fbpx

Cele mai bune scari

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cea mai buna scara – Recomandarile noastre pentru 2019

 

O gospodarie fara macar o scara este greu de gasit – de fapt, putem spune ca o gospodarie careia ii lipseste asa ceva este incompleta. Mai mult, chiar si posesorii de apartamente au adesea nevoie de un obiect care sa le permita sa ajunga la inaltime – de exemplu, la schimbarea becurilor ori pentru a face curatenie deasupra unui sifonier. In acest articol, vom trece prin principalele criterii de alegerea a unei scari potrivite nevoilor dumneavoastra, precum si prin diferentele dintre materialele si design-urile diverselor modele de pe piata, si cum acestea pot avantaja ori dezavantaja cumparatorii. Daca doriti si recomandarea noastra pentru cea mai buna alegere in 2019, suntem de parere ca SDGroup SDG3X7 este produsul cel mai util pentru marea majoritate a cumparatorilor: e alcatuit din trei tronsoane (al treilea se ridica prin culisare), iar inaltimea depaseste 4m, ceea ce inseamna ca poate fi folosit nu doar in curtea proprie, dar si in sedii sau depozite. Scara e usoara, fiind realizata din aluminiu si cantarind doar 9 kg, iar daca te temi pentru siguranta ta, avand in vedere ca te vei pozitiona la o inaltime considerabila, afla ca are treptele tratate anti-alunecare. In cazul in care prima recomandare nu este ceea ce cautati, va mai putem sugera si Zilan ZLN-117 ca alternativa.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

SDGroup SDG3X7
Click aici pentru pret!

Cu trei segmente, din care doua dispuse in design telescopic, aceasta scara raspunde tuturor nevoilor din gospodarie, potrivindu-se si pentru cei ce lucreaza in renovari si amenajari.

Chiar si inchisa, poate ocupa destul de mult loc, avand o lungime de 189 centimetri. Prin urmare, stocarea sa poate fi o problema, mai ales daca doriti sa o tineti intr-un apartament de bloc.

Posesorii de case cu curte vor fi foarte avantajati de acest produs. Poate ajunge la 4 metri inaltime si nu necesita sprijinire, fiind foarte sigura si rezistenta, dar si usoara, la doar 9 kilograme.

A 2-A OPTIUNE!

Zilan ZLN-1176
Click aici pentru pret!

Posesorii de apartamente sunt cumparatorii carora acest model de scara de metal este adresat. Materialul de calitate suporta 150 de kilograme, iar pretul produsului este, de asemenea, foarte convenabil.

La 133 de centimetri inaltime, nu este potrivita pentru urcatul in pod, ori pentru alte situatii in care este nevoie de acces la inaltimi mai mari decat tavanul unei case obisnuite.

Este un model adecvat pentru cei ce zugravesc apartamente ori pentru oricine are nevoie sa ajunga la locuri greu accesibile in casa (rafturi, lustre, tavan, instalatia de aer conditionat, si asa mai departe).

BuildXell 647626
Click aici pentru pret!

Accesibila ca pret si usoara, datorita constructiei de aluminiu, modelul acesta de scara pentru apartamente este sigur (cu material antiderapant pe picioare), rezistent (din profile de otel) si include si platforma pe care puteti aseza scule si recipiente.

La sub 140 de centimetri ca inaltime maxima la care se poate ajunge urcat/a pe produs, va fi mai greu, daca utilizatorul e mic de statura, de urcat in pod ori lucrat la case inalte.

Pretul avantajos al acestui produs este unul din principalele sale puncte forte, iar cei ce doresc o scara pliabila pentru utilizarea in apartament vor recunoaste cat de potrivit este nevoilor cele mai frecvente in astfel de medii.

