Cele mai bune sublere digitale

Am modificat articolul ultima data pe: 27.10.20

 

Cel mai bun subler digital – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Sunteti in cautarea unui subler digital si doriti sfaturi rapide cu privire la alegerea celor mai bune modele de pe piata? Ghidul acesta exact pe asta se axeaza, iar daca nu aveti timp sa treceti prin toate cele cateva pagini, va spunem din prima recomandarile noastre pentru anul 2020. Primul produs pe care vi-l sugeram este Unior 619881, un subler digital la un pret accesibil, cu ajutorul caruia puteti masura dimensiuni exterioare, interioare, intervale si adancimi. Masurarea acestor dimensiuni este unul din principalele avantaje care ne-au facut sa alegem modelul respectiv, iar daca este sa enumeram alte motive, atunci acestea ar fi rezistenta deosebita la socuri, lichide si praf, si precizia sa (este omologat cu standardul de acuratete DIN 862). Un al doilea model pe care il recomandam este BGS Germany BG-1930, cu o precizie de 1/100 mm, ce poate masura lungii interioare, exterioare si adancimi.

 

 

Cum alegi un subler digital bun

 

Ghidul cumparatorului

Importanta masuratorilor precise nu poate fi negata in multe activitati de inginerie. Riglele si ruletele nu pot oferi game de precizie de 1/100 milimetri, iar cand lucrati in special cu componente care se potrivesc unele cu alte, fiecare micrometru conteaza. Din acest motiv, sublerele sunt instrumentele cele mai potrivite pentru a masura distante, grosimi si adancimi.

Piata ofera o varietate destul de mare de sublere digitale, iar pentru a facilita procesul de alegere a celui mai potrivit nevoilor dumneavoastra, am selectat cateva elemente care influenteaza functionalitatea, scopurile in care pot fi folosite sublerele, si rezistenta lor in diverse conditii. Le vom insira pe toate mai jos, in ordinea importantei lor, iar dupa aceea veti putea alege modelul potrivit. In aceasta privinta, vom oferi si cateva descrieri ale sublerelor ce se pot comanda online in momentul de fata.

 

 

Valorile masurate: Exista sublere pentru diametre si lungimi exterioare, interioare, pentru intervale, ori pentru adancime. Fiecare din acestea are un design propriu, proiectat pentru a obtine cele mai precise masuratori pentru dimensiunile respective.

Un model poate sa se axeze numai pe o singura dimensiune de masurat (de exemplu, Oxford Precision OXD3314060K este un subler digital pentru adancimi; forma sa este special gandita pentru aceasta sarcina, iar produsul nu poate fi folosit cu eficienta pentru a masura precis alte dimensiuni). Sau, puteti gasi sublere digitale la preturi bune ce ofera posibilitatea masurarii a mai multe tipuri de dimensiuni, daca utilizati zonele speciale destinate acestor sarcini.

 

Limita de masurare: Te intereseaza care sunt dimensiunile maxime ce pot fi masurate cu obiectul respectiv. Sublerul care are specificata in descriere limita de 150 de milimetri nu va putea fi folosit pentru a lua masuratori ale obiectelor a caror lungime, diametru ori adancime (in functie de ce poate masura produsul) depasesc acest numar de milimetri.

Pentru acest motiv, este destul de indicat sa stiti cat mai bine nevoile de masurare pe care le aveti: daca lucrati cu obiecte mici, cum sunt suruburile si piulitele, evident ca un subler digital de 150 mm va fi mai mult decat suficient.

Daca, in schimb, aveti nevoie de un subler digital pentru masurare profil anvelope, atunci limita poate fi foarte mica (de ex. 28 mm), intrucat uzura anvelopelor se manifesta in eroziuni destul de mici ale profilului acestora.

Pe de alta parte, in cazul in care lucrati cu tevi si conducte, iar unele din acestea au sectiuni destul de mari, un produs cu limita de 300 mm va fi indicat.

