Cele mai bune motopompe

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum alegi o motopompa buna

 

Ghidul cumparatorului

Cand se pune problema sa aduci apa dintr-o sursa, trimitand-o pe anumite distante, sau sa asanezi zone predispuse inundatiilor frecvente, cea mai practicata solutie este motopompa. Spre deosebire de hidrofor, care poate avea o utilitate similara, pompele motorizate au rolul de a intrebuinta presiune pentru a aspira sau impinge volumul de apa de la sursa in directia stabilita de utilizator. Aplicatiile in care se folosesc aceste dispozitive sunt diverse, incepand cu irigatii pe timp de vara, continuand cu alimentarea cu apa menajera sau potabila a unei locuinte si terminand cu eliminarea apei nedorite de pe santiere.

Diferenta fata de hidrofoare, care lucreaza cu autoamorsare, este faptul ca, inainte de utilizare trebuie amorsate si nu se vor intrebuinta niciodata fara apa in interior. Structura clasica a unui astfel de aparat include un motor termic(de regula cu un cilindru) sau electric si o pompa de apa corect conectata la acesta. Ca sa afli mai multe aspecte notabile pentru alegerea crespunzatoare, iti propunem acest ghid, pe baza caruia te poti orienta inainte sa-ti cheltui banii in mod inspirat si descoperi si unde gasesc motopompe la preturi bune ceilalti cumparatori.

Motopomp e

Tipul pompei: Exista modele submersibile si variante de suprafata. Diferenta majora e ca primele sunt imersate in lichidul pe care il pompeaza, in timp ce a doua varianta absoarbe apa printr-un stut si o impinge la capatul de consumare sau defulare.

Pentru a evita inundatiile si a muta apa dintr-o pozitie intr-alta, se folosesc pompele submersibile, confectionate din materiale rezistente la coroziune, care intra cu totul in “rezervorul” de lichid pe care il administreaza. De cele mai multe ori , aceste produse sunt  motopompe pelectrice, adica se alimenteaza conectate la o sursa de energie de 230V – 50Hz, si trebuie alese si montate cu toate precautiile de rigoare(impamantare, functii de siguranta, utilizate numai in surse de apa unde nu exista pericolul electrocutarii pentru oameni sau animale etc).

Pentru aplicatii de mare amploare si un volum de apa extins, se aleg motopompele de suprafata. Acestea vor aduce apa de la diverse adancimi si se impart in alte doua subcategorii: cele centrifugale(recomandate pentru a prelua apa de la adancimi de 7 – 8m) si cele echipate cu ejector(care pot oferi apa din puturi adanci de 15 – 20m sau mai mult). Asadar, in functie de pozitionarea sursei de apa si de cantitatile de care ai nevoie, vei opta pentru varianta cea mai potrivita.

 

Calitatea apei pompate: E foarte firesc ca fiecare dispozitiv sa fie construit si asigurat sa functioneze numai in anumite conditii, iar din acest motiv poate fi cazul sa alegi o motopompa de ape murdare sau una pentru apa curata.

Pentru apa de infiltratie, din surse unde pot exista impuritati cu granulatie diferita sau apa din iazuri si balti, se recomanda varianta ce poate pompa lichide murdare, cu sau fara tocator. In functie de dimensiunile particulelor de impuritati continute, tocatorul lucreaza pentru a elimina riscurile de defectiune si pe cele de infundare a traseelor de livrare.

Exista si modele mixte, care sunt prevazute cu garnituri si materiale de calitate, ce pot fi utilizate si cu lichide impure, si cu material curat. De asemenea, unele dispozitive sunt folosite si la pomparea altor fluide, cum ar fi combustibili si petrol direct in completarea sondelor. Varianta cea mai robusta e destinata apelor foarte murdare, primeste calificativul TR si se recomanda in cazul impuritatilor de peste 27mm.

O motopompa de apa curata este recomandata pentru alimentarea unei locuinte cu apa menajera sau potabila, in momentul cand conexiunea la reteaua de distributie este exclusa. Si aceste aparate sunt proiectate pentru a rezista la rugina, dar nu sunt recomandate in eventualitatea in care lichidul este contaminat, aparand riscul mare de defectiune. Modul in care sunt configurate cele pentru apa ce poate fi bauta impiedica utilitatea in alte domenii. De asemenea, daca un dispozitiv este configurat numai pentru apa dulce, in niciun caz nu se va intrebuinta cu alt scop(apa de mare, fertilizante, fluide inflamabile etc).

