Cele mai bune prelungitoare electrice

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

Cel mai bun prelungitor electric – Recomandarile noastre pentru 2021

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Bachmann Duo Power

 

1. Bachmann Duo Power

Poate ca cel mai bun prelungitor electric de la Bachmann va intra in posesia ta, daca ai timp sa verifici ce capabilitati iti ofera acest model. Ai sa descoperi ca este vorba despre o multipriza, care include doua unitati, ambele cu stecher Schuko, cumuland nu mai putin de 7 prize si cabluri de 2m si 1.2m. Bineinteles, lungimea iti spune deja ca produsul e pentru interior.

Ce e remarcabil in legatura cu aceasta oferta e posibilitatea de a alege ce priza sa folosesti, caci are 5 modele Schuko si 2 cuple inguste, adica model Euro. In plus, vei putea sa iti incarci MP3 playerul sau alte mici dispozitive electronice direct, pe baza a doua porturi USB integrate. Grosimea cablului este cea standardizata, 3 x 1mm, insa la lungimile mentionate, transmiterea de energie nu e o problema.

Prelungitoarele sunt prevazute cu intrerupator de siguranta pentru protejarea copiilor, dar si cu protectie la supratensiune . Daca se inregistreaza o suprasarcina peste 10A, atunci protectia actioneaza, resetand circuitul.

 

Avantaje:

Prelungitor cu protectie la un pret bun.

Oferta e de tip 2 in 1, deoarece include doua module: pentru birou si pentru pardoseala.

Asigura intrebuintare versatila, avand prize Schuko, Euro si porturi USB.

Vei folosi fiabil componentele, fiind prevazute cu protectie la suprasarcina si intrerupator.

 

Dezavantaje:

Pentru cei care lucreaza in birouri publice sau au camere foarte spatioase, lungimea cablurilor s-ar putea sa fie cam mica.

 

 

 

Bachmann H05VV-F 3G1

 

2. Bachmann H05VV-F 3G1

Acest cordon prelungitor de la Bachmann poate fi solutia pe care o asteptai pentru a-ti alimenta mai usor dispozitivele cu care efectuezi sarcini in gospodarie, in exterior. Bineinteles, ca tipologie, este vorba despre un prelungitor clasic cu o singura cupla si stecher Schuko, utilizat in majoritatea tarilor din Europa continentala. Cablul are o lungime de 30m si o grosime 3G1.0mm², adica va putea fi intrebuintat in conditii bune pe toata distanta pe care se desfasoara lungimea.

Tensiunea este de 220V, putand urca pana in 250V, demonstrand ca face fata solicitarilor impuse de foarte multe unelte motorizate utile in bricolaje si in intretinerea curtii si gradinii. Acelasi fapt este confirmat si de un amperaj de 10A intensitate maxima, care iti spune ca poti utiliza chiar si un polizor sau o bormasina. Puterea maxima suportata este 1500W, deci vei putea verifica prealabil daca modelul e compatibil cu aparatele pe care le detii.

Producatorii te asigura ca obtii o functionare impecabila in intervalul de valori termice -5°C – +40°C, putandu-l folosi vara si in sezoanele intermediare fara precautii speciale. Pentru protectie, dispozitivul include un contact lateral dublu. Pretul de cumparare e accesibil tuturor, iar perioada de conformitate a garantiei e 2 ani.

 

Avantaje:

Util in alimentarea dispozitivelor intrebuintate in curte si in gradina, datorita lungimii de 30m.

Fiabil, prin faptul ca include contacte laterale.

Echipat cu stecher utilizat conventional in Europa.

Ofera performanta buna de transmisie, prin prisma grosimii si a amperajului specific.

 

Dezavantaje:

Nu este facut pentru a suporta consumatori de putere mare, de peste 1500W.

 

 

 

Strohm ST00002

 

3. Strohm ST00002

Persoanele interesate de un prelungitor ieftin pentru sistemul desktop vor putea aprecia la adevarata valoare aceasta oferta. Produsul este format din stecher conventional, cablu din gama 3 x 1mm si o unitate cu trei cuple si ele cu design compatibil pentru Europa. Cablul are o lungime totala de 3m, deci va reusi sa se incadreze in limitele unui model de interior.

