Cele mai bune pompe de beton

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cea mai buna pompa de beton – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Pompele de beton si tencuieli sunt produse esentiale pentru santiere de constructie. In afara de modelele industriale, montate pe camioane, exista si dispozitive pentru nevoi relativ reduse, precum cele la santierele de casa. Pe acestea ne vom axa in ghidul de cumparaturi pe care il cititi acum, iar ca recomandari pentru anul curent, Koine 4 IM1106005 face fata oricaror nevoi, fiind echipata complet cu 40 de metri de furtun de apa, 16 metri de furtun aer si 15 metri de furtun mat, toate comandabile de la distanta. Instalatia sa ofera un debit de 22 de litri pe minut. O alta recomandare cu care putem veni este Koine 3 IM1106007, cu o putere totala de 3,4 kW, un debit de pana la 15 litri pe minut, si un rezervor de 50 de litri. Avantajul sau principal este ca poate fi demontata in patru bucati, pentru a fi transportata cat mai usor posibil.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Koine 4 IM1106005
Click aici pentru pret!

Este printre cele mai puternice modele din categoria sa, cu 7,75 kiloWati puterea motorului, operand la 380 - 400 de Volti. In plus, este echipata cu toate echipamentele necesare pentru a incepe treaba imediat (furtun de apa/aer/mat, cabluri, gratar detasabil, comanda de la distanta, manometre, burete de spalare).

La 280 de kilograme, este una din cele mai grele pompe de beton si tencuiala, prin urmare va fi destul de dificil de mutat pe santier.

Daca sunteti in cautare de echilibru pret-calitate optim, va sfatuim sa optati fara ezitare pentru acest produs ce include aproape orice tip de activitate, precum si pentru intretinerea instalatiei de pompare.

A 2-A OPTIUNE!

Koine 3 IM1106007
Click aici pentru pret!

Are o capacitate de pompare mare (15 litri pe minut pentru material), pentru categoria sa de produse, la 3,4 kiloWati de putere. Include si echipament digital pentru autodiagnoza, cu display cu LED-uri, ceea ce face utilizarea sa foarte usoara.

Pretul este mai mare decat la mult alte modele, insa in orice caz, diferenta de bani cheltuiti se justifica prin calitatea si capacitatile instalatiei de pompare si control.

Pentru cine este interesat de un produs de calitate, aceasta ar trebui sa fie una din primele optiuni. In plus, se poate si dezmembra in patru bucati, pentru a facilita transportul echipamentului cu camioane.

A 3-a Optiune!

IMMER SMALL 50 KIT IM1106040+IM1107543+IM1107005
Click aici pentru pret!

Pretul acestui kit de pompare este unul din cele mai atragatoare de pe piata, avand in vedere ca modelul respectiv este destinat nevoilor modeste de pompare (1,5 kiloWati in putere si un debit de 14 litri / minut pentru material, la un rezervor de 50 de litri).

Are un motor mai slab, de doar 1,5 kiloWati, prin urmare se poate suprasolicita usor, iar utilizatorii nu ar trebui sa se astepte la puteri de pompare foarte ridicate, ori la distante iesite din comun.

Pentru sarcini modeste, ocazionale, de pompare a tencuielilor si cimentului, este un produs optim, mai ales daca luati in considerare ca vorbim despre un kit cu aproape toate echipamentele adiacente necesare oricarei utilizari.

 

 

Cum alegi o pompa de beton buna

 

Ghidul cumparatorului

Este de la sine inteles ca articolul pe care il cititi acum nu se adreseaza tuturor cititorilor, intrucat este nevoie de o anumita baza teoretica (dar si practica) pentru a intelege conditiile in care se utilizeaza o pompa de beton, precum si factorii de analizat in evaluarea celor mai eficiente astfel de ustensile de constructii de pe piata. Insa, in randurile ce vor urma, vom incerca sa prezentam produsele respective intr-un mod cat mai accesibil tuturor celor ce citesc site-ul nostru. Asadar, iata care sunt factorii de cumparare de pompe de beton, la preturi bune, pentru nevoile pe care le puteti avea in santierele de dimensiuni mici si medii.

 

 

Ce pompeaza: pe langa beton, pompele din comert sunt adesea calibrate si pentru a pompa diverse alte substante si amestecuri, in functie de nevoile sarcinilor ce trebuie sa fie efectuate in constructii.

De exemplu, ele pot opera cu gleturi, apa, aer, tencuieli moderne, pe baza de ipsos, sau chiar si tencuieli termoizolante. Se mai pot utiliza la pomparea hidroizolantilor, a impermeabilizantilor ori a sapelor autonivelante sau colorante.