 

Precizia: Aceasta este principalul factor pe care aceste produse se axeaza: ele pot masura dimensiuni cu o finete considerabila, ceea ce este important in multe domenii, iar asta le face superioare masuratorilor cu instrumente simple precum riglele ori ruletele.

Marja de eroare este, asadar, un element pe care producatorii il pun in fata, atunci cand lanseaza un subler digital. Cu cat este mai mica, cu atat va fi mai bun produsul, insa totodata s-ar putea sa fie si mai scump.

De exemplu, la un produs in a carei descriere este trecuta o precizie de 1/100 milimetri, marja de eroare este a suta parte a unui milimetru. Modelul respectiv va fi superior unui subler cu o marja de 0,2 mm, cel din urma fiind de 20 de ori mai imprecis decat primul.

 

Unitatile de masura: Modelul de subler ales ar trebui sa poata converti din centimetri in inch si invers datele pe care le preia (1 inch = 2.54 cm). Motivul este nu numai ca astfel de sublere se pot vinde si in tarile unde sunt folosite scalele respective, ci si faptul ca, daca efectuati calcule pe hartie dintr-o unitate in alta, se poate pierde mult din precizie, prin erori si rotunjiri involuntare.

Daca aveti o piesa care trebuie potrivita cu alta, iar aceasta din urma este masura in inch, sublerul va trebui sa poata converti matematic centimetri in inch, pentru a fi siguri de potrivirea lor optima.

 

Functiile de display: Aici, multe pareri despre cele mai bune sublere digitale vorbesc despre butonul de reducere sau resetare la zero ca fiind foarte important. Cu ajutorul acestuia, veti calibra sublerul pentru a fi gata pentru o noua masuratoare, in cazul in care inchis complet nu arata zero.

Este bine ca modelul ales sa poata retine valoarea maxima si valoarea minima la o masuratoare: prima este foarte utila pentru masurarea gaurilor, iar a doua este utila pentru masurarea exteriorului componentelor cilindrice.

 

Protectie: Atelierele si service-urile sunt locuri riscante pentru unelte si ustensile. Elementele precum praful, uleiul, unsorile sau umezeala pot reduce destul de mult eficienta acestora, iar cand vine vorba de instrumente sensibile precum sublerele, este bine ca acestea sa fie protejate cat mai eficient.

Exista modele care specifica rezistenta la praf si lichide, atat la mecanismele cu rulmenti, cat si la componentele electronice. Totodata, riscurile de scapare sau lovire a obiectului sunt factori ce pericliteaza utilitatea lor – cand cautati cel mai bun subler digital pentru nevoile dumneavoastra, este bine sa verificati si daca producatorul specifia rezistenta la socuri si cazaturi.

 

Lizibilitate: Ecranul cu cristalul lichide ar trebui sa fie usor de citit. In primul rand, cifrele trebuie sa fie mari. Daca sunteti o persoana cu probleme cu vederea, si nu va descurcati cu caractere mici, cautati sublere cu ecranul cat mai mare si incapator, ca sa vedeti fara probleme valoarea afisata. Este bine sa verificati si modelele de sublere care ofera un display luminat, ca sa va permita sa luati masuratori si in conditii de iluminare slaba, daca nevoile o cer.

Pachetul de livrare: Criteriile de mai sus sunt ordonate in functie de importanta, iar acum la final mentionam ultimul pe care il veti evalua. Pachetele care livreaza sublerul digital dorit gata echipat cu bateria de care are nevoie, eventual cu una de rezerva, va pot scuti de sarcina de a cauta si cumpara asa ceva pentru a-l pune in functiune. Exista si sublere livrate in cutii speciale de stocare, pentru un plus de siguranta. In concluzie, pachetele cat mai complete pot fi de preferate de catre unii cumparatori.