 

 

Cum alegi o scara buna

 

Ghidul cumparatorului

Cand explorati ofertele de pe piata in cautarea de scari la preturi bune, doua elemente principale trebuie sa fie indeplinite de produsul potrivit nevoilor dumneavoastra: oferirea accesului la inaltimea dorita si siguranta utilizarii sale. Exista foarte multe tipuri de scari in comert, fiecare din acestea fiind utile in anumite situatii, iar in randurile ce urmeaza, va vom explica ce fel de modele se pot cumpara, si cum avantajeaza specificatiile lor cumparatorii. Mai mult decat atat, dupa ghidul de cumparare, vom prezenta cateva din cele mai cautate scari ale momentului.

 

 

Tipologie: Exista mai multe categorii de modele, definite pe baza scopului la care pot fi folosite.

Scarile universale – modelele acestea sunt gandite pentru a se potrivi tuturor situatiilor, de la utilizarea in interiorul apartamentelor, la diverse sarcini de efectuat prin gradina. Eco SDG3X7 este un astfel de model, el putand fi utilizat atat in pozitia extinsa (atingand pana la 4 metri inaltime) cat si coborata, pentru oferi suport la inaltimi de sub doi metri. De regula, aceste piese sunt pliabile, pentru a nu necesita un perete de sustinere, fapt ce le sporeste utilitatea in multe situatii.

Scarile de gradina – acestea sunt modele care, de obicei, permit accesul la inaltimi destul de mari (peste 3,5 metri), ceea ce le face folositoare pentru sarcini precum curatatul pomilor ori culesul de fructe de pe ramurile copacilor din livada. Multe modele sunt telescopice, iar unele sunt gandite pentru a fi proptite de trunchiuri, atunci cand sunt utilizate. Rezistenta la coroziune si intemperii este importanta, intrucat ele sunt gandite pentru exterior. In plus, data fiind lungimea relativ mare a acestor produse, cel mai bine este sa dispuneti de un sopron in care sa le pastrati.

Scarile multifunctionale – un exemplu de astfel de scara este SD Group SDG4X3M. Designul acestui tip de modele permite amplasarea lor in pozitii diverse, fie in forma literei A (pentru cea mai buna stabilitate in lipsa unui suport), fie in linie dreapta (pentru a ajunge la inaltimea cea mai mare), fie in pozitie de pod (pentru a oferi suport orizontal utilizatorului ori pentru echipamentul necesar unor sarcini precum varuitul). Balamalele speciale sunt sigure si permit scoarea produsului in spatii mici, ceea ce le face foarte potrivite pentru posesorii de apartamente.

Scarile pliabile – multe modele multifunctionale, universale sau de gradina, precum si cele de pod, includ sisteme de pliere care le fac mult mai usor de stocat in spatii reduse. Avand in vedere acest avantaj, nu este de mirare ca modelele ne-pliabile sunt destul de rare in comert. Daca este sa numim o parte proasta a designului cu balamale in fata scarilor clasice, dintr-o bucata (cum aveau bunicii), acesta este riscul de stricare. Din acest motiv, este bine sa aveti grija sa nu suprasolicitati balamalele, si sa le ungeti din cand in cand.

Scarile de pod – modelele din aceasta categorie au ca scop oferirea accesului la nivelurile superioare ale cladirilor. Daca ne uitam la designul unora precum Profil Metal Step, vom observa ca, pentru a minimiza spatiul ocupat, ele se pliaza pe interiorul trapelor de acces la pod. Modelul oferit ca exemplu se inchide prin suprapunerea segmentelor unul peste altul, insa exista si alte moduri de inchidere, prin glisarea segmentelor unul peste celalalt, ceea ce necesita mai putin efort din partea utilizatorului la deschidere si inchidere.

Scarile de apartament – multe pareri despre cele mai bune scari spun ca nu este indicat sa cumparati un produs foarte lung (peste 2 metri, orientativ) daca nu aveti gradina ori casa. Pentru posesorii de apartamente, inaltimi de cel mult 180 de centimetri sunt suficiente, acestea permitand ajungerea la tavan, lustre, ori rafturile de sus ale sifonierelor. Acestea pot avea chiar si 50 cm inaltime, unul din avantajele speciale pentru care au fost proiectate fiind usurinta stocarii acestora in debarale sau boxe.

