mai bune centrale termice pe gaz in condensatie Buderus se numara acest produs cu o putere termica utila minima de 5kW si maxima de 34.9kW. Daca ai locuinta bine izolata, spatiul pe care il poate incalzi si mentine astfel se poate extinde pana la 350mp.

Asadar, poate constitui o alegere buna pentru case, vile si apartamente, cu conditia sa ai acces la gaz. Consuma cel mult 3.56mc de combustibil si 120W, avand o eficienta ridicata a combustiei, de unde rezulta randamentul supraunitar de 109%.

Inzestrata cu protectie la inget, configurata cu tiraj fortat, pompa modulata, vas de expansiune de 12l si kit pentru evacuare de gaze, aceasta piesa isi confirma oricand capabilitatile. Nu include boiler, insa este indeajuns de eficienta incat sa asigure 19l/min debit de apa calda menajera, valoare ridicata, utila cand necesitatile pe acest segment depasesc media.

button 1

 

 

 

Bosch Condens 3000 W ZWB28-3CE

 

2-bosch-condens-3000-w-zwb28-3cePersoanele care cauta centrale termice pe gaz in condensatie Bosch nu trebuie sa se opreasca neaparat la gama Buderus sau Junkers(branduri sub egida Bosch Thermotechnik GmbH), ci pot alege chiar marca ce poarta acelasi nume. Aici prezentam varianta de 28kW putere termica nominala, alimentata cu gaz si avand tiraj fortat.

Conform calculelor, va face fata la spatii cu suprafata de circa 200mp sau poate mai extinse, daca vor fi adecvat izolate. Se livreaza cu toate cele de trebuinta(conceputa cu vas de expansiune de 8l si kit de evacuare) si are posibilitatea de a asigura un debit de apa calda menajera de pana la 12l pe minut, valoare conventional acceptata in apartamente.

Producatorul mentioneaza randamentul ca supraunitar, la 103%. Se monteaza mural, nu este zgomotoasa(36dB) si consuma doar 125W. Considerand capabilitatile si pretul, concluzionam ca e o centrala termica pe gaz in condensatie ieftina si buna.

button 1

 

 

 

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

 

3-vaillant-ecotec-pro-vuw-int-ii-236Nu putem omite dintr-o lista de dispozitive de inalta tinuta un exemplu pentru centrale termice pe gaz in condensatie Vaillant. Piesa este cu montare murala, se alimenteaza cu metan si are tiraj fortat, fiind prevazuta cu kit specific de evacuare.

Puterea totala oferita este de 19.7kW, ia prrin prisma randamentului supraunitar de 108%, suprafata ce va putea fi gestionata eficient la o izolare termica buna va fi de pana la 180mp. Asadar, se potriveste totodata in apartamente si chiar case mai mici, dar bine construite.

Include o pompa automata, iar debitul de apa calda asigurat intr-un minut este de 11l, ceea ce suplineste standard nevoile menajere pentru o singura baie. Se specifica un consum maxim de 2.5mc de carburant si 70W energie electrica, demonstrandu-se astfel ca este suficient de economica. Daca mai consideri si cei 49dB produsi, vei prefera sa ai in casa aceasta piesa silentioasa si eficienta.

button 1

 

 

Cum aleg cele mai bune centrale termice de apartament

 

Ghidul cumparatorului

Desigur, sa alegi o centrala termica pentru apartamentul tau nu este o treaba usoara. Sunt atat de multe variabile pe care trebuie sa le iei in calcul, mai ales acum, de cand, cu numarul mare de persoane care le folosesc, si producatorii de astfel de echipamente s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie. Daca iti pui intrebarea „unde gasesc centrale termice la un pret bun?”, avem raspunsul pentru tine.

Asa ca, inainte de a te opri asupra unui model scump, crezand ca astfel obtii si cea mai buna solutie pentru casa ta, citeste ghidul nostru de cumparaturi, care te va ajuta sa faci alegerea potrivita pentru tine si sa economisesti din bugetul destinat achizitionarii acestui produs. Iata ce trebuie sa iei in calcul inainte de a cumpara o centrala termica:

A.1 Centrala terminca de apartament

Puterea : O centrala poate avea o putere mai mare sau mai mica, depinzand de energia necesara incalzirii in spatiul pentru care este destinata.  In general, acestea variaza intre 24 kw si 65 kw. Daca aveti nevoie de un item pentru un apartament de doua camere, este suficient sa achizitionati o centrala termica de 24 de kw. Depinzand de marimea spatiului, se poate determina si tipul de centrala de care aveti nevoie. Pretul este si el in concordanta cu acest lucru, astfel ca centrala cu o putere mai mare va consuma, evident, mai mult decat una cu putere redusa.

 

Combustibilul: Exista numeroase optiuni in ceea ce priveste alimentarea unei centrale termice. Cele mai des intalnite sunt cele pe gaz, instalate in apartamente. Desigur, gazul este un combustibil scump, dar este si cel mai folosit, deoarece majoritatea cladirilor de locuinte sunt racordate la gaz, deci nu vor exista costuri aditionale in ceea ce priveste instalarea de echipamente care sa permita alimentarea cu combustibil.