Grosimea acestuia indica performante bune la transmiterea curentului electric, unde fiecare milimetru patrat ar trebui sa asigure un amperaj de 4A. Poti conecta computerul cu tot cu monitor si boxe, sau separat un incarcator de telefon, o placa de par de dimensiuni mici si alte electrocasnice de putere limitata, pentru perioade scurte si moderate de timp.

Ca sa asigure fiabilizarea utilizarii cu un desktop, produsul este prevazut cu impamantare. Daca nu vrei sa pui la socoteala pretul foarte scazut, vei considera macar garantia, care este valabila pe timp de 24 de luni.

 

Avantaje:

Prelungitor cu impamantare ieftin si bun.

Ideal pentru conexiuni interne, avand o lungime de 3m.

Poate suporta un sistem desktop, avand trei prize.

Atat stecherul, cat si cuplele sunt compatibile in sistem european.

 

Dezavantaje:

Nu poate fi utilizat decat pentru consumatori de putere redusa, sub 1000W.

 

 

 

Brennenstuhl Vario-Line 149925

 

4. Brennenstuhl Vario-Line 149925 -Cei care acorda o atentie deosebita modului in care isi intretin casa si gradina vor fi multumiti de acest model, integrat fara probleme printre cele mai bune prelungitoare electrice de exterior. Designul este sub forma de rola, permitand stocarea cablului de transmisie si depozitarea facila, lipsita de complicatii.

Piesa este formata din suportul rola, carcasa foarte rezistenta, prevazuta cu un maner pentru transport, picioare de pozitionare pe suprafete orizontale, stecher simplu alungit, cablul de 10m lungime si un set de 4 prize asigurate cu protectie pentru copii. Grosimea firului este din gama 3 x 1.5 milimetri patrati, determinant un amperaj maxim de 16A si transmitand eficient energia electrica pe toata lungimea.

La un calcul scurt, poti determina ca suporta consumatoare de putere in jur de 2000W(fierastraie, bormasini, masini de insurubat si perforat) sau chiar cu valori mai mari, dar pentru foarte putin timp. Toate prizele au impamantare, garantand intrebuintare fara riscuri. Un intrerupator iti permite sa tai contactul chiar in zona unde sunt plasate prizele, pentru mai multa siguranta.

 

Avantaje:

Ideal pentru utilizare in exterior, avand cablu de 10m.

E portabil, fiind usor de transportat, datorita sistemului de stocare tip rola.

Ofera suficiente prize pentru mai multe dispozitive de putere mica si moderata, anume 4.

Are un amperaj bun, datorita grosimii de 1.5mm pentru fiecare filament intern.

Fiabil, prin prisma intrerupatorului si a impamantarii.

 

Dezavantaje:

Costurile achizitiei sunt pe masura caracteristicilor de care da dovada.

 

 

 

Bachmann Selly

 

5. Bachmann Selly

Facut pentru a fi utilizat in interior, acest prelungitor poate fi la fel de usor intrebuintat ca sa conectezi diverse electrocasnice, dar si calculatorul in configuratie desktop. Piesa este conceputa simplu, cu un stecher Schuko, deci de dimensiuni si configuratie conventionala, un cablu care are lungimea de 5m si un set de cuple montate impreuna, in numar de 5.

Cablul este format din trei filamente interne cu dimensiuni de 1mm, indicand una dintre cele mai comune grosimi. Ca indicatori ai performantei, avem un amperaj maxim de 10A, tensiune de 250V si putere de 2500W. Din asta putem intui ca nu suporta consumatori foarte puternici, conectati in acelasi timp, insa face fata dispozitivelor folosite prin locuinta: mixer, robot de bucatarie, chiar si aspirator, daca le conectezi pe rand.

Ca siguranta pentru copii, modelul este prevazut cu un intrerupator cu functie de semnalizare luminoasa, care iti si arata cand cuplele sunt functionale sau nu.