 

Material: putem viziona sub forma unui triunghi cu trei dimensiuni importanta materialului – cu rezistenta, greutatea si pretul fiind in cele trei colturi. Daca un produs are valori bune pentru doua din acestea, atunci nu prea sunt sanse ca si a treia valoare sa fie atragatoare. De exemplu, daca o scara este rezistenta si are un pret bun, atunci probabil va fi facuta din fier, si va fi destul de grea. Daca este facuta din aluminiu, la un pret convenabil si usoara, atunci rezistenta sa va fi mai mica decat la modelele din otel, si asa mai departe. Mai jos explicam avantajele si dezavantajele fiecarui material.

Fierul si otelul sunt destul de rar intalnite la scarile din comert in zilele noastre, intrucat sunt grele – mult mai grele decat aluminiul sau lemnul. In schimb, avantajul lor este rezistenta: daca, de exemplu, sunteti o persoana masiva, care are de transportat obiecte grele in pod, veti cauta scarile din profil de fier sau otel. Pentru munca in gradina, metalul trebuie vopsit si tratat, intrucat prezinta un grad de vulnerabilitate mai mare in fata coroziunii. Din acest motiv, multe modele pentru uz interior (cum e scara de pod Profil Metal Step) utilizeaza fierul ca principal material de constructie.

Aluminiul este cel mai frecvent in scarile pliabile si extensibile de pe piata. Avantajul principal pe care il ofera este greutatea foarte redusa, iar un produs de 4 metri lungime poate avea sub 10 kilograme, de exemplu. Daca cautati o scara la un pret bun si nu sunteti foarte exigent in privinta rezistentei, aluminiul o sa va satisfaca nevoile in modul cel mai eficient. Cele mai multe modele de acest gen suporta pana la 150 de kilograme, in orice caz. In plus, aluminiul este si foarte ieftin, preturile modelelor facute din metalul respectiv fiind, de regula, mai mult decat convenabile.

Lemnul este mai greu decat aluminiul, insa permite un aspect masiv fara greutate excesiva. In orice caz, modelele de scari din lemn sunt destul de rare, iar in cele mai multe cazuri, cumparatorii opteaza pentru asa ceva din motive estetice – o scara de acest gen va arata mult mai elegant decat ar putea arata aspectul utilitar al aluminiului, sau fierul ori otelul. Cand cautati cea mai buna scara pentru dumneavoastra, s-ar putea sa preferati si anumite calitati estetice pe langa utilitate, asa ca lemnul ar putea fi solutia ce se asorteaza cu stilul decorativ al casei in care locuiti.

 

 

Dimensiuni: regula este foarte simpla, aici. O scara trebuie sa va permita sa ajungeti acolo unde doriti sa ajungeti. Daca usa de la pod este la 2,7 metri inaltime, scara trebuie sa va inalte la 2,7 metri. Insa, cand calculati inaltimea maxima la care puteti ajunge, merita luata in considerare si statura utilizatorului. Daca un model are 130 centimetri, si dumneavoastra aveti 180 centimetri inaltime, veti ajunge la tavan pentru a schimba becurile mult mai usor decat o persoana de 160 centimetri inaltime, si asa mai departe. Pe scurt, daca sunteti mai scund/a, orientati-va catre modelele mai inalte.

Am ales un numar de modele pe care sa le prezentam in mod detaliat, in partea a doua a acestui ghid. Intrucat scopul nostru este sa va ajutam sa va orientati printre diversele tipuri de produse de pe piata, vom include, pe cat posibil, modele utilitare, de pod, de apartament, pe scurt, cate o scara pentru orice nevoie.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

SDGroup SDG3X7

 

Pentru cine cauta o scara universala, telescopica, care sa permita accesul la inaltimi chiar si de patru metri, modelul pe care il prezentam aici satisface foarte bine aceste nevoi. Alcatuita din trei tronsoane, nu are nevoie de punct extern de sprijin, atunci cand este dispusa in A.

