n n
n
n
▷ Aspiratoare silentioase ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun aspirator silentios ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 10.12.19

 

Cum aleg cele mai bune aspiratoare silentioase ieftine

 

Curatenia din casa sau din spatiul de lucru este mereu un factor important pentru comfortul personal. Mai bun decat matura, este doar aspiratorul, iar cand acesta este si silentios, procesul de a face curatenie nu mai este resimtit ca o corvoada. Achizitionarea unui aspirator este o investitie, intrucat ne dorim sa fie functional un timp mai indelungat si sa ofere rezultate vizibile imediat, facand necesara o selectie atenta si in concordanta cu cateva criterii tehnice importante ce ar trebui fixate dinainte.

In primul rand, daca ne dorim un aparat silentios, trebuie sa alegem un model cu o valoare raportata a decibelilor – echivalentul de zgomot, mai mica. Luand ca reper zgomotul produs de vocea umana in conversatie, care se roteste in jurul a 60 dB, un aspirator poate fi clasificat ca fiind silentios in momentul in care zgomotul produs de motor nu atinge pragul de 80dB.

Puterea motorului este corelata si cu gradul de silentiozitate si poate fi clasificata ca fiind mica, sub 1000W, medie (cu valori cuprinse intre 1000 si 1500W) sau mare (peste 1500W). Un aparat silentios  se va incadra, de regula, in clasa de motoare cu putere mica.

In functie de cerintele de mobilitate, putem alege un aspirator cu alimentare prin fir, care cu cat e mai lung, cu atat ofera o arie de miscare mai generoasa, sau cu baterie ce poate fi incarcata si asigura o perioada mai lunga sau mai scurta de independenta energetica.

Un alt detaliu care trebuie verificat inainte sa cautam pareri despre cel mai bun aspirator silentios ieftin este tipul de aspirare, existand aparate ce dispun de un saculet de colectare, modele ce filtreaza impuritatile printr-un filtru textil sau de hartie sau dispozitive cu filtrare prin apa.

Trebuie verificate si accesoriile incluse in pachet, care ar trebui sa contina tubul telescopic, perii de diferite marimi si cel putin un cap de aspirare pentru spatiile inguste. Ideal este ca numarul de accesorii disponibile sa fie cat mai mare, pentru a asigura o adaptabilitate cat mai buna a aparatului la spatiul de curatat.

Luand in calcul aceste criterii, poti examina mai jos cateva produse, care produc un zgomot cu valoare in decibeli mai mica de 80dB, selectate de noi dupa ce am cercetat si intrebat cunoscutii unde gasesc aspirator silentions ieftin la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Hoover Silence AC73_AC20011 

 

Un model deosebit prin valoarea raportata a decibelilor, de 62dB – similar zgomotului vocii umane in conversatie, Hoover Silence AC73_AC20011 poate candida cu succes la categoria „cel mai bun aspirator silentios ieftin”. Motorul cu putere de 700W poate fi incadrat la nivelul mic de putere, dar face fata cu brio la cerintele de curatare.

Alimentarea este asigurata printr-un fir cu lungimea de 6 metri, de la reteaua electrica generala, iar dispozitivul dispune de un derulator automat de cablu pentru un control mai facil. Aspirarea este de tip uscat iar praful si particulele de mizerie sunt depozitate intr-un sac de hartie cu capacitatea de 4.7 litri. Inainte de a fi eliminat, aerul tras trece printr-un filtru EPA lavabil.

Accesoriile includ peria principala de aspirare, perie pentru mocheta si pardoseli dure, duza pentru spatii inguste si tubul telescopic metalic. Un detaliu remarcabil la acest produs este existenta displayului LED care poate indica starea de plenitudine a sacului de colectare.

 

 

 

 

 

Electrolux ZSPCLASSIC 

 

Electrolux ZSPCLASSIC iese in evidenta prin nivelul de zgomot redus, specificat ca fiind de doar 72 dB, si motorul cu o putere de 650W, integrabil in clasa mica de putere, ce asigura o intensitate de aspirare suficienta pentru spatiul locuintei personale.

Alimentarea se realizeaza printr-un fir cu lungimea de 9 metri, de la reteaua electrica generala, beneficiind astfel si de o mobilitate crescuta. Derulatorul automat de cablu scade sansele impiedicarii in fir in momentul in care se schimba directia de aspirare. Tipul de aspirare este uscat, cu depozitarea prafului intr-un saculet cu volumul de 3.5 litri de tip S-bag (model universal pentru produsele Electrolux).

Accesoriile includ tubul metalic telescopic cu sistem de prindere, o perie standard si o perie mica pentru zonele inguste, mai dificil de abordat. De remarcat este duza silentioasa de tipul DustPro care contribuie la reducerea zgomotului in timpul utilizarii.

 

 

 

 

 

Bosch BKS4003 

 

Mobilitatea si independenta aspiratorului Bosch BKS4003 sunt oferite de alimentarea pe acumulatori cu putere marita, de 6V, care asigura o raza de aspirare fara limita si un interval de functionare autonoma de aproape 15 minute. Zgomotul produs in timpul utilizarii nu depaseste valoarea de 75 dB, aspect facilitat atat de motorul cu putere mica, cat si de conformatia duzei de aspirare.

Tipul de aspirare este uscat, iar impuritatile sunt oprite de filtrul lavabil. Capacitatea de colectare este de 0.3 litri, cu o cale de acces facila la nivelul containerului de depozitare a prafului, pentru o golire rapida. Nu dispune de sac colector. Este un aspirator silentios, ieftin si bun pentru o reimprospatare rapida a casei.

La achizitionare, pachetul mai include standul de incarcare ce poate fi montat cu usurinta pe perete, duza pentru colturi si spatii inguste si peria pentru mobilier.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status