Se specifica anumite limite in ceea ce priveste particulele incluse in aceste substante. Pentru a exemplifica, pompa Imer Small 50 Kit specifica un diametru maxim pentru granulele de nisip din amestec de 4 milimetri – daca nu respectati aceasta indicatie, pompa va fi ineficienta si s-ar putea si sa cedeze, blocandu-i-se conductele sistemului de pompare.

 

Putere: in ceea ce priveste aceasta specificatie, motoarele de pompare pot avea de la 1,5 kiloWati la peste 4 kiloWati. Vorbim aici despre motoarele electrice, prin urmare va trebui sa aveti o instalatie de prize care sa suporte un consum ridicat, pe santierul unde lucrati. Puterea de pompare defineste atat debitul de material (cate kilograme vor fi pompate intr-o ora si implicit cat de repede veti termina sarcina la care lucrati), cat si distante de pompare (in functie si de lungimea furtunului – daca motorul nu poate trimite materialul pana la capatul furtunului, va trebui sa mutati pompa mai aproape si sa utilizati un furtun mai scurt).

 

Capacitatea rezervorului: in functie de sarcina, s-ar putea sa aveti nevoie de rezervoare mai mari sau mai mici, iar in piata puteti gasi volume de intre 50 si peste 100 de litri.

Multe pareri despre cele mai bune pompe de beton spun ca aceasta capacitate ar trebui sa fie direct proportionala cu marimea santierului si, implicit, cu amplitudinea sarcinilor de efectuat. In caz contrar, daca aveti de pompat cantitati considerabile de material si aveti o pompa cu un rezervor de doar 50 de litri, s-ar putea sa fie nevoie sa intrerupeti treaba pentru a-l reincarca.

Intreruperi frecvente inseamna intarzieri, iar asa ceva nu este de dorit, mai ales daca sunteti un profesionist in constructii si tineti la o reputatie in eficienta si respectarea unui program.

 

Debitul de pompare: in descrierea oricare pompe de beton, la un pret bun, veti observa mai multe valori: debitul de material se refera la cat de mult material (beton, glet, tencuiala, si asa mai departe) poate pompa intr-un minut. Modelele mai puternice pot pompa chiar si 22 de litri pe minut (vezi Koine 4 IM1106005 ), iar cele mai slabe circa 14 litri pe minut (cum este Imer Small 50 Kit).

Totodata, veti observa valori si pentru pomparea de apa (mai putin densa, prin urmare debitul va fi mai mare) si pentru compresor (de aer – aici veti observa cele mai mari valori, evident, chiar si de peste 250 de litri pe minut).

 

Dotari: in ceea ce priveste acest aspect, variatia de la model la model poate fi destul de mare.

Puteti intalni si pompe cu aproape toate accesoriile necesare pentru a efectua imediat orice sarcina, dar si modele fara accesorii – avantajul in cazul acestora din urma fiind ca vor fi mai ieftine, insa daca nu dispuneti de accesoriile necesare, va trebui sa le cumparati separat (ceea ce, bineinteles, o sa coste bani).

Sa exemplificam: pompa Imer Small 50 Kit include lance pentru aplicarea de mortare tranditinoale sau preamestecuri, 15 metri de furtun pentru material la diametrul de 2,5 centimetri, 16 metri de furtun de aer la diametrul de 13 milimetri, lance de curatire (si burete pentru acest scop), deflector pentru mortar preamestec si deflector pentru mortar traditional.

Toate acestea sunt incluse in pachet, comandate printr-un panou electronic, iar totodata puteti beneficia si pentru comanda de la distant, printr-un cablu de 16 metri. In plus, primiti si o caseta special pentru scule si diverse accesorii aferente.

In contrast cu aceasta, oferta Imer Small 50 contine doar pompa de baza, alaturi de panou de comanda electronic si comanda de la distanta. Primiti si caseta pentru scule, insa nu primiti lanci, furtunuri ori alte elemente prezente in oferta Imer Small 50 Kit.

La alte modele, precum Koine 4, sunt incluse instalatii de apa cu fluxometru, roti cu franare, patru tipuri de cablu (unul electric si trei pentru materiale, apa, respectiv aer), display cu LED-uri, lanci, deflectoare, burete pentru spalare si casete cu accesorii.

La unele modele, cum putem mentiona Koine 3 IM1106007, intreaga instalatie se si poate demonta in patru compomente principale, fapt ce o face foarte preferabila de catre transportatori, intrucat vor putea sa ii gaseasca loc mai usor intr-un camion ori intr-o duba. Totodata, cele patru parti vor si si mai usor de transportat manual, intrucat intreaga instalatie de pompare cantareste 270 de kilograme in total!

