Cel mai bun aspirator de la Philips

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Cum aleg cel mai bun aspirator Philips

 

Ghidul cumparatorului

Aspiratorul este unul dintre cele mai comune si utile produse electrocasnice disponibile pe piata. In ultimii ani, producatorii si-au folosit din plin imaginatia si au creat o gama foarte mare de produse de acest gen, iar din aceasta cauza, uneori poate fi dificil sa gasesti aspiratorul potrivit pentru casa ta. In ghidul de fata ne-am axat pe aspiratoarele realizate de catre unul dintre cei mai cunoscuti si de incredere producatori de electrocasnice, Philips.

Mai jos iti prezentam o lista cu principalele caracteristici ale aspiratoarelor, pe baza careia poti sa iti incep cautarile pentru unul dintre cele mai bune aspiratoare de la Philips:

Cel mai bun aspirator Philips

Tipul: din punct de vedere al modului de stocare a prafului, aceste produse electrocasnice sunt impartite in doua mari tipuri: aspirator cu sac si aspiratoare fara sac. Aspiratoarele cu sac sunt de obicei mai ieftine decat celelalte, datorita sistemului simplu de depozitare a prafului. Praful si deseurile sunt colectate in interiorul acestui sac, si in functie de materialul din care este realizat, acesta este spalat sau este inlocuit.

Avantajul sacilor din hartie, de unica folosinta este ca utilizatorul nu interactioneaza deloc cu deseurile; in cazul celor cu sac ce trebuie scuturat, ai un avantaj financiar.

Dezavantajul consta in faptul ca, in timp, achizitionarea continua a consumabilelor poate creste pretul total al aspiratorului, iar contactul cu praful poate declansa alergii sau probleme respiratorii.

Aspiratoarele fara sac au crescut in popularitate in ultima perioada, iar modul de depozitare difera de la un model la altul. Majoritatea aspiratoarelor de acest gen incorporeaza un recipient ce  depoziteaza deseurile la fel cum sunt absorbite, sau le filtreaza prin apa si le depoziteaza sub forma de pulbere centrifugata, sau presate in forma de bloc.

Eliminarea deseurilor absorbite se face prin varsarea lor intr-o punga de gunoi si poate readuce in atmosfera apartamentului particulele de praf, intr-un moment de neatentie. Acest proces nu este foarte agreat de utilizatorii cu alergii la praf. Dar, de obicei, aspiratoarele fara sac sunt mult mai performate, mai puternice si au o tehnologie mult mai eficienta de aspirare a prafului.

Daca vrei un aspirator performant, economic si eficient, orienteaza-te spre un aspirator fara sac. Daca nu vrei sa interactionezi deloc cu deseurile si vrei ca eliminarea lor sa se produca mult mai repede, alege un aspirator cu sac de unica folosinta.

 

Sistemul de filtrare: unul dintre cele mai recunoscute si eficiente elemente de filtrare a aerului in interiorul unui aspirator este filtrul HEPA. Cunoscut pentru calitatile sale superioare de retinere a microparticulelor, filtru HEPA (High Efficiency Articulate Air)  garanteaza ca praful nu va fi imprastiat inapoi in camera.

Filtrul este realizat din fibre suprapuse, structura ce creaza o suprafata foarte densa si greu de patruns de catre particulele de praf, indiferent de marimea lor. Filtrele HEPA sunt numerotate de la 10 la 17 si ofera o rata de retentie cuprinsa intre 85 si 99.9 %.

Cu cat numarul este mai mare, cu atat rata de retentie va fi mai crescuta. Nu este obligatoriu ca aspiratorul ales de tine sa contina un filtru HEPA, dar pentru cei ce se cunosc cu astm sau alergii cauza de praf, un aspirator ce include acest sistem de filtrare le poate imbunatati considerabil viata.

 

Capacitatea: capacitatea de colectare a aspiratorului se refera la volumul de praf ce il poate aspira un asemenea produs electrocasnic, pana trebuie schimbate elementele ce se ocupa cu colectarea prafului (sacul sau recipientul aspiratorului).  De obicei, dimensiunile compartimentului de praf influenteaza si puterea de aspirare a aparatului.

De exemplu, un aspirator cu o capacitate de 4-6 litri optimizeaza fluxul de aer si permite sacului sa se desfaca in totalitate. Astfel, beneficiezi de puterea maxima de aspirare.

Dar cum cateodata cel mai mare nu este neaparat cel mai bun, recomandam sa alegi aspiratorul in functie de suprafata ce trebuie aspirata.  Daca, de exemplu, doar vrei sa indepartezi urmele de par de animale de pe haine sau mobilier, poti sa te orientezi spre un aspirator de mana, cu o capacitate de 0.5 litri, usor de manevrat si care consuma putin curent.

