Cele mai bune polizoare de banc

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

Cel mai bun polizor bun de banc – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Un polizor de banc este bun pentru trei operatii principale, si anume: ascutire, polizare si lustruire. Totusi, chiar daca ai nevoie de un asemenea produs, este important de stiut daca iti trebuie unul ce indeplineste toate cele trei roluri sa nu, pentru ca preturile de achizitie pot fi destul de mari, in functie si de brandul producator. Si cum, in general, mesterii nu prea au timp de pierdut si nici pentru a face cautari, noi iti spunem ca le-am facut in locul tau, asa ca am creat acest ghid impreuna cu cateva produse din aceasta gama de unelte, ca sa te ajutam sa faci o alegere cat mai repede. Un prim raspuns la intrebarile tale poate fi Mafcom MD-250HD-900, varianta ce se situeaza in topul preferintelor noastre, deoarece are o putere de 900 Watti si un numar de 2950 de rotatii pe minut, astfel ca iti vei putea face treaba intr-un timp foarte scurt. Rotile sunt reprezentate de doua pietre abrazive, ce te ajuta sa slefuiesti dierite scule, chiar si pe cele facute din otel. A doua optiune poate fi Femi 450 W.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Mafcom MD-250HD-900
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Puterea acestui polizor de banc este destul de mare, de 900 Watti, ceea ce inseamna ca vei lucra eficient si intens, fapt datorat si numarului de 2950 de rotatii pe minut. Cele doua pietre abrazive reusesc sa ascuta/ slefuiasca chiar si acele unelte care au fost fabricate din otel.

Un inconvenient ar putea fi reprezentat de faptul ca masinaria are o greutate de 32 kilograme, fiind destul de greu de transportat si manevrat.

Reprezinta o investitie ceva mai ridicata, fiind recomandarea noastra pentru persoanele ce cauta performante inainte de toate si care vor supune utilajul la lucrari de anvergura.

A 2-A OPTIUNE!

Femi 450 W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

In cazul in care iti plac lucrurile cu un design mai futurist, noi ti-am pregatit acest produs ce a fost fabricat in conformitate cu standardele CE. Polizorul este echipat inclusiv cu protectii, care te ajuta sa previi accidentele.

Dimensiunile discului sunt destul de mici, de 175 x 20 x 16 milimetri, ceea ce iti poate ingreuna putin munca, mai ales daca ai multe unelte de ascutit/ slefuit.

Merita sa faci aceasta investitie, pentru ca produsul este adaptabil si sigur, cu un motor puternic si silentios, cu inductie. Puterea il ajuta sa concureze cu modelele semiprofesionale.

A 3-a Optiune!

Einhell TH-BG 150
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest produs vine la pachet cu protectii impotriva scanteilor, o carcasa din metal si patru picioare de cauciuc, pentru a-i asigura stabilitatea. Ere un pret scazut, motiv pentru care oferta e apreciata de catre utilizatorii care planuiesc sa foloseasca dispozitivul in regim hobby.

Puterea este destul de mica, de 150 Watti, ceea ce inseamna ca va fi nevoie sa insisti destul de mult pana cand unealta va fi slefuita ori ascutita. Totusi, rotatiile pe minut ating valoarea de 2950.

Modelul poate fi folosit oricand, indiferent de ce suprafata vorbim, pentru ca are o piatra grunjoasa si una fina, ce ii permit sa ascuta orice tip de unealta ai prin casa.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Mafcom MD-250HD-900

 

MD-250hd-900 poate fi polizorul de banc pe care il cautai pentru acasa ori pentru pravalia pe care ti-ai deschis-o. Puterea este generoasa, de 900 Watti, ce iti permite sa lucrezi repede, fara sa pierzi timpul asteptand. In privinta turatiilor, iti spunem ca produsul are 2950 de rotatii pe minut, asa ca uneltele se vor ascuti intr-un timp scurt.

Cele doua pietre abrazive de care dispune acest polizor, marca Mafcom, au dimensiuni de 250 x 32 de milimetri, astfel ca poti ascuti si slefui chiar si scule de gradinarit, cutite de strung, foarfece, cutite e retezat, dalti, lame si multe altele.

Functioneaza conectat la o priza, cu o tensiune de alimentare de 230 Volti. Greutatea de 32 de kilograme il face foarte greu de mutat sau transportat, asa ca ai grija cum il manevrezi, pentru ca te poti rani. Producatorii il recomanda oamenilor cu experienta in acest domeniu.

 

Avantaje:

Puterea polizorului este mare, de 900 Watti.

Dimensiunile pietrelor abrazive (250 x 32 mm) iti permit sa asculti orice tip de unealta.

Numarul de rotatii de minut este de 2950, adica uneltele se ascut repede.

Il poti folosi nu doar pentru a ascuti, ci si pentru a slefui.

 

Dezavantaje:

Greutatea polizorului iti poate pune probleme, el cantarind 32 de kilograme.

 

 

 

Femi 450 W

 

In cazul in care nu esti chiar profesionist in ceea ce priveste utilizarea unui polizor de banc, dar vrei sa ai si tu unul in asa, pentru ca il consideri foarte util pentru un barbat sau mester, atunci opteaza cu incredere pentru modelul pus la dispozitie de catre cei de la brandul Femi.

