Cele mai bune motocultoare

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cel mai bun motocultor  – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Atunci cand se pune problema sa cumperi in cel mai scurt timp un motocultor performant, fie pentru exploatare casnica sau intr-o mica ferma, nu e recomandat sa iei decizia in necunostinta de cauza. Totusi, multe persoane nu au suficient timp pentru a citi discutii de forum, recenzii sau articole informative, asa ca lor le spunem chiar acum care considera specialistii nostri ca ar fi motocultorul numarul 1 din selectia noastra de dispozitive: Media Line MS7100CFPutem justifica alegerea prin urmatoarele aspecte: o pozitie binemeritata in topul vanzarilor(utilizatorii apreciaza performantele acestui produs), capabilitati bune, raportate la costuri de cumparare avantajoase, si configuratie profesionala, ce promite cheltuieli de exploatare si intretinere scazute. Se remarca prin motorul profesional, prin cutia de viteze din fonta si pe baza posibilitatilor de cultivare, care-i permit sa proceseze rapid suprafete mari de teren(pana la 20000mp). Daca te intereseaza un motor mai puternic, te sfatuim sa optezi pentru alegerea noastra din pozitia a doua: BCS Honda 740 Power Safe.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Media Line MS7100CF
Click aici pentru pret!

Raportul dintre suprafata maxima ce poate fi cultivata, puterea dezvoltata de motor si pretul acestui dispozitiv ne indeamna sa il oferim ca prima recomandare pentru toti micii fermieri care cauta un model robust si fiabil pentru a cultiva pana la 2 hectare de teren.

Este un dispozitiv pe care il recomandam pentru incepatori, dar din moment ce reglajul adancimii de frezare se face cu ajutorul unui cui(metoda clasica), e destul de posibil ca unii utilizatori sa nu se obisnuiasca din prima cu acest sistem.

Utilizatorii care au in administrare suprafete de teren de dimensiuni mici si moderate vor aprecia oferta.

A 2-A OPTIUNE!

BCS Honda 740 Power Safe
Click aici pentru pret!

Cumparand acest utilaj profesional ai parte de unul dintre cele mai bune motoare de pe piata romaneasca, o componenta capabila sa dezvolte fara probleme pana la 13CP, valoare recomandata tuturor fermierilor care doresc sa poata cultiva in scurt timp suprafete de cel mult 4Ha.

Puterea, performantele, adaptabilitatea si profesionalismul vin toate, de obicei, cu un pret pe masura, iar in cazul acestei oferte nimic nu poate fi mai adevarat, intrucat reprezinta unul dintre cele mai costisitoare utilaje care se comercializeaza online pe piata romaneasca.

Toti gospodarii care cauta cele mai puternice motoare de motocultoare vor fi incantati de acest utilaj.

Este un produs pe benzina, destul de calibrat catre nevoile profesionale, care ofera posibilitati multiple de reglaje la latimi de pana la 1300 milimetri si adancimi de 30 centimetri. Include cutie de transmisie si priza de putere, pentru atasarea altor echipamente agricole.

Este destul de puternic si scump pentru a descuraja agricultorii hobby, care s-ar putea orienta catre modele de capacitate redusa si mai putin costisitoare.

Este un motocultor ideal pentru sarcini pe gradini mari, cu sol dificil de lucrat. Pe langa calitatea constructiei ofera si multiple accesorii la pachet, alaturi de reglaje de ghidon ce permit o utilizare indelungata intr-un mod cat mai confortabil.

 

 

Cum alegi un motocultor bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice agricultor pasionat stie ca, pamantul se lucreaza cel mai eficient nu numai atunci cand cunosti niste reguli de baza in acest domeniu, ci si cand ai la dispozitie unelte performante, care sa te ajute sa efectuezi corespunzator toate procedeele necesare unei administrari corecte a terenului detinut. Mai ales pentru cei care detin curte si gradina, implicit o suprafata destul de mare de cultivat, cel mai indicat instrument ce trebuie folosit este motocultorul.