 

Debitul maxim: se calculeaza in litri pe ora si reprezinta volumul de lichid ce poate fi pompat efectiv. In functie de valorile acestuia, vei sti cam ce model se alege, potrivit necesitatilor. Pentru irigatii, se cuvine sa iei in calcul suprafata ce trebuie udata, adancimile pana la care ajung plantele cultivate cu radacinile si necesitatea de apa a fiecarei specii.

De pilda, la leguminoase, radacinile ajung pana la 30 – 50cm si necesita un debit de umiditate de circa 400 de metri cubi de apa la hectar, deci un debit minim de 100000l/h va fi suficient ca sa finalizezi treaba in cateva ore. Daca vrei doar un model care sa-ti alimenteze locuinta cu apa, calculeaza numarul robinetelor ce pot fi deschise simultan, inmulteste cu 10 si vei afla cantitatea de apa in litri necesara pentru un minut(conform calculelor, debitul unui robinet este de circa 9l/min la deschidere normala).

 

Indicatorii de lucru: aici trecem pe lista adancimea de preluare maxima, inaltimea de defulare si presiunea utilizata.

Fiecare producator iti spune din start pana la ce adancime poate lucra pompa, fie ca e vorba de un model de  suprafata sau despre unul submersibil. Recomandam o marja de 1m, ca sa te situezi in zona in care sigur dispozitivul ofera suficienta putere de lucru. Aici un indice bun ar fi si puterea motorului, insa aceasta va fi direct proportionala cu presiunea obtinuta, cu distanetele de transport ale apei si cu debitul, deci calculul ar fi prea complicat.

Inaltimea de defulare sau cea maxima de livrare va fi de asemeni specificata. O poti considera cand vrei sa trimiti apa in locuinte cu etaj sau pe distante foarte mari. Iti mai poti da seama de inca un parametru pe baza acesteia, anume de presiunea exprimata in bari. In mod conventional, pentru fiecare coloana de apa cu o inaltime de 10m, va fi necesara o presiune minima de 1bar.

Asadar, cand afli ca pompa pe care te pregatesti sa o cumperi ofera apa la inaltimi de cel mult 25m, atunci va genera presiuni de 2.5bar. La fel, din aceste valori poti intui distanta maxima de actiune, pentru ca pe orizontala, 1 bar iti permite sa pompezi pana la 100m. Totusi, trebuie sa iei in calcul ca, pe masura ce se indeparteaza de pompa, coloana de apa scade ca debit, deci la inaltimea si distanta maxima de lucru, debitul oferit ajunge la zero. De asta iti recomandam o marja de eroare de 5m, atat specialistii nostri, cat si multe pareri despre cele mai bune motopompe fiind de acord cu aceasta regula. Modelele din comert ofera intre 2 si 20bar sau chiar mai mult.

Motopompe

Alimentarea: Deja am stabilit ca exista electropompe(motorul e alimentat electric) si motopompe(cu motor termic), insa in cea de-a doua categorie, o diferenta se poate face si intre tipurile de carburant folosit. Astfel, va trebui sa alegi o motopompa pe benzina sau una diesel. Aici se pune problema sa alegi varianta de combustibil pe care il poti procura mai usor si care iti permite cheltuieli minime.

In mod normal, se cuvine sa amintim ca performantele motoarelor diesel sunt mai ridicate, insa ca acestea sunt si mai zgomotoase, mai grele si necesita o intretinere mai atenta, iar carburantul poate fi mai scump uneori. De cealalta parte, cele cu benzina lucreaza mai silentios si sunt mai usoare. Poluarea cu noxe e prezenta in ambele cazuri, iar preturile sunt similare, indiferent de combustibilul utilizat.

 

Alte aspecte functionale: Aici pot fi considerate dimensiunile filetelor de conectare, cele totale ale pompei sau greutatea si modul de montaj. Nu recomandam niciodata improvizatii, ci alegerea unor conducte de transport ale apei de aceleasi dimensiuni cu filetul de racordare. Daca adaptezi pompei un furtun prea mare, se poate desprinde sau poate scadea din randamentul oferit de dispozitiv.

Sunt oferite dimensiuni ale racordului in centimetri sau toli(inch), unde 1 tol = 2.54cm. Greutatea produsului trebuie sa fie direct proportionala cu cantitatea de apa defulata, de pilda, minim 50Kg la o piesa cu debit de 100000l/h.

 

Producatorul: Aici poti considera prestigiul firmei furnizoare sau doar producatorul motorului integrat, dat fiind ca garantia pentru acesta este cea mai importanta. Pentru capabilitatile demonstrate, noi recomandam orice model de motopompa Lombardini, Honda, Makita, Gardena, ca fiind ultra-performant. Daca bugetul tau de achizitie e mai scazut, poti sa te orientezi si catre o motopompa Einhell,  Ruris, Loncin sau Stern – firme recunsocute pentru o calitate moderata a produselor si costuri competitive.