 

 

Dimensiuni: In ceea ce priveste marimea, variatia nu este foarte mare. Utilajele mai mari pot masura peste 125 x 145 x 70 centimetri (Koine 3 IM1106007), iar cele mai mici 112 x 65 x 52 centimetri (Imer Small 50). Importanta este, insa, greutatea, mai ales atunci cand o deplasati manual prin santier si in special pe rampe.

In cazul modelelor reduse ca dimensiuni, greutatea totala poate fi de circa 70 de kilograme (la care se adauga cele mai bine de 50 de kilograme, atunci cand sunt incarcate complet cu material).

Modelele mai complexe pot depasi 280 de kilograme la gol, iar daca le si umpleti complet, se pot atinge 400 de kilograme, cum este in cazul pompei Koine 4 IM1106005 (280 kilograme greutate proprie si 110 litri capacitatea rezervorului cu material).

Detalii si specificatii particulare vor fi oferite in partea a doua a ghidului, in care prezentam o serie din modelele pe care le-am exemplificat. Va oferim si link-urile catre site-urile partenere care le comercializeaza, iar pentru a mentine un grad de obiectivitate, vom sublinia si dezavantajele fiecare oferte. Va uram mult spor si sa gasiti usor cea mai buna pompa de beton si tencuiala si va recomandam sa reveniti periodic pe aceasta pagina, intrucat actualizam continutul nostru periodic si s-ar putea sa gasiti oferte speciale la pret redus, in cazul in care ne vizitati pe viitor!

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Koine 4 IM1106005 

 

Printre cele mai bune pompe de beton, tencuieli si gleturi din anul curent se afla si acest model de la Koine, care ne-a impresionat prin faptul ca ofera o paleta foarte mare de accesorii in pachetul sau de livrare: compresor, cost tronconic cu camera de amestec, gratar detasabil, pompa de apa, motoreductor malaxor, fluxometru, manometru pentru material, 40 de metri de cablu cu stecher pentru alimentarea cu electricitate si trei furtunuri diferite: pentru apa (40 de metri lungime), pentru aer (16 metri) si pentru material (15 metri).

Tot procesul de operare este controlat prin intermediul unui display cu led-uri, electronic, iar pentru activare, puteti opta si pentru comanda pneumatica, de la distante de pana la 16 metri. In ceea ce priveste capacitatile de pompare, motorul are 7,75 de kiloWati in total, iar capacitatea de pompare rezultanta este de 5,5 kiloWati pentru materiale, la un debit de 22 de litri pe minut (maximum).

Distanta maxima de pompare este de 25 de metri. Compresorul asigura un debit de aer de 250 de litri pe minut pompa de apa are 0,60 kiloWati (pentru circa 20 de litri pe minut debit). Unul din dezavantaje este ca vor fi necesari 400 de Volti pentru a pune in functiune instalatia, iar altul este greutatea totala a utilajului (280 de kilograme la gol), la care se adauga si masa introdusa in rezervorul de 110 litri.

Avantaje

Include aproape toate accesoriile necesare operarii (motoare, furtunuri, lanci, deflectoare, raschete).

Include o roata cu frana, pentru a preveni deplasarea nedorita a utilajului.

Display-ul cu LED-uri este foarte usor de inteles si manevrat.

Debitul de material maxim merge pana la 22 de litri pe minut, destul de ridicat pentru pompele din aceasta categorie de performante.

Dezavantaje

Umpluta cu material, poate depasi 400 de kilograme. Va fi, prin urmare, dificil de mutat pe santier.

 

 

Koine 3 IM1106007 

 

Necesitand o putere de 10 kiloWati pentru a-si pune in functiune motorul de 230 de Volti, s-ar putea ca reteaua de electricitate sa fie cam solicitata, cu acest produs. Insa, daca luati in calcul restul avantajelor acestei pompe, investitia va merita. Puterea rezultanta a pompei este de circa 3,4 kiloWati, ceea ce se poate traduce intr-un debit maxim de 15 litri pe minut pentru material si de 250 de litri pe minut pentru aer. Distanta maxima de pompare este de 15 metri, iar in pachetul de accesorii primiti 20 de metri de furtun pentru apa, 15 metri de furtun pentru aer, 15 metri de furtun pentru material si 20 de metri de cablu electric cu stecher.

Pe langa aceasta, sunt incluse lanci pentru sprituire, deflectoare, rascheta, caseta pentru accesorii si buretele pentru spalarea cuvei. Poate pompa tencuieli pe baza de ipsos, tencuieli termoizolante si alte materiale asemanatoare.