Produsul are o putere moderata, dar avand in vedere faptul ca nu esti profesionist, pentru inceput iti vor fi suficienti 450 de Watti. Cu o asemenea valoare, dar si cu 2800 de rotatii pe minut, o sa ai posibilitatea sa ascuti orice unealta iti doresti, motoarele fiind silentioase si puternice, cu inductie.

Polizorul este prevazut cu doua discuri abrazive, ce au dimensiunile de 175 x 20 x 16 centimetri, asa ca te sfatuim sa ai grja la sculele ce sunt facute din otel inoxidabil, pentru ca este posibil sa le strici. Totusi, te bucuri de siguranta cu ajutorul protectiilor de prevenire a accidentelor.

 

Avantaje:

Numarul de rotatii pe minut este mare, de 2800, ce iti ofera posibilitatea sa ascuti repede o unealta.

Costul de achizitie este accesibil oricui.

450 Watti, cat este puterea, iti sunt suficienti, mai ales ca produsul nu se adreseaza profesionistilor.

Produsul vine la pachet cu protectii de prevenire a accidentelor.

 

Dezavantaje:

Discurile sunt relativ micute, asa ca se pot deteriora/ distruge daca nu esti atent la unealta pe care o ascuti.

 

 

 

Einhell TH-BG 150

 

Ai nevoie acasa de un polizor de banc, pentru ca cel vechi s-a stricat ori, pur si simplu, vrei tu sa fii dotat cu un asemenea produs? Noit ti-l recomandam pe cel de la compania producatoare Einhell, deoarece este ideal pentru persoanele care nu se considera profesioniste in acest domeniu.

Puterea aparatului este destul de mica, avand doar 150 de Watti. In ceea ce priveste rotatiile pe minut, ele sunt mai generoase, de 2950 rotatii pe minut. Astfel ca, nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca toate uneltele tale vor fi ascutite/ slefuite intr-un timp cat mai scurt. Discurile au, fiecare, un diametru de 150 milimetri, ceea ce inseamna ca poti ascuti scule de dimensiuni mai mici, excluse fiind cele pentru agricultura.

Polizorul are o greutate de 5.3 kilograme, dar este prevazut cu patru picioruse din cauciuc, ce ii confera stabilitate. In plus, in partea laterala prezinta o protectie pentru discuri, iar atunci cand lucrezi vrei fi pazit de protectiile pentru scatei, cu geam mare.

 

Avantaje:

Produsul vine la pachet cu masuri de siguranta, precum: protectii impotriva scanteilor, cu geam mare.

Discurile sunt protejate in partile laterale, astfel incat sa nu cada sau sa se deterioreze.

Stabilitatea aparatului este asigurata de cele 4 picioruse de cauciuc.

Pretul de achizitie este mic si accesibil.

 

Dezavantaje:

Puterea aparatului este mica, de doar 150 Watti.

 

 

 

 

Cum alegi un polizor bun de banc

 

Ghidul cumparatorului

Problema achizitionarii unui polizor de banc de calitate se iveste deopotriva in cazul amatorilor si al profesionistilor bricolajului. Deoarece orice potential cumparator stie cat de important e sa gasesti un model fiabil, eficient si adaptat perfect sarcinilor pentru care te pregatesti sa investesti in acest tip de unealta, plecam de la premisa ca e nevoie de mai mult decat de o analiza superficiala a produselor, pentru a-l selecta pe cel mai avantajos.

Dispozitivele respective sunt utilizate in principal pentru trei procedee de baza: ascutire, polizare si lustruire, dar poate la inceput nu stii daca iti trebuie chiar un polizor de banc cu slefuitor sau o versiune de mica putere, daca preferi sa cheltui mai multi bani pe o varianta profesionala sau nu iti trebuie mai mult decat strictul necesar.

Ca sa usuram tot demersul selectiei pentru tine, am alcatuit o lista ce incorporeaza repere majore, pe care va trebui sa le urmaresti, atunci cand vrei sa alegi un aparat de inalta eficienta si sa stii unde gasesc polizoare de banc la un pret bun si altii.

 

 

Puterea: acest aspect va avea valori cuprinse intre 250 si 1000W, intalnindu-se trei game de produse repartizate astfel: modele de putere limitata, piese cu putere moderata si polizoare de mare putere.

Cumparatorii care vor utiliza modelul ales pentru a ascuti ocazional diverse obiecte si unelte, apeland la functia de slefuire mai rar, sunt sfatuiti sa aleaga un polizor cu consum redus si motor ce ofera in jur de 250 – 400W.

In acest pattern de utilizare puterea poate fi cea mai scazuta, deoarece motorul nu va fi solicitat foarte frecvent, iar daca nu abordezi problema din unghi profesional, nici nu trebuie sa cheltui mai multe fonduri. Pentru meseriasii amatori, care mereu isi gasesc ceva de mesterit, finisat si ascutit prin locuinta, sugeram cumpararea unui dispozitiv cu putere cuprinsa intre 400 si 800W.