Aceasta masina este practic o freza motorizata, care permite in prima instanta maruntirea solurilor, alaturi de o serie de alte procedee agricole indispensabile. Multe motocultoare agricole fie functioneaza cu un sistem de transmisie de tip melc – roata melcata, fie prin lant si curea sau lant si cutie de viteze, insa cele mai performante sunt dispozitivele care lucreaza cu transmisie numai prin cutie de viteze.

Daca ati decis ca aveti nevoie de o astfel de unealta si vreti sa cautati cel mai bun motocultor, pentru a-l utiliza corespunzator in gospodarie, va sugeram sa va documentati mai intai cu privire la o serie de criterii de performanta.

Cel mai bun motocultor

Tipologia motorului: conteaza foarte mult in stabilirea consumului si a puterii oferite. In functie de acest parametru, veti putea calcula nu numai costurile de intretinere si alimentare, dar chiar si eficienta, randamentul, suprafetele pe care sunt capabile sa le lucreze cele mai bune motocultoare.

Va stau la dispozitie doua optiuni: motorul electric si motorul diesel(cu ardere interna de combustibil). Motocultoarele electrice sunt in mare parte denumite motosape, fiind dependente de o sursa de energie electrica si implicit conditionate ca putere oferita. De obicei, suprafetele pe care acestea sunt capabile sa le administreze sunt mai restranse, iar puterea oferita este exprimata in watti(W).

Motocultorul diesel utilizeaza un motor in 4 timpi, care se alimenteaza cu diverse tipuri de combustibil. Puterea este exprimata in cai putere(CP), unde 1CP este echivalentul a aproximativ 735W. Cu cat mai mare este puterea oferita, cu atat mai mare va fi consumul, insa si randamentul va creste. De asemeni, suprafata ce va putea fi lucrata se va dubla sau tripla fata de cazul motosapelor. Abia aceste modele sunt denumite pe buna dreptate motocultoare sau motocultivatoare, dupa caz.

 

Tipul: este al doilea aspect asupra caruia trebuie sa directionati aceasta analiza. Din punct de vedere al sistemului de transmisie(modul in care este transformata energia calorica in energie mecanica si transmisa la distributie si freze), aceste masini se diferentiaza in trei mari categorii: hobby, semiprofesionale si profesionale. Bineinteles, cu cat mai avansat este nivelul de utilizare, cu atat mai complex va fi aparatul ales.

Motocultoarele hobby destul de asemanatoare cu motosapele si includ un sistem de transmisie simplu, format din ax cu roata melcata sau din lant/curea pentru transmisie de la motor la distributie. De asemeni, pentru aceste utilaje, de la distributie la freze se utilizeaza lant.

Motocultoarele semiprofesionale utilizeaza ca sistem de transmisie lant si cutie de viteze. Asta inseamna ca pot utiliza ritmuri diferite de lucru, in functie de procedeele indeplinite, fiecare viteza corespunzand altor activitati. In acest caz, puterea oferita este net superioara, aparatul fiind capabil sa tracteze si o remorca de mici dimensiuni, in functie de preferintele la utilizare.

Motocultivatoarele sunt motocultoare profesionale si reprezinta cele mai performante si mai puternice optiuni pe care le gasiti pe piata. Toate modelele utilizeaza transmisie prin ambreiaj de la motor la cutia de viteze.  Aceste utilaje sunt indicate in special pentru lucrul cu soluri grele, dificile si au meritul de a incorpora foarte multe functii, putand fi considerate cele mai versatile masini pentru administrarea terenului. Cele mai multe pareri despre cele mai bune motocultoare profesionale sunt de acord ca, puterea oferita este mult mai ridicata, greutatea este una considerabila, iar costul de achizitie e pe masura facilitatilor oferite.

 

 

Latimea frezelor: este distanta maxima pe care o poate acoperi axul cu freze incorporat la o singura trecere. Fiecare motocultor este echipat cu un anumit numar de freze, care au sarcina de a rascoli solul sau de a efectua diverse procedee agricole, dupa caz. Pentru modelele hobby si cele semiprofesionale, aranjamentul cutitelor este unul conventional, ele fiind aliniate pe un ax plasat in partea inferioara a utilajului.

