Cele mai bune motocultivatoare diesel

Am modificat articolul ultima data pe: 16.02.20

 

Cel mai bun motocultivator diesel – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Cauti un nou motocultivator pe combustibil diesel? Pentru a te bucura de un produs calitativ si suficient de puternic pentru necesitatile tale, iti recomandam sa afli cateva lucruri utile despre acestea, si ti-am pregatit un ghid cuprinzator pe aceasta tema. Pentru a-ti da un imbold, iti facem si doua propuneri apreciate de alti cumparatori romani. Pachet AgroPro HS1300 + Roti Cauciuc + Ulei Transmisie contine toate elementele necesare lucrarii pamantului, avand o rezistenta sporita, datorata transmisiei durabile din fonta, si a rotilor mari din cauciuc, ce permit folosirea uneltei si pentru pluguit, prasit sau remorcaj. Prezinta un motor in 4 timpi de 12 CP, adecvat uzului profesional, cu trei viteze, doua inainte si una inapoi, pentru manevrabilitate facila pe teren dificil, si un far pentru lucru pe timp de noapte. Lamele, in numar de 32, sunt fragmentate, astfel ca latimea de lucru poate fi modificata de utilizator (intre 60 – 140 cm). Daca acesta nu iti este pe plac, poti incerca modelul BSR Gardenia WM 1100BE-6.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Pachet AgroPro HS1300 + Roti Cauciuc + Ulei Transmisie
Click aici pentru pret!

Modelul acesta se adreseaza uzului profesional, dispunand de un motor puternic de 12 CP, cu trei viteze, care asigura manuirea utilajului pe orice suprafata de lucru, dovedindu-se eficient pe teren normal si dificil, gratie frezei de latime variabila, ce atinge pana la 140 cm, incluzand si produse de intretinere facila.

Avand o greutate considerabila, va fi mai dificil de manevrat pe teren umed sau cleios, aspectul acesta fiind motivat de tipul motorului si rotile cu profil agricol (mari).

Se recomanda lucrarilor pe teren de dimensiuni mari, de peste 15.000 metri patrati, avand o eficacitate ridicata, de peste 1 km patrat pe ora.

A 2-A OPTIUNE!

BSR Gardenia WM 1100BE-6
Click aici pentru pret!

Produsul acesta de tip profesional are un motor de putere mare, alimentat de un rezervor de dimensiuni considerabile, de 6 L, care asigura functionalitatea produsului pentru ore intregi, la capacitate maxima, acoperind rapid teren gratie lamelor cu o latime maxima de lucru de pana la 140 cm, incluzand si accesorii pentru intretinerea gradinii.

Desi dispune de doua setari de marsarier, care ar trebui sa ajute la manipularea obiectului, greutatea considerabila ingreuneaza mobilitatea utilajului la colturi, fiind mai dificil de intors.

Punand in balanta caracteristicile produsului si micile sale neajunsuri, este de inteles de ce acesta se afla in topul preferintelor utilizatorilor cu teren de proportii, din tara noastra.

Grillo G85DD/15LD440/68 Lombardini
Click aici pentru pret!

Aceasta varianta multifunctionala, ce actioneaza drept motosapa si cositoare, dispune de o varietate de viteze menite a se adapta tipului de teren, si de un asortiment de accesorii utile in diferite circumstante, cu un rezervor mediu pentru motorina si freza cu competenta pentru sapatul in adancime, pana la 47 cm.

Pentru ca lamele nu se regleaza, avand dimensiuni fixe, latimea acestora nu este suficienta pentru un ritm de munca eficient, potrivit unor cumparatori care au incercat produsul.

Unealta aceasta, cu un pret piperat, va fi apreciata de cei carora le surade un produs cu multiple intrebuintari, care poate fi folosit pe tot parcursul anului.

 

 

Cum alegi un motocultivator diesel bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice agricultor sau gospodar care are o gradina sau o afacere in agricultura, va avea nevoie de utilaje specializate de calitate, care sa usureze munca si sa eficientizeze timpul necesar lucrarii terenului. Si, cum o astel de alegere nu se face usor, necesitand investigatii in vederea investirii unei sume de bani in aparate agricole bune si rentabile, informarea cu privire la ofertele din comert va usura considerabil munca depusa mai tarziu.

