Cea mai buna aeroterma pe motorina

Am modificat articolul ultima data pe: 01.04.20

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme pe motorina

 

Ghidul cumparatorului

Cand trebuie sa incalzesti rapid si eficient spatii extinse, in special hale industriale sau chiar locuri in care adapostesti animale pe timp de iarna, una dintre alternative pentru incalzire o reprezinta aeroterma pe motorina. Practic, acest tip de dispozitiv este un tun de caldura, care foloseste carburant pentru a degaja cantitati extinse de energie termica. Intrebuintarile pot fi mult mai extinse decat cele mentionate anterior, unii utilizatori alegand acest tip de aparat si pentru a usca rapid spatii in care se construieste sau se zugraveste.

Avantajele sunt cele ale unui randament foarte bun si o incalzire rapida pentru suprafete mari, iar pe partea mai putin apreciabila, trebuie totusi sa tii cont ca ai nevoie de un sistem de aerisire bine pus la punct, intrucat o astfel de piesa va emite si o anumita cantitate de noxe. In orice caz, in locurile relativ bine ventilate si respectand instructiunile de utilizare ale modelului ales, nu ai alte limitari in utilizare. Celor care prefera sa citeasca din start mai multe pareri despre cele mai bune aeroterme pe motorina le putem explica pe scurt niste parametri de selectie, inclusi intr-un mini ghid de achizitionare. Iata aspectele mai importante:

A.1-Aeroterma-pe-motorina

Puterea maxima: Acest indicator se exprima in watii(W), desi alimentarea nu este una electrica si te ajuta sa alegi dispozitivul in raport cu spatiul ce trebuie incalzit. Vei opta intotdeauna pentru un incalzitor diesel atunci cand ai mai mult de 200 de metri patrati de incalzit. Valorile de putere oferite pot varia intre 15kW si 70kW, iar calculul il poti face relativ simplu, caci multi atribuie ca valoare necesara 1000W fiecaror 20 metri cubi de spatiu incalziti, dar asta numai cand incaperea este corect izolata termic, limitandu-se eficient pierderile de caldura. Un garaj de dimensiuni mari va fi eficient gestionat de un model cu 15 – 20kW. Pentru o hala de 200 – 300 metri patrati, vei alege ceva in jur de 30kW la izolare corespunzatoare si de peste 40kW cand aceasta nu este bine reprezentata.

 

Fiabilitate: Din cauza puterii mari de incalzire, toate dispozitivele din aceasta categorie sunt predispuse la supraincalzire si implicit la uzaj prematur. Din acest motiv trebuie sa te asiguri ca includ termostat si siguranta cu oprire automata la incalzire in exces. De asemenea, este util ca modelul asupra caruia te decizi sa fie asigurat la supratensiune. Termostatul trebuie sa ofere oprire prompta iar alimentarea se va intrerupe automat in lipsa detectarii flacarii. Nu uita ca fiecare dispozitiv vine cu niste instructiuni de plasare si administrare foarte stricte, iar ignorarea acestora poate duce la accidente grave.

 

Constructia: Pe langa posibilitatea de deplasare a tunului de caldura, e necesar ca piesa respectiva sa fie confectionata din cele mai rezistente materiale. De apreciat sunt modelele din otel si cele care nu se incing excesiv la suprafata carcasei. Rotile pentru transport sunt indispensabile, iar manerele trebuie sa asigure o prindere facila. Suportii pentru fixare echilibrata pe suprafete trebuie verificati, caci astfel, daca toate sistemele functioneaza corect, nu va exista riscul de rasturnare. Se va verifica si lungimea cablului de alimentare, pentru a sti cat de departe pot fi plasate aparatele de sursa de energie electrica pentru aprindere.

