Cea mai buna aeroterma de perete pentru baie

Am modificat articolul ultima data pe: 06.04.20

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme de perete pentru baie

 

Ghidul cumparatorului

Incalzirea diferentiata a camerelor dintr-o locuinta nu este chiar o sarcina usoara, pe piata fiind disponibile o gama larga de dispozitive. Pentru baie vei avea nevoie de un aparat ce actioneaza rapid, este relativ economic si nu prezinta vreun risc in contact cu umiditatea.

 

 

De aceea iti recomandam sa achizitionezi o aeroterma de perete, special creata pentru aceasta incapere. Se fixeaza cu usurinta si se incadreaza perfect in designul oricarei bai. Spre diferenta de alte aeroterme, grilajul de ventilatie este plasat de obicei in partea inferioara si protejat de contactul cu apa. Deseori include si un suport de prosoape, care le va usca si mentine calde.

Functioneaza prin incalzirea aerului rece, prin intermediul unei rezistente incandescente sau ceramice si ventilarea acestuia in incapere. Ai citit deja pareri despre cele mai bune aeroterme de perete pentru baie si tot nu ai putut alege un produs? Ia in calcul si urmatoarele criterii de selectie, pentru a adapta dispozitivul la spatiul si bugetul de care dispui.

Puterea, masurata in watti, este o prima caracteristica importanta si va decide eficienta intr-un spatiu dat. Pentru aparatele destinate baii, aceasta variaza de regula intre 900 si 2000 de W, iar alegerea o vei face in functie de dimensiunea incaperii. Tine cont si ca inaltimea tavanului peste cea standard de apartament, izolatia, prezenta ferestrelor mari necesita o putere sporita.

Protectia impotriva inghetului si supraincalzirii sunt functii esentiale. Indicatorul IP urmat de doua cifre cuantifica rezistenta la obiecte solide, respectiv apa (de exemplu IP13). Dat fiind mediul de utilizare, te va interesa mai mult rezistenta la umiditate si stropire accidentala; cu cat valoarea cifrei este mai mare, cu atat aparatul va fi mai protejat.

Majoritatea aerotermelor includ mai multe trepte de temperatura, iar functia de aer rece este un atu pentru zilele calduroase si disiparea rapida a aburului din incapere. Deoarece baia este utilizata intermitent, este preferabil ca dispozitivul sa includa si un termostat, care va opri functionarea odata ce in incapere se atinge temperatura tinta.

Modelele mai performante pot incorpora si un senzor de miscare, care va reduce puterea aerotermei pana cand va detecta prezenta unei persoane. Optional si la un cost suplimentar, poti beneficia de un mod eco sau programarea orei de pornire. Toate aceste functii pot aduce economii importante pe termen lung.

Iata si recomandarile noastre, selectate pe baza specificatiilor, raportului calitate/pret. Astfel iti aratam si unde se gasesc aeroterme de perete pentru baie la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Aurora Touch

 

Aeroterma Aurora Touch este varful de gama in ceea ce priveste functionalitatea. Dispozitivul incalzeste aerul cu o rezistenta electrica si il ventileaza prin fanta plasata inferior, unde se gaseste si un suport de prosoape. In ciuda costului mai ridicat, multi utilizatori au considerat acest model drept cea mai buna aeroterma de perete pentru baie, iar specificatiile vor vorbi de la sine.

Puterea este de 1800 W, reglabila pe doua trepte, recomandandu-se utilizarea intr-o incapere de cel mult 25 de metri cubi. Aeroterma este echipata si cu un termostat, care va mentine temperatura constanta. Senzorul de miscare incorporat asigura doua roluri.

Atunci cand nu detecteaza o persoana timp de 10 minute, scade temperatura setata cu 3,5 grade, functie eco ce reduce consumul. In plus, daca in incapere nu este miscare timp de 36 de ore, trece automat pe modul anti-inghet, energia electrica utilizata fiind minima. Posibilitatea de programare a orei de debut a climatizarii este un mare atu atunci cand nu anticipezi folosirea baii un interval mare de timp. Aparatul include si un filtru lavabil pentru praf, iar protectia IP24 asigura functionarea perfecta si in cazul stropirii cu apa.

 

 

 

 

 

TESY HL 243

 

Aceasta aeroterma pentru baie de la Tesy este potrivita pentru incaperile spatioase, incalzind un spatiu de cel mult 40 metri cubi. Puterea maxima dezvoltata este de 2000W si include 2 trepte de temperatura si o optiune de ventilare cu aer rece. Elementul de incalzire este fabricat din ceramica. Aerul cald este eliminat in partea de jos, unde se gaseste si o bara pentru prosoape.

Economiseste energie electrica cu ajutorul termostatului reglabil de camera, iar cand esti plecat de acasa, poti lasa aeroterma pe functia anti-inghet, care va avea un consum minim, protejand totusi dispozitivul. Aparatul dispune si de protectie impotriva supraincalzirii.  Controlul se realizeaza mecanic, prin rotite plasate lateral.

Indicele IP24 asigura functionarea optima si in cazul stropirii cu apa, din orice directie, asa incat cei mici se pot balaci in voie. Sacrificand putin din posibilele functii suplimentare, modelul Tesy HL 243 reuseste totusi sa fie o aerotermica de perete pentru baie ieftina si buna, cu putere mare si usor de folosit.

 

 

 

 

 

Home FK 26

 

Un alt dispozitiv simplu, dar eficient si cu un pret accesibil este si aeroterma Home FK26. Aceasta dezvolta o putere maxima de 2000W, dar adaugand si suportul pentru prosoape, aceasta poate fi de maxim 1000 W.

Poti selecta una dintre cele doua trepte de temperatura, iar pe timp de vara, sa actionezi functia de ventilatie cu aer rece. Alternativ, pentru utilizarea frecventa, termostatul de camera reglabil va mentine temperatura constanta. Dispune de protectie impotriva supraincalzirii, dar producatorul nu mentioneaza un mod de operare anti-inghet.

Clasa de protectie pentru factori din mediu este IPX1, insemnand strict functionarea in parametrii buni in conditii de condens sau picaturi de apa din directie verticala. Daca intentionezi sa o utilizezi si cu consola pentru prosoape, ti-o recomandam pentru bai de dimensiuni mici sau utilizare intermitenta, data fiind puterea de 1000 W.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status