Motocultivatoarele diesel reprezinta o solutie pentru cei care dispun de un teren de marime medie sau mare, pe care il cultiva frecvent, acestea avand o greutate mai mare decat alte modele (electrice sau pe benzina) si se alimenteaza cu motorina (avand o eficienta mare, raportata la consumul scazut de energie), dispunand de un motor in patru timpi de putere medie sau mare, acestea avand un randament mult mai bun decat motosapele electrice, spre exemplu.

Insa, daca nu ai mai cumparat pan acum unelte de acest fel, cum poti deslusi care e cel mai bun motocultivator diesel pentru gradina ta? Iti spunem noi, in cele ce urmeaza:

 

 

Tipuri: Putem vorbi despre prezenta mai multor tipuri de utilaje ce lucreaza pamantul, dintre care se disting motosapa, motocultorul si motocultivatorul care, desi par sa fie sinonime, functioneaza pe baza unor principii tehnice diferite.

Motosapa diesel (12 CP fiind puterea preferata pentru un randament bun) este cea mai usoara, avand freze scurte, de pana la 50 cm, de care nu se vor putea atasa alte accesorii pentru intretinerea pamantului. Au motoare in patru timpi, transmisia facandu-se printr-un ansamblu melc-roata, fiind destinate muncii mai usoare de pe terenul moale si nisipos (solarii, gradini, sere).

Un motocultor cu motorina este un aparat ce functioneaza pe baza de sistem de transmisie melcat, cu lant si curea sau lant si cutie de viteze, ori chiar cutie de viteze si pinioane, aceste diferente de functionare intre modele dand si pretul mai accesibil sau restrictiv, ori puterea si eficienta, precum si tipul de utilizare.

Motocultivatorul se poate manevra cu ajutorul unei cutii de viteze manuale sau automate, acestea fiind si cele mai puternice dispozitive de tip diesel. Ca atare, si pretul de achizitie va fi mai mare, dar acesta se amortizeaza in timp.

 

Utilizare: Exista in comert cate un utilaj pentru fiecare categorie de cumparator, in acest caz detasandu-se cele de tip hobby, semi-profesionale si profesionale.

Variantele de tip hobby au o putere considerabil mai mica, de pana la 5 – 6 CP, si lame scurte, deci vor fi si mai portabile, daca putem spune asa. Se remarca transmisia de tip melcat, precum in cazul unui model de motosapa Lombardini diesel, sau prin curea care conecteaza motorul cu distributia si un lant de la freze la distributie. Sunt adecvate lucrarii a maximum 5.000 metri patrati.

Cele semi-profesionale au de obicei si o cutie de viteze, ajutatoare un cazul lucrarilor mai complexe, precum tractari sau folosirea plugurilor. Au lame de pana la 100 cm in latime si pot sapa pana la 22 cm adancime, dand un randament bun atat in cazul gospodariei proprii, cat si in sere sau solarii de pana 10.000 metri patrati.

Motocultoarele diesel profesionale au o transmisie prin pinioane conice care fac legatura intre cutia de viteze si lame, dispunand de mai multe optiuni de viteza, dar avand o greutate mult mai mare, adesea peste 80 de kg. In pofida acestui lucru, confera o aderenta mult mai buna pe sol, lamele late, de peste 100 cm, si lungi de pana la 25 cm sau chiar mai mult, facilitand lucrarile rapide si adanci, chiar si pe teren acccidentat si uscat.

 

Putere motor: Poate cel mai important aspect al acestor dispozitive este capacitatea de functionare a motorului, care este unul de tip termic, in patru timpi (pistonul din interior se misca de patru ori intr-un cilindru compact, inchis la un capat, pentru a completa un ciclu motor), in cazul acestor unelte puterea fiind masurata in cai putere.

Variantele de motocultivatoare diesel, la un pret bun, pana la 7 – 8 CP sunt mai utile in gospodaria personala, dand un randament bun pentru ferme mici, de pana la 8.000 de metri patrati. Cum majoritatea utilizatorilor privati nu au nevoie de o putere de lucru foarte mare, acestea reprezinta o alegere foarte buna.

Optiunile de putere medie, intre 8 si 10 CP,  vor fi adecvate lucrarii pamantului pe suprafete mai mari (peste 10.000 metri patrati), putand spune ca aceste optiuni sunt semi-profesionale sau chiar profesionale, daca luam in calcul si marimea si calitatea lamelor. Vor necesita investitii mai mari, insa si randamentul va fi unul pe masura.