Acum ca am mentionat criteriile de alegere ale acestor produse, va recomandam sa utilizati mediul online pentru comandarea sublerelor de care aveti nevoie. Mai jos va descriem si cateva modele, cat mai diverse ca utilizari, si acompaniate de linkuri de cumparare:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Unior 619881 

 

Unior 619881 are cateva dotari care il situeaza printre cele mai bune sublere digitale ale momentului: in primul rand, este proiectat pentru a masura atat dimensiunile interioare, cat si cele exterioare, pe langa adancimi si intervale – toate la precizia stabilita de standardul DIN 862 care omologheaza instrumentele de mare precizie.

Toate aceste dimensiuni pot fi convertite din inch in centimetri si invers, dupa cum era de asteptat la un produs bine plasat in topurile pietei. Lungimea sa maxima este de 150 milimetri, ceea ce poate fi putin pentru unele circumstante de utilizare, dar in orice caz suficient de mult pentru cele mai intalnite nevoi.

Precizia sa este de 0,02 milimetri. Pentru a-i asigura trainicia in conditiile de lucru din ateliere, producatorul a proiectat acest subler pentru a rezista expunerii la umezeala si praf, cat mai bine cu putinta. In plus, produsul este si anti-soc, rezistent la cazatori si lovituri. Se livreaza cu bateria inclusa, iar display-ul este mare, generos, si prin urmare usor de citit. Ofera si buton de resetare la zero, pentru recalibrare.

 

Avantaje:

Masoara dimensiuni exterioare, interioare, adancimi si intervale, fiind foarte practic.

Bateria sa tine la peste 5.000 de folosiri.

Ofera o precizie buna (0,02 mm) pentru un subler din gama asta de preturi.

Constructie robusta, rezistenta la apa, uleiuri, praf si socuri.

 

Dezavantaje:

Nu are ecran luminat, vizibilitatea fiind redusa in conditii de iluminare scazuta.

 

 

BGS Germany BG-1930 

 

Sublerul digital prezentat aici este livrat intr-o cutie eleganta de stocare, unde il puteti tine in siguranta cand nu il folositi. Poate fi utilizat pentru a masura dimensiunile interioare si exterioare ale pieselor, precum si adancimea.

Ca si multe alte sublere, converteste din milimetri in inch si invers, la o apasare de buton, si poate fi resetat la zero din orice pozitie, pentru a facilita masuratorile cat mai diverse. Domeniul sau de masurare este intre zero si 150 milimetri, iar precizia de 0,01 milimetri este una din cele mai bune pentru produsele din gama aceasta de preturi. Display-ul sau este mediu ca dimensiuni, si nu este luminat.

In pachet, pe langa instrumentul in sine si cutia despre care am vorbit mai sus, primiti si bateria de tip LR44 necesara punerii in functiune. Per total, nu este unul din cele mai performante sublere digitale, ca moduri de masurare, insa este unul care se adreseaza utilizatorilor care urmaresc, mai intai de toate, precizia.

 

Avantaje:

Precizie foarte buna de 0,01 mm, utila pentru cumparatorii care pun accent pe valori cat mai mici cand lucreaza cu piese fine.

Este livrat impreuna cu o caseta speciala de depozitare si o baterie.

Are constructie solida, din otel, ce ii garanteaza o viata lunga.

Resetare la zero din orice pozitie – astfel, veti putea recalibra sublerul pentru a face adunari cu masuratorile cat mai usor.

 

Dezavantaje:

Nu are ecran luminat, masuratorile fiind mai greu de citit.

 

 

Oxford Precision OXD3314060K 

 

Oxford Precision a proiectat acest subler digital pentru a fi cat mai eficient in masurarea adancimilor. Axarea numai pe aceasta dimensiune ar putea fi un dezavantaj in ochii cumparatorilor care cauta sublere digitale pentru nevoi universale de masurare, insa pe nisa sa, este unul din cele mai bune produse.

Livrat in forma eleganta, in cutia proprie de stocare din lemn, dispozitivul va fi pus in functiune imediat ce ii atasezi bateria care este inclusa in pachet. Adancimea maxima masurabila este de 150 de milimetri, iar datele se pot converti din milimetri in inch. Precizia sa este de 0.1 milimetri.