 

Accesorii: din acest punct de vedere, este indicat ca aspiratorul sa includa un set de accesorii cat mai diverse. Luand in considerare diferitele suprafete gasite intr-o casa, setul de achizitie al aspiratorului trebuie sa includa cel putin o duza pentru pardoseala dura sau o perie pentru covor, o duza turbo sau specializata si una pentru spatii inguste.

 

Puterea: puterea  de aspirare masurata in W este de obicei diferita fata de puterea generala a aspiratorului. Orientativ, aspiratoarele puternice si de calitate buna au o putere efectiva de aspirare de 300-450 W,  iar cele mai slabe intre 200 si 300 W – pentr un spatiu putin murdar, insa, acestea sunt si mai economice.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

PowerPro Activa FC9525/09

 

3.Philips PowerPro Activa FC9525-09 (4)Philips PowerPro Activa este un aspirator fara sac, cu o putere totala de 750 W. Puterea de aspirare este imbunatatita de tehnologia PowerCyclone 4, care optimizeaza fluxul aerului si ajuta la separarea particulelor de praf de aerul circulant, prin centrifugare. Deseurile sunt depuse intr-un recipient de plastic conceput special pentru a elimina depunerile, fara a crea un nor de praf. Din punct de vedere al filtrarii aerului, aspiratorul include un filtru HEPA 10 si unul AirSeal. Acestea capteaza cele mai mici particule de praf si elimina in atmosfera apartamentului un aer curat.

Caracteristica speciala a acestui produs este telecomanda de la nivelul mainii, usor de utilizat, ce include doua butoane pentru reglarea puterii de aspirare si un buton on/off. Aceasta telecomanda a fost creata pentru a usura utilizarea generala a aspiratorului, in special pentru persoanele in varsta sau cu probleme de coloana, care nu se pot apleca.

Din punctul de vedere al accesoriilor, aspiratorul include o duza pentru spatii inguste, o perie mica, un tub telescopic si peria speciala TriActiv, care aplica trei actiuni diferite de curatare dintr-o singura miscare. Greutatea totala a aspiratorului este de 6 kg, dar deplasarea sa de la un punct la altul este usurata de cele doua roti de mari dimensiuni, incluse in designul aparatului. Per total, impreuna cu cablul de alimentare de 6 metri, aspiratorul garanteaza o suprafata de aspirare de 9 metri dintr-un singur punct de alimentare.

 

 

 

 

 

FC6162/02

 

5.Philips Stick PowerPro Duo FFC6162-02 (4)Philips Stick PowerPro Duo este un aspirator vertical, dar, odata detasat, poate actiona si ca un aspirator de mana. Cu o capacitate de colectare de 0.6 litri si o autonomie de 20 de minute, aparatul poate aspira cu usurinta depunerile solide de pe suprafete si parul de animale de pe canapele, pernute si covoare.

In pozitia verticala, aspiratorul este proiectat pentru a ajunge in orice spatiu, chiar si sub canapea. Aceasta flexibilitate este asigurata de duza PowerPro atasata corpului aspiratorului. Pe langa aceasta, pachetul mai include si o duza speciala pentru spatii inguste.

Din punct de vedere al sistemului de filtrare, aparatul incorporeaza un filtru lavabil, performant si de durata. Luand in considerare puterea scazuta de aspirare si capacitatea mica a aspiratorului, nu a fost necesara atasarea unui filtru performant pentru purificarea aerului.

 

 

 

 

 

Mini Vac FC6142

 

6.Philips aspirator de mana Mini Vac FC6142 (4)Aspiratorul de mana Mini Vac are o putere de aspirare de 9 W si include doua moduri de aspirare: umeda si uscata. Astfel, chiar daca unele reziduuri nu sunt granulate sau nu au o consistenta dura, le poti aspira cu acest produs fara probleme.

Murdaria este depozitata intr-un recipient, iar filtrarea aerului eliminat este garantata de un flux de aer ciclonic ce separa praful de aer prin centrifugare si de 2 filtre textile.

Cu o autonomie de 9 minute si o capacitate de colectare de 0.5 litri, Mini Vac este unul dintre acele aspiratoare Philips ieftine si bune. Fiind un aspirator de mana, produsul poate fi de mare ajutor chiar si atunci cand vrei sa indepartezi parul de animale de pe unele haine sau sa cureti scaunele din masina. Greutatea sa este de 1.4 kilograme, iar printre accesoriile incluse gasesti o duza pentru spatii inguste, un stand de incarcare si o racleta.

 

 

 

 

 

FC6140/01

 

7.Philips aspirator de mana FC6140-01 (3)Modelul de fata este un aspirator de mana cu o putere de aspirare de 8 W si o capacitate de colectare de 0.5 litri. Asigura un tip de aspirare uscata, iar cu ajutorul sau poti indeparta cu foarte mare usurinta depunerile de praf de pe mobila sau scamele si parul de animale atasate de haine.