Daca stii ca ai planul sa lucrezi zilnic utilizand polizorul si il vei tine in functiune lungi perioade de timp, atunci e cel mai bine sa cumperi unul cu 800 sau 900W.

 

Turatia: ai nevoie de turatii diferite pentru a ascuti si polisa. De aceea, modelul pe care il cumperi trebuie sa aiba doua rotoare cu doua roti. Pe una dintre acestea o folosesti la sarcini de finete si precizie, iar pe cealalta o utilizezi cand ai nevoie de polisare “din gros”.

Maximul de rotatii pe minut(rpm) pe care il poate avea un model de banc este situat in jurul cifrei de 3500rpm, fapt declarat de catre un numar considerabil de pareri despre cele mai bune polizoare de banc.

Cumpara un produs cu turatii mici cand te axezi mai mult pe ascutit, caci pentru acest procedeu nu ai nevoie de turatii foarte mari, deoarece temperaturile ridicate care apar pot determina accidente, iar prea multe scantei te impiedica sa observi si sa finisezi corect taisul. Situatia e opusa pentru finisajul suprafetelor si lustruire, in cazul carora vei dori sa utilizezi cele mai mari turatii.

 

Rotile: aici poti analiza in principal diametrul compatibil si, pe plan secundar, materialul din care sunt facute. Te intereseaza marimea pentru ca orice polizor corect construit are ambele roti protejate de o carcasa metalica, lasand doar o zona libera, vizibila. Din acest motiv, vei determina ce tip de obiecte poti prelucra, in functie de marimea rotilor. Gasesti pe piata valori cuprinse intre 150 si 205mm.

Daca ai de ascutit unelte pentru gradinarit(sapa, harlet, lopata) e clar ca iti trebuie cel putin un diametru de 200mm, ca sa simti ca lucrezi ergonomic. Pentru ascutit si polisat unelte si accesorii de mici dimensiuni(burghie, capete de dalti etc) te poti orienta sa alegi si un polizor cu roata de 150mm.

Modelele de banc iti ofera, in majoritatea exemplelor, ambele tipuri de discuri. In general, cel mai intrebuintat material pentru slefuit metale si ascutire este carbura de silicon, iar fibra se foloseste pentru indepartarea ruginii.

 

Siguranta la utilizare: va fi asigurata de: materiale solide si rezistente, aparatori pentru discurile de polisat si pentru scanteile degajate, sistem de fixare robust si stabil, intrerupator cu protectie anti-praf si anti-umezeala, functionare usor controlata, care include pornire mai lenta.

Trebuie sa te asiguri ca aproximativ toate caracteristicile aici enumerate sunt incorporate produsului, pentru ca lucrul cu polizoare de banc poate fi aproape la fel de periculos ca in cazul oricarei alte unelte motorizate de mare putere. Scanteile si aschiile, la fel de mult ca si viteza mare de rotatie, trebuie sa fie grijile tale principale, iar daca oferta este livrata si cu trusa de protectie formata din manusi speciale si ochelari, atunci e bine sa nu o refuzi.

 

Confortul in utilizare: poate fi indicat de urmatoarele caracteristici: suporturi de sustinere pentru piesele ce urmeaza a fi prelucrate, sistem de inlocuire facila a discurilor, talpi din cauciuc pentru atenuarea vibratiilor, functie pornit/oprit simpla, optiune cu lumina pentru o mai buna vizibilitate a detaliilor. De unele beneficiezi indiferent de modelul ales; pentru altele va fi nevoie sa platesti mai mult.

E bine sa verifici daca suporturile pentru obiecte si piese sunt reglabile, ca sa iti permita cat mai multa versatilitate in lucru. De asemeni, vibratiile sunt o adevarata problema, mai ales la folosirea prelungita a dispozitivului, asa ca orice masura de limitare a acestora este binevenita.

 

 

Brandul: poti alege cu incredere oricare dintre piesele oferite de niste firme celebre in domeniul uneltelor motorizate: Makita, Bosch, DeWalt, Craftsman, platind un pret corespunzator calitatii oferite. Totodata, exista si producatori care propun polizoare de banc la preturi ieftine, dar si bune, cum ar fi: Skil, Raider, Einhell, Matrix sau Stern.

Pentru unii cumparatori numele brandului este un moft, altora le inspira mai multa incredere. Indiferent de categoria in care te situezi, nu uita ca marca este un criteriu de alegere secundar si ca performantele tehnice primeaza in cadrul unui proces de selectie reusit.

Daca te situezi laolalta cu cei ce vor sa descopere unde gasesc polizoare de banc la preturi bune, cel mai indicat este sa cumperi aceasta categorie de produse de pe internet. Lista argumentelor pentru achizitionarea online e concisa: ai mai multe exemple din care poti sa alegi, preturile sunt mici, comparativ cu cele prezente in magazine, iar cand consideri ca masina aleasa nu e pe placul tau, o poti returna sau substitui. Iti prezentam mai multe oferte, iar prin analiza acestora te vei convinge personal de cele spuse mai sus.

Lasa un comentariu

0 Comentariu