Cea mai buna centrala de apartament pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune centrale de apartament pe gaz

 

Ghidul cumparatorului

Solutia centralelor termice folosite pentru incalzirea spatiilor de locuit nu este noua, dar isi pastreaza avantajele semnificative si in prezent. Instalarea unei centrale termice este si acum cea mai buna solutie pentru o autonomie completa in ceea ce priveste apa calda si incalzirea. Mai eficienta si cu siguranta mai la indemana decat incalzirea centrala, instalarea unei centrale termice iti permite sa reglezi atat temperatura pe care o doresti in locuinta, cat si factura lunara la gaz. Desi investitia initiala poate fi destul de importanta, ea se amortizeaza rapid, atat financiar cat si din punctul de vedere al confortului. Totusi, atunci cand trebuie sa iei o decizie atat de importanta, inainte de a te intreba unde gasesc centrala termica de apartament pe gaz la un pret bun alti cumparatori, este esential sa fii bine informat cu privire la caracteristicile tehnice care definesc performanta unei centrale termice.

 

Buderus Logamax Plus GB072K

 

Tipul de centrala: se deosebesc doua categorii principale de centrale, in functie de modul de functionare: centralele clasice si cele in condensare. Centralele clasice au o eficienta buna si sunt disponibile la preturi acceptabile. Centralele in condensare au un randament care depaseste 100%, in schimb pretul lor in prezent este destul de prohibitiv. Majoritatea celor care au exprimat pareri despre cele mai bune centrale termice de apartament pe gaz au recunoscut ca desi centralele in condensare sunt tentante ca performante, pretul reprezinta un impediment major.

 

Suprafata de incalzit: puterea centralei pe care o vei achizitiona trebuie sa creasca proportional cu suprafata imobilului pe care il ai in vedere. Pentru un apartament de bloc, o centrala cu puterea de 24 kW este de obicei suficienta. Ea poate face fata si unei case cu dimensiuni de pana la 180mp, cu conditia ca izolatia sa fi fost facuta corespunzator. O casa mai mare sau cu ferestre mari sau izolatie veche va necesita o centrala cu o putere de minim 28 kW. Pentru o vila tip duplex, o centrala cu o putere de peste 32 kW este obligatoriu necesara.

 

Alte caracteristici: depind mult de nevoile individuale ale fiecarei locuinte. Pentru o familie numeroasa, debitul de apa calda menajera poate fi extrem de important; se stie cat este de deranjant ca apa sa se raceasca brusc in timpul dusului, doar pentru ca altcineva a decis sa spele vasele. Presiunea apei este importanta pentru ca apa calda si agentul termic sa ajunga si la etajul locuintei tale. Eficienta energetica iti spune ce randament are centrala si, indirect, la ce facturi de gaz te pti astepta in perioadele de folosire intensiva. Pe termen lung, este preferabil sa investesti putin mai mult, intr-un produs cu un randament bun.

 

Usurinta in utilizare: o centrala termica nu are de obicei multe butoane sau optiuni pentru setarile d functionare, dar chiar si asa, este preferabil sa alegi un model cu o interfata prietenoasa si intuitiv de descifrat. Astfel vei putea selecta cu usurinta temperatura apei calde, a apei din calorifere, vei putea verifica periodic presiunea din instalatie si de asemenea iti va fi la indemana sa descifrezi eventualele coduri de eroare.

Daca principalele caracteristici ale centralelor termice pe gaz nu mai sunt un mister, nu iti ramane decat sa studiezi oferta magazinelor in cautarea produsului perfect adaptat nevoilor tale. Noi iti propunem o scurta lista de trei variante extrem de competitive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Buderus Logamax Plus GB-72K

 

1.Buderus Logamax Plus GB072KCea mai buna centrala termica de apartament pe gaz pe care ti-o propunem este un model in condensare. Buderus Logamax Plus este considerata de catre specialisti cea mai buna varianta datorita randamentului de 109% si a clasei de eficienta energetica de 4 stele. Ea permite reducerea consumului de energie si a emisiilor de noxe.

Automatizarea inteligenta Logamatic EMS si regulatorul BC20 permit o utilizare simpla. Displayul are dimensiuni mari, pentru citirea usoara a informatiilor afisate. Existenta modului stand-by permite economia de energie. Acest model poate incalzi eficient suprafete de pana la 192 metri patrati, asigurand totodata un debit de apa calda de pana la 12 litri pe minut. Functia de protectie la inghet iti permite sa o setezi sa mentina temperatura pozitiva in spatiul in care este montata, chiar si pe perioade lungi de absenta.

Chiar si intretinerea acestui model este simpla datorita accesului facil la componentele sistemului. Daca iti permiti investitia initiala destul de mare, te sfatuim sa optezi pentru acest model fara a sta prea mult pe ganduri.

 

button 2

 

 

 

 

Motan Sigma 24

 

2.Motan Sigma 24O centrala termica de apartament pe gaz ieftina si buna este modelul oferit de Motan. Firma de traditie in productia de echipamente de incalzire, Motan ofera prin acest model o centrala conventionala cu tiraj fortat cu o putere nominala de 24 kW si un randament de functionare de 93%. Ea poate face fata cu succes unui spatiu de pana la 200 de metri patrati si de asemeni asigura un debit de apa calda de 10 litri pe minut. Performantele sale o incadreaza in clasa de eficienta energetica 3 stele.

Modelul este preferat de multi cumparatori deoarece ofera posibilitatea conectarii unui sistem de incalzire prin pardoseala. Pe langa performantele deosebite, modelul impresioneaza si prin sistemele de siguranta cu care este dotat.

Supapa de siguranta la presiune protejeaza centrala la presiuni mai mari de 3 bar. Presostatul de aer sesizeaza lipsa evacuarii gaselor arse. Sistemul performant de autodiagnosticare permite identificarea corecta a erorilor si semnalizarea lor clara cu ajutorul displayului. Functia de protectie impotriva inghetului o recomanda si pentru locuintele de vacanta.

 

button 1

 

 

 

 

Immergas Eolo Star 3E 24

 

3.Immergas Eolo Star 3E 24O alta varianta de centrala termica pe gaz conventionala este modelul Eolo Star de la Immergas. Centrala functioneaza cu tiraj fortat, avand o putere termica maxma de 23.8 kW. Randamentul de functionare este evaluat de catre producator la 93.4%, ceea ce reprezinta o valoare buna pentru aceasta clasa de produse.

Debitul de apa incalzita la 30 de grade este de 11.1 litri pe minut. Presiunea maxima de functionare este de 3 bar, sistemul de protectie inchizand centrala automat daca senzorul sesizeaza o presiune superioara acestei valori. Dispozitivul poate face fata eficient la incalzirea unei suprafete de pana la 150 metri patrati, chiar in conditiile unei izolatii exterioare minime.

Echipata cu sistem de protectie la inghet, centrala poate fi montata si in spatii nelocuite sau in spatii extremd e expuse variatiilor de temperatura. Pachetul include si kitul de evacuare, pentru o montare mai rapida. O recomandam cu incredere pentru parametrii tehnici si de asemenea pentru pretul deosebit de atractiv.

 

button 2

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status