Cea mai buna statie de calcat Bosch

Am modificat articolul ultima data pe: 07.04.20

 

Cum aleg cele mai bune statii de calcat de la Bosch

 

Ghidul cumparatorului

Recunoastem ca exista femei care considera calcatul rufelor ca fiind o activitate relaxanta, insa pentru majoritatea el este sinonim cu un consum mare de timp, stat mult in picioare si dureri de spate. Mai ales atunci cand fierul de calcat utilizat este unul vechi sau un model clasic, calcatul rufelor pare sa dureze o vesnicie. Optiunea unei statii de calcat devine in aceste conditii din ce in ce mai tentanta. Ea iti permite sa faci treaba mai repede si mai placut si in plu sprotejeaza tesaturile delicate sau hainele pretentioase, cum sunt costumele sau perdelele, care pot fi calcate in pozitie verticala. Cum calitatea trebuie sa primeze, iti propunem sa dai ascultare multor pareri despre cele mai bune statii de calcat, Bosch fiind brandul cel mai adesea adus in discutie. Exista desigur unii parametri tehnici care trebuie luati in calcul inainte de a face achizitia propriu-zisa, si pe acestia ti-i prezentam in randurile urmatoare.

A.1 Statie de calcat Bosch

Brandul: Bosch este o companie nemteasca fondata in anul 1886, in Stuttgart. Pornind de la piesele pentru masini, Bosch si-a diversificat fantastic aria de productie, fiind recunoscuta pe plan mondial pentru componentele auto, produsele de uz industrial, produsele pentru constructii si electrocasnicele mari si mici manufacturate sub aceasta sigla. Bosch este sinonim cu inovatia, calitatea si durabilitatea, motiv pentru care producatorul este celebru in intreaga lume si extrem de apreciat de catre utilizatori.

 

Puterea: iti spune cat de repede se incalzeste aparatul si cat de bine reuseste sa mentina temperatura maxima. Statiile de calcat cu puteri de pana in 1200W sunt destinate utilizatorilor casnici care doresc  o solutie mai usor de utilizat deca fierul de calcat clasic; cele cu puteri cuprinse intre 1200 si 2600 W sunt recomandate persoanelor care au un volum mare de haine de calcat. Statiile cu puteri care depasesc 2600W pot fi considerate dispozitive profesionale.

 

Capacitatea rezervorului de apa: variaza intre limite foarte largi, totusi recomandam sa optezi pentru un rezervor cu o capacitate de minim 1 litru, pentru a putea avea fluenta in activitatea desfasurata. De capacitatea rezervorului de apa depinde cantitatea de abur generata in timpul calcarii si durata de timp cat vei putea calca fara intreruperi.

 

Setari de siguranta: o statie de abur este un instrument destul de puternic, iar aburul fierbinte poate fi periculos, de aceea cand este folosit intr-o familie, un asemenea dispozitiv este cu atat mai bun cu cat este mai sigur si mai usor de utilizat. Inchiderea automata este un sistem de siguranta care se regaseste doar la unele dintre cele mai bune statii de calcat, dar constituie un avantaj real. Statia se inchide automat dupa un interval de timp variabil – de obicei 3 minute – in care nu a mai fost folosita.

Dupa cum e de asteptat, caracteristicile tehnice ale unui asemenea aparat variaza mult si depinde doar de tine sa il alegi pe cel mai potrivit nevoilor tale, fara sa faci o investitie inutil de mare sau din contra, sa achizitionezi un produs subdimensionat. Daca te intrebi unde gasesc statie de calcat Bosch la un pret bun alti cumparatori, noi te indrumam catre oferta magazinelor online, care este variata si avantajoasa din punct de vedere financiar. Iata trei dintre cele mai apreciate produse din aceasta categorie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch Sensixx DS37 EditionRosso TDS373118P

 

1.Bosch Sensixx DS37 EditionRosso TDS373118PCea mai buna statie de calcat Bosch, daca este sa ne raportam la performante si la pretul de achizitie, este modelul Sensixx DS37. Combinatia optima de temperatura si abur, reglabile in functie de material, este perfecta pentru calcarea delicata si rapida a oricaror tesaturi.

Sistemul SecureLock este cel care ofera siguranta la transport deoarece fierul este fixat sigur de boiler. Puterea jetului de abur poate fi reglata, cele 3 jeturi de abur intensiv atingand pana la 320g pe minut. Functia auto shut-off face ca aparatul sa se inchida singur in cazul in care nu este utilizat, evitandu-se astfel posibile accidente.

Presiunea aburului este una dintre cele mai mari din gama, 6 bari, sistemul integrat de siguranta contribuind de asemenea la reducerea riscurilor. Puterea totala a produsului este de 3100 W, ceea ce il plaseaza in gama profesionala. Talpa este fabricata din Ceranium-Glissee, o inovatie a marcii Bosch care asigura o utilizare indelungata. Timpul de incalzire de doar 2 minute iti permite sa folosesti dispozitivul chiar si atunci cand te grabesti.

 

 

 

 

 

Bosch Sensixx B10L TDS1624000

 

2.Bosch Sensixx B10L TDS1624000O statie de calcat Bosch ieftina si buna, daca este sa luam in calcul preturile altor produse cu performante asemanatoare, este modelul B10L TDS 1624000. Ceea ce il distinge de celelalte dispozitive asemanatoare este distributia optimizata a aburului datorita unui nou design al talpii si pozitionarii deosebite a orificiilor de aburi.

Talpa Ceranium Glissee are canale pentru aburi si 3 zone de calcare, pentru distributia optima a aburului. Puterea dispozitivului este de 2400W, suficienta pentru orice utilizator casnic, chiar si pentru mamele cu mai multi copii – si deci cu un numar mare de haine de calcat. Rezervorul de apa are un volum de 1 litru, iar aburul este eliminat cu o presiune de 4.5 bari.

Jetul de aburi este de 90 g/minut, el permitand functia de calcare pe verticala in cazul hainelor delicate. Aparatul este dotat cu indicator LED pentru nivelul de apa si pentru momentul in care temperatura a ajuns la cea setata. Usurinta in utilizare si posibilitatea de amplasare confortabila a suportului statiei pe masa de lucru il fac apreciat de catre cumparatori.

 

 

 

 

 

Bosch TDS2241

 

3.Bosch TDS2241O a treia alternativa foarte apreciata pentru o statie de calcat Bosch este modelul TDS2241. Puterea de 2800W si talpa Ceranium-Glissee o fac sa fie un instrument util si performant. Rezervorul are o capacitate de 1.3 litri iar presiunea aburului din statie este de 5 bar.

Debitul de abur se ridica la 120g pe minut. Este prevazut cu sistem anticalcar si cu optiunea de auto-curatare. Din punct de vedere al sigurantei dispune de siste de oprire automata si de sistem de blocare. Talpa are un design avansat denumit Timer Calc’n Clean, constand intr-un indicator pentru curatare.

De asemene,a este dotata cu canale pentru aburi si cu mai multe zone de calcare ce garanteaza o distributie uniforma a aburului si o alunecare usoara. Tehnologia ecologica este caracterizata de un consum substantial de energie, performantele aparatului fiind impresionante si facandu-l pe utilizator sa se astepte la un consum energetic mult mai ridicat decat cel real. Timpul de incalzire este mic, de numai 2 minute, pentru utilizarea produsului la capacitate maxima.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status