 

Considerand acesti parametri, nu numai ca vei sti ce se potriveste optim pentru planurile tale de lucru, ci reusesti sa faci si o afacere profitabila, fara sa cheltui mai mult decat e necesar. Din moment ce ofertele online sunt foarte diversificate, la intrebarea, “unde gasesc motopompa la un pret bun?” iti vom raspunde foarte simplu: pe Internet. Speram ca selectia urmatoare de produse te va convinge ca stim sa alegem exemple din cele mai divrese, pentru toate posibilitatile de achiziie si dintre cele mai populare pe piata romaneasca.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Honda WT40XK2 DE

 

1.Honda WT40XK2 DECa sa cumperi cea mai buna motopompa Honda pentru constructii si irigatii de amploare va trebui sa cheltui si o suma ceva mai mare, insa rezultatele nu vor intarzia sa apara. Modelul WT40XK2 DE este proiectat pentru a pompa ape reziduale cu o putere superioara, de 9.5CP, obtinand astfel un impresionant debit de 100000l/h.

Se utilizeaza cu succes pe santiere, in pomparea apelor pline de pietris, frunze si a altor impuritati cu diametrul maxim de cel mult 3cm. Piesa poate oferi aceste performante datorita corpului realizat din otel si a elementelor de racordare fabricate din carbura de siliciu, aceste materiale garantand o durata extinsa de utilizare.

Se alimenteaza cu benzina si functioneaza cu auto-amorsare, astfel incat il scuteste si pe utilizator de a mai adauga apa in interior inainte de pornire. Aspira de la adancimi maxime de 8m, putand trimite apa pana la inaltimi de 26m, fiind ideala si in irigatii sau asanari de teren. Pachetul ofertant mai include cuplele necesare montajului si sita ce limiteaza dimensiunile impuritatilor transportate.

Cantarind 78Kg, masurand 735 x 535 x 565 mm si avand o capacitate extinsa de lucru, aceasta piesa, oferita de unul dintre cei mai renumiti producatori de motoare la nivel mondial, merita pe deplin investitia ceruta.

 

Avantaje:

Configurata pentru a pompa cantitati foarte mari de apa, cu un debit de 100000l/h.

Lucreaza cu apa reziduala, murdara, avand o sita ce accepta particule cu diametrul de maxim 30mm.

Ideala pe santier sau in irigatii, datorita posibilitatilor extinse de pompare: adancimi de preluare de 8m si inaltimi de defulare de 26m.

Este auto-amorsabila, scutindu-te de eforturi suplimentare la instalare.

 

Dezavantaje:

Costul se ridica la inaltimea capabilitatilor de lucru oferite.

button 2

 

 

 

 

Honda WB 30 XT

 

2.Honda WB 30 XTPentru ape semiincarcate si in cazul in care se pune problema sa indepartezi nisip, namol sau chiar apa curata, poti alege fara regrete acest model Honda. Are un motor in 4 timpi alimentat cu benzina si va oferi pana la 4.8CP, generand un debit maxim de lichid de 66000l/h, semn ca e bun deopotriva pentru a elimina apa din subsol, pentru irigatii sau pe santierele de constructie in cadrul propiectelor ample.

Va prelua materialul de la maxim 8m adancime si il poate trimite pana la inaltimi de circa 28m sau pe distante de 200m la orizontala. Impuritatile pot avea cel mult dimensiuni de 5.8mm diametru, iar filetul pentru racordul cu furtunul are 80mm in diametru, ceea ce inseamna ca este o motopompa de 3 toli.

Nu consuma mult si poate oferi pana la 138000 de litri de apa pompata cu numai un rezervor de benzina. Functioneaza silentios si este autoamorsabila, semn ca se intrebuinteaza foarte usor.

Reprezentanta Honda iti va fi la dispozitie pentru orice nedumeriri, caci beneficiezi de o garantie de 2 ani la acest produs.

 

Avantaje:

Una dintre cele mai recomandate motopompe de irigatii, cu debit de 66000l/h.

Lucreaza cu parametri ce indica performanta: putere de 4.8CP, adancime de absorbtie 8m si defulare la 28m inaltime.

Poate transporta apa cu impuritati, acestea fiind acceptate cu diametrul maxim de 5.8mm.

Raportul cost/calitate e in avantajul cumparatorului.

