Cele mai bune aspiratoare cu sac

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.18

 

Cum gasesc cel mai bun aspirator cu sac

 

Ghidul cumparatorului

Unul dintre domeniile in care tehnologia nu isi permite sa stagneze, in care poate gasi mereu noi si noi solutii pentru a facilita modul de viata, este cel al obiectelor si aparatelor electrocasnice. Acestea au evoluat, cautandu-se modalitati cat mai facile de a realiza menajul locuintei. Fara indoiala, din acest punct de vedere, dispozitivul care usureaza semnificativ procesul de igienizare este aspiratorul. Cel mai popular model de aspirator ramane si in prezent aspiratorul cu sac, constituind atat o alegere destul de convenabila ca pret, cat si o optiune ce permite curatarea eficienta.

Cel mai bun aspirator cu sac

Potentialii utilizatori sau cei care doresc sa-si achizitioneze un model mai performant au la dispozitie o gama foarte extinsa de modele din care sa aleaga, diversitate ce se dovedeste a fi un prilej de incertitudine, in mare parte din cazuri. Pentru a alege un model performant dintre cele mai bune aspiratoare cu sac este necesar sa se tina cont de anumite aspecte, care vor usura considerabil procesul decizional si vor ajuta utilizatorul sa adapteze atuurile dispozitivului la caracteristicile locuintei.

 

Puterea: este criteriul de selectie principal mentionat de catre foarte multe pareri despre cele mai bune aspiratoare cu sac, deoarece ea permite utilizatorului sa-si calculeze indirect nu numai gradul de eficienta al dispozitivului, ci si cum il va utiliza selectiv pentru igienizarea diferitelor tipuri de suprafete.

De cele mai multe ori, prima valoare a puterii aspiratorului pe care o veti afla va fi puterea oferita de motor, majoritatea modelelor de aspiratoare cu sac de pe piata avand o putere a motorului incepand cu 1600W(Watti). Aceasta va poate oferi o idee mai concreta despre cosumul energetic, insa nu si despre performantele efective ale aparatului. Ele vor fi reflectate de catre puterea de aspirare, valoare exprimata tot in Watti, insa care va fi mai mica decat cea a puterii motorului, multe modele cu sac incadranu-se in categoria aspiratoarelor cu o putere de aspirare cuprinsa intre 300W si 450W. Acest parametru va va spune cam cat de avansat este gradul de absorbtie a prafului, iar raportul dintre puterea motorului si cea de aspirare va poate ajuta sa intuiti cat de economic si eficient este dispozitivul, fata de consumul de energie. Cu cat va fi mai mare puterea de aspirare, cu atat va creste si calitatea, dar si pretul produsului.

 

Sistemul de filtrare: constituie un aspect aflat in stransa legatura cu eficienta unui aspirator cu sac. Aerul cu praf si alte particule care este absorbit in corpul aspiratorului trebuie expulzat ulterior, insa trebuie curatit mai intai. De asemeni, motorul este protejat la randul sau cu un filtru care sa evite acumularea de impuritati ce ar putea sa-i dauneze, astfel existand un intreg sistem de filtre in interiorul carcasei unui aspirator.

Cel mai important tip de filtrare este filtrarea la evacuare, iar majoritatea modelelor de aspiratoare cu sac de pe piata sunt dotate in prezent cu filtre HEPA(High Efficiency Particulate Air), care sunt extrem de eficiente in indepartarea impuritatilor foarte fine din aer si a alergenilor. Un astfel de filtru este compus dintr-o pelicula foarte deasa confectionata din fibre de sticla de dimensiuni diferite.  Aerul  este impins cu viteza prin aceasta plasa fina, iar cele mai multe particule solide raman imobilizate intre fibrele de sticla. Un filtru HEPA retine un procent de pana la 99.97% din particulele cu dimensiuni de peste 0.3 microni, ceea ce inseamna ca reduce la minim riscul imbolnavirilor, al crizelor de astm bronsic sau declansarea episoadelor alergice active. De retinut este faptul ca filtrele HEPA corespund unui sistem partajat si numerotat pe mai multe niveluri de filtrare, iar cu cat valoarea de numerotare a filtrului va fi mai mare, cu atat va creste si eficienta acestuia. In multe cazuri, producatorii recomanda schimbarea filtrului de motor dupa aproximativ 5 utilizari, iar pe cel de evacuare – o data pe an.