In plus, unghiul de despartire poate varia, daca mutati barele de metal dintre cele doua tronsoane principale la prima sau a doua treapta. Intinsa la maximum, aceasta scara pliabila masoara 4,23 metri, iar inaltimea maxima la care puteti ajunge depaseste 5 metri, cand ajungeti pe ultima treapta. Marginile aderente de pe trepte reflecta atentia oferita sigurantei, iar picioarele produsului sunt cauciucate, ca sa nu alunece de pe sol. In ceea ce priveste materialul de constructie, acesta este aluminiul, usor si relativ rezistent.

Intreaga structura cantareste doar 9 kilograme, prin urmare poate fi transportata usor, in mana. Pliata si culisata, masoara 189 de centimetri lungime si 43 centimetri latime, prin urmare s-ar putea sa aveti nevoie de un sopron sau de o debara generoasa unde sa o stocati.

Avantaje

Permite acces la inaltimi de peste 5 metri (lungimea de 4,2 metri + inaltimea utilizatorului).

Aluminiul din care este facuta garanteaza o greutate foarte mica, de doar 9 kilograme, pentru intreaga scara.

Puteti modifica unghiul tronsoanelor de sustinere prin mutarea barelor ce le unesc.

Nivelul sau de siguranta este ridicat, datorita picioarelor cauciucate si a treptelor cu textura anti-alunecare.

Dezavantaje

La aproape 200 de centimetri lungime in pozitia inchisa, s-ar putea sa fie greu sa gasiti spatiu unde sa o stocati, in apartamentele de bloc.

button 2

 

 

 

 

Zilan ZLN-117

 

O scara la un pret bun, potrivita pentru utilizarea in apartamente, este Zilan ZLN-1176. Are o singura parte cu trepte, cealalta fiind doar de sustinere, iar picioarele cauciucate, alaturi de marginea superioara, acoperita in plastic, asigura nu numai stabilitatea, ci si protejarea suprafetelor de parchet sau mobila cu care produsul va intra in contact.

Cele cinci trepte sunt suficiente pentru a alege inaltimea optima pentru sarcina pe care o efectuati, fie ca e varuitul, schimbatul becurilor, umblatul la rafturile de sus ale bibliotecii, ori schimbarea sigurantelor. In plus, la capatul scarii se afla si o platforma mica, pe care puteti amplasa unelte ori alte echipamente precum cutiile de vopsea sau bidinelele, ca sa nu fie nevoie sa le plasati altundeva.

Sarcina maxima suportata de structura de aluminiu este 150 de kilograme iar ca dimensiuni, are o lungime de 185 centimetri, o latime de 50 centimetri, iar inaltimea maxima la care puteti urca este de 133 cm (datorita unghiului de asezare). Greutatea sa este de 7 kilograme.

Avantaje

Ca inaltime (133 cm) este potrivita utilizarii in apartamente, permitand acces pana la tavan chiar si persoanelor scunde.

Include platforma pentru amplasarea uneltelor sau echipamentelor de lucru.

Picioarele si capatul acoperit cu plastic vor proteja lemnul mobilei sau parchetul.

Poate fi folosita si sprijinita, dar si in forma literei A.

Dezavantaje

Este relativ scunda pentru utilizarea in gospodarii, mai ales pentru accesul la poduri.

button 2

 

 

 

 

BuildXell 647626

 

O scara ieftina, potrivita pentru utilizarea in apartamente, este modelul prezentat aici. Are doar trei trepte, prin urmare nu se adreseaza cumparatorilor ce au nevoie sa ajunga foarte sus. Insa, pentru accesul la rafturile de sus ale bibliotecilor ori sifonierelor, precum si pentru sarcini precum varuitul ori schimbatul sigurantelor, este mai mult decat suficienta.