 

Dezavantaje:

Nu sunt specificate accesorii suplimentare in acets kit.

button 1

 

 

 

 

Ruris PP50

 

3.Ruris PP50Pentru cei care doresc sa cheltuiasca minimum de fonduri, cumparand un dispozitiv configurat pentru metoda irigarii prin inundare, recomandarea noastra cea mai convenabila se indreapta catre aceasta motopompa Ruris ieftina si buna. Daca vei considera capabilitatile prea limitate, va trebui sa te gandesti ca a fost aleasa pentru cei al caror buget de achizitie nu depaseste 150 de euro, deci se intelege raportul pret-calitate.

Este realizata cu o carcasa din duraluminiu, turbina din fonta, cadru cu tampoane antivibratie si motor cu functie de avertizare la epuizarea uleiului, fiind, asadar, configurata pentru uz intens si fiabilitate. Ca posibilitati de lucru, spunem din start ca are o functie de autoamorsare si un sistem cu pornire manuala, motor in 4 timpi General Engine si necesita benzina fara plumb pentru a functiona.

Va dezvolta o putere de 5.5CP, care determina lucrul cu debit maxim de 600l/min, ceea ce inseamna 36000l/h. Cu un consum de carburant de 800ml/h, putem spune ca nici consumul nu este excesiv. Absoarbe pana la 8m adancime, oferind apa pe verticala pana la 20 – 30m si pe orizontala pana la 200m, avand o presiune totala de lucru de 2.7bar. Ca diametru al furtunului necesar la absorbtie si refulare, este o motopompa de 2 toli, iar granulele din apa pot avea dimensiuni maxime de 5mm.

Fie ca lucrezi in constructii, fie ca ai nevoie sa irigi o mica gradina, acest dispozitiv va fi la fel de util in finalizarea sarcinilor, daca il instalezi si-l folosesti conform indicatiilor.

 

Avantaje:

Oferta considerata printre cele mai avantajoase ca pret.

Asigura un debit de defulare de36000l/h, fiind buna in irigatii si pe santiere restranse.

Accepta un diametru al impuritatilor de maxim 5mm, lucrand si cu apa relativ murdara.

Foloseste 2.7bar presiune, preluand apa de la 8m adancime, trimitand-o pe verticala la 20m si la 200m pe orizontala.

 

Dezavantaje:

Nu se livreaza cu furtun de defulare.

button 2

 

 

 

 

Visoli DHP40-II

 

4.Visoli DHP40-IIDaca esti interesat ce cele mai bune motopompe italiene si vrei sa gasesti un dispozitiv care sa rivalizeze ca performante cu renumitul model de motopompa CM 46(furnizat tot de catre un producator italian, dar care nu se gaseste momentan pe piata romaneasca), atunci recomandarea noastra se indreapta spe aceasta oferta Visoli, propulsata de un motor durabil din gama diesel.

Dispozitivul este puternic, generand 4CP, dar avand un randament excelent, deductibil din faptul ca absoarbe apa de la adancimi maxime de 8m, dar poate sa o trimita pana la 75m inaltime. Poti intui ca lucreaza cu presiune inalta, de 7 atmosfere, si va iriga foarte eficient terenuri extinse sau va transfera lichidul pe distante foarte mari. Din aceste considerente, este recomandata in situatii de risc, chiar si pentru stingerea incendiilor.

Are un rezervor de carburant de 10l capacitate, fapt ce-i confera autonomie extinsa pana la reumplere. Debitul total asigurat este de 25000l/h, suficient pentru exploatare moderata, iar diametrul de defulare este de 1.5 toli.

Fiind un exemplu perfect pentru o motopompa de presiune extinsa si pentru o functionare de durata, acest aparat Visoli se numara printre cele mai recomandate oferte cu motor profesional.

 

Avantaje:

Este o motopompa diesel la un pret bun.

Utila si ca motopompa de incendiu, oferind jet de apa inalt(75m) si puternic, caci lucreaza cu presiuni de 7 atmosfere.

Preia apa de la adancimi moderate – 8m.

Are capacitate de pompare buna, de 25000l/h.

 

Dezavantaje:

Nu se specifica diametrul impuritatilor pot fi transportate, deci putem specula ca acestea trebuie sa fie foarte fine, mai ales ca si furtunul de defulare e ingust(1.5 toli).

button 2

 

 

 

 

Loncin LC40ZB21-1.2Q

 

5.Loncin LC40ZB21-1.2QCu o capacitate de 12000l/h, aceasta motopompa Loncin se situeaza in gama dispozitivelor pentru aplicatii de dificultate moderata, dar se comercializeaza cu costuri minime, ceea ce-i va incuraja pe potentialii cumparatori cu buget de achizite limitat.