Sistem de filtrare

Capacitatea: reprezinta un alt indicator important in analiza performantelor date de catre cele mai bune aspiratoare cu sac de pe piata. Desi constituie mai mult un parametru ce tine de design, aceasta se refera la capacitatea efectiva de colectare a sacului aspiratorului si, fiind vorba de un volum, se masoara in litri.

Dupa ce praful este absorbit si separat din aer, in interiorul dispozitivului, este directionat catre un sac confectionat din hartie sau din material textil. Majoritatea modelelor de aspiratoare cu sac pot colecta in medie intre 3 si 6 litri de volum de impuritati, particularitate ce le face ideale pentru igienizarea spatiilor de dimensiuni extinse. Totodata, poate fi important de stiut, daca aparatul isi pastreaza din puterea de aspirare chiar si atunci cand sacul este aproape plin, iar multi dintre producatori pot specifica aceste detalii in ofertele ce insotesc produsele. Usor deductibil este faptul ca veti alege un model a carui capacitate de colectare sa corespunda nevoilor de igiena din propria locuinta, pentru un plus de comoditate.

 

Designul: este un criteriu ce insumeaza mai multe aspecte care vor fi considerate de catre utilizatorii care doresc sa decida unde gasesc cel mai bun aspirator cu sac, care sa le ofere nu numai performanta, dar si comoditate sporita. Forma si modul in care este asamblat aspiratorul va determina ergonomia acestuia la utlilizare, cu precadere modul in care poate fi manevrat, cum se deplaseaza rotile pe parchet sau printre diferite obstacole, chiar si lungimea cablului de alimentare trebuind a fi considerata in raport cu spatiul locuintei. Rotile trebuie sa fie confecţionate din material moale, pentru a evita accidentele soldate cu deteriorarea suprafetelor si a obiectelor de mobilier, iar nivelul de zgomot generat de aspirator trebuie neaparat considerat, deoarece constituie un parametru ce poate da reale batai de cap, atunci cand depaseste anumite valori. Zgomotul va avea o valoare exprimata in decibeli(dB), iar ca exemplu, un dispozitiv ce emite un zgomot de 80dB poate deranja destul de mult, fiind de doua ori mai zgomotod decat unul ce produce 70dB.

Un aspirator cu sac este compus nu numai din motorul electric, turbina, sacul colector, filtrul, cablul de alimentare si carcasa in care acestea sunt situate, ci prezinta si o serie de caracteristici si accesorii, care il ajuta sa ofere si comoditate, pe langa randament.

 

Accesoriile: sunt si ele importante ca aspecte ce insotesc designul. Desi toate modelele de aspiratoare cu sac sunt prevazute cu un cordon de aspirare, cu tuburile de extindere ale acestuia si cu duzele standard, ele mai pot fi insotite de duze si perii suplimentare, care vor permite igienizarea selectiva a suprafetelor cu texturi diferite din locuinta. Acestea pot fi: duza pentru pardoseala dura, perie pentru tapiterie, duza turbo, duza cu micro-motor, duza ingusta, diversitatea acestora permitand eficientizarea procesului de curatare.

Sacii colectori vor fi inlocuiti daca sunt confectionati din hartie, ceea ce inseamna niste cheltuieli suplimentare la capitolul mentenanta a dispozitivului, iar cei din material textil necesita golirea periodica, proces ce solicita precautiile de rigoare. Sacii de hartie cu sigilare automata la umplere sunt foarte practici, insa pot fi mai scumpi, iar daca vreti sa economisiti fonduri, veti cauta si alege cel mai bun aspirator cu sac textil.

 

Functiile: constituie facilitati care vor intregi sfera capacitatilor aparatului. Majoritatea modelelor de aspiratoare cu sac prezinta cele mai importante functii: reglarea electronica a puterii de aspirare, functia de infasurare automata a cablului de alimentare si senzorii ce indica gradul de umplere al sacului.

 

In concluzie, inainte de a cauta un aspirator cu sac ieftin si bun, va veti preocupa in principal ca acesta sa fie un produs performant, sa fie echipat si accesorizat corespunzator, sa corespunda cat mai mult scopului pentru care il achizitionati si sa fie usor de intretinut. Nu omiteti niciodata faptul ca aspiratoarele cu sac sunt proiectate numai pentru tipul de aspirare uscata, pentru a obtine rezultatele optime.