Variantele cele mai puternice sunt cel mai adesea recomandate terenurilor agricole mari, dificile, si utilizatorilor de ordin profesional. Mentionam insa ca o astfel de motosapa diesel de 10 CP sau mai puternica va fi mult mai grea, dispunand adesea de variate accesorii, care o transforma intr-un aparat multifunctional capabil de brazdat, sapat, maruntit, semanat, prasit sau remorcat, printre altele.

 

Numar de viteze: Cu cat este mai mare, cu atat mai multe optiuni vei avea la dispozitie. Variantele de baza au pana la 3 viteze (doua inainte, pentru lucrari cu accesorii sau frezat si pentru sapat rapid, si una inapoi), in timp ce media este de 4 – 5, optiunile multifunctionale avand chiar mai multe.

Acest aspect este important pentru ca lamele sa isi mentina starea buna de functionare atunci cand unealta este rotita, un detaliu esential, care nu ar trebui sa lipseasca din descrierea unor motocultivatoare diesel, la preturi bune, fiind schimbarea directiei de rotire, care se traduce prin eliminarea rapida a mizeriilor colectate intre lame. Vitezele inapoi au importanta in ceea ce priveste manevrarea aparatului, in special atunci cand acesta are o greutate mare.

 

Dimensiuni de lucru: Lamele determina cat de repede si eficient este lucrat pamantul, iar in cazul multor aparate determina tipul de folosire pentru care este bun utilajul. Acestea sunt cunoscute si drept freze (dispuse hexagonal pe un ax), iar latimea lor determina suprafata pe care o poate acoperi aparatul la o trecere singulara. Adaugam si ca multe oferte au lame segmentabile, a caror dimensiune de lucru este deci reglabila pe inaltime si latime (aspect util pentru teren dur, semi-dur, nisipos, umed sau uscat).

Modelele cele mai mici, cu lame de pana la 50 cm latime, vor fi adecvate lucrului in gradina personala, neavand o capacitate mare de lucru, dovedindu-se utile pentru pana la 4.000-5.000 de metri patrati. Mentionam ca, cel mai des, acestea ajung pana la adancimi de maximum 20 cm, suficient pentru plantarea de cereale, legume sau flori.

Cele medii, ce pot ajunge pana la 100 cm, sunt semi-profesionale, acoperind mai repede o suprafata de teren mai mare, fiind asadar mai eficiente pentru parcele mari, de pana la 10.000 de metri patrati, ajungand pana la adancimi de maximum 25 cm, in cele mai multe cazuri.

Iar variantele cele mai lungi de lame pentru motocultivatoare cu motorina, ce se pot intinde pana la 140 cm sau chiar mai mult, sunt de ordin profesional, avand o rentabilitate mare. Stabilesc un ritm de lucru rapid, lucrand chiar si zeci de mii de metri patrati in cateva ore. Mentionam ca adancimea de afanare la care pot ajunge aceste modele este de peste 25 – 30 cm in majoritatea cazurilor.

 

Capacitate rezervor: Determina portabilitatea produsului. Mentionam ca aceste variante sunt mult mai fiabile decat alternativele electrice sau pe banzina, caci motorina da un randament mai bun, necesitand cantitati mai mici pentru a lucra acelasi teren.

Se remarca modele de capacitate mica, de pana la 3,5 litri, adecvate gospodariilor personale, asadar modele de tip hobby, care pot fi transportate mai usor.

Standardul este de 5 litri, asigurand cateva ore de lucru in conditii stabile, insa ridicand greutatea produsului cu cateva kilograme, mai ales daca si sistemul de functionare este unul complex, precum in cazul motocultivatoarelor profesionale.

Bineinteles, se gasesc si modele de uz profesional cu rezervoare de peste 6 litri, care rezista cu brio la lucrarea unui teren de dimensiuni considerabile (peste 10.000 metri patrati) dintr-o singura incarcare.

 

 

Accesorii: Aici sunt incluse alte componente care intra in pachet. Dintre acestea le amintim pe cele mai comune, precum roti de schimb, plug, brazdar, perii rotative, lame de impins, freze reglabile de diferite dimensiuni sau ulei. Spre exemplu, motosapa Rotakt diesel include la cumparare si o cutie de depozitare pentru scule, suport pentru freze si un ghidon reglabil si in plan orizontal, si in plan vertical, contribuind la confortul utilizatorului in timpul muncii.