Ca si multe alte modele, picioarele le are echipate cu capete antiderapante, pentru a asigura stabilitate, dar si pentru a nu zgaria parchetul, de exemplu. In mod similar, si capatul superior al scarii este acoperit in plastic, protejand mobila sau peretii de care o veti sprijini, daca nu deschideti cadrul de plasare cu balama.

In plus, platforma de deasupra treptelor este va fi foarte utila atunci cand varuiti ori cand umblati la instalatiile electrice si aveti nevoie sa plasati undeva cutia de ustensile. Modelul are circa 160 centimetri lungime si cantareste circa 7 kilograme, fiind din profil din aluminiu.

Avantaje

Include platforma pentru amplasarea sculelor si materialelor de lucru.

Picioarele antiderapante ofera siguranta sporita, iar capatul cu plastic protejeaza suprafetele de sprijin.

La 160 centimetri, poate fi stocata in debarale cu usurinta.

Pretul sau este foarte atractiv.

Dezavantaje

Are doar trei trepte, iar inaltimea maxima la care puteti urca este de circa 80 de centimetri, destul de putin, mai ales pentru persoanele scunde.

button 2

 

 

 

 

SDGroup SDG4x3m

 

Aceasta scara multifunctionala pentru uz casnic isi justifica pretul relativ ridicat printr-o serie de avantaje notabile. In primul rand, este foarte usor de impachetat si stocat, prin faptul ca cele patru elemente cu balamale vin unele peste altele, reducand dimensiunile totale ale produsului la circa 95 x 38 centimetri.

Se poate amplasa in trei moduri: in forma de A, in forma dreapta si in forma de pod. Inaltimea maxima (cand este amplasata in linie dreapta) este de 3,3 metri, iar cand este amplasata in forma de A, ultima treapta ajunge pana la circa 150 centimetri de sol. Capetele de sprijin sunt cauciucate, pentru un plus de siguranta, precum si pentru protejarea suprafetelor.

Ca destinatie, raspunde foarte bine nevoilor din apartamente dar si celor din gospodarie, ajungand si la ramurile de sus ale pomilor, spre exemplu. Desi este facuta din aluminiu, dimensiunile sale isi spun cuvantul cand vine vorba de greutate, intregul produs cantarind circa 12,7 kilograme.

Avantaje

Poate fi intinsa in trei forme diferite, pentru foarte multe situatii.

Sistemele de blocare a balamalelor nu permit indoirea acestora sub sarcini grele, limita fiind de 150 kilograme.

Inaltimea maxima la care poate ajunge (circa 3 metri) o face potrivita si pentru gospodarii.

Pliata, are sub un metru lungime, deci poate fi stocata aproape oriunde foarte usor.

Dezavantaje

Fiind o scara pliabila, datorita designului, pretul sau este destul de ridicat.

button 2

 

 

 

 

SDGroup SDG3X11AL

 

Aveti nevoie de acces la inaltimi considerabile, precum acoperisurile cladirilor cu doua etaje, stalpii de inalta tensiune sau copacii inalti din livada? Atunci ati gasit scara potrivita. Extinsa la maximum, aceasta atinge o lungime de 6,36 metri, suficient de mult pentru a ajunge la inaltimile mentionate mai sus.

Poate fi utilizata atat in forma de A (cu doua unghiuri de fixat intre tronsoane), cat si sprijinita oblic pe un suport (pereti, copaci, si asa mai departe). Este construita din aluminiu extrudat, cu capete din plastic si cauciuc care previn alunecarea produsului. Chinghile de poliester care permit fixarea scarii in pozitia deschisa sunt foarte rezistente atat la sarcini cat si la coroziunea intemperiilor.