 

Avantaje:

Te va costa foarte putin sa il achizitionezi.

E potrivit pentru utilizare in interior, la conectarea electrocasnicelor conventionale, avand amperaj de 10A.

Prevazut cu intrerupator de siguranta pentru a proteja copiii.

Este destul de lung, avand 5m.

 

Dezavantaje:

Nu poti conecta consumatori foarte puternici, caci suporta numai 2500W.

 

 

 

PowerCube P-CUBE-OR

 

6. PowerCube P-CUBE-OR

Daca te intereseaza in special portabilitatea, vei descoperi cu multumire aceasta piesa integrata in gama cuplelor simple. Asta inseamna ca include doar un stecher model Schuko si 5 prize montate pe laturile unui cub. Ce e de apreciat la acest dispozitiv e usurinta de a-l transporta si capacitatea de a transmite eficient energia electrica, insa constituie mai mult o extensie pentru priza si mai putin un prelungitor.

Intrarea este cotata la 220 – 240V, ceea ce indica valori normale de tensiune, potrivite pentru majoritatea dispozitivelor electronice de interior. Suporta maxim 10A, deci se va descurca bine cu mixere, cani pentru fierbere, cafetiere sau chiar placi de par si alte instrumente pentru coafat.

Vei intrebuinta aceatsa solutie cand ai nevoie de energie pentru electronice de putere mica, sa zicem telefoane mobile, un laptop, o veioza, toate conectate simultan. Avand in vedere performantele moderate, consideram si pretul investitiei drept unul adecvat si accesibil.

 

Avantaje:

Permite conectarea a 5 aparate cu putere scazuta la o singura priza, avand 5 cuple si 10A.

Are portabilitate extinsa, prin prisma dimensiunilor scazute si a formei de cub.

Ofera valori normale de tensiune, 220 – 240W, utile pentru intrebuintare in interior.

Costa destul de putin, raportat la capabilitati.

 

Dezavantaje:

Nu include cablu.

 

 

 

Starke ST00012

 

7. Starke ST00012 (50m)

Cei hotarati sa caute un  prelungitor pentru gradina vor fi gata sa faca un compromis in legatura cu investitia, cheltuind ceva mai mult pe aceasta piesa, atunci cand vor analiza caracteristicile sale. Dispozitivul pentru exterior e configurat ca rola cu 50m de cablu, stecher de tip Schuko si 4 prize.

Chiar daca lungimea e relativ mare, performantele de trimitere a curentului electric vor fi moderate, caci firul include 3 filamente a cate 1.5mm. Daca atribuim in amperaj cu valoare standardizata de 5A pe fiecare filament, rezulta posibilitatea de a conecta niste dispozitive de putere moderata, adica cel putin unii consumatori de 1500 – 2000W.

Ergonomia la transport e demontrata de un maner si de un suport de asezare. Bineinteles, nu lipseste protectia la impamantare, o marca destul de concludenta a fiabilitatii.

 

Avantaje:

Asigura portabilitate buna, fiind configurat sub forma de rola cu cablu.

Permite conectarea mai multor aparate simultan, avand 4 cuple.

Poate suporta dispozitive de consum moderat, la tensiune de 220V.

Permite intrebuintarea in siguranta, avand protectie cu impamantare.

 

Dezavantaje:

Lungimea prea mare a cablului s-ar putea sa perturbe transmiterea eficienta a energiei electrice.

 

 

 

 

Cum alegi un prelungitor electric bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice gospodarie trebuie sa fie echipata corespunzator cu toate cele de trebuinta, iar din moment ce aparatele electrocasnice de orice tip sunt folosite din ce in ce mai frecvent, ai mereu nevoie sa le alimentezi corespunzator la reteaua electrica. Asadar, motivele pentru a achizitiona un prelungitor electric adecvat sunt suficient de importante.