Raspundem tot noi, in cazul in care ajungi la intrebarea, ” unde gasesc aeroterma pe motorina la un pret bun?” – E evident ca online costul va fi mai accesibil, deci iti recomandam sa cauti pe Internet. Demonstram aspectele discutate pe baza urmatoarei liste de produse ce au fost alese conform performantelor si costurilor.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Zobo ZB-K215

 

1.Zobo ZB-K215

Multi au catalogat acest tun de caldura ca fiind cea mai buna aeroterma pe motorina destinata incalzirii spatiilor foarte mari. Asta se datoreaza si unui cost de cumparare destul de scazut, fata de o putere totala mare oferita.

Aparatul include un ventilator electric de turatie mare, care va dispersa eficient caldura rezultata din arderi. Cei 63kW oferiti sunt suficienti pentru a garanta energie termica in spatii de peste 300 de metri patrati, indiferent ca hala este izolata sau nu.

Bineinteles, incaperea unde decizi sa plasezi aceasta piesa va trebui corespunzator ventilata, caci la o asemenea putere, oxigenul din spatiul respectiv va fi facil consumat. Pentru o functionare sigura, tunul este prevazut cu termostat, care ii gestioneaza in mod automat atat pornirea, cat si oprirea. Modelul include functie de siguranta, pentru eventuale caderi de tensiune. Constructia este una robusta, realizata din otel, iar rotile pentru transport sunt suficient de mari incat sa asigure deplasarea usoara pe orizontala. Sunt prezenti, de asemenea, suporti de fixare si manere pentru transport. Cu o greutate de 27Kg, nu va fi foarte greu de mutat dintr-un loc intr-altul.

 

button 1

 

 

 

 

Remington 22CEL

 

2.Remington 22CEL

Brandul Remington ne surprinde cu o aeroterma pe motorina ieftina si buna, pentru ca nu multi stiau ca firma respectiva produce si astfel de dispozitive.

Spre deosebire de alte modele de la aceeasi firma, acesta nu este o aeroterma cu motorina si ardere indirecta si va putea circula un volum considerabil de aer cald, prin ventilare fortata. Puterea maxima asigurata este de 29kW, ceea ce inseamna ca itemul poate fi util deopotriva pe santier, in constructii, sau in incalzirea garajelor mari si a halelor.

Despre structura stim ca este una sigura, incorporand o camera de ardere din otel si o carcasa destul de bine izolata incat sa nu se incinga in timpul functionarii. In lipsa detectarii flacarii, fotocelula inclusa va opri in mod automat alimentarea, ceea ce inseamna o functie de siguranta bine reprezentata. Nu lipseste nici termostatul, nici protectia termica la motor, caracteristici ce intregesc tabloul fiabilitatii acestui produs. Pentru deplasare facila, doua roti sunt incorporate, iar manerele contribuie la transportul fara probleme. Rezervorul are o capacitate extinsa, de 44l, necesitand umplerea la interval mare de timp. Cele 25Kg, cat cantareste aparatul, permit manevrare relativ adecvata, chiar si cu rezervorul plin.

 

button 2

 

 

 

 

Master B 70 CED 20KW

 

3.Master B 70 CED 20KW

Iata un generator de aer cald Master care include un sistem de incalzire bazat pe arderea directa. Se recomanda alegerea in cazul suprafetelor deschise sau a celor foarte eficient aerisite, tocmai din acest motiv. Cu o putere de 20kW, aeroterma are consum relativ scazut, dar ofera o putere de incalzire extinsa, pentru spatii de peste 200 metri patrati, indiferent de conditiile de izolare.

In plus, iti poti face un calcul simplu pentru capacitatea de incalzire, folosind si formula mentionata direct pe pagina de vanzare a produsului. Ca sa se asigure o utilizare indelungata, motorul este protejat de doua filtre pentru motorina si de o functie de protectie termica. Mai mult, sistemul cu fotocelula reuseste sa controleze electronic arderea flacarii, oprind instant alimentarea cu carburant in momentul in care flacara lipseste.

Nu include termostat, dar poate fi cuplat cu unul suplimentar, de camera, pentru un mai eficient control de temperatura. Piesa este dotata cu roti si maner, elemente ce favorizeaza transportul. Cu doar 17Kg si avand un rezervor de combustibil cu volum de19l, acest produs se poate manevra usor.

 

button 1

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status