In cazul motocultivatoarelor, frezele sunt dispuse hexagonal, astfel incat sa prezinte o mai mare rezistenta la uzura si sa ofere randament sporit. Dispozitivele hobby sunt echipate cu freze a caror latime este cuprinsa intre 80 si 90cm, cele semiprofesionale corespund intervalului 80 – 100cm, iar aparatele profesionale prezinta un ecartament ce poate ajunge in jur de 140cm.

 

Parametrii de  cultivare: la acest capitol, trebuie aduse in discutie adancimea de lucru si capacitatea de acoperire a suprafetelor, deoarece ele constituie niste indicatori des mentionati in descrierile produselor. Pentru categoria hobby, frezele ajung pana la 20 cm in pamant, fiind capabile sa cultive o suprafata de pana la 5000 de metri patrati.

Pentru varianta semiprofesionala, adancimea de lucru este cotata la aproximativ  20 – 22 cm, iar suprafata de lucru recomandata este cuprinsa intre 5000 si 10000 de metri patrati. In ceea ce priveste modelele profesionale, adancimea de afanare este cuprinsa intre 22 si 25cm, iar suprafetele administrate depasesc lejer 10000 de metri patrati.

 

Functiile: constituie cele mai importante optiuni de lucru si indica nu numai cat de util va fi produsul achizitionat, ci si cat de ergonomic poate fi acesta folosit in gospodarie. Trebuie mentionat aici faptul ca, este mai indicat sa achizitionati un motocultor cu remorca sau un dispozitiv din gama profesionala, deoarece acesta este livrat complet echipat, cu diverse accesorii esentiale: cultivator, remorca, set de roti din cauciuc si roti metalice, plug si chiar rarita. Este foarte util sa beneficiati de posibilitatea de a regla facil inaltimea si latimea de lucru.

Totodata, alegeti un produs la care pornirea se face usor si orientati-va catre cele care va ofera un panou de control ergonomic. Este indicat sa beneficiati macar de o optiune de schimbare a directiei de rotire a frezelor, care permite curatirea acestora de pamantul ce adera la ele. Pentru o folosire fiabila, comenzile trebuie sa fie cat mai usoare, plasate cat mai la indemana, iar o functie de oprire rapida a motorului poate constitui un bonus.

 

Conditiile de intretinere: sunt factori care va sugereaza mai mult sau mai putin ce costuri suplimentare va genera produsul achizitionat. La acest capitol, motorul, ambreiajul(in mediu uscat sau in baie de ulei) si cutitele sunt cele mai importante parti componente. In cazul motocultivatoarelor, uzura frezelor este atenuanta, prin dispunerea hexagonala.

Daca producatorul mentioneaza si materialul din care au fost confectionate acestea, aveti un indicator in plus, deoarece multe produse sunt echipate cu lame din otel de cea mai buna calitate, tratat pentru rezistenta suplimentara la soc mecanic. Contrar asteptarilor multor agricultori amatori, o greutate mai mare va avantaja nu numai procesul de lucru, ci si eficienta, uzura fiind minima, fata de un randament maxim.

Cand dispozitivul este mai greu, acesta beneficiaza de o foarte buna aderenta, implicit de cuplu maxim. Bineinteles, consumul de combustibil va constitui o cheltuiala corespunzatoare, pe care fiecare potential cumparator si-o va asuma ca atare. Acelasi lucru se intampla si in cazul filtrului de aer, care trebuie schimbat periodic.

 

 

Brandul producator: reprezinta un aspect de care multi utilizatori se intereseaza, inainte de a achizitiona un model sau altul. Orice furnizor specifica, de obicei, provenienta motorului incorporat, acesta constituind cea mai importanta piesa. Printre cele mai apreciate firme, care furnizeaza produse si pe piata din Romania, putem mentiona: Honda, Sep, Ruris, Loncin, Bronto, O-Mac sau Gardelina. Bineinteles, va puteti orienta si catre dispozitive hibrid, fiind cunoscute colaborarile Sep cu celelalte firme producatoare, astfel incat puteti achizitiona un produs apartinand Sep, dar dotat cu motor Loncin sau Kama.