In concluzie, luand in considerare aspectele mai sus mentionate, vei putea face o alegere informata. Iar daca inca nu esti decis, cateva pareri despre cele mai bune motocultivatoare diesel te vor convinge cu siguranta. Le gasesti pe Internet, acolo unde poti descoperi o sumedenie de astfel de unelte, la preturi mai mult decat accesibile. Mai jos iti prezentam si cateva astfel de articole.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Pachet AgroPro HS1300 + Roti Cauciuc + Ulei Transmisie

 

Daca ai nevoie de un produs multifunctional, care sa reziste ore in sir pe teren si sa fie eficient, indiferent de tipul solului, modelul acesta de tip profesional iti va fi de ajutor. Cu un motor in patru timpi, de 12 CP, da dovada de fiabilitate in orice conditii meteo, dispunand si de roti mari cauciucate, cu dimensiunea de 6.00 x 12, care ajuta la tractarea unor utilaje precum prasitoare sau remorca.

Motorul prezinta trei viteze, una pentru inapoi si doua inainte, pentru sapat usor si frezat terenul dur, iar ghidonul se regleaza pe inaltime si in lateral, controlul aparatului fiind unul eficient si rapid, datorita manerelor cauciucate ce asigura o aderenta buna.

Freza cu 32 de lame se poate segmenta, avand o distanta de lucru intre 60 si 140 cm, aflandu-se printre cele mai bune motocultivatoare diesel in ce priveste adancimea atinsa, in acest caz patrunzand pana la 30 m in pamant. Si, avand in vedere latimea maxima de lucru mai sus mentionata, poate atinge o productivitate de pana la 1.100 m patrati pe ora.

Avantaje

Motocultor cu motor de 12 CP, pentru uz profesional.

Trei viteze de functionare, inclusiv una pentru dat inapoi, utila pe teren dificil de lucrat.

Eficienta sporita si rapiditate datorata latimii de lucru reglabile (pana la 140 cm pe brazda).

Prevazut cu far pentru lucru pe timp de noapte si manere cauciucate pentru confortul mainilor.

Pachetul include ulei de transmisie si ulei de motor.

Dezavantaje

Greutatea mare, de 120 kg, justificata prin tehnologia de functionare si profilul agricol al rotilor.

 

 

BSR Gardenia WM 1100BE-6

 

Iata un utilaj de uz profesional, cu putere de 10 CP, care se preteaza folosirii pe suprafete mari de teren, de peste 10.000 metri patrati. Pornirea se face manual sau electric la cheie, existand sase viteze de functionare, patru inainte si doua inapoi, pentru manipulare facila in orice conditii de mediu.

Pentru a-si demonstra rapiditatea in lucru, dispune de freze late, de 80 cm, care se pot regla pana la 140 cm, acestea fiind usor de fixat pentru a patrunde pana la 35 cm adancime in sol. Avand un rezervor incapator, de 6 L, o incarcare va rezista cu brio lucrarii terenurilor de dimensiuni mari, de peste 100 de ari, asadar nu va fi necesar unei gospodarii mici.

In pachet vei gasi utilajul cu freze cu disc, roti de cauciuc cu profil 5-12, si ghidonul pe care il poti regla pe verticala si orizontala, pentru a-ti fi mai confortabil la utilizare. Este completat de accesorii de tip plug de sapat, ustensila de scos cartofi si rarita cu dimensiuni reglabile, pentru diferite tipuri de culturi.

Avantaje

Motocultor profesional cu o putere mare, de 10 CP, pentru terenuri agricole mari.

Rezervor de motorina mare, de 6 L, ce asigura folosirea pe perioada indelungata - rentabil.

Lame reglabile pe latime si adancime, ce faciliteaza sapatul pe teren uscat sau umed.

Dispune de accesorii pentru completarea activitatilor de intretinere a culturii.

Dezavantaje

Fiind un produs mai greu (cantareste 140 kg) este mai dificil de manipulat, in ciuda faptului ca are sase viteze.