Greutatea maxima a intregii structuri este de 17,6 kilograme, iar sarcina pe care o poate sustine fara riscuri este de 150 de kilograme. Pliata, in vederea stocarii, masoara circa 3,2 metri lungime si 48 centimetri latime.

Avantaje

Lungimea de peste 6 metri o face potrivita pentru lucrul la cladiri inalte sau in livezi.

Se poate utiliza si sprijinita, dar si in forma de A.

Chingile de poliester permit doua unghiuri diferite la amplasare.

Se fixeaza foarte sigur si simplu in pozitia de culisare la lungimea maxima.

Dezavantaje

Chiar si stransa este foarte lunga, la circa 3 metri, prin urmare veti avea nevoie de un sopron pentru stocarea sa.

button 2

 

 

 

 

Profil Metal Step 111

 

Posesorii de case cu pod cunosc dificultatile pe care le pot intalni, atunci cand doresc sa acceseze spatiul din acoperis. Le va trebui o scara separata, care uneori este asezata precar si care are nevoie de propriul spatiu de stocare. Sau pot opta pentru produsul pe care il prezentam aici, el enumerandu-se printre cele mai bune scari de pod din comert.

Scara se cumpara cu propria usa, de care este atasata, atunci cand nu urcati sau coborati din pod ea ramanand pliata pe interiorul usii de PAL nelaminat alb. Materialul din care este construita scara este fierul, prin urmare este foarte rezistenta, putand sustine peste 150 de kilograme.

Lungimea totala a celor trei segmente sau tronsoane este de 280 centimetri, putin peste inaltimea unei camere standard de apartament (aprox 250 centimetri). In plus, capetele scarii sunt cauciucate, pentru a nu zgaria parchetul atunci cand o deschideti.

Avantaje

Cand nu este folosita, va sta pliata pe partea interioara a usii, in pod, prin urmare nu ocupa loc in camera.

Este alcatuita din fier, unul din cele mai rezistente metale pentru acest gen de produse.

Are picioare cauciucate, pentru a nu zgaria parchetul.

Latimea de 80 de centimetri permite acces confortabil, chiar si de catre persoane corpolente.

Dezavantaje

Pentru a accesa podul, trebuie sa fiti suficient de inalt/a pentru a apuca manerul usii de tavan, pentru a trage scara in pozitia extinsa.

button 2

 

 

 

 

SDGroup ALD3

 

Pentru a ajunge la inaltimi nu foarte inalte, precum rafturile unei biblioteci, puteti opta pentru aceasta scara, ieftina si buna, care are doua trepte si o platforma pentru amplasarea uneltelor sau altor obiecte. Produsul este ideal pentru uz casnic, data fiind inaltimea sa de 120 centimetri.

Capatul sau este extins ca lungime, adaugand inca 50 de centimetri la lungimea scarii, pentru a oferi mai multa stabilitate atunci cand se utilizeaza in pozitia sprijinita. Plaforma se afla la 60 de centimetri inaltime si masoara 25 x 25 centimetri. Latimea treptelor este de 8 centimetri, pentru a plasa cat mai bine piciorul atunci cand va urcati pe ea.

Greutatea maxima suportata este de 125 de kilograme, iar greutatea produsului in sine este una din cele mai mici pentru scarile de aluminiu, la doar 2600 de grame. Picioarele sunt invelite in plastic, pentru a reduce sansele de alunecare si pentru a nu zgaria parchetul ori gresia.

Avantaje

Pretul sau este foarte avantajos.

La 2,6 kilograme si 120 centimetri, este foarte usor de transportat si stocat.

Dispune de platforma pentru amplasarea uneltelor.

Picioarele cu aparatoare de plastic ii asigura stabilitate si protectie pentru podele.

Dezavantaje

Este relativ scunda, ultima treapta fiind la circa 60 de centimetri de sol, prin urmare nu este foarte utila atunci cand doriti acces la lustre ori la tavan.

button 2

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status