Cu ajutorul sistemului de comanda si control echipat cu afisaj digital, nu numai ca veti putea sa operati cu usurinta aparatul, ci se ofera si capacitate de autodiagnoza, in cazul in care s-a ivit o problema in functionarea instalatiei. Are o greutate de 270 de kilograme, iar rezervorul sau are o capacitate de 50 de litri.

Avantaje

Include furtun de apa, aer si material.

Opereaza la 230 de Volti, ceea ce inseamna ca se poate conecta la orice retea de casa standard.

Ofera si autodiagnoza, anuntand locul unde s-a ivit o problema in funcționare.

Se poate demonta in patru bucati, pentru a usura mutarea si transportul pompei.

Dezavantaje

Este ceva mai scumpa decat alte pompe de santier din aceeasi categorie de performante.

 

 

Imer Small 50  IM1106040+IM1107543+IM1107005 

 

Daca doriti o pompa de beton, la un pret bun, cu o paleta de accesorii si echipamente vasta, care sa va permita sa incepeti treaba imediat dupa achizitie, acest kit este una din cele mai bune optiuni pe care le puteti gasi pe piata.

Include lance pentru aplicare preamestecuri sau mortare traditionale, furtun de material de 15 metri, furtun de aer de 16 metri, lance pentru curatire, deflectoare pentru mortar preamestec si pentru mortar traditional, comanda de la distanta prin 16 metri de cablu, sita cu incarcare prin vibratii, gratar de protectie cu senzor de prezenta, manometru si caseta pentru scule si accesorii.

Panoul de comanda este usor de utilizat, cu functie cu autodiagnoza si cu afisaj digital, tehnologie de ultima generatie pentru acest tip de produse. Poate pompa tencuieli, gleturi, cu conditia ca nisipul din acestea sa aiba maximum 4 milimetri in diametru, tencuieli decorative, impermeabilizanti, hidroizolantei, precum si chituri sau sape colorante si autonivelante. Fiind un utilaj de capacitate redusa, are un motor de doar 1,5 kiloWati, operand la 230 de volti. Asta ii asigura un debit maxim de 14 litri pe minut pentru material, la distante de pana la 15 metri (cu furtun de 19 milimetri in diametru), respectiv 25 de metri (cu furtun de 25 de milimetri).

Avantaje

Include echipament complet pentru aproape orice sarcina de pe un santier.

La 69 de kilograme la gol si cu un rezervor de 50 de litri, este printre cele mai mici pompe de pe piata.

Include si comanda de la distanta, alaturi de functie de autodiagnoza.

Opereaza la 230 de Volti.

Dezavantaje

Motorul sau, de doar 1,5 kiloWati, este destul de slab.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Imer Small 50 IM1106040

 

Cumparatorii ce doresc o pompa de beton, ieftina si buna, fara accesorii foarte multe (astfel scazandu-i si pretul), vor fi atrasi de aceasta oferta de la producatorul italian IMER. Instalatia in sine nu include furtunuri, lanci, deflectoare sau echipamente pentru curatare.

In rest, putem enumera performantele de pompare, precum si tipul de materiale cu care poate opera. Motorul sau are 1500 de Wati si este pus in functiune de catre orice retea de 230 de Volti standard. Este posibil sa obtineti debituri maxime chiar si de 14 litri pe minut, in functie de materialul pompat. Granulometria maxima pompabila este de 4 milimetri, prin urmare va trebui sa fiti atenti sa nu o depasiti.

Distanta de pompare depinde de diametrul furtunului: 15 metri pentru furtunuri de 19 milimetri si 25 de metri pentru cele de 25 de milimetri. Are cuva din otel inoxidabil, panoul de comanda electronic este acompaniat si de comanda de la distanta (pana la 16 metri), gratarul are senzor de prezenta pentru un plus de siguranta, sita are incarcare cu vibratii, iar manometrul va masura presiunea materialului. Poate pompa tencuieli de orice fel, fara a se depasi granulometria maxima, ciment, zugraveli, hidroizolanti, sape colorante ori autonivelante si chituri. Cantareste 69 de kilograme, iar rezervorul pentru material are 50 de litri in volum.


Avantaje:

Pretul scazut la care se comercializeaza.

Consumul de curent este destul de redus (subt 4 kiloWati, pentru o putere de 1,5 kiloWati).

Include si cutie pentru scule si accesorii.

Sistemul de control digital ofera si o functie de autodiagnoza.

 

Dezavantaje:

Nu se comercializeaza cu furtunuri, lanci, deflectoare si burete de curatare.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status