Deoarece acum va stau la dispozitie toate aceste sfaturi si indicatii, nu va mai ramane decat sa gasiti un motocultor ieftin si bun, potrivit pentru suprafetele pe care va pregatiti sa le cultivati. Pentru a economisi timp si astfel incat sa aveti la dispozitie cat mai multe modele dintre care sa alegeti produsul perfect, va sugeram sa va achizitionati un astfel de utilaj de pe internet. Calitatea si garantia sunt aceleasi, iar daca nu sunteti pe deplin convinsi de performantele tehnice, puteti returna sau substitui produsul cu altul mai bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Media Line MS7100CF 

 

Cand dam ca exemplu acest produs nu ne referim neaparat la cel mai bun motocultor Media Line, ci mai cu seama la cel mai potrivit model pe care il poate alege un mic fermier pentru cultivarea unor suprafete de dimensiuni medii de teren. Este un produs echipat cu motor de 7CP, care va face fata solicitarilor pe suprafete de pana la 7000 – 20000mp, oferind totodata si priza de putere cu ax, care iti permite sa-i atasezi un sistem de cosire, pompa de presiune sau de apa.

In dotarile standard intra discurile laterale de protectie, rotile mari, cauciucate, un accesoriu de deschis rigole si, bineinteles, freza integrata. Dispozitivul este echipat cu ambreiaj in ulei, oferind 2 viteze de inaintare si una marsarier. Carcasa de transmisie solida, din fonta, freza hexagonala, reglabila, si cutitele tratate termic(cu autoascutire) garanteaza durabilitate si o rezistenta mare la uzura.

Beneficiezi de o latime de lcuru reglabila, de la 80, la 110cm, la fel cum adancimea de frezare poate fi cuprinsa in intervalul 15-30cm, astfel incat motocultivatorul sa se preteze pentru aporape orice procedeu agricol ce permite pregatirea eficienta a terenulul. Utilajul este echipat cu un ghidon care se regleaza usor, are coarne lungi si ambreiaj cu maneta si buton de oprire de urgenta, pentru a fi cat mai fiabil. Ca raport calitate – pret – putere de lucru, consideram aceasta oferta una dintre cele mai avantajoase pentru gama sa de performanta.

Avantaje

Model dotat cu motor puternic, de 7CP, si carcasa de transmisie din fonta - rezistent/robust.

Ambreiajul cu buton pentru oprire de urgenta este o optiune ce incurajeaza caracterul fiabil.

Asigura cultivare pentru cel mult 20000mp, datorita frezei cu latime maxima de 110cm.

Ajunge la adancimi mari - 30cm - suplinind chiar si majoritatea tipurilor de araturi.

Adaptabil ca directie si viteza de deplasare.

Include priza de putere care asigura atasarea altor accesorii(pompe, cositoare etc).

Pret convenabil in raport cu performantele asigurate.

Dezavantaje

Reglajul de adancime se face pe baza unui cui special, ce va fi mai dificil de ajustat pentru gospodarii incepatori.

 

 

BCS Honda 740 Power Safe

 

Timpul a demonstrat ca poti avea incredere in motoarele Honda cand se pune problema de configuratia unui motocultor, asa ca si aceasta oferta cu motor in 4 timpli si alimentare pe benzina merita atentia oricarui fermier care se pregaseste sa cultive suprafete medii si mari de teren.

Utilajul genereaza 13CP, o forta indicata in special pentru terenuri ce depasesc 7000mp(pana la 4Ha), specifica modelelor profesionale. Freza este plasata in spatele rotilor, element ce permite un mai bun control al directiei de deplasare si o priza eficienta pe sol. Ca latime de lucru, cutitul acopera 80cm la o trecere.

Dispozitivul include priza de forta, ambreiaj hidraulic(necesita utilizarea unui filtru hidraulic) si frane independente pe fiecare roata, demonstrand performanta, fiabilitate si eficienta in lucru. Are ghidon anti-vibratii, roti mari, cu jante reglabile(deplasare facila), inversor rapid al sensului de mers si chiar 6 viteze de deplasare(dintre care 3 in marsarier). Toate permit eficienta ridicata pe suprafete mari si o dirijare cat se poate de confortabila a lucrarilor. Pornirea se va face prin demaror cu sfoara, iar pentru acest  model se pot comanda suplimentar o multitudine de accesorii pentru a indeplini orice procedeu agricol.