Este un aparat centrifugal, autoamorsat, oferind o putere de 2CP si fiind recomandat pentru a prelua apa de la cel mult 6m adancime. Lichidul va fi trimis pana la inaltimi de defulare de 15 – 20m, numai potrivit pentru a alimenta o locuinta cu apa menajera sau pentru a iriga o mica gradina pe langa gospodarie.

Este facuta pentru apa nu foarte murdara, caci diametrul maxim al impuritatilor acceptate va fie de 3mm, iar filetul de racordare are diametrul de 1.5toli(40mm). Necesita benzina pentru alimentare si se monteaza usor, avand dimensiuni reduse si numai 13Kg in greutate.

Acest produs se recomanda cu precadere pentru irigari cu aspersoare sau pentru evacuarea apei din camere de subsol cu dimensiuni reduse.

 

Avantaje:

Una dintre cele mai bune motopompe cu benzina la pret foarte scazut.

Adecvata in irigatii si pentru uz domestic – avand adancime de preluare de 6m si inaltime de defulare de 20m.

Asigura un debit moderat, de 12000l/h, fiind utila si pentru a elimina apa acumulata in subsoluri.

Este mica si deci facil de mutat si montat.

 

Dezavantaje:

Nu permite absorbtia apei cu impuritati mai mari de 3mm diametru.

button 2

 

 

 

 

AGT WPT 20 HX Honda GX160

 

6.AGT WPT 20 HX Honda GX160Am ales aceasta piesa tocmai pentru ca include un motor Honda GX160 si de aceea are toate sansele sa demonstreze o durabilitate de exceptie, in raport cu posibilitati destul de extinse de lucru. Produsul este unul profesional, indicat pentru ape cu foarte putine impuritati.

Accepta numai particule de maxim 15mm diametru, deci apa trebuie sa fie destul de curata pentru a putea fi pompata. Puterea dezvoltata de motor este de 5.5CP, determinand un debit maxim de defulare de 420l/h, deci facand acest dispozitiv potrivit pentru apa menajera sau in eliberarea subsolurilor de apa acumulata.

Lichidul va putea fi preluat de la 7m si dus pana la o inaltime de 25m. Carburantul necesar pentru alimentare este benzina, iar furtunul de transmisie necesar trebuie sa fie de 2 toli.

Se livreaza cu stut, piulite, garnituri si coliere, pentru un montaj cat mai bine realizat, insa oferta e lipsita de un furtun de defulare.

 

Avantaje:

Adecvata pentru uz casnic, cu un debit de 460l/h.

Lucreaza cu amplitudine de nivel buna, -8m si +25m.

Are motor rezistent si puternic, de 5.5CP, de la Honda.

Cateva accesorii de montaj sunt incluse si in pachet(piulite, stut, coliere, garnituri).

 

Dezavantaje:

Nu lucreaza decat cu ape relativ curate sau cu impuritati foarte mici.

button 1

 

 

 

 

Stern GWP-300A

 

7.Stern GWP-300AAceasta motopompa Stern alimentata cu benzina fara plumb se integreaza in categoria dispozitivelor recomandate pentru irigatii, goliri de bazine si cisterne sau in evacuarea apei acumulate accidental in subsol.

Va aspira la cel mult o adancime de 8m si va defula lichidul pana la 15 – 20m, lucrand cu o putere de 6.5CP. Are un consum scazut, de 395g/Kwh, mai ales ca randamentul de pompare este de 46000l/h.

Piesa include la livrare si conectorii specifici de admisie si evacuare, unde se va insera cate un furtun. Diametrul de racordare este de 3 toli, iar pentru impuritati nu se specifica vreun filtru, deci putem considera ca e mai indicat sa fie utilizata in cazul apelor curate.

Pretul de achizitie moderat si greutatea redusa, de numai 22Kg, ne-au convins ca merita o sansa pentru portabilitatea si performantele de care da dovada.

 

Avantaje:

Potrivita in cauzl irigatiilor, oferind 46000l/h ca debit maxim.

Adecvata si in utilizare la domiciliu, cu capete se aspirare/defulare la 8m si 20m(adancime/inaltime).

Rezistenta si usor de reparat, caci are motor in 4 timpi de peste 6CP.

Echipata cu functie de oprire de siguranta, la lipsa de ulei, pentru protectia motorului.

