Cele mai bune sublere

Am modificat articolul ultima data pe: 26.10.20

 

Cel mai bun subler – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Un subler este deosebit de util in orice atelier si nu numai. In momentul in care nu ai un astfel de instrument, sau cel vechi nu mai functioneaza in parametri normali, ideal ar fi sa faci cat mai repede o noua achizitie. Daca timpul nu iti permite sa citesti ghidul pana la capat, iti recomandam inca de la inceput un produs de top – Unior 619881. Acesta este un aparat electronic ce isi va permite sa faci masuratori cat mai exacte, avand o rezolutie de 0.02 mm/0.001”. Sublerul pe care-l aducem acum in discutie va fi capabil sa masoare dimensiuni interioare si exterioare, dar si adancimi sau intervale. El lucreaza cu o viteza de 1.5m/sec, ceea ce inseamna ca iti va oferi datele dorite intr-un timp foarte scurt. Daca nu esti interesat de un model digital, ci vrei unul mecanic, vezi Unior 612035.

 

 

Cum alegi un subler bun

 

Ghidul cumparatorului

Un subler este un instrument de masura intalnit adesea in atelierele mecanice. El ofera precizie foarte buna (chiar si pana la o sutime de secunda) si este format din urmatoarele elemente importante: ciocuri (ajuta la incadrarea obiectului, astfel incat sa fie evaluat), rigla (pentru a calcula distantele), vernierul (ofera informatii legate de valoarea masuratorilor), surubul de blocare (pentru a nu compromite masuratorile) sau tija de adancime (intalnita doar la unele modele – ajuta la determinarea acestei valori).

Daca vrei sa iti achizitonezi cel mai bun subler, dar nu stii care sunt cele mai importante aspecte pe care ar trebui sa le iei in calcul, ti le vom spune noi in continuare.

 

 

Modul in care se fac masuratorile: In cazul de fata trebuie sa alegi intre doua tipuri de dispozitive: mecanice si electronice (digitale).

Isi cumpara un subler mecanic persoanele care vor sa investeasca intr-un astfel de instrument cat mai putin. Acest tip de produs are o precizie foarte buna, dar e ceva mai dificil de folosit fata de modelele digitale, doarece trebuie sa te uiti cu mare atentie pentru a citi valoarea exacta si a porni masuratorile de la zero. Iti poate lua destul de mult timp sa stabilesti cu exactitate cifrele “afisate”, dar este un dispozitiv foarte rezistent in timp.

Sublerele electronice sunt alegerea celor care vor un produs modern, simplu de utilizat si precis. Ele permite citirea rapida a rezultatelor, fara a fi nevoie sa te concentrezi pentru a vedea fiecare liniuta de pe rigla. Acestea se pot deteriora mai usor si au de multe ori un pret de achizitie mai mare, in comparatie cu articolele mecanice. Ele sunt dotate cu display LCD si se alimenteaza cu ajutorul bateriilor.

 

Tip: Acest aspect face referire la ce anume masoara un dispozitiv. Astfel, intalnim urmatoarele variante:

Sublere externe si interne – ofera informatii de inalta precizie cu privire la distanta dintre doua suprafete care sunt diametral opuse. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci ciocurile in obiectul respectiv sau sa il prinzi intre cele doua falci, dupa caz. Pentru calcule cat mai exacte, nu trebuie sa existe joc intre piesa masurata si cocuri.

Sublere de adancime – reprezinta instrumente dotate cu o tija speciala, ce va ajuta la stabilirea acestei valori. Ele sunt in general produse care pot determina si distante sau alte intervale.

Sublere de trasare – modelele de acest tip sunt prevazute cu un varf special ce ajuta la aceasta actiune. Capatul trebuie sa fie realizat dintr-un material dur, astfel incat sa prezinte rezistenta.

Sublere pentru roti dintate – sunt mai deosebite, avand un design special, cu doua rigle perpendiculare, 2 cursoare si 2 verniere, astfel incat sa fie capabile sa masoare aceste elemente.