 

 

Grillo G85DD/15LD440/68 Lombardini

 

Acest model actioneaza si drept motocultor, si drept coasa, avand o cutie cu viteze, multifunctionala, ce confera cinci viteze motocultorului (3 inainte si 2 inapoi), fiind astfel mai usor de manuit, in ciuda greutatii considerabile, de 123 de kg.

Avand o putere maxima de 11 CP, se descurca cu brio in situatii in care este nevoie de un produs profesional, fiind alimentat de un rezervor incapator, de 5 L, suficient pentru rularea continua a utilajului timp de aproximativ 2,5 ore. Iar, pentru confortul utilizatorului, dispune de ghidon reglabil si manere cauciucate.

Freza are o latime de 68 cm, standardul din acest punct de vedere, si poate atinge putere de sapat de pana la 47 cm, conform informatiilor disponibile, iar pentru pastrarea sigurantei, se va opri automat cand utilizatorul pierde controlul asupra sa. Poate include si accesorii precum plug, transmisie, bara de taiere, brazdar, lama pentru impins, freza de zapada sau perie rotativa la cerere.

Avantaje

Model multifunctional cu optiuni de accesorizare variata, pentru sapat, curatat sau taiat gazonul, scos cartofi, aerisirea solului sau indepartarea zapezii.

Varianta profesionala cu o durata de viata de pana la 3 ore de lucru continuu, la umplerea rezervorului de 5 litri.

Roti medii, de 5-10 inch, care strabat orice tip de sol, fiind adecvate celor mai drepte.

Cinci viteze de lucru, pentru confort in orice conditii de mediu si pe orice tip de teren.

Dezavantaje

Latimea frezei (68 cm) nu este reglabila, acoperind un spatiu de lucru relativ mic in raport cu alte modele, potrivit unor cumparatori.

 

 

Pachet Ruris 650KSD + Rarita + Roti Cauciuc +Roti Metalice

 

Iata o motosapa cu trei trepte de viteza, doua inainte, pentru sapare usoara si adanca, si una inapoi, pentru manevrarea produsului la intoarcere, care se preteaza muncii in gospodaria proprie, fiind alimentata de un motor cu puterea de 6 CP, aflandu-se deci in sfera produselor de tip hobby.

Fiind un utilaj multifunctional, se poate atasa un plug, remorca, plantator de cartofi sau freza, adaptandu-se fara dificultate la activitatea intreprinsa. Are un rezervor mic, de 2,5 litri, care contribuie la greutatea mai redusa, de 87 de kg. Iar, pentru a se manui confortabil, dispune de ghidon prelungit.

Cele sase freze cu cate 2 lame ating adancimi de pana la 20 cm, standardul pentru acest tip de produs, avand o latime reglabila, intre 60 si 100 cm, suficient pentru a fluidiza lucrul terenului din gradina proprie. Mai mentionam si gradul maxim de productivitate mentionat, ce atinge 1.000 m2/h, precum si faptul ca in pachet se gasesc cate un set de roti metalice si de cauciuc, precum si o rarita pentru culturi.

Avantaje

Motosapa de uz personal sau profesional, care acopera necesitatile unei gospodarii de pana la 50 de ari.

Motorul de putere mica (6 CP) este suficient pentru lucrari sezoniere.

Trei viteze - doua inainte si una in marsarier, contribuie la manuirea rapida si eficienta.

Include accesorii precum roti si rarita.

Dezavantaje

Rezervorul relativ mic, de 2,5 litri, se goleste repede, daca utilajul e folosit la capacitate maxima pe un teren dificil.

 

 

Pachet Media Line MS 5100 DCF MS510DCFPACHET1

 

Articolul acesta are o putere mica, de 5.5 CP, si un rezervor redus ca si capacitate, de 2,9 litri, asa ca va fi suficient pentru o gospodarie medie-mare, de pana la 20.000 metri patrati, potrivit producatorului, consumul mediu declarat fiind de aproximativ 280 g de motorina pe ora, ceea ce ar insemna ca, la un plin realizat, va da randament pentru pana la 5 ore.

Freza de lucru are o latime reglabila intre 80 si 110 cm, suficienta si pentru lucrari de anvergura, atingand o adancime maxima de 30 cm. Tocmai de aceea, se va putea folosi si pe sol dificil, foarte uscat, dar si pe teren moale si cleios, fara mari dificultati. Cutitele se ascut automat, in timpul folosirii, si sunt tratate termic pentru rezistenta la rugina.