Deoarece aveti acum la dispozitie cele mai avizate pareri despre cele mai bune aspiratoare cu sac, va recomandam sa va achizitionati modelul dorit de pe internet. Preturile pot fi mai bune, iar garantia este aceeasi. Totodata, produsul poate fi returnat pentru a fi inlocuit, in cazul in care nu corespunde pe deplin conditiilor si preferintelor personale.

 

Top 2 produse in 2018

 

Samsung VCC54F5V3R

 • 3.Aspirator cu sac Samsung VCC54F5V3R
 • Avantaje:
  • Este un model economic, pe baza raportului mic dintre consumul de energie si puterea de aspirare oferita.
  • Poate fi utilizat pentru igienizarea unor suprafete diverse, fiind accesorizat corespunzator.
  • Permite optimizarea procesului de lucru, prin faptul ca are un design ergonomic.
  • Este adaptabil, permitand atat utilizarea sacilor textili, cat si a celor din hartie.
  Dezavantaje:
  • Sunetul generat de motor atinge o valoare ridicata, 83dB.

Modelul VCC54F5V3R este considerat de catre multi utilizatori drept cel mai bun aspirator cu sac textil din gama aspiratoarelor de dimensiuni medii de la Samsung. Este vorba despre un dispozitiv al carui motor ofera o putere de 1500W, ajungand ca aceasta sa fie de 380W la nivelul periei.  Acest fapt il situeaza printre modelele economice din punct de vedere energetic. Filtrarea la evacuare se face printr-un filtru HEPA Cyclone, protejand astfel locuinta de emisiile nedorite de praf si alergeni. Capacitatea sacului colector este de 2.5l, modelul prezentand o particularitate importanta la acest capitol, anume faptul ca poate utiliza atat sac din hartie, cat si sac textil. Acest aspect permite utilizatorului sa aleaga metoda de mentenanta si frecventa cu care o va efectua.

Designul permite o manevrabilitate extinsa, deoarece dispozitivul este prevazut cu roti de dimensiuni mari, incorporate si mascate in corpul compact al carcasei. Cablul de alimentare are o lungime de aproximativ 7m si poate fi infasurat automat. Dimensiunile sunt medii: 37×23,3×2,73cm, raportate la o greutate neta de 5,5Kg. Aspiratorul este accesorizat cu: un tub prelungitor telescopic, o duza standard si un accesoriu pentru spatiile inguste, iar functiile includ controlul puterii de suctiune si indicatorul pentru umplerea recipientului de colectare a impuritatilor. Zgomotul produs de motor va atinge nivelul de 83dB.

Pentru mai multe poze cu produsul, click aici

 

 

Beko BKS1430C

 • 2. Beko BKS1430C
 • Avantaje:
  • Se comercializeaza la un pret avantajos.
  • Ofera un randament bun, pe baza puterii motorului de 1200W.
  • Aspira multiple tipuri de suprafete, cu ajutorul mai multor accesorii utile.
  • Garanteaza timp de lucru indelungat pana la schimbarea sacului, acesta avand o capacitate de colectare de 3l.
  Dezavantaje:
  • Poate fi considerat mai zgomotos, caci produce 85dB la functionare.

Fiind tipic pentru aspiratul clasic, acest model apartinand brandului Beko impresioneaza multi potentiali cumparatori prin intermediul unui pret de achizitie atractiv, dar si al unor capabilitati tehnice de apreciat. Dispozitivul incorporeaza un motor de 1200W si stocheaza impuritatile in saci colectori cu o capacitate maxima de 3l. Aparatul utilizeaza un filtru conventional si unul de protectie pentru motor, demonstrand capacitati moderate de filtrare. Printre cele mai importante functii putem mentiona: reglajul de putere, derularea automata a cablului de alimentare si indicatorul pentru praf, care va spune cand sacul trebuie schimbat. Aspiratorul este capabil sa curete bine atat suprafetele dure, cat si covoarele sau mochetele, prin intermediul unui set de accesorii, dupa cum urmeaza: perie standard, duza pentru spatiile inguste, perie pentru tapiserie si duza mica, impreuna cu un tub telescopic. Raza de aspirare maxima ajunge la 8m, iar zgomotul produs atinge un nivel de 85dB

Pentru mai multe detalii, preturi si pareri, click aici!