Avantaje

Motorul dezvolta 13CP, oferind forta de cultivare pentru maxim 4Ha.

Include freza de 80cm pozitionata in spatele rotilor - priza eficienta pe sol.

Asigura nu mai putin de 6 viteze diferite, permitand deplasare optima.

Are functii de siguranta: frane independente pe roti, oprire imediata la pierderea controlului.

Priza de putere iti permite sa ii conectezi accesorii suplimentare.

Dezavantaje

Pornire numai la sfoara.

 

 

DKD HS 1100D

 

Motocultorul DKD HS 1100D are urmatoarele dimensiuni: o lungime de 105 cm, latimea de 57 cm si o inaltime de 78 cm. Greutatea utilajului este de 115 kg. Ca specificatii tehnice ale motocultorului, mentionam: motorul de patru timpi, alimentat cu benzina, o capacitate cilindrica a motorului de 389 cm cubi produce o putere de 13 cai putere.

Cu un numar de 2 freze si 32 de lame, ofera o productivitate de 1100 metri patrati pe hectar, cu o latime de lucru maxima de 120 cm, si minima de 90 cm. Adancimea de lucru poate fi reglata intre 150 mm si 300 mm (maxim) iar ghidonul este reglabil (pozitiile sus-jos, stanga-dreapta).

Pornirea motorului se face manual, prin demaror. Viteza motorului este de maxim 3600 rpm, transmisia facandu-se prin cutia de viteze si pinioane conice (foarte robuste, rezistente la praf si infiltratii). Are un sistem cu ambreiaj hydrostatic si dispune de doua viteze si marsiarier. Consumul mediu de carburant este de 0.9 litri pe ora. Motocultorul prezinta un sistem de siguranta in caz de urgenta, ce opreste instant frezele in caz de accident. Capacitatea rezervorului este de 3.6 litri iar sistemul de ungere pe baza de ulei are un rezervor cu o capacitate de 11 litri.

Avantaje

Motocultorul poate fi dotat cu diverse accesorii disponibile pe piata, astfel incat sa poata fi folosita si in alte activitati agricole (arat, recoltarea cartofilor).

Rotile dedicate terenurilor agricol asigura o deplasare rapida pe orice tip de teren.

Motorul de 13 CP va asigura obtinerea unor rezultate deosebite in agricultura.

Frezele cu care este echipat se ascut singure in timpul utilizarii.

Dezavantaje

Este cam mare (115 kilograme) si puternic pentru utilizarile hobby, in gradini mici.

button 1

 

 

Loncin LC1200 8 CP

 

Daca te intereseaza un motocultor semi- profesional, atunci acest Loncin poate fi ceea ce cauti. Are o putere de 8 cp (destul de mica pentru aceasta gama) care va putea prelucra un teren care a mai fost lucrat si in anii precedenti, dar care s-ar putea sa nu fie suficienta pentru un sol batatorit.

Vei avea la dispozitie 4 freze cu cate 8 lame fiecare, astfel ca maruntirea va fi eficienta. Se poate lucra cu doua viteze in functie de dificultatea sarcinii, dar exista si una pentru inapoi ce poate fi utilizata atunci cand motocultorul se impotmoleste. Latimea straturilor poate fi de 60 sau chiar 110 cm, iar adancimea poate ajunge pana la 30 cm, garantand un substrat afanat pentru radacini.

Alimentarea se va face cu benzina, iar rezervorul are o capacitate de 3.6 l. Consumul este mic, de doar 0.45 l/ora, dar poate varia si in functie de solicitari. In plus, va trebui sa alimentezi acest produs si cu ulei (pachetul include 3 l). Vei putea lucra chiar si atunci cand incepe sa se lase seara datorita farului cu LED.

Avantaje

Este un produs care consuma putin (0.45 l/ora).

Iti permite sa obtii straturi arate cu o latime de pana la 110 cm.

