Cea mai buna aeroterma cu GPL

Am modificat articolul ultima data pe: 06.04.20

 

Cum aleg cea mai buna aeroterma cu GPL

 

Ghidul cumparatorului

In cazul in care cautati o solutie de incalzire pentru spatii extinse, de tipul halelor industriale, sau aveti nevoie de o sursa de caldura care sa nu genereze un consum de energie electrica crescut, atunci o aeroterma cu GPL este exact ceea ce aveti nevoie. Acest tip de combustibil are o valoare calorica mare, astfel incat va incalzi incaperea intr-un timp foarte scurt. De asemenea, gazul petrolier lichefiat are o concentratie scazuta de sulf, gazele de ardere fiind mai putin toxice fata de cele rezultate in urma utilizarii altor tipuri de combustibili. Mai mult decat atat, GPL-ul se comercializeaza in recipiente portabile si usor de depozitat, astfel incat veti putea sa va creati un stoc cu cantitatea necesara pentru o perioada mai lunga de timp.

Inainte de a va intreba “unde gasesc aeroterma cu GPL la un pret bun?”, trebuie sa aveti in vedere ce aparat se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Pentru aceasta, tineti cont de tip, puterea de incalzire si fiabilitate.

Aeroterma cu halogen - task

Tipul: poate fi cu horn sau fara horn. Modelele cu horn pot fi utilizate in orice tip de incapere, deoarece au o cale proprie de eliminare a gazelor de combustie, asadar nu exista riscul intoxicatiei cu monoxid de carbon. In ceea ce privesc aerotermele cu GPL fara horn, acestea nu vor fi instalate niciodata intr-o locuinta, ci doar in spatii industriale, cu suprafete mari si foarte bine ventilate, pentru prevenirea acumularii de gaze. Fata de tipul cu horn, acestea ofera avantajul portabilitatii.

Tot din acest punct de vedere, aveti posibilitatea de a alege intre varianta pe convectie sau prin caldura radianta. Aerotermele pe convectie se bazeaza pe circulatia naturala a aerului in incapere, in timp ce modelele cu caldura radianta au o suprafata expusa, care radiaza caldura in incapere.

 

Puterea de incalzire: va fi determinata in functie de suprafata ce trebuie incalzita si se masoara in watti. Va sfatuim sa alegeti o aeroterma cu GPL doar pentru spatii cu suprafete mai mari de 200 metri patrati. Pentru a stabili valoarea necesara, calculati volumul incaperii, iar apoi atribuiti cate 1000 watti pentru fiecare 20 metri cubi, asadar pentru o incapere cu un volum de 200 metri cubi veti avea nevoie de o aeroterma cu o putere de 10.000 watti. Acest lucru este valabil doar in cazul in care spatiul este izolat corespunzator si nu exista pierderi de caldura, in caz contrar optati pentru un model cu o putere mai mare.

 

Fiabilitatea: pentru utilizarea cu usurinta si in siguranta, alegeti o aeroterma cu GPL prevazuta cu termostat. Acesta monitorizeaza caldura in incapere si porneste sau inchide unitatea, astfel incat se va economisi energie. De asemenea, puteti alege un model cu cronometru, care va ofera posibilitatea de a seta timpul de functionare al aparatului.

Odata ce ati hotarat care este modelul potrivit pentru dumneavoastra, este momentul sa mergeti la cumparaturi. Pentru un acces facil la o gama variata de modele, precum si pentru a beneficia de pareri despre cele mai bune aeroterme cu GPL, din partea unor utilizatori cu experienta, va sfatuim sa apelati la oferta magazinelor online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Master BLP 33 M

 

1.Master BLP 33 M 33KWLa titlul de cea mai buna aeroterma cu GPL, concureaza cu succes si modelul Master BLP 33 M. Acesta se incadreaza in categoria incalzitoarelor industriale, fiind capabil sa produca o cantitate mare de caldura intr-un timp foarte scurt. Produsul este unul compact, cu o greutatea de doar 8 kilograme, fiind portabil, asadar il veti putea muta cu usurinta dintr-o incapere in alta, in functie de necesitati.

Acesta are o putere maxima de 33 kilowatti, inregistrand un consum de 3 litri GLP pe ora, fiind conceput pentru a incalzi spatii cu o suprafata de 200 metri patrati. In ceea ce priveste consumul, acesta poate fi redus, datorita sistemului de reglare a nivelului de caldura. Astfel, pentru o temperatura mai mica, va fi nevoie de o putere de functionare mai mica, care la randul ei va reduce cantitatea de GPL consumata.

In cazul acestui model, aprinderea este manuala, iar dispersia caldurii se face cu ajutorul unui ventilator alimentat electric. Aeroterma este de asemenea prevazuta si cu sisteme de siguranta, precum regulator cu supapa, care opreste alimentarea cu combustibil in cazul fisurarii furtunului.

 

button 1

 

 

 

 

Master BLP 17M

 

2.Master BLP 17M 16KWPentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa achizitioneze o aeroterma GPL ieftina si buna, Master va pune la dispozitie modelul BLP 17M. Acesta este unul industrial, fara horn, fapt pentru care nu este indicata utilizarea in spatii de locuit, deoarece nu prezinta sistem de evacuare a gazelor de ardere.

Produsul are dimensiuni si consum redus, fiind conceput pentru a incalzi suprafete de pana la 130 metri patrati. Puterea maxima inregistrata a acestuia este de 16 kilowatti, cu un consum de combustibil de 1.5 litri pe ora. Modelul este unul pe convectie, dispersia caldurii in atmosfera facandu-se cu ajutorul unui ventilator incorporat, alimentat electric.

Aeroterma are un sistem de aprindere manual si este prevazuta cu optiuni de siguranta, precum protectia motorului la supraincalzire si regulator cu supapa de siguranta, care taie alimentarea cu GPL, in cazul in care furtunul isi pierde etanseitatea. De asemenea, produsul va ofera posibilitatea de a regla nivelul de caldura in functie de preferinte, optiune care va permite sa reduceti si din consum.

 

button 2

 

 

 

 

Biemmedue GP 10 M-C

 

3.Biemmedue GP 10 M-C 10.7KWIn cazul in care sunteti in cautarea unei solutii de incalzire ieftine si bune, pentru spatii industriale cu o suprafata de pana la 100 metri patrati, una dintre optiunile existente pe piata este aeroterma cu GPL GP 10 M-C de la Biemmedue. Aceasta este alimentata cu GPL de inalta presiune, la 1.5 bar, si este disponibila in doua variante, una cu pornire manuala si una cu electrod piezoelectric si aprindere automata.

Cel de-al doilea tip este prevazut cu un panou de control ce poate fi conectat la un termostat, astfel incat pornirea si oprirea aparatului se va face automat, in functie de temperatura inregistrata in incapere. Modelul are o putere maxima de 10.7 kilowatti, inregistrand un consum maxim de 0.65 litri GPL pe ora, si este dotat cu arzator incorporat, termostat de siguranta la supraincalzire, control prin termocuplu si robinet de gaz.

Biemmedue GP 10 M-C este o aeroterma cu GPL prin convectie, asadar dispersia caldurii este realizata cu ajutorul ventilatorului electric cu care este prevazuta.

 

button 1

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status