 

 

Alte modele recomandate

 

 

Daewoo RC-230R

 • 7.Aspirator cu sac Daewoo RC-230R
 • Avantaje:
  • Prezinta un raport foarte bun pret/calitate.
  • Este facil de utilizat, datorita dimensiunilor reduse.
  • Are o eficienta convenabila, doarece raportul dintre consumul energetic si puterea de aspirare este mic.
  • Este mai silentios decat alte modele de aspiratoare cu sac de o putere similara.
  Dezavantaje:
  • Sacul colector are o capacitate relativ scazuta, 2l.

Modelul RC-230R constituie o solutie ieftina si eficienta de igienizare a locuintei, fiind dotat cu un motor ce ofera o putere de 1700W ce genereaza o putere de aspirare de 230W. Sistemul de filtrare, desi nu este bazat pe un filtru de tip HEPA, reuseste sa curete eficient si sa separe aerul de impuritati, mentinand nivelul de praf si alergeni din aer sub limitele de risc. Sacul colector are o capacitate de stocare de 2l, iar dimensiunile sunt de 31,2×23 x20,6cm, fata de o greutate neta de 3,4Kg. Produsul este dotat corespunzator, cu toate accesoriile necesare pentru o curatare de baza optima: perie standard si tub telescopic metalic. Functiile includ controlul electronic al vitezei de aspirare, indicatorul de sac plin si derularea automata a cordonului de alimentare. Modelul produce un zgomot cu o valoare de 74dB.

Pentru mai multe detalii, preturi si pareri, click aici!

 

 

==========================================================

Produse momentan indisponibile

 

 

Beko BKS 3210 T

 • bks3210t
 • Avantaje:
  • Este eficient, pentru ca are o putere efectiva de aspirare crescuta, 350W.
  • Are un design ergonomic, permitand deplasarea facila pe toate tipurile de suprafete.
  • Constituie un model economic, datorita raportului mediu dintre energia consumata si puterea efectiva oferita .
  • Ofera un maximum de igiena, deoarece sacul colector este inlocuit ulterior umplerii.
  Dezavantaje:
  • La incarcarea maxima poate avea o greutate insumata ridicata.

Provenind de la brandul Beko, unul dintre cei mai apreciati producatori de electrocasnice din Turcia, modelul  cu sac BKS 3210 T poate fi considerat unul dintre cele mai bune aspiratoare cu sac produse de aceasta companie. Este vorba despre un dispozitiv premium, statut care-i permite un mod de functionare performant, din perspectiva majoritatii criteriilor de selectie. Motorul genereaza o putere de 1200W, care se transpune la nivelul periei cu o valoare de pana la  350W, raport convingator, care sugereaza o eficienta ridicata prin faptul ca asigura un nivel optim al curateniei fata de un consum minim de energie.

Sistemul de filtrare este constituit dintr-un filtru HEPA cu 6 straturi de filtrare, care capteaza eficient chiar si cele mai mici particule de praf, fara a le recircula in ambient. Capacitatea de stocare a sacului confectionat din hartie este de 5.5l, valoare raportata la niste dimensiuni de 48,5×32,5×24,5cm si la o greutate neta a dispozitivului de 6.6Kg. Designul este unul placut ca aspect, avand roti de mari dimensiuni, care-i permit deplasarea facila pe diverse tipuri de suprafete si este utilat cu un tub telescopic si cu un cablu de alimentare cu o lungime de 6m, care-i permit impreuna accesul pe o raza extinsa.  Ca accesorii, aparatul este echipat cu: 1 perie pentru praf, 1 duza pentru spattile inguste si 1 perie pentru intretinerea tapiteriei.  Functiile cuprind toate caracteristicile de baza ale unui model performant: reglarea puterii de aspirare, infasurare automata a cablului de alimentare si indicator al nivelului de impuritati acumulate, care semnaleaza momentul in care sacul colector necesita substituire. Nu in ultimul rand, nivelul zgomotului produs este de maxim 76dB.