 

Dezavantaje:

Nespecificata posibilitatea de a lucra in ape murdare.

button 1

 

 

 

Daca doresti sa afli mai multe si despre alte unelte utile, te invitam sa citesti articolele noastre despre rindele electrice Bosch si despre cum sa alegi cea mai buna toporisca pentru tine.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune motopompe Honda

 

Ghidul cumparatorului

Avand in vedere ca motopompa se dovedeste a fi foarte utila in inlesnirea activitatilor agricole, fie ca vorbim de cresterea potentialului de productie al gradinii, fie ca facem referire la ingrijirea gazonului, putem spune ca aceasta este un dispozitiv indispensabil unui utilizator care sta la casa, mai ales daca locuinta este situata in mediul rural si nu dispune de apa curenta.

 

Insa alegerea unui astfel de utilaj ridica intotdeauna probleme, drept care pentru a fi sigur ca modelul pe care ai pus ochii faciliteaza intr-adevar desfasurarea activitatilor din jurul gospodariei, iti sugeram sa optezi pentru un producator renumit, precum Honda, invitandu-te totodata sa lecturezi ghidul de fata, in care vei gasi enumerati cei mai importanti parametri de selectie.

Honda Motor Company este o corporatie multinationala cu sediul in Japonia, care a fost fondata in anul 1948 si care se ocupa cu dezvoltarea, fabricarea si vanzarea de automobile, motociclete, camioane, scutere, roboti, avioane cu reactie si motoare special concepute pentru acestea, ATV-uri, barci cu motor, utilaje pentru ingrijirea gazonului si a gradinii etc.

Compania este al cincilea producator mondial de automobile din lume si primul de motoare, iar succesul sau fulminant se datoreaza faptului ca toate produsele aparute sub aceasta marca se caracterizeaza printr-un design modern, prin materiale de calitate superioara, tehnologii de siguranta avansate si motoare puternice, care ofera echilibrul perfect intre performanta si eficienta.

Odata ce ai decis sa te indrepti catre un producator cu renume, tinem sa te informam ca una dintre cele mai cunoscute si mai utilizate metode de a selecta o motopompa este dupa tipologia in care se inscrie aceasta. In functie de principiul de functionare, poti opta pentru un model submersibil, care se amplaseaza in lichidul ce trebuie pompat, deci este necesar ca materialele din care este confectionat sa reziste la coroziune, sau unul de suprafata, caracterizat de faptul ca trage apa printr-un stut, corpul nefiind imersat in fantana, iaz ori balta.

De altfel, cele doua tipuri de motopompe mentionate mai sus se diferentiaza inclusiv prin modul de alimentare. Astfel, utilajele care se scufunda functioneaza, de regula, cu energie electrica, pe cand celelalte sunt fie pe benzina (au un randament bun si opereaza silentios), fie diesel (produc mai mult zgomot, dar si performantele sunt de top).

Debitul si tipul de apa caruia ii este destinat modelul trebuie, de asemenea, luate in considerare atunci cand alegi, caci astfel vei putea sa-ti dai seama cu exactitate ce anume se pliaza perfect pe nevoile tale. Cu alte cuvinte, raportandu-te la cantitatea maxima pompata in interval de o ora, vei intalni pe piata piese cu un debit moderat (de 25000 – 45000 l/h), potrivite oricarei gospodarii, si produse de peste 50000 l/h, recomandate de numeroase pareri despre cele mai bune motopompe Honda, intrucat fac fata unui regim de lucru intens.

In ceea ce priveste celalalt aspect mentionat, gasesti produse pentru apa curata (ideale pentru alimentarea casei, dar prezentand riscul de a se defecta rapid daca lichidul contine mpuritati), semiincarcata (potrivite pentru irigatii, caci permit folosirea raurilor si iazurilor drept surse de apa) sau murdara (caz in care granulatia particulelor este de peste 20 mm, putand fi utilizate in cazul inundatiilor, pentru udarea solului etc.).

Acum ca ai la dispozitie principalele criterii de selectie, nu mai ramane sa afli decat care este locul din care pot cumpara o motopompa Honda, la un pret bun, toate celelalte persoane interesate. Intrucat te poti bucura de garantii, oferte si promotii avantajoase, noi iti recomandam sa comanzi produsul dorit direct de pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Honda WT 20 XK3 DE

 

Honda WT 20 XK3 DE este o motopompa care poate lucra cu apele semiincarcate, acceptand particule cu un diametru maxim de 20 mm, drept care ai posibilitatea de a folosi ca sursa pentru irigare orice iaz sau balta din proximitatea terenului agricol.

Se remarca prin durabilitatea ridicata, corpul fiind fabricat din otel moale, iar racordurile de etanseitate din carbura de siliciu, asa ca te ve putea bucura de ea o perioada lunga de timp. Incorporeaza un motor pe benzina, in 4 timpi, capabil sa ofere un debit maxim de 42000 l/h, dar si un senzor ce te anunta de fiecare data cand nivelul de ulei scade sub valorile normale.