 

Precizie: Cand vrei sa cumperi un subler la un pret bun, trebuie sa te asiguri de faptul ca acesta va oferi masuratori cat mai corecte. O marja de eroare 0.01 mm/m este o valoare acceptata, care nu influenteaza foarte mult precizia. Insa, dispozitivele cu valorile mai mari de 0.03 – 0.04 mm/m, de exemplu, nu pot fi considerate instrumente foarte exacte.

Precizia poate varia in functie de distanta masurata. De exemplu, 0 – 100 mm – ± 0.02 mm/m; 0 – 200 mm – ± 0.03 mm/m; 0 – 300 mm – ± 0.04 mm/m.

 

Rezolutie: Acest detaliu face referire la cat este de fiabil un anumit instrument, la capacitatea lui de a oferi masuratori cat mai exacte, indiferent de erorile care pot aparea din cauza conditiilor de mediu (vant, temperaturi extreme, vibratii etc.).

Rezolutia se refera la capacitatea instrumentului de a citi datele cat mai corect si de a le afisa ca incremente, fata de precizie, care se refera la cat de corecta este in sine o masuratoare. Astfel, valoarea indicata pentru rezolutie va fi subdiviziunea minima citita. La un model electronic e important ca rezolutia sa fie cuprinsa intre 0.0005 din 0.01 mm si 0.001 mm.

 

Functii electronice: In ultima vreme, oamenii cumpara tot mai frecvent sublere la preturi bune, care au afisaj digital, datorita celor specificate mai sus. Acestea pot avea o serie de caracteristici ce nu trebuie ignorate.

Data hold, de exemplu, te va ajuta sa blochezi datele calculate, astfel incat sa nu stergi, din neatentie, ceea ce e afisat pe ecran .

Conversia unitatii de masura este si ea importanta, deoarece in tara la noi, masuratorile se fac in milimetri, nu in inchi. Pentru a nu fi mai dificil sa stai si sa faci transformarile necesare aflarii valorii in aceasta unitate de masura, tot ce ai de facut e sa apesi pe un buton.

Intoarcerea la punctul zero este o functie utila si foarte usor de actionat, prin apasarea unui buton. Ea permite revenirea la zero si prin urmare, inceperea calculelor din acest punct, indiferent de pozitia ciocurilor aparatului.

 

Distanta maxima de masurare: Sublerele sunt dispozitive care actioneaza pe distante relativ mici. Ele pot face in general calcule pe obiecte/suprafete de pana in 500 mm, dar sunt si tipuri ce calculeaza distante pe suprafete de 800 mm, 1.500 mm sau chiar 2.000 mm. In functie de ce anume doresti sa masori, ai grija sa achizitionez un model care sa iti fie cu adevarat util.

 

Dimensiuni: Ele sunt importante pentru a-ti fi cat mai simplu sa lucrez cu un anumit instrument, dar si sa-ti fie mai usor sa-l porti mereu cu tine. De cele mai multe ori, sublerele nu depasesc lungimea de 20 cm, asadar poti avea in orice moment la tine un astfel de dispozitiv. Dimensiunile mai pot face referire si la greutatea produsului in sine. In general, ele nu cantaresc mai mult de cateva zeci de grame.

 

 

Pretul: Daca doresti sa faci o alegere cat mai ieftina, ia in calcul selectarea unor instrumente mecanice. Ele sunt mult mai accesibile din acest punct de vedere. Daca insa vrei un dispozitiv care sa-ti ofere rapiditate si calitate superioara, pregateste-te sa investesti putin mai mult si sa iti cumperi un subler digital, cheltuind uneori si peste 250 RON pe o piesa. Si mai tine cont de un lucru: cu cat distanta maxima de masurare este mai mare, cu atat pot creste si costurile de achizitie.

Daca iei in calcul cele amintite mai sus, nu iti va fi greu sa alegi un produs care sa-ti fie util, dar si acceptabil din punct de vedere financiar. Daca doresti sa faci cumparaturi din magazinele online, pentru a economisi cat mai mult timp, dar si bani, reprezentantii nostri au pregatit pentru tine cateva produse. Citind in continuare ghidul, vei afla cateva pareri despre cele mai bune sublere.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Unior 619881

 

Acest subler de adancime, distanta interioara/exterioara si intervale este un dispozitiv electronic, ce te va ajuta sa stabilesti simplu si rapid datele (are ecran LCD si viteza de masurare de 1.5m/sec). El e considerat a fi un instrument fiabil, indiferent de conditiile de mediu, datorita faptului ca are o rezolutie de 0.005/0.01 mm. Ofera calcule exacte, cu o precizie de ± 0.02 mm/m. Distanta maxima pe care o poate cuprinde e de 150 mm, asadar il poti folosi doar pentru obiecte mici.