Are numar de viteze standard, doua inainte, pentru lucrari de afanare sau sapare adanca, si una in marsarier, care ajuta la schimbarea unghiului de lucru. Coarnele lungi si ghidonul reglabil contribuie la confortul utilizatorului. Mentionam ca se livreaza impreuna cu roti metalice si cauciucate, rarita fixa, prasitoare si plug pentru arat.

Avantaje

Produs multifunctional, cu numar ridicat de accesorii (inclusiv prasitoare, plug si rarita).

Lame reglabile, care acopera intre 80 si 110 cm de pamant la fiecare trecere.

Varietate de viteze inainte (2) si viteza de marsarier pentru manevrare facila.

Motor de putere mica (5.5 CP), adecvat lucrarilor in gradina personala si pe teren de dimensiuni medii.

Dezavantaje

Pornirea se face doar manual, cu sfoara si supapa, necesitand mai multe incercari pana se declanseaza.

 

 

Magla 6HP (186F)

 

Pentru cei care au nevoie de un motocultor de putere mica spre medie, de 6 CP, cu o cutie de viteze standard, cu doua optiuni pentru inainte si una de marsarier, care contribuie la manipularea eficienta a utilajului pe teren, acesta poate fi o optiune viabila. Avand pornire automata, va fi mai usor de folosit si in sezonul intermediar sau rece, cand temperaturile fac pornirea cu sfoara sa devina un calvar.

Fiind un produs de tip hobby, dispune de un rezervor destul de incapator, de 3,5 litri, care asigura functionarea fara cusur pentru cateva ore bune. Iar, in ce priveste terenul, se poate incerca saparea pe sol uscat, dificil, caci lamele pot ajunge pana la 30 cm adancime, avand o latime de lucru de 105 cm.

Asadar, intr-o gospodarie proprie, de dimensiuni medii (pana la 10.000 m.p.) va fi mai mult decat suficient pentru intretinere, avand si un pret accesibil pentru aceasta nisa de piata.  

Avantaje

Motocultivator diesel, ieftin si bun.

Adecvat lucrarilor pe proprietate personala, fiind alimentat de un motor cu 6 cai putere.

Lamele puternice, care patrund pana la 30 cm adancime, acopera pana la 105 cm de teren.

Rezista la folosire indelungata cu un plin de 3,5 l (capacitatea rezervorului).

Dezavantaje

Pe suprafete mari, de peste 5.000 metri patrati, nu va da un randament bun.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

ProGarden HS 1100BE

 

Acest motocultivator diesel, la un pret bun, are o putere medie de lucru, de 9 CP, adecvata folosirii pe terenuri de dimensiuni mari, dispunand de un rezervor de capacitate medie, de 5,5 litri, si de cutie mecanica cu trei viteze, 2 pentru deplasare inainte si una pentru marsarier. Si, pentru ca face parte din randul utilajelor foarte grele, cantarind in jur de 190 kg, va avea nevoie de tot ajutorul posibil pentru a fi manevrat in mod cat mai confortabil.

Lamele confera o latime de lucru care se pate regla intre 50 si 135 cm, suficient si pentru gospodariile proprii, si pentru lucrari profesionale. Si, printre optiunile atractive ale uneltei se numara disponibilitatea reglarii adancimii de forare, aceasta atingand intre 15 si 30 cm. Din aceasta perspectiva, putem spune ca vorbim despre un produs semi-profesional capabil de arat, pluguit si prasit, daca i se ataseaza accesoriile potrivite.

Se poate porni si electric, si la sfoara, mulandu-se pe preferintele oricarui cumparator, si dispune de doua roti groase, de 12 inchi, care nu se impotmolesc pe teren dificil. In pachet se gasesc roti cu anvelopa, ulei de motor si transmisie si freze.

 

Avantaje:

Motocultor de putere medie (9 CP) pentru lucrari personale sau profesionale.

Include lame de dimensiuni reglabile pentru sapat in adancime sau la suprafata (patrunde pana la 30 cm adancime).

Viteze de schimb pe fata si in marsarier, pentru manipularea obiectului pe diferite tipuri de teren.

Pachetul include accesorii pentru intretinere si roti de schimb.

 

Dezavantaje:

Mutarea pe brazda se face greu, din cauza greutatii foarte mari, de 190 kg.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status