Densitatea mare a lamelor (cate 8 pe fiecare freza) asigura o buna maruntire a pamantului.

Permite patrunderea lamelor pana la o adancime mare (30 cm), oferind astfel un sol aerisit in care se poate planta usor.

Dezavantaje

Are o putere mica (8 cp), dar suficienta pentru gradina de legume de langa casa.

button 1

 

 

Ruris DAC 7000K

 

Cauti un motocultor puternic si eficient pentru maruntirea solului din gradina? Modelul acesta, fabricat de brandul Ruris, ar putea fi exact unealta de care ai nevoie, pentru ca se inscrie in categoria produselor semiprofesionale si are un motor de 7 CP, capabil sa prelucreze suprafete de 4000 mp.

Se pliaza perfect pe nevoile si preferintele tale, caci dispune de 3 viteze, una inapoi si doua inainte, si ofera posibilitatea de a ajusta latimea (intre 56 si 83 cm) si adancimea de lucru (in intervalul 15 – 29 cm). Se alimenteaza cu benzina fara plumb, avand un consum mediu: 1.1 l/h, deci nu vei cheltui sume mari de bani pe carburant.

De asemenea, trebuie precizat ca rezista bine la uzura, intrucat carcasa este fabricata din aluminiu. Se vinde la un pret avantajos, alaturi de o garantie pe 2 ani, o rarita si de niste roti din cauciuc, acestea din urma aducand un plus de mobilitate motocultorului.

Avantaje

Ajuta la indeplinirea muncilor intr-un interval scurt de timp, caci poate prelucra aprox. 1000 mp pe ora.

Consuma putin combustibil, fiind un model eficient si economic.

Ii poti atasa diverse accesorii pentru agricultura, pachetul incluzand chiar si o rarita.

Fiindca motorul livreaza 7 CP, se preteaza suprafetelor medii si mari.

Dezavantaje

Are un sistem de pornire manual, asadar va trebui sa depui un oarecare efort la demarare.

button 2

 

 

 

Motosapatoarea in patru timpi Ruris DAC 6000K, pe benzina, are o putere de 6.5 CP. Pornirea se face manual, capacitatea cilindrica este de 196cm3. Dispune de 2 viteze si marsarier. Capacitatea rezervorului este de 3 l, iar rezervorul de ulei are capacitatea de 0.95 l. Are posibilitatea de a ii atasa diverse accesorii pentru diverse tipuri de activitati agricole. Latimea de lucru maxima a motosapatoarei este de 83 cm iar greutatea sa este de 60 kg.

Accesoriile care i se pot atasa: remorca, dispozitive de recoltat cartofi, rarita, plug, roti de cauciuc sau metalice. Sarcina maxima ce poate fi incarcata in remorca atasata este de 500 kg.  Are doua trepte de viteza pentru mers inainte si una de marsarier.

Este utila atat fermierilor, cat si gospodarilor. Este destinata lucrarilor agricole pe terenuri mici si medii, fiind un utilaj performant si cu randament optim pentru suprafete de aceste dimensiuni. Se recomanda lucrarilor precum scosul cartofilor, pregatirea solului ori maruntirea resturilor vegetale in vederea asigurarii nevoilor de ingrasamand.

Avantaje

Este usor de asamblat, urmarind instructiunile.

Este un utilaj fiabil, usor de utilizat, dar si puternic, cu un randament bun.

Modelul este compatibil cu o serie de accesorii agricole, care o fac utilizabila in majoritatea activitatilor agricole.

Poate remorca chiar si 500 de kilograme.

Dezavantaje

Este specifica activitatilor de tip hobby, fiind inadecvata in cazul lucrarilor semiprofesionale si profesionale.

button 2

 

 

BSR Profi 1100

 

Este un motocultor pe benzina, cu o putere de 7 cp, dar care spre deosebire de alte modele similare, iti va oferi posibilitatea sa actionezi pe o suprafata mai lata, de pana la 140 cm. Cele 10 freze au fiecare cate patru lame care se rotesc cu pana la 3600 de rotatii pe minut, maruntind eficient solul.