Aparatul despre care vorbim acum este dotat cu butoane ce te vor ajuta sa revii la zero, pentru a incepe o noua masuratoare, sa faci conversia de la inchi, la mm si sa pornesti/opresti dispozitivul.

In privinta aspectului general, nu sunt specificate date legate de dimensiuni sau greutate, dar avand in vedere distanta redusa pe care o masoara, nu este un model foarte mare sau greu, deci il poti purta cu usurinta mereu la tine.

 

Avantaje:

Ofera o precizie ridicata, de ± 0.02 mm/m, dand masuratori cat mai exacte.

Este un aparat capabil sa calculeze atat distante, cat si adancimi sau intervale, putand fi folosit intr-o multime de situatii.

Poate transforma cu o simpla apasare de buton inchii in mm, pentru a-ti fi mai usor sa lucrezi cu valorile obtinute.

Are un pret de achizitie corect.

 

Dezavantaje:

Masoara obiecte foarte mici, de maxim 150 mm.

 

 

Unior 612035

 

Acest subler la un pret bun este un model mecanic, motiv pentru care va trebui sa ii citesti tu datele, neavand un ecran cu afisaj. El e un instrument foarte exact, oferindu-ti masuraturi cu o rezolutie de 0.01 mm/0.005” chiar si atunci cand vremea nu e foarte favorabila si o precizie de ± 0.02 mm/m.

Cu ajutorul dispozitivului despre care discutam, poti stabili dimensiuni atat interioare, cat si exterioare, intervale, dar si adancimi. Il poti folosi pentru tot felul de obiecte ce au dimensiuni cuprinse intre 0 si 150 mm. Este un produs potrivit in orice service auto, in ateliere de diverse tipuri, dar si in locuinte. Scala de masura e dubla (inch/kgm), pentru a-ti fi cat mai simplu sa-l utilizezi.

Lungimea aparatului este de 235 mm, iar greutatea de 240 g, motiv pentru care va fi usor de depozitat si transportat. Pretul de achizitie e unul corect, dispozitivul fiind un model de calitate superioara.

 

Avantaje:

Ofera posibilitatea de a efectua mai multe tipuri de masuratori: interioare, exterioare, adancimi si intervale.

Este un instrument foarte precis, avand o rezolutie de 0.01 mm/0.005” si o precizie de ± 0.02 mm/m.

Are scala de masura dubla (inch/kgm), pentru a fi cat mai simplu de folosit.

In privinta raportului calitate-pret, acesta este unul corect.

 

Dezavantaje:

Citirea datelor poate lua destul de mult timp si trebuie sa stii prealabil cum se interpreteaza un subler.

 

 

Oxford Precision150 mm

 

Aducem acum in discutie un subler electronic care-ti va permite sa citesti cu usurinta valorile rezultate, datorita faptului ca e dotat cu un ecran LCD. Acesta iti va oferi o rezolutie foarte buna, masuratoriile nefiind influentate de factorii de mediu (0.01 mm/0.0005”), insa nu este cel mai bun din punct de vedere al preciziei, aceasta fiind de ± 0.03 mm/m, ceea ce inseamna ca va arata valori ce pot fi cu 0.03 mm/m mai mici sau mai mari.

Fiind un produs electronic, are si o serie de functii mai speciale: setarea punctului zero (masuratoarea va incepe de la aceasta valoare in orice moment doresti), conversia din mm in inchi (avand posibilitatea sa alegi unitatea de calcul intrebuintata mai frecvent de tine) sau ABS (pentru dimensiuni cat mai precise). El poate masura obiecte atat la interior, cat si la exterior, dar si adancime sau pas.