Cu alte cuvinte, ajuta la udarea unor suprafete considerabile de teren si integreaza tehnologii inteligente. In plus, producatorii ofera si o garantie extinsa pe 24 de luni. Bineinteles ca presupune costuri de achizitie destul de serioase, insa tine cont ca livrarea este gratuita.

 

 

Honda WB 30 XT DRX

 

In cazul in care iti doresti o piesa care sa ofere un debit ridicat, iti recomandam cu incredere modelul acesta. Inzestrat cu un motor de 5.5 CP, in 4 timpi, pe benzina, produsul de fata livreaza pana la 66000 l/h, potrivindu-se aplicatiilor agricole si industriale deopotriva.

Are o durata de viata crescuta, este simplu de operat si produce destul de putin zgomot in timpul lucrului, caci vine dotat cu suporti de cauciuc, racorduri cu cuplare rapida si alarma de ulei, confortul la utilizare fiind garantat. De asemenea, se remarca prin consumul redus de combustibil: un plin ajunge pentru pomparea unui volum de apa de 138000 l.

Este o motopompa autoamorsabila, asadar porneste foarte usor, fara prea multe batai de cap. Tinem sa mentionam insa ca se recomanda racordarea unui furtun cu diametrul de 3 inch, orice alte valori afectand performantele produsului. Se comercializeaza la un pret avantajos, impreuna cu o garantie extinsa pe 24 de luni.

 

 

Honda WB 20 XT

 

Pentru cei care cauta o motopompa Honda, ieftina si buna, exista in comert modelul WB 20 XT, capabil sa livreze o cantitate maxima de apa de 36000 l/h, multumita motorului de 3.5 CP, in 4 timpi, pe benzina fara plumb. Se caracterizeaza prin utilitatea larga de care da dovada, recomandandu-se diverselor aplicatii: de la irigarea suprafetelor agricole pana la controlul inundatiilor.

Este un produs destinat apelor curate si semiincarcate, caci accepta particule de cel mult 8 mm, asadar poate fi de un real folos atat pentru alimentarea locuintei, cat si pentru udarea solului direct din rau, mai ales ca aspira lichidul de la o adancime de cel mult 8 m si il ridica la o inaltime de 32 m.

Incorporeaza un avertizor ce iti indica atunci cand nivelul de ulei a scazut sub limita normala, ceea ce inseamna ca este orientat inclusiv pe fiabilitate. Mentionam si ca beneficiaza de o garantie pe 2 ani si se livreaza gratuit.

 

 

Cum aleg cele mai bune motopompe cu benzina

 

Ghidul cumparatorului

Motopompele alimentate cu benzina sunt o solutie convenabila si eficienta atat pentru irigarea gradinilor si alimentarea cu apa a locuintei, cat si pentru drenarea piscinelor, rezervoarelor sau bazinelor. Cum alegi o motopompa cu bezina, la un pret bun, care sa se potrivesca exact nevoilor tale? Afla citind acest ghid cu recomandari si exemple.

 

Primul criteriu de care trebuie sa tii cont este adancimea de la care motopompa va trebui sa se alimenteze cu apa. Din acest punct de vedere, pentru adancimi de pana la 6-7 m ai la dispozitie modele centrifugale care pot avea motor termic inclus.

In cazul in care adancimea de la care trebuie luata apa depaseste 8-9 m, va fi necesara o pompa cu ejector. Acestea fiind modele electrice, nu pot fi utilizate in cazul zonelor neconectate la reteaua electrica.

Pentru ambele variante trebuie sa iei in considerare faptul ca sorbul trebuie sa se afle la o distanta de cel putin 0.5m de fundul bazinului, lacului sau fantanii pentru a nu se infunda cu nisip, pamant, resturi de plante.

 

Tipul de apa si sursa de alimentare influenteaza direct tehnologia de care ai nevoie. Versiunile folosite pentru apa murdara si semi-murdara au incluse tocator si filtre care previn infundarea si defectiunile determinate de impuritatile aspirate.

Optiunile pentru apa curata nu includ aceste masuri speciale de protectie, motiv pentru care nu se recomanda utilizarea lor pentru aspirarea si evacuarea de apa cu impuritati.

 

Inaltimea de evacuare sau defulare este importanta, daca folosesti motopompa alimentata cu benzina pentru a transporta apa la etaj, pe un teren in panta, la deal, sau in orice situatie care presupune diferenta de nivel.

Este direct influentata de presiunea pe care modelul o poate imprima lichidului si care este in general cuprinsa intre 2 si 20bari, in functie de versiune. In general, pentru fiecare 10m inaltime ai nevoie de 1 bar in plus.