Ai la dispozitie o viteza inferiora, pentru un pamant mai compact si una superioara pentru afanare, dar si marsarier pentru situatiile in care trebuie sa extragi unealta din brazda. Greutatea de 140 de kilograme va actiona in beneficiul tau, ajuntand motorul sa aplice forta asupra bolovanilor.

Adancimea de lucru se situeaza intre 15 si 30 cm, in functie de gradul de compactare si de tipul de plante pe care vrei sa le cultivi apoi. Pornirea este manuala si nu trebuie sa uiti ca vei avea nevoie si de ulei pentru motor (rezervor de 1.1 l). In plus, farul frontal te va ajuta sa iti termini treaba chiar si atunci cand se insereaza.

Avantaje

Permite o latime mare de lucru, situata intre 80 si 140 cm.

Adancimea este reglabila, de la 15 la 30 cm, fiind potrivita si pentru plantele cu radacini mai adanci.

Are un numar mare de freze (10) si lame (40) care lucreaza eficient pentru maruntirea solului.

Greutatea de 140 kg ajuta la obtinerea unei forte de actiune mai mare asupra pamantului compact.

Dezavantaje

Pornirea manuala va necesita putina indemanare.

button 1

 

 

 

Cum se foloseste un motocultor

 

Un motocultor este o unealta destul de complexa si, chiar daca este utila in gospodaria oricarui agricultor, nu multi se incumeta sa il manevreze cu propriile maini. Daca ai in plan sa achizitionezi unul pentru uzul personal, iata cateva lucruri importante pe care trebuie sa le respecti, pentru a-l folosi in siguranta si la o capacitate optima.

 

 

Foloseste echipament de protectie in timpul lucrului

Inainte de orice utilizare a motocultorului, asigura-te ca esti in perfecta siguranta. Astfel, un echipament de protectie complet ar trebui sa contina: o pereche de ochelari de protectie, manusi, o geaca si o salopeta. Poti adauga si o pereche de casti protectoare, deoarece motocultorul poate fi destul de zgomotos si o casca pentru a-ti proteja capul de resturile care ar putea zbura prin aer. Manuieste-l cu grija si nu la viteze periculoase si evita piesele taioase ale acestuia, care te pot rani grav. Pe langa toate acestea, evita sa mergi in spatele masinii, ci pe langa aceasta, pe suprafata care inca nu a fost lucrata.

 

Citeste cu atentie instructiunile de folosire

Procedura de punere in functiune a motocultorului nu este dificila. Mai intai, asigura-te ca motorul este alimentat cu combustibil, dupa care plaseaza-l pe suprafata de lucru, in directia dorita, si trage maneta de start. Este de preferat sa nu lucrezi pe solul uscat sau namolos. In ceea ce priveste manuirea motocultorului, este de preferat sa il tii ferm, dar sa nu il fortezi. De asemenea, mentine o viteza constanta pe fasia de sol pe care lucrezi, pentru a evita blocajele si suprasolicitarea aparatului.

 

Adapteaza tipul de utilaj pe care il posezi la activitatea pe care o exerciti

Motocultoarele sunt de mai multe tipuri: hobby, semiprofesionale si profesionale. In functie de tip, creste sau scade puterea si optiunile utilajului. Cu cat este mai performant si mai bine echipat, cu atat este capabil de a lucra suprafete mai intinse de pamant. Daca ai o portiune de teren cultivabil mai mica de 5000 de metri patrati, te poti  baza pe un utilaj de tip hobby; daca suprafata este de pana la 10000 de metri patrati, utilizeaza unul semiprofesional; pentru orice teren mai mare de 10000 de metri patrati, vei folosi un utilaj profesional.

 

 

Pastreaza utilajul in conditii optime

Intretinerea motocultorului conform instructiunilor producatorului este de cea mai mare importanta, daca vrei sa il folosesti o perioda indelungata. Ai grija sa elimini, dupa fiecare utilizare, ierburile si resturile ce se agata, sa schimbi uleiul din motor si sa cureti cutia de viteze. Este neaparat sa utilizezi uleiul de motor recomandat de producatorul aparatului si sa il schimbi regulat.

