Cea mai buna aeroterma de perete

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme de perete

 

Ghidul cumparatorului

Cauti o alternativa la sistemul centralizat de incalzire? Sau poate o completare pentru acesta, la inceputul si finalul sezonului rece, cand furnizarea agentului termic nu se suprapune neaparat cu nevoile tale?

O aeroterma de perete poate fi solutia potrivita pentru tine. Alegerea produsului care sa convina cel mai bine nevoilor tale se poate face cu usurinta dupa o informare prealabila minutioasa privind principalele caracteristici ale unei aeroterme de perete.

Daca este sa tinem cont de cele mai bine documentate pareri despre cele mai bune aeroterme de perete, caracteristicile pe care trebuie sa le ai in vedere sunt:
Aeroterme de perete

Capacitatea de lucrudifera: intre produsele destinate uzului casnic si cele create pentru uz intensiv sau industrial. Ca idee generala, daca intentia este de a o folosi intr- un spatiu pentru locuit, o aeroterma de perete creata pentru a incalzi pana la 40 metri cubi de aer este potrivita. Aceste aeroterme  au puteri cuprinse in intervalul 1500-2500W si sunt alimentate electric.

O aeroterma destinata folosirii intr-un spatiu mai mare sau neizolat intra in categoria produselor de uz industrial si dezvolta puteri peste 3000W, pentru a incalzi suprafete de peste 200mp. Ele sunt disponibile atat in varianta de alimentare cu electricitate cat si in cea bazata pe motorina sau GPL. Alegerea unei aeroterme subdimensionate are ca rezultat lipsa de eficienta in incalzirea spatiului avut in vedere, in timp ce o aeroterma supradimensionata reprezinta o investitie initiala inutil de mare si un consum exagerat.

 

Metoda de incalzire: va fi aleasa in functie de viteza cu care ai nevoie sa incalzesti spatiul pe care il ai in vedere. Un spatiu de locuit sau pentru birouri trebuie incalzit rapid, asadar o aeroterma cu convectie si ventilator este imperios necesara. Ventilatorul accelereaza viteza de circulare a aerului in incapere, asigurand incalzirea rapida si uniforma.

Daca din contra, spatiul trebuie incalzit lent si constant, poti opta pentru un model  fara ventilator. Desi in acest caz incalzirea incaperii va depinde in intregime de curentii naturali, aeroterma fara ventilator este mult mai silentioasa.

 

Functiile: pot fi impartite in doua categorii: functii pentru o utilizare in siguranta a dispozitivului si functii de reglaj.

Functiile de siguranta sunt reprezentate de semnalizarea luminoasa a momentului in care dispozitivul este pornit/oprit si functia de oprire automata in cazul in care orificiile de evacuare a aerului cald sunt acoperite sau imbacsite cu praf.

Functiile de reglaj sunt esentiale pentru ajustarea consumului si pentru asigurarea unui ambient optim pentru nevoile utilizatorului. Cele mai multe aeroterme sunt prevazute cu trepte diferite de ventilare, care iti vor permite sa ajustezi viteza curentilor de aer. Imediat dupa pornire, probabil vei dori ca incaperea sa se incalzeasca rapid, insa odata atinsa temperatura de confort termic, circularea rapida a aerului poate fi perceputa ca deranjanta.

Cea mai importanta functie de reglaj este reprezentata de termostatul reglabil, care te va scuti de efortul de a porni, opri si reporni aeroterma in functie de felul in care variaza temperatura ambientala.

Cumparatorii sunt in general interesati unde gasesc aeroterme de perete la un pret bun. Am decis sa iti venim in ajutor cu cateva exemple de produse ale caror pret si caracteristici le fac competitive pe piata.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

 

Serreno SERPTC-98DLCD

 

Serreno SERPTC-98DLCD este cea mai buna aeroterma de perete disponibila in prezent pe piata, daca tinem cont de specificatiile tehnice si de pretul la care este disponibila.

Unitatea functioneaza cu ajutorul unui incalzitor interior cu rezistenta ceramica, avand o eficienta si o fiabilitate crescute. Rezistenta ceramica contribuie activ la autoreglarea caldurii si reducerea consumului de curent electric, aparatul avand astfel grija si de factura de energie. Conform indicatiilor producatorului, unitatea functioneaza cu o putere maxima de 2000W, insa are doua trepte de putere, cea inferioara mobilizand doar 1000W pentru mentinerea unei temperaturi constante intr-un spatiu suficient izolat. Dispozitivul este dotat cu un indicator luminos de functionare si cu protectie impotriva supraincalzirii, astfel incat utilizatorii sunt in perfecta siguranta, iar riscul de accidente este nul.

Aceasta aeroterma dispune de 3 trepte de reglare a temperaturii, care poate fi cu usurinta ajustata cu ajutorul telecomenzii. Timerul completeaza dotarile aerotermei Serreno, garantand o experienta placuta si perfect adaptabila nevoilor si preferintelor celor mai pretentiosi utilizatori. Designul modern completeaza lunga lista de atribute care fac din acest produs cea mai inspirata alegere si care au plasat-o pe primul loc in acest clasament.

 

 

Myria PTC-98

 

Myria PTC-98 este o alta varianta buna pentru un utilizator casnic. Aceasta varianta de aeroterma de perete functioneaza de asemenea prin intermediul unui element ceramic de incalzire, asadar se poate afirma cu destula certitudine ca produsul este unul rezistent in timp.

Aparatul este dotat cu 2 trepte de putere, puterea maxima pe care o poate atinge fiind cea de 2000W. Aeroterma Myria este echipata cu termostat si telecomanda, dotari care o fac usor de utilizat. Functia timer este apreciata de toti utilizatorii care au testat produsul. In plus, trebuie precizat ca producatorul a acordat o atentie deosebita elementelor de siguranta, aeroterma fiind echipata cu protectie impotriva supraincalzirii: unitatea se opreste automat in momentul in care temperatura creste dincolo de limita de siguranta, astfel prevenindu-se un posibil incendiu.

Luand in calcul toate aceste aspecte, afirmam cu incredere ca  Myria PTC-98 poate fi considerata o aeroterma de perete ieftina si buna.

 

 

Argo Chic Silver

 

Argo Chic Silver este o aeroterma de interior cu 2 trepte de putere (1000, respectiv 2000W, ECO respectiv COMFORT) dotata cu termostat digital si timer.

Aparatul functioneaza doar in modul ventilatie si este dotat cu dispozitive de siguranta impotriva supraincalzirii si cu telecomanda, dar ceea ce atrage cu adevarat atentia in cazul acestui produs este design-ul. Argo Chic Silver are un panou frontal din sticla argintie reflectorizanta, care ii confera un aspect modern, ajutand la integrarea dispozitivului in decorul oricarei incaperi.

Avand in vedere ca se monteaza pe podea, nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu suspendarea unui dispozitiv cu o greutate mare. Conform indicatiilor producatorului, unitatea are capacitatea de incalzire  unei incinte cu volumul de pana la 60 mc. Displayul digital integrat permite efectuarea de reglaje rapide, prin intermediul telecomenzii de dimensiuni reduse. In cazul in care inca mai ai indoieli daca acesta este sau nu un produs pentru tine, adaugam faptul ca aparatul poate fi folosit si pentru ventilatie in timpul sezonului cald.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status