Produsul are o autonomie de 9 minute, iar designul aerodinamic si priza usoara va garanta o manevrare lipsita de efort a aspiratorului atunci cand este folosit. Murdaria este depozitata intr-un recipient de plastic, iar filtrarea aerului se face in doua etape.

Prima separa aerul de praf, prin centrifugare cu ajutorul fluxului de aer ciclonic creat in interiorul aspiratorului, iar cealalta este un filtru textil ce retine particulele de mici dimensuni.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

FC9071/01

 

1.Philips FC9071 (5)Modelul Philips  FC9071 este un aspirator cu sac si o putere de aspirare de 450 W. Utilizeaza saci de hartie, iar capacitatea totala de aspirare este de 3 litri. Caracteristicile generale ale acestui aspirator vor garanta o curatare eficienta a suprafetelor, iar daca iei in considerare si capacitatea mare de colectare, poti spune ca ai in fata cel mai bun aspirator de la Philips. Greutatea totala a produsului este de 5.7 kilograme, iar pentru a usura deplasarea sa de la un punct la altul, producatorii au inclus in design si doua roti de mari dimensiuni.

Din punct de vedere al sistemului de filtrare, aparatul incorporeaza un filtru HEPA 13 si garanteaza retinerea a 99.95 % din particulele de praf, inainte de a elimina aerul. Ca si accesorii, gasesti o perie speciala TriActive, o perie mica, un accesoriu pentru spatii inguste si un tub metalic telescopic.

Dintre acestea, peria TriActive incorporeaza 3 moduri de curatare, distribuite in felul urmator: un orificiu de mari dimensiuni in varful duzei, pentru aspirarea obiectelor mari, doua perii laterale, ce sunt specializate pe indepartarea prafului si un orificiu lung ce optimizeaza fluxul aerului, imbunatatind astfel absorbtia. Per total, ai in fata un aspirator cu o putere mare de aspirare, performant si eficient, ce incorporeaza o lista de accesorii completa si asigura o suprafata de aspirare de 10 metri dintr-un singur punct de alimentare.

 

 

Performer Active FC8658/01

 

2.Philips Performer Active FC8658-01 (5)Philips Performer Active este un aspirator ce utilizeaza saci de hartie  si are o putere de aspirare de 425 W. Compartimentul de praf are o capacitate de depozitare de 4 litri. Aceasta dimensiune, impreuna cu tehnologia speciala AirflowMax, permite desfacerea uniforma a sacului de hartie pe masura ce aspiri, imbunatatind astfel puterea si eficienta in aspirare.

Ca si sistem de filtrare, aspiratorul incorporeaza un filtru HEPA 10 ce garanteaza retinerea a 85% din particulele de praf. Acesta este asociat si cu sistemul AirSeal, un filtru ce capteaza cele mai fine particule de praf, iar impreuna, asigura eliminarea unui aer curat si sanatos. Printre accesorii vei gasi o duza pentru spatii inguste, o perie mica, un tub telescopic si o perie TriActive.

Cea din urma este o perie speciala ce actioneaza in trei moduri diferite. Structura sa permite aspirarea obiectelor mari prin varful duzei, o circulatie a aerului optima si curatarea prafului cu ajutorul celor doua perii amplasate lateral. Producatorii au atasat corpului aspiratorului doua roti de mari dimensiuni, iar impreuna cu cablul de 6 metri, aspiratorul garanteaza o suprafata de aspirare de 9 metri de la un singur punct de alimentare.

 

 

FC8470/01

 

4.Philips FC8470-01 (4)Modelul Philips FC8470/01 este un aspirator compact si fara sac, cu o putere de aspirare de 320 W si o capacitate de colectare maxima de 1.5 litri. Murdaria este separata si retinuta cu ajutorul tehnologiei PowerCyclone 4, unde particulele sunt separate de aer prin centrifugare si depozitate in recipientul de plastic.

Din punctul de vedere al filtrarii, pe langa filtrul HEPA 10, aspiratorul include si un filtru dublu din burete lavabil, amplasat inaintea motorului. In acest fel, capacitatea de retinere a 85% din particule a aspiratorului, garantata de filtrul HEPA 10, este imbunatatita.

Aspiratorul are o greutate totala de 4.5 kg, dar cele doua roti de mari dimensiuni incluse in designul aspiratorului vor usura deplasarea sa dintr-un punct in celalalt. Tubul din doua piese, impreuna cu cablul de 6 metri vor asigura o suprafata de aspirare de 9 metri, de la un singur punct de alimentare. Printre accesorii vei gasi o perie standard, un accesoriu pentru spatiile inguste si o perie mica.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status