Pentru un plus de rezistenta in timp, componentele aparatului sunt ferite de stropirile cu lichide, iar partile mecanice si electronice sunt protejate impotriva infiltratiilor de praf ce le pot afecta operarea. Ofera si posibilitatea resetarii la zero absolut, pentru a va permite sa recalibrati dispozitivul.

 

Avantaje:

E un produs fiabil cu o constructie rezistenta la lichide si praf.

Functii bune de convertire a rezultatelor din inch in milimetri, si resetare la zero absolut.

Include o cutie eleganta din lemn, si baterie.

Roata de control pentru deget este foarte eficienta in privinta preciziei.

 

Dezavantaje:

Masoara doar adancimea, avand plaja de aplicabilitate limitata.

 

 

Levior 14007 

 

Levior 14007 este un subler digital la un pret bun, gandit pentru cumparatorii care cauta sa faca economie. Cu el, puteti masura dimensiunile exterioare sau interioare ale pieselor.

Precizia sa, de doar 0.01 milimetri, il situeaza printre cele mai performante astfel de produse, la acest capitol. Intervalul de masurare este intre 0 si 150 de milimetri, suficient pentru cele mai multe nevoi, iar rezultatele se pot converti printr-o apasare de buton, din inch in milimetri. Functia de aducere sau resetare la zero se poate activa din orice pozitie, pentru recalibrarea aparatului, sau pentru a facilita calculele cu valorile masurate.

In pachet, primiti sublerul, o cutie din PVC pentru stocarea sa, si bateria pentru punerea in functiune. Un alt avantaj este display-ul foare mare, cu cifre usor lizibile.

 

Avantaje:

Ofera un echilibru calitate-pret destul de bun – precizia de 0,01 mm este identica cu cea a produselor mai scumpe.

Are un display mare, si puteti citi de la distanta mainii intinse cifrele foarte usor.

Este alcatuit din metal rezistent, tratat impotriva ruginei si coroziunii

Rezistent la socuri si la umiditate de pana la 80% din aeri.

 

Dezavantaje:

Producatorul nu specifica rezistente la infiltrarile de praf pentru mecanismul electronic.

 

 

ATL APT-AG552C 

 

Acest subler electronic, ieftin si bun, de la ATL, poate fi folosit pentru a masura lungimi, adancimi si grosimi cu o precizie de +/- 0.2 milimetri (in intervalul de la zero la 100 mm) si de +/- 0.03 mm (pentru dimensiunile de la 100 pana la 150 mm).

Intervalul sau de masurare este de pana la 150 mm, iar rezultatele pot fi convertite in inch printr-o singura apasare de buton. In pachet primiti produsul gata echipat cu bateria de 1.55 volti de tip LR44, iar ca bonus primiti si o baterie de rezerva. Are un ecran cu cristale lichide, suficient de mare si de lizibil pentru a permite citirea usoara a valorilor afisate.

Ca si la modelele mai scumpe, beneficiati de un buton de zero absolut, pentru recalibrarea produsului. Un dezavantaj destul de evident este constructia din plastic, care poate afecta precizia si trainicia acestui subler digital, pe termen lung.

 

Avantaje:

Pretul scazut, pentru cei ce doresc sa faca economie.

Poate masura adancimi, grosimi si lungimi.

Livrat cu baterie echipata, si una de rezerva.

Destul de usor ca greutate, fiind din plastic.

 

Dezavantaje:

Plasticul poate afecta eficienta sublerului, daca se deformeaza.

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
ianosev miodrag
ianosev miodrag
July 16, 2020 6:13 pm

Unde pot cumpara subler digital de 200mm

Team Clovis.ro
Admin
July 17, 2020 7:01 am

Buna,

Poti cauta direct pe Google cu “subler digital 200 mm” sau intri pe site-urile care comercializeaza produse online si cauti tot asa in bara de search.

Exemplu: modelul Levior 14008 se gaseste pe emag.

Toate cele bune!

DMCA.com Protection Status