La munte sau in zonele rurale se utilizeaza si centralele termice pe lemne. Dar, acestea nu numai ca folosesc o cantitate mare de resurse lemnoase, dar sunt costisitoare si vin cu costuri suplimentare de intretinere si curatare, si nu produc la fel de multa caldura ca cele cu gaz. Pe deasupra, o centrala termica pe lemne va avea nevoie si de alimentare cu combustibil la un interval scurt de timp (8h in medie). Pentru zonele in care gazul natural nu este disponibil, puteti opta pentru o centrala care functioneaza cu electricitate. Acestea sunt excelente pentru incalzire, dar costurile sunt mai ridicate decat la centralele care functioneaza pe gaz.

 

Tehnologia utilizata: Cand vine vorba de centrale termice, exista trei tipuri: cu tiraj natural, cu tiraj fortat si cu tiraj fortat in condesatie. Cele cu tiraj natural sunt cele care au nevoie de un sistem de evacuare aditional instalat pentru a elimina gazele (de exemplu un horn). Cele cu tiraj fortat vor evacua gazele printr-un sistem de aerisire inclus, format dintr-un tub care va expulza gazele direct afara, fara a fi nevoie de sisteme aditionale. Pe langa acest lucru, tot prin sistemul de evacuare, centrala isi ia aerul necesar procesului de ardere. Ultimul tip de centrala este cel mai performant. Aceasta nu numai ca va evacua gazele arse, dar va recupera resturile de energie din acestea si o va refolosi pentru a economisi mai mult.

Mai jos, ai enumerate cateva pareri despre cele mai bune centrale termice, dar si caracteristicile acestora, pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand iti alegi produsul.

 

Modele recomandate in 2020

 

Motan Optimus ERP

 

1.Motan Optimus ERPDaca doresti o centrala termica de apartament ieftina si buna, potrivita pentru spatiul unei locuinte, aceasta este ideala pentru nevoile tale.  Este o centrala termica murala, cu o putere de 24 de kw, perfecta pentru a incalzi un apartament de 2 sau 3 camere. Functioneaza pe un sistem cu tiraj fortat, este prevazuta cu o pompa low energy pentru a micsora consumul de energie electrica si, de asemenea, cu un flowmetru pentru a masura debitul de apa. Tot pentru a asigura costuri reduse, centrala este echipata cu un ventilator cu turatie variabila, care, prin tehnologia sa permite controlul combustiei, ceea ce reduce in timp, costurile la gaz.

Centrala este prevazuta cu un senzor de presiune, destinat ajustarii nivelului acesteia in cazul in care presiunea scade sau creste peste masura. Produsul are un sistem de afisare cu LCD, astfel ca vei observa si de la distanta afisajul si 2 nivele de caldura supradimensionate in 14 placi, care vor asigura temperatura optima in casa ta.

De asemenea, centrala are inclusa „Functia Confort” care va ofera posibilitatea de a folosi apa calda menajera la temperaturi de la 34 la 45o C, astfel ca, daca vrei sa faci un dus fierbinte sau sa spelii vase murdare va fi cat se poate de usor.

button 2

 

 

 

Buderus Logamax Plus GB072K-24

 

2.Buderus Longmax Plus GB072K-24Daca va doriti cea mai buna centrala termica de apartament, o veti gasi in acest produs. Itemul functioneaza pe o tehnologie cu tiraj fortat in condensare (pe langa evacuarea gazelor printr-o tubulatura in afara locuintei, acesta retine, printr-un kit special, energia ramasa din gazele arse, pentru a o folosi la incalzire). Astfel, nu numai ca veti economisi gaz, dar aparatul va elimina mai putine noxe in aer.

Centrala poate incalzi un spatiu de 192m2, deci nu trebuie sa va faceti griji, chiar daca locuiti intr-o vila. Si, tocmai pentru spatiile mari, unde incalzirea va costa mai mult, centrala are inclusa functia de stand-by, pentru o mai buna economisire a electricitatii si gazului natural.

Itemul este fabricat astfel incat sa fie montat pe un perete, deci nu va ocupa mult spatiu. Are un panou de comanda cu afisaj LCD de dimensiuni mari, unde sunt afisate temperatura si presiunea, astfel incat dumneavoastra sa puteti mereu vedea daca totul functioneaza in regula. Pe langa toate acestea, centrala este construita astfel incat sa fie instalata si intretinuta usor, dar, evident, de un profesionist in domeniu.

button 1

 

 

 

Protherm Ray 9kw

 

3.Protherm Ray 9kwCentrala murala electrica de la Ray are o putere de 9kw, fiind potrivita pentru a incalzi spatii mai mici. Daca aveti o locuinta care nu depaseste 57 m2, atunci va puteti achizitiona acest produs fara sa va temeti ca nu veti beneficia de caldura in timpul lunilor de iarna.

Centrala este modificata astfel incat sa o puteti lega la un sistem de incalzire prin pardoseala si sa puteti merge in sosete prin casa, fara sa raciti. Insa, pentru a incalzi apa, veti avea nevoie de un boiler atasat la aceasta. Ea nu vine cu boiler incorporat, dar, vestea buna este ca centrala este ajustata astfel incat sa puteti conecta un boiler la ea.

Acest produs este numai bun pentru instalarea in spatii cat se poate de mici. Cu dimensiuni de 74 x 41 x 31 mm, incape oriunde doriti sa o plasati. Centrala beneficiaza de protectie impotriva inghetului, astfel ca si un balcon mai putin protejat poate fi un loc bun pentru instalarea ei. Este prevazuta cu afisaj LCD, ca dumneavoastra sa puteti vedea temperatura centralei si , atunci cand este conectata la un senzor extern, aceasta isi poate controla consumul, lucru ce va duce la economisirea banilor care ar intra, in mod normal, in factura de energie electrica.

button 2

 

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status