Distanta maxima pe care o poate folosi acest aparat este de 150 mm, asadar il vei putea utiliza doar pentru obiecte/spatii destul de mici. Nu sunt specificate alte dimensiuni in afara de greutate, care e de 360 g, motiv pentru care il vei putea lua cu usurinta dupa tine de fiecare data cand ai nevoie. Nu este foarte accesibil din punct de vedere financiar.

 

Avantaje:

Datele sunt usor de citit cu ajutorul afisajului digital.

Este un instrument care va face masuratori acurate, indiferent de starea mediului, avand o rezolutie de 0.01 mm/0.0005”.

Il poti folosi pentru mai multe tipuri de masuratori: interior, exterior, adancime si pas.

Are functii utile care te ajuta sa ai o experienta cat mai placuta: intoarcerea la punctul zero, conversia din inch in mm.

 

Dezavantaje:

Spre deosebire de alte modele digitale(± 0.02 mm/m), acesta are o marja de eroare de  ± 0.03 mm/m – dar diferenta devine insesizabila cand nu ai nevoie de precizie absoluta.

 

 

FEKU France Metrologie 464150

 

Daca iti doresti sa cumperi cele mai bune sublere, trebuie sa fii constient din start ca ele vor costa destul de mult, asa cum e si cazul produsului electronic despre care vorbim acum. Acesta ofera masuratori exacte, cu o rezolutie de 0.01 mm/0.0005”. Aparatul se misca rapid, cu o viteza de 1.5 m/sec.

Acest subler digital va stabili cu usurinta distantele dorite, atat la interior, cat si la exterior si te va ajuta totodata si atunci cand te intereseaza adancimile. Modelul e dotat si cu o serie de functii utile: butonul hold (va bloca stergerea accidentala a datelor afisate), masurarea de la zero sau conversia din inchi in mm.

In privinta distantei maxime pe care o poate calcula acest instrument, ea este de 150 mm. Nu sunt specificate dimensiunile corpului in sine sau greutatea, dar e un obiect mic, usor de depozitat in orice loc. In plus, vine la pachet si cu o cutie de protectie.

 

Avantaje:

Subler de rezolutie buna(0.01 mm/0.0005”), oferind masuratori exacte, indiferent de conditii.

Este simplu de folosit, datorita ecranului digital.

Are o serie de functii foarte utile: blocarea ecranului pentru a nu sterge din greseala datele, pornire de la 0 sau conversia din inchi in mm.

Pachetul contine si o cutie de protectie.

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este destul de mare pentru cei care nu stau foarte bine din punct de vedere financiar.

 

 

BGS BG-1941

 

Acest subler ieftin si bun este foarte util in service-urile auto, vulcanizari sau in alte locuri in care e nevoie sa se stie adancimea unei anvelope. Este bine sa ai si tu in masina un astfel de instrument, pentru a sti cand e momentul sa iti schimbi cauciucurile.

Calculele date de acest dispozitiv sunt foarte exacte, aparatul dandu-ti valori cu cel mult 0.01 mm mai mici sau mai mari decat cele reale. El va putea masura intervale cuprinse intre 0 si 28 mm, deci nu poate fi intrebuintat pentru valori mai mari de atat. Nu poate fi folosit ca sa stabilesti distante interioare sau exterioare. El este dotat cu butoane: on/off (pornirea/oprirea sublerului), inch/mm (conversia acestor doua valori) si zero (masuratorile incep din nou de la valoarea 0).

Dimensiunile instrumentului sunt de 16.5 x 10 x 2 cm, asadar nu va ocupa mult spatiu, indiferent de locul in care vrei sa il depozitezi, dar va fi in acelasi timp usor de observat cand ai nevoie de el. Greutatea e de doar 59 g, deci, abia il vei simti in buzunar. Adancimea iti va fi afisata pe un ecran LCD, astfel incat totul sa fie cat mai simplu.

 

Avantaje:

Va calcula cu precizie adancimea canalelor la anvelope (± 0.01 mm).

Este dotat cu 3 butoane care au functii utile: pornirea masuratorilor de la zero, conversia din inchi in mm si pornire/oprire.

Este un dispozitiv electronic, ce va afisa pe ecran valoarea, fiind usor de folosit.

Are un pret de achizitie acceptabil.

 

Dezavantaje:

Poate fi intrebuintat doar pentru masurarea adancimilor.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status