Daca vrei sa adaptezi acest item la tipologia dispozitivelor utilizate, e mai dificil sa stii ce poti alege din prima. Nu este neaparat un dezavantaj faptul ca piata e plina de oferte, insa te vei hotari mai greu, daca ai atat de multe piese pentru care poti sa optezi, si nu stii caror caracteristici sa le dai prioritate.

Prin urmare, te invitam sa descoperi unde gasesc prelungitoare electrice la preturi bune cumparatorii interesati de acest tip de produs si cum sa faci o selectie practica a modelelor intalnite in comert, toate in cele ce urmeaza:

Cel mai bun prelungitor electric

Scopul utilizarii: poate repartiza dispozitivele in piese de interior si piese de exterior. Pentru persoanele care au nevoie strict de un prelungitor pentru a-l utiliza in locuinta, recomandam orice model conventional, care va avea cablul de lungime redusa sau moderata, incluzand doua sau mai multe cuple(prize). Bineinteles, la acest capitol nu luam in considerare cuplele simple cu mai multe iesiri, care se conecteaza in priza din perete, caci acestea nu au cablu si nu pot fi numite prelungitoare.

Daca planuiesti sa utilizezi electrocasnice de mare putere pentru lucrul in exterior, ca de exemplu suflante sau masini pentru tuns iarba, ai nevoie de un model “heavy duty”, care sa ofere o lungime considerabila a cablului, intre 10m si 50m si sa fie echipat cu o rola de stocare, mai ales cand are lungimi extinse. Majoritatea produselor de acest tip includ doar o singura priza, astfel incat sa faca fata necesitatilor de voltaj ridicat impus de electrocasnicele mari consumatoare de energie.

 

Componentele: sunt in numar de trei: stecherul, cablul de alimentare si cupla. Stecherul este important pentru cei care calatoresc mult si pentru perioade notabile de timp, iar daca achizitionezi un prelungitor de interior in acest scop, forma stecherului este esentiala. Nu toate prizele sunt la fel, diferind in functie de tara in care te afli. De pilda, pentru foarte multe tari, inclusiv Romania, se utilizeaza modelul clasic(Schuko) sau cel ingust(Euro), cu cei doi pini cilindrici care se potrivesc in prizele conventionale.

Pentru America de Nord, America de Sud si unele tari din Asia, se utilizeaza modelul cu borne subtiri, aplatizate. Se gaseste online o lista extinsa cu fiecare tip de stecher si tara in care acesta se utilizeaza, iti recomandam sa o consulti si sa cumperi macar un adaptor pentru prelungitorul pe care planuiesti sa il iei cu tine.

Atat pentru persoanele care cumpara un prelungitor de interior, cat si pentru cei interesati de unul exterior sugeram o analiza riguroasa a cablului, urmarind doua aspecte: grosimea si lungimea. Bineinteles, lungimea trebuie considerata, daca vrei sa conectezi un dispozitiv cu care sa poti lucra fara probleme prin curte, iar daca ai relativ putin spatiu la dispozitie, chiar si unul de 5m s-ar putea sa fie suficient. Vei masura distanta maxima pana la care necesiti accesul, iar apoi vei alege modelul corespunzator de cablu.

Pentru interioare de locuinte, avand in vedere ca fiecare camera are acum cel putin 2 prize, piese cu cablu de 1.5 – 3m pot fi considerate suficiente. Nu utilizati niciodata un prelungitor mai lung decat distanta ce trebuie acoperita, pentru ca pe masura ce creste lungimea, scade capacitatea de a transporta energia electrica pana in punctul dorit.

Alege cablu gros pentru lungimi considerabile, iar pentru cele mici, poti miza pe unul mai subtire. Grosimea iti sugereaza cam ce amperaj are dispozitivul si cate fire de cupru sunt integrate in interior. Diametrul firului este indicat prin cifre intre 10 si 20 in sistem american, iar cu cat este mai mare indicatorul, cu atat mai subtire va fi cablul. Mai poti gasi si valori redate in mm² pe sectiune transversala. Se considera ca un 3X 1.0mm² este adecvat pentru uz in exterior, la aparate de mare putere, cu aproximativ 30m de cablu in prelungitor.

