Cea mai buna aeroterma de caldura

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.20

 

Cum aleg cele mai bune aeroterme de caldura

 

Ghidul cumparatorului

Poate ai nevoie sa incalzesti rapid un spatiu de dimensiuni mici, sau nu doresti sa pornesti centrala termica in cate o zi mai racoroasa din sezonul cald. Aerotermele sunt dispozitive de dimensiuni relativ mici, cu un consum energetic moderat si cu o eficienta mare, de aceea multe persoane le prefera atunci cand au nevoie de o sursa de caldura rapida. Nu este dificil sa gasesti diverse pareri despre cele mai bune aeroterme de caldura, dar e o indeletnicire care iti poate consuma o doza mare de timp pretios, asadar am conceput special pentru tine un ghid care sa iti prezinte principalele caracteristici pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a achizitiona un astfel de dispozitiv.

A.1 Aeroterme de caldura

Capacitatea de lucru: capacitatea de incalzire a unei aeroterme variaza in functie de puterea de lucru. In general, un model conventional, destinat utilizarii in spatii mici, cum e un apartament sau un birou, dezvolta o putere de 1500 – 2500W si incalzeste eficient intre 20 si 40 metri cubi de aer. O aeroterma industriala dezvolta puteri in jur de 3000W si incalzeste eficient spatii de peste 30 metri patrati, pana la 200 metri patrati.

 

Metoda de incalzire: exista doua metode de baza prin care aeroterma incalzeste aerul din incapere: prin ventilare sau prin convectie. Un dispozitiv care ventileaza aerul este mai eficient in sensul in care spatiul este incalzit mai rapid, dar se poate dovedi deranjant pe termen lung, cand practic in incapere circula in permanenta un curent de aer. Aeroterma cu convectie asigura o trecere mai lina de la temperaturi joase la temperatura de confort termic, dar circula aerul cald pe verticala, sunt in general mai silentioase si reduc problema curentilor de aer care creaza si senzatia de uscaciune.

 

Functiile adiacente: rolul aerotermei este simplu: trebuie sa incalzeasca aerul din spatiul in care functioneaza. Dar produsele de calitate au incorporate o serie de functii suplimentare de reglaj si siguranta, care iti vor permite sa ajustezi parametrii de functionare in vederea economiei de energie. Din punctul de vedere al setarilor de siguranta, cele mai utile sunt semnalizarea luminoasa pornit/oprit si oprirea automata in caz de acoperire. In ceea ce priveste reglajele, cele mai apreciate sunt treptele de putere, termostatul reglabil sau cel ambiental si de asemenea functia de protectie impotriva inghetului, care face ca dispozitivul sa functioneze doar atat cat sa mentina in incapere o temperatura pozitiva. O functie suplimentara a unora dintre modele este cea de racire a aerului – dar randamentul de functionare este net inferior in acest caz.

Cumparatorii se intreaba adesea unde gasesc aeroterme de caldura la un pret bun. Odata ce ti-ai creat o imagine despre elementele pe care e bine sa le ai in vedere inainte de achizitie, te sfatuim sa consulti atat oferta magazinelor fizice cat si pe cea a magazinelor virtuale; preturile sunt adesea mai bune in cele din urma, in conditii identice de garantie. Noi am facut o scurta selectie de trei produse de calitate pe care ti le prezentam in ideea ca vor servi ca punct de pornire in cautarile tale.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Master B 3.3EPB

 

1.Master B 3.3 EPBCea mai buna aeroterma de caldura va constitui un produs pe care si profesionistii il folosesc cu succes. In aceasta propunere este vorba de un model Master cu o putere mare de functionare de 3300W, apreciata pentru eficienta crescuta, greutatea relativ mica si consumul energetic moderat.

Piesa poate fi utilizata cu succes pentru incalzirea unor spatii de dimensiuni mari, dar este preferata de multi zugravi pentru a accelera procesul de uscare a peretilor dupa aplicarea tencuielii sau a varului, mai ales cand conditiile atmosferice sunt nefavorabile. Acest model de aeroterma este alimentat electric, asadar nu e nevoie sa iti faci griji cu privire la eventualele noxe rezultate in urma arderii combustibilului fosil.

Este dotata cu termostat care permite reglarea temperaturii la care vrei sa ajungi. Debitul de aer este de 510 metri cubi pe ora, ceea ce asigura o incalzire rapida chiar si a spatiilor mai mari. Temperatura aerului la iesire este de 32 de grade, iar nivelul de zgomot indicat de producator este de 50 db. O consideram o varianta perfecta pentru spatiile largi sau dificile.

 

button 1

 

 

 

 

Adler AD77

 

2.Adler AD 77O aeroterma de caldura ieftina si buna este reprezentata in micul nostru clasament de modelul AD 77 de la Adler, cel mai puternic model din gama acestui producator. Produsul functioneaza in doua trepte de caldura, cu puteri de 1000, respectiv 2000W, care ofera posibilitatea de selectie intre aerul rece, cald si fierbinte. Temperatura din camera poate fi cu usurinta controlata datorita termostatului incorporat.

Aeroterma poate fi folosita atat in pozitie verticala cat si orizontala, circularea aerului pe verticala fiind adesea mai discreta si mai usor de suportat de cei care petrec mult timp in aceeasi incapere. Aparatul este dotat si cu sisteme de siguranta: functionarea sa este monitorizata cu ajutorul unui indicator luminos, iar protectia impotriva supraincalzirii functioneaza activ pentru prevenirea unui posibil incendiu, in cazul in care gura de ventilare a aparatului ar fi acoperita accidental.

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam dimensiunile relativ mari ale produsului, necesare pentru a incorpora tehnologia avansata cu care este dotat, si calitatea sa estetica, ce il face usor de inglobat in decorul oricarei incaperi.

 

button 2

 

 

 

 

Taurus TFH 2000

 

3.Taurus TFH 2000Modelul Taurus TFH 2000 atrage atentia cumparatorilor in primul rand datorita designului sau. Desi este un aparat puternic, designul iti va permite sa o amplasezi inclusiv pe masa ta de lucru, sau discret, la picioare. La capacitate maxima de functionare, aeroterma dezvolta o putere de 2000W, care insa poate fi reglata cu ajutorul celor 3 trepte de putere: una pentru aer rece si doua pentru aer cald. LED-ul indicator arata daca aeroterma este sau nu in functiune.

Protectia termica la supraincalzire reprezinta un element de siguranta extremd e important in orice locuinta, dar mai ales daca exista copii sau animale de companie in preajma. Termostatul reglabil te va ajuta sa reglezi consumul energetic, permitand mentinerea eficienta a temperaturii pe care tu o consideri confortabila pentru camera in care este amplasat dispozitivul.  Datorita faptului ca este oa eroterma silentioasa, ea poate fi lasata sa functioneze inclusiv pe timp de noapte, fara a deranja pe nimeni.

Manerul de prindere face ca aparatul sa fie usor de transportat si de mutat dintr-o zona in alta a locuintei, in functie de necesitatile de moment. Totusi, ca in cazul oricarui aparat alimentat electric, te sfatuim sa ai mare grija daca intentionezi sa il amplasezi temporar in baie.

 

button 1

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status