Pentru a prelungi viata utilajului (si a fi si tu in siguranta), nu il folosi la viteza maxima si nu il reporni, daca ai observat o defectiune la contactul cu pietre sau cu radacinile unei plante. Daca la un moment dat va trebui sa il repari, foloseste piesele de schimb recomandate de producator si nu il echipa cu accesorii si componente de o calitate indoielnica.

 

 

 

Marci populare:

 

Fie ca practici agricultura ca activitate de baza, fie ca este doar un hobby pentru tine, in unele situatii ai nevoie de ustensile care sa iti faca munca mai usoara si mai placuta. Prin urmare, din gospodaria ta nu ar trebui sa lipseasca un motocultor, acesta fiind capabil a executa toate procedeele necesare unei cultivari optime a solului, in intervale de timp reduse si cu un minimum de efort. Iar pentru a sti catre ce firme producatoare sa te indrepti, noi iti prezentam liderii din domeniu.

 

Fondat in anul 1953 sub numele “Officine Pinza”, brandul de fata este unul dintre producatorii specializati pe fabricarea instrumentelor motorizate destinate muncii campului. In acest fel, au contribuit la deschiderea unei noi ere in ceea ce tine de cultura plantelor, si anume la mecanizarea agriculturii.

Primul produs al firmei italiene a fost motocultorul Grillo, de la care si-a luat ulterior denumirea. Dat fiind succesul acestuia, firma a continuat sa confectioneze astfel de utilaje (detinand in prezent o gama variata), carora li s-au adaugat in timp masini de tuns iarba, motocositori, dar si vehicule utilitare. Toate sunt fabricate in acord cu cele mai noi tehnologii, mai precis prin taierea cu laser.

Pe de alta parte, beneficiaza de o buna reprezentare pe piata internationala, fiind prezent in circa 55 de state de pe 5 continente, fapt care garanteaza o popularitate ridicata in randul consumatorilor de pretutindeni.

Misiunea acestora se rezuma la oferirea mijloacelor necesare realizarii unei agriculturi eficiente si profesionale, instrumentele fiind in prealabil testate pentru a indeplini cele mai stricte exigente in materie de durabilitate si fiabilitate, in acord cu standardele de productie adoptate.

Compania de fata isi are sediul in Japonia si a fost fondata in 1948, in prezent numarandu-se printre cei mai importanti producatori din sectorul industrial al constructiei de masini. Prin urmare, beneficiaza de o bogata traditie in ceea ce priveste echipamentele motorizate, nefiind de mirare ca motocultoarele lor se situeaza printre cele mai bune de pe piata.

Pe langa cele deja amintite, portofoliul include o gama variata de produse: camioane, scutere, roboti, avioane cu reactie, ATV-uri, barci cu motor, generatoare pentru electricitate, utilaje pentru ingrijirea gazonului si a gradinii, precum si motoare pentru autovehicule (locul I mondial).

Principalele piete de desfacere sunt Asia, America de Nord si Europa, regiuni geografice unde dispun de mari reprezentante si se bucura de vanzari remarcabile mai ales la capitolul autoturisme. Brandul nu lipseste nici din Romania, drept care gasesti cu usurinta ceea ce cauti si te bucuri de o asistenta eficace.

De altfel, trebuie mentionat ca sloganul “puterea viselor” rezuma perfect misiunea pe care si-o asuma deliberat compania, adica aceasta depune efortul de a inova in acord cu – si determinati de asteptarile utilizatorilor din intreaga lume.  

 

Existand pe piata de numai cateva decenii (din 1993), brandul acesta s-a bucurat de un succes remarcabil, intrucat a ajuns una dintre cele mai apreciate companii la nivel mondial. Aceasta realizare s-a datorat in mare parte filosofiei riguroase care sta la baza firmei chineze si care pune in centru responsabilitatea, alaturi de “integritate, sinceritate, dedicare si inovatie”.

Desi pentru o buna perioada de timp s-au ocupat cu fabricarea motocicletelor si a motoarelor pentru acestea, portofoliul lor s-a imbogatit odata cu succesul dobandit, astazi producand si instrumente mecanice cu utilizare generala