 

Debitul maxim iti spune ce cantitate de apa poate evacua pe ora si trebuie sa il evaluezi in functie de necesitatile tale. Pentru alimentarea locuintei ai nevoie de o motopompa care sa transmita in medie 8-10l/min. pentru fiecare robinet din casa, iar daca vrei sa irigi o gradina de legume de marime medie, ai nevoie de aproximativ 100.000l/h.

 

Trebuie sa mai tii cont si de dimensiunea racordului si de faptul ca conectarea de furtunuri cu diametru diferit reduce eficienta pompei. Greutatea unui astfel de aparat variaza intre 10 si 200kg si influenteaza usurinta cu care il vei putea transporta si monta, iar capacitatea motorului determina forta de lucru a pompei.

 

Desi functionarea este destul de simpla, alegerea unui astfel de aparat se poate complica datorita parametrilor tehnici pe care trebuie sa ii iei in considerare. Pentru a-ti usura sarcina, am ales pentru tine pe baza a numeroase pareri despre cele mai bune motopompe pe benzina, cateva modele disponibile in magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Wassertechnik WTH60

 

Este o pompa confectionata din aliaj de aluminiu, inoxidabil, cu greutate de doar 30kg, prevazuta cu cadru pentru protectie si transport. Modelul este destinat aspirarii si evacuarii de apa curata, cu impuritati de maxim 5mm, utilizata pentru alimentarea locuintelor, irigarea gradinilor, livezilor, viilor si ogoarelor, umplerea si desecarea piscinelor, bazinelor si crescatoriilor de peste, cu utilizarea apei din fantani, rauri sau lacuri. Poate fi de asemenea folosita in actiunile de stingere a incendiilor.

Asigura un debit maxim de 60000l/h, cu o presiune de 3bari care poate transporta apa pana la o inaltime maxima de refulare de 30m cu un diametru al racordului de 88.9mm. Capatul conductei de absorbtie se instaleaza la o adancime de 8m.

Este independenta energetic, alimentarea facandu-se cu benzina normala, fara plumb, intr-un rezervor cu capacitatea de 3.6l, iar pornirea se realizeaza foarte simplu, in mod manual, la sfoara. Pachetul de livrarea include motopompa, 2 coliere si 3 sorbi cu sita.

 

 

HONDA WB 30 XT DRX

 

Este un model performant, cu rotor imbunatatit pentru consum redus de energie si capacitatea de a transporta in medie 1100l/min si pana la 138.000l cu un singur plin de benzina. Potrivit pentru uz rezidential cu vehiculare de apa menajera, aceasta versiune poate fi in acelasi timp utilizata pentru drenarea iazurilor, piscinelor si bazinelor si pentru irigarea terenurilor agricole.

Dispozitiv durabil si usor (27kg), Honda WB 30 XT DRX are nevoie de o adancime de absorbtie de 8m pentru instalarea conductei de absorbtie care preia apa si sustine o inaltime de refulare de 28m. Datorita suportilor de cauciuc integrati ce reduc nivelul vibratiilor sistemul de pompare beneficiaza de fixare mai buna si durata de viata prelungita.

Dispune de un motor Honda GX, de tip OHV, in 4 timpi, format industrial, cu o putere de 4.8CP care asigura o viteza maxima de rotatie de 3600rpm. Este confectionat din otel, se alimenteaza cu benzina si include ca functii suplimentare racord de cuplare rapida si un led care avertizeaza atunci cand nivelul uleiului este sub cel de siguranta.

 

 

Ruris PP30

 

Conceputa pentru uz casnic, irigarea suprafetelor agricole de dimensiuni mici si medii si drenarea apei din piscine, bazine sau rezervoare, modelul Ruris PP30 este una dintre variantele care se pot incadra pe lista de optiuni pentru oricine cauta o motopompa cu benzina, ieftina si buna. Functioneaza cu apa curata, oferind un debit maxim de 300l/min. la o presiune maxima de 2bari.

Poate sustine cu succes o inaltime de refulare de 30m care asigura cu usurinta vehicularea apei pentru o cladire cu etaj si include un motor termic cu puterea de 1.7CP alimentat pe benzina stocata intr-un rezervor de 550ml. Are o greutate de doar 8.5kg care o face foarte usor de transportat si montat, iar pornirea este manuala, cu sfoara. Furtunul de absorbtie preia apa in conditii optime de la adancimea de 8m .

Este rezistenta in timp si usor de intretinut. Utilizatorii care au incercat modelul indica faptul ca unele aparate pornesc mai greu la primele folosiri dupa instalare.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status