Cea mai buna aeroterma Zass

Am modificat articolul ultima data pe: 07.04.20

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme Zass

 

Ghidul cumparatorului

Cand vine vorba despre locuinta noastra sau despre biroul in care lucram, cu totii ne dorim un maxim de confort atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald. Temperatura aerului din incapere este unul dintre cei mai importanti factori care contribuie la starea personala de bine, fapt pentru care o aeroterma poate fi de un real folos.

 

 

Acest echipament are un rol dublu: incalzeste pe timp de iarna si raceste pe timp de vara. Printre companiile care furnizeaza acest tip de aparat se numara si Zass. Unele pareri despre cele mai bune aeroterme Zass sustin ca aceste aparate sunt fiabile, accesibile la pret si foarte simplu de utilizat.

Zass GmbH a fost fondata in anul 1982 in Germania, iar in prezent este una dintre cele mai importante producatoare de echipamente electrocasnice, in special a fiarelor de calcat si a aparatelor de incalzit. Actual, aceasta companie detine 15% din productia la nivel mondial de radiatoare electrice cu ulei.

Pe langa aeroterme, grama de produse marca Zass mai cuprinde si cafetiere, roboti, mixere, cuptoare cu microunde, aspiratoare, grill-uri, aparate de aer conditionat, ceainice etc. Pe piata din Romania, echipamentele produse de acest brand german au inceput sa fie comercializate din anul 1992.

Cele mai cunoscute aeroterme sunt cele cu alimentare electrica, insa exista si modele care folosesc combustibili precum motorina sau gazul(GPL). Zass comercializeaza doar variante electrice. In functie de necesitatile personale, un astfel de echipament poate fi ales dupa urmatoarele criterii:

Cel mai important criteriu ce ne ajuta sa intelegem cat de eficient va fi produsul pentru a incalzi/racori spatiul in care urmeaza sa fie amplasat este dat de putere si treptele de putere. In cazul in care doresti sa incalzesti o incapere a carei inaltime si lungime este de 3 m si latime de 4m este recomandat sa alegi o aeroterma cu puterea de 2000W, in timp ce pentru un spatiu mai restrans, 3m inaltime si 2,5m lungime si latime, vei avea nevoie de o dispozitiv de 1000W. Caldura oferita de aeroterma este direct proportionala cu puterea de incalzire (masurata in wati) care, de regula, este cuprinsa intre 1000W (prima treapta de putere a modelelor Zass ZFH01, Zass ZFH03, Zass ZFH04, Zass ZFH05) si 2000W (treapta a doua a echipamentelor enumerate anterior).

Treptele de putere sunt importante deoarece te ajuta sa gestionezi cantitatea de caldura pe care o genereaza echipamentul. Prin urmare, o aeroterma cu mai multe trepte de putere iti va oferi control asupra temperaturii din camera si te va ajuta sa mentii caldura constanta intr-o incapere care a fost incalzita bine in prealabil. Majoritatea modelelor de aeroterme Zass au doua trepte de caldura (1000W si 2000W) si o treapta de racire, optiuni intalnite la: Zass ZFH 05, Zass ZFH 04, Zass ZFH 01 si ZFH 03.

Cel de-al doilea criteriu are la baza sistemul de ventilatie si termostatul reglabil. Daca doresti sa poti utiliza aeroterma si pe timp de vara trebuie sa te asiguri ca are optiunea de ventilatie. Termostatul permite ajustarea temperaturii preferate si economisirea consumului electric.

Dupa inchiderea aerotermei, caldura din incapere se mentine mai putin timp (in comparatie cu caldura oferita de sobele din teracota sau de calorifere), insa daca reglezi o temperatura medie constanta vei putea pastra incaperea calduroasa pentru mai mult timp fara sa faci risipa de energie electrica. Printre modelele care prezinta astfel de optiuni se numara Zass ZFH 05, Zass ZFH 04 si Zass ZFH 01.

La fel ca in cazul multor alte tipuri de aparate, siguranta in exploatare a produselor ar trebui sa ocupe in loc fruntas in randul criteriilor de achizitionare. Aerotermele de calitate ar trebui sa aiba in dotare functia de protectie supraincalzire, asa cum se intampla in cazul modelelor Zass ZFH 05, Zass ZFH 04 si Zass ZFH 01.