 

 

Bosch BGL32500

 • 4.Aspirator cu sac Bosch BGL32500
 • Avantaje:
  • Are eficienta sporita, datorita puterii mari de aspirare, 300W.
  • Este usor de manevrat, deoarece are dimensiuni mici.
  • Ofera comoditate, avand o arie extinsa de actiune, 10m.
  • Se adapteaza la diferite texturi ale suprafetelor, deoarece este accesorizat corespunzator.
  Dezavantaje:
  • Are un consum energetic si un nivel de zgomot produs destul de ridicate.

Potentialii clienti care doresc sa afle unde gasesc cel mai bun aspirator cu sac, vor fi sfatuiti de catre un numar mare de utilizatori sa incerce si produsele electrocasnice de la Bosch. Modelul BGL32500 este un aspirator cu sac din hartie, care imbina beneficiile unui sistem de filtrare bazat pe tehnologie Air Clean System cu o putere considerabila de aspirare. Motorul ofera o putere de 2500W, tranformata intr-o putere efectiva de aspirare de 300W. Aerul este separat la evacuare de impuritati si praf printr-un filtru Air Clean, iar motorul este protejat de un filtru din spuma. Sacul colector permite acumularea unui volum maxim de 4l, inainte de a necesita sa fie schimbat.

Designul este ergonomic, dispozitivul fiind foarte usor si compact, caracteristici care permit manevrarea si depozitarea optima a acestui model. Cablul de alimentare se infasoara automat si are o lungime considerabila de 8m, permitand o raza totala de actiune de nu mai putin de 10m. Dimensiunile carcasei sunt: 26 x 41 x 29.5cm, fata de o greutate neta a dispozitivului de 4,3Kg.

Produsul este accesorizat optim cu un tub telescopic, perie standard, perie pentru tapiterie si duza pentru spatii inguste, iar functiile includ un variator de putere si un indicator de schimbare a colectorului de praf. Sunetul produs de motor in timpul functionarii atinge o valoare de 82dB.

 

 

Philips Performer Active FC8655/01

 • 2.Aspirator cu sac Philips Performer Active FC8655-01
 • Avantaje:
  • Model care e cel mai bun aspirator cu sac de la Philips, din punct de vedere al raportului pret/calitate.
  • Este performant, pentru ca ofera o putere de aspirare excelenta, 425W.
  • Are un sistem de filtrare eficient, fiind dotat cu filtru HEPA10.
  • Manifesta adaptabilitate sporita, datorita manerului alungit, accesoriilor si razei mari de actiune, 9m.
  Dezavantaje:
  • Nivelul zgomotului produs este destul de ridicat.

Pentru cei care doresc sa afle care e cel mai bun aspirator cu sac de la Philips, expertii recomanda modelul Performer Active FC8655/01, deoarece constituie o solutie deopotriva eficienta si ergonomica. Este vorba despre un aspirator cu sac din hartie, produs ce beneficiaza de tehnologia revolutionara AirFlowMax. Aceasta permite optimizarea fluxului de aer si destinderea uniforma a colectorului de impuritati, asigurand o putere mare de aspirare, chiar si in momentele in care sacul este aproape plin. Motorul ofera o putere de 2100W, raportata la o impresionanta putere efectiva de aspirare de 425W.

Filtrul HEPA 10 cu tehnologie AirSeal capteaza aproximativ toate particulele de praf, evitand eliberarea acestora la evacuarea aerului in spatiul deja igienizat. Sacul de stocare are o capacitate de 4l si se desface la maxim sub actiunea fluxului de aer, pentru a pune la dispozitie intregul spatiu de colectare de care dispune. Bineinteles, fiind confectionat din hartie, necesita inlocuirea la umplere, mentinand astfel un nivel optim de igiena. Designul este modern, ergonomic, aparatul avand un maner alungit, care se manevreaza comod si-i permite extensia razei de actiune. Greutatea neta a dispozitivului este de 5.2 kg, fata de dimensiunile carcasei: 44,7×30,4×23,4cm. Produsul are un cablu de alimentare de 6m, care se infasoara automat, rotile sunt moi, protejand parchetul si mobila de zgarieturi si este accesorizat cu: perie standard, accesoriu pentru spatii inguste, perie mica si tub telescopic. Functiile permit reglarea puterii de aspirare, iar motorul genereaza un zgomot ce atinge 80db.

