Cum sa alegi un boiler bun

Am modificat articolul ultima data pe: 24.02.20

 

Produse recomandate

 

[ws_table id=”162″]

 

 

Pentru a decide ce inseamna un boiler bun, din punctul de vedere al potentialilor utilizatori, am cautat si am analizat cele mai importante aspecte ce pot influenta selectarea unui dispozitiv de calitate. Ti le prezentam aici ierarhizate:

 

Tipul: Recomandam boilere electrice pentru orice necesitate de montaj, boilere pe gaz pentru cerinte extinse de apa calda, iar pentru a o obtine in zonele rurale, sugeram alegerea unui boiler pe lemne.

Tehnologia: Incalzirea se poate face prin circulatia agentului termic oferit de centrala pe gaz, pe sistemul “tank in tank” sau cu acumulare bivalenta. Primele sunt boilere cu serpentina, foarte recomandate pentru utilizatori casnici. A doua categorie se mai numeste “tank in tank” si va fi utila pentru cei care vor ca incalzirea sa se faca mai rapid. A treia se utilizeaza cand nevoia de apa calda este foarte mare, pentru institutii mici, intrucat un astfel de model va avea mai multe serpentine interne.

Capacitatea: se alege in functie de necesitatile de apa calda. Cand acestea sunt minime, te sfatuim sa cumperi un boiler de 50l sau mai mic. Daca vrei sa ai la dispozitie apa pentru mai multe utilizari, un boiler de 80l sau mai mare va fi obligatoriu.

Timpul de incalzire: variaza de la minim 20 de minute la mai multe ore, in functie de capacitate. Daca vrei sa ai apa calda mereu, te sfatuim sa cumperi un boiler cu functie de mentinere la cald si termostat.

Alte functii: Recomandam cu incredere produsele cu control digital, afisaj electronic, reglaj pentru temperatura apei si termostat.

Brandul: Cele mai vandute marci de boilere in Romania sunt: Tesy, Ariston, Ferroli, Perma, Gorenje etc. Totusi, poti apela si la alte firme, atata timp cat gasesti parametri de performanta excelenti.

 

Respectand aceste criterii de selectie, am gasit cele mai avantajoase boilere bune din comert si le-am comparat in cadrul urmatorului tabel, pentru a permite oricui sa-si aleaga un model calitativ, conform posibilitatilor financiare.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status