Cel mai bun fier de calcat Rowenta

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.20

 

Cum aleg cele mai bune fiare de calcat de la Rowenta

 

Pentru a indrepta cat mai usor cutele hainelor proaspat spalate si uscate, un fier de calcat cu aburi va constitui solutia cea mai inspirata. Nu e de ajuns sa cumperi primul dispozitiv care iti iese in cale, iar daca se pune problema sa alegi un anumit brand, cu greu poti sa decizi care este mai performant. In cadrul acestui ghid iti vom prezenta oferta unui producator celebru si, la sfarsit, iti explicam unde gasesc fier de calcat Rowenta  la un pret bun multi dintre cumparatorii interesati.

Fondat in 1909 si ajuns in prezent unul dintre cei mai apreciati furnizori de electrocasnice de pe piata europeana, Rowenta este brandul care a introdus pe rand in productia sa fiarele de calcat electrice, cafetierele profesionale si statiile de calcat. In prezent, oferta firmei include modele de fiare de calcat portabile( cum este exemplul First Class DA1510F2), produse economice(modelele Eco Intelligence si Ecosteam) si alternative cu putere ridicata de incalzire si eliminare de abur(din seriile Steam Force, Pro Master sau Focus).

Ca putere oferita, iti vei da seama daca dispozitivul se incalzeste rapid, daca iei in calcul numarul de watti in raport cu cantitatea de apa din rezervor. Cele mai micute produse ofera 1000W sau 1800W(modelul de fier de calcat Rowenta Advancer), iar cele pentru utilizare casnica ocazionala asigura 2300-2400W. Daca vrei un produs pentru folosire frecventa, trebuie sa fii gata sa accepti un consum mai ridicat, iar in acest caz alegi piese de 2500 – 3100W.

Identificam si pareri despre cele mai bune fiare de calcat Rowenta care iti impun sa analizezi calitatea talpii incorporate si debitul de abur obtinut. Piesele sunt echipate cu talpa Microsteam 200, 300 si 400. Alternativa cea mai recenta este considerata si cea mai eficienta.

Daca alegi varianta de voiaj, beneficiezi de 10 – 40g/min debit de abur. Produsele cele mai performante ofera minime de 60g/min si maxime de pana la 230g/min, in optiunea Jet. Cantitatea de apa ce poate fi stocata, sistemul anti-picurare si oprirea automata mai pot constitui argumente plauzibile la achizitie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Rowenta Steam Force DW9230

 

Am ales modelul de fier de calcat Rowenta Steam Force DW9230 pentru a ilustra faptul ca particularitatile functionale si configuratia talpii fac acest dispozitiv unul de top. Produsul e echipat cu talpa Microsteam 400, care are un varf de mare precizie, din inox. Acesta va aluneca foarte facil peste tesaturi, indiferent de textura.

Puterea oferita este mare, de 2750W, ceea ce indica incalzire cat se poate de rapida, dar si rezistenta buna la uzura in timp. Faptul ca poate calca si pe verticala iti permite sa suplinesti astfel si functionalitatea unei statii de calcat.

Utilizeaza un jet de abur cu debit de 220g/min ca sa invinga si cele mai ample cute, iar la nevoie beneficiezi si de o optiune spray, cu pulverizare. Datorita sistemului anti-calcar, senzorului de miscare si opririi automate, acest produs este considerat de unii utilizatori ca fiind cel mai bun fier de calcat Rowenta, in privinta fiabilitatii demonstrate.

 

 

 

 

 

Rowenta Eco Intelligence DW6010F1

 

Toti potentialii cumparatori ce prefera un model pentru utilizare conventionala vor considera acest exemplu ca fiind o sugestie cat se poate de utila, intrucat este vorba despre un produs de putere mare, cu 2400W, care e gata de lucru in cateva secunde.

Aceeasi talpa Microsteam 400, specifica modelelor Rowenta, este integrata dispozitivului, fapt ce ii permite sa alunece fara dificultati pe aproape orice tip de material. Ca debit de abur, vorbim despre unul de 40g/min, ceea ce indica performante moderate la indreptarea cutelor. De asemenea, functia jet creste acest debit la valori de 180g/min, cand vrei sa calci pe verticala hainele.

Pentru intrebuintare sigura si de durata, produsul include optiune anti-calcar si de auto-curatare ce pot fi activate periodic, sustinand mentenanta adecvata si lipsita de eforturi. Mai amintim rezervorul de apa cu 30ml volum si configuratie anti-scurgere, care impiedica patarea accidentala a rufelor.

 

 

 

 

 

Rowenta First Class DA1510F2

 

Nu ne indoim de faptul ca acest aparat reprezinta un bun exemplu de fier de calcat Rowenta  ieftin si bun, motiv pentru care il vom recomanda celor care nu calca rufe frecvent, dar au nevoie de un dispozitiv performant pentru situatii de urgenta.

Despre talpa, putem aminti ca face parte din colectia Microsteam 200, protejand destul de bine tesatura de arsuri. Fierul are un rezervor de apa de 0.065l si o putere de 1000W, iar pe baza acestor coordonate va obtine cat se poate de rapid un debit de abur de 45g/min(doar in cadrul functiei jet, caci la utilizare conventionala elibereaza 10g/min).

Asta il face util in calatorii si pentru ajustari de urgenta la haine direct aranjate pe umeras. Se livreaza ca trusa de calatorie, remarcandu-se prin portabilitate si o greutate de doar 1Kg, fiind relativ facil de manevrat. Designul ergonomic si elegant constituie un plus.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status