Te sfatuim sa nu cumperi niciodata un stecher cu foarte multe cuple/prize, daca planuiesti sa il folosesti pentru dispozitive de mare putere, pentru ca vei scurtcircuita intreaga retea a locuintei, cand faci greseala sa le conectezi pe toate odata. La exterior, fiecare aparat trebuie sa lucreze cu o singura cupla, mai ales daca depaseste 2000W drept consum.

La interior, de exemplu pentru un computer desktop, recomandam intre 3 si 5 cuple(maxim) la acelasi prelungitor, pentru ca ai nevoie sa alimentezi monitorul, unitatea centrala, boxele si poate uneori sa incarci un telefon in prelungitorul respectiv. Daca te intereseaza o varianta cu 6 prize, asigura-te ca suporta o putere maxima de cel putin 3000W.

 

Idicatorii de functionare: sunt tensiunea, puterea si intensitatea. Fiecare produs de pe piata suporta parametri diferiti si reuseste sa-i transmita corect numai pana la lungimea cablului cu care a fost echipat din fabrica. Vei folosi piese cu amperaj scazut pentru toate dispozitivele de mici dimensiuni din gospodarie, in jur de 7A(amperi) pentru o veioza sau 10 – 12A pentru toastere, fiare de calcat sau espressoare.

Pentru un uscator de par e bine sa ai prelungitor cu intensitate in jur de 15A . Daca vei folosi o suflanta in curte sau un fierastrau electric, intre 12 si 16A e valoarea necesara. Analizeaza atent tensiunea maxima de alimentare oferita de prelungitor, astfel incat sa stii ce poti si ce nu poti pune astfel in priza.

Modelele cu amperaj ridicat au si tensiune mai mare, in jur de 250V, iar cele de interior pastreaza valori conventionale, de 220 – 230V, la care functioneaza majoritatea electrocasnicelor. Daca ai mai multe prize, ia-ti masuri de precautie verificand puterea dispozitivelor care intra in fiecare cupla, pentru ca si prelungitoarele au putere maxima suportata, care poate varia intre 2000 – 3000W sau pot depasi aceasta valoare(cele din aria “heavy duty”).

 

Fiabilitatea: se exprima prin multitudinea masurilor de siguranta oferite de modele cu impamantare, intrerupator sau cu siguranta, fiind una dintre conditiile impuse de anumite pareri despre cele mai bune prelungitoare electrice. In interiorul locuintei, verifica intotdeauna ca priza la care conectezi calculatorul sa fie cea cu impamantare, iar daca nu, cumpara un prelungitor adecvat confectionat. In plus, stim cu totii cat de periculoase pot fi fluctuatiile de tensiune sau intreruperile bruste de curent.

Garantat cel putin unul dintre dispozitivele electrocasnice pe care le-ai folosit de-a lungul vietii a cazut victima unei retele electrice cu astfel de probleme. Ca sa eviti deteriorarea dispozitivelor, cumpara un model cu protectie la supratensiune sau cu intrerupator suplimentar, care iti permite sa opresti curentul cu ajutorul unui buton la nivelul cuplelor.

 

Ajungand la sfarsitul acestui mic ghid de cumparare, tot ce-ti mai ramane de facut e sa cumperi piesa mult-cautata, de acolo unde gasesc prelungitoare electrice la un pret bun mai multi cumparatori, adica de pe internet. Facand o comanda online, ai si avantajul unui pret mai ieftin, dar si pe cel al posibilitatii de a returna produsul, daca respectivul item nu se ridica la inaltimea exigentelor tale. Iti propunem, pe mai departe, o lista adiacenta care include un set de oferte avantajoase la acest gen de dispozitive.

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

Daniela

December 5, 2020 at 11:49 am

Pentru mine un adevarat instructaj multumesc

Raspuns
Team Clovis.ro

December 8, 2020 at 6:31 am

Buna, Daniela,

Multumim si noi pentru feedbackul incurajator!

Numai bine!

Raspuns
DMCA.com Protection Status