Elementele de incalzire ale acestor modele de aeroterme sunt inoxidabile, capsulate, izolate intre ele, avand un termostat de protectie al carui rol este de a evita supraincalzirea, eliminand implicit si riscul unui incendiu.

Aerotermele sunt aparate portabile, prin urmare un astfel de produs cu dimensiuni reduse, design simplu si greutate mica va fi usor de depozitat si de integrat in orice spatiu din locuinta. Zass propune modele de aeroterme cu o greutate de 0,5 kg (Zass ZFH 05 si Zass ZFH 04), dar si modelul Zass ZFH 01 a carui greutate este de 1,19 kg.

Pentru a avea cateva informatii clare, iata ce exemple iti putem oferi si de unde poti achizitiona o aeroterma Zass la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Zass ZFH 01

 

Acest model de aeroterma este perfect pentru a incalzi o incapere de dimensiuni medii (3m inaltime, 4m lungime si 3m latime), doarece are o putere de 2000 W. Dotat cu doua trepte de putere si cu termostat reglabil, Zass ZFH 01 te va ajuta sa faci economii la factura electrica si sa poti avea control asupra caldurii generate. Cum fiabilitatea intereseaza pe oricine, echipamentul prezentat are termostat care impiedica supraincalzirea.

Avand optiunea de ventilatie, poate fi folosit pe timp de vara pentru a racori incaperea dorita. Poate fi mutat cu usurinta dintr-o incapare in alta, deoarece cantareste doar 1,19 kg, are dimensiuni reduse (13.5 x 16.5 x 22 cm) si este prevazut cu maner de prindere.

Disponibil doar in nuanta de alb, nu va altera in niciun fel designul locuintei. Este foarte usor de utilizat deoarece are un simplu buton de oprire/pornire, iar ledul luminos te va instiinta ca echipamentul este in functiune. Persoanele fizice beneficiaza de cerificat de garantie de 24 luni.

 

 

 

Zass ZFH 04

 

Daca te intereseaza o aeroterma Zass ieftina si buna, cel mai probabil acest model este intocmai ceea ce iti trebuie. Cu o putere de 2000 W acest echipament este recomandat pentru a incalzi pe timp de iarna si raci pe timp de vara incaperile cu suprafata de 9m² si inaltimea de 4m, insa datorita celor doua trepte de putere (adica posibilitatea de a seta puterea de 1000W) este un model la fel de potrivit si pentru incaperile mai mici (6m² si 3m inaltime).

Functia de reglare a termostatului este de ajutor pentru a gestiona temperatura si a economisi consumul de electricitate. In privinta sigurantei nu trebuie sa va ingrijorati, deoarece acest model este prevazut cu functia de protectie supraincalzire.

Este usor de mutat dintr-un colt in altul al incaperii, avand o greutate de doar 0.5 kg si dimensiunile 40 x 40 x 20 cm, insa nu are maner de prindere si din acest motiv, pentru a evita accidentele, este mai sigur sa il mutati atunci cand nu este in functiune.

 

 

 

Zass ZFH 05

 

Prevazut cu o putere de 2000W si cu cele doua trepte de functionare, acest echipament poate face fata atat unei incaperi de dimensiuni mici (2m inaltime, 6m² suprafata incaperii) cat si uneia de dimensiuni ceva medii – o suprafata de 13,5m² si 2.5m inaltime. Pentru rezultate cat mai bune este recomandat sa il utilizati la inceput la viteza maxima si mai apoi, pentru a mentine caldura, sa schimbati la nivelul mic.

Dimensiunea (40 x 40 x 20 cm) si greutatea (0.5 kg) au valori mici si nu afecteaza portabilitatea acestui produs. Este prefazut cu protectie la incalzire, cu indicator luminos de functionare si cu sistem de ventilatie.

Modelul este disponibuil doar in combinatia alb cu negru, iar forma sa este cat se poate de simpla. Certificatul de garantie este valabil 24 de luni pentru persoanele fizice si 12 pentru cele juridice.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status