 

 

Rowenta RO5221

 • 6.Aspirator cu sac Rowenta RO5221
 • Avantaje:
  • Este un produs convenabil ca pret.
  • Prezinta usurinta in manevrare, datorita designului ergonomic.
  • Poate fi depozitat facil, deoarece are dimensiuni mici, compacte.
  • Are o garantie convenabila, 24 de luni.
  Dezavantaje:
  • Sunetul produs in momentul functionarii atinge un nivel ridicat, 84dB.

Modelul de aspirator cu sac din hartie, RO5221, este un produs de calitate de la Rowenta, fiind evaluat si la un pret convenabil. Puterea motorului este una de 1800W, raportata la o putere de suctiune de peste 200W, iar sistemul de filtrare este bazat pe un microfiltru considerat ca fiind similar ca eficienta cu filtrele din categoria HEPA. Capacitatea de stocare a sacului Wonderbag Compact este de 3l, raportata la o greutate neta a dispozitivului de 5,3Kg si la dimensiunile de: 48,5x29x31cm.

Designul este unul compact, aparatul fiind prevazut cu roti mari si cu un maner de manevrare ergonomic, in timp ce lungimea cablului de alimentare este de 5m. Este un produs accesorizat corespunzator, fiind insotit de un tub telescopic metalic, de o perie standard si de un accesoriu pentru spatiile dificil accesibile. Ca functii, aspiratorul prezinta posibilitatea de reglare a puterii de aspirare si derularea automata a cablului de alimentare cu energie, alaturi de un indicator conventional pentru nivelul de umplere al sacului colector. Nivelul zgomotului produs atinge o valoare de 84dB, iar produsul este insotit de o garantie de 24 de luni.

 

 

Heinner UV-2518

 • 5. Aspirator cu sac Heinner UV-2518
 • Avantaje:
  • Este un produs foarte avantajos ca pret.
  • Are o eficienta sporita, avand o putere de aspirare de320W.
  • Este economic, pentru ca sacul de colectare textil este reciclabil.
  • Are o garantie extinsa, 36 de luni.
  Dezavantaje:
  • Consuma destul de multa energie pentru a alimenta motorul la puterea de 2000W.

Acest model de la Heinner constituie nu numai un produs de calitate, ci si un aspirator ieftin si bun. Puterea oferita de motor este de 2000W, fiind transformata int-o putere efectiva de suctiune de 320W la nivelul periei. Filtrarea la iesire a aerului se efectueaza prin intermediul unui filtru HEPA, ultra-performant, care maximizeaza eficienta dispozitivului. Sacul colector are o capacitate de 4,8l si este reciclabil, fiind confectionat din material textil. Designul ergonomic ii permite accesul facil in diferite spatii ale locuintei, cablul de alimentare are o lungime de 5m, iar ca accesorii este echipat cu: tija metalica telescopica, accesoriu 2 in 1 pentru spatii inguste si o perie standard. Functiile permit controlul electronic al puterii de absortie si derularea automata a cordonului de alimentare. Zgomotul produs in timpul functionarii atinge valoarea de 76dB, iar garantia care insoteste produsul este valabila 36 de luni.

 

 

Myria HE-618

 • 8.Aspirator cu sac Myria HE-618
 • Avantaje:
  • Este un produs foarte convenabil ca pret.
  • Permite comoditate in utilizare, datorita designului ergonomic.
  • Este economic, deoarece sacul colector este reciclabil.
  • Are adaptabilitate, prin intermediul accesoriilor.
  Dezavantaje:
  • La umplere devine mai dificil de manevrat, avand dimensiuni relativ mari.

Acest aspirator este un model de aspirator considerat a fi accesibil pentru orice tip de utilizator, convenabil ca pret si care da un randament bun. Puterea oferita de motor are o valoare de 1800W, iar sistemul de filtrare are in componenta un filtru standard, ce efectueaza o filtrare de buna calitate a aerului. Capacitatea sacului colector este de 2.5l, acesta fiind confectionat din material textil si implicit reciclabil. Designul  este unul compact, dispozitivul avand dimensiuni relativ mari, de 43x28x29.5cm, raportate la o greutate de 4,5Kg. Modul de asamblare al aparatului respecta regulile ergonomiei, iar ca accesorii, aspiratorul este echipat cu un tub telescopic, o perie standard si o perie pentru rosturi.

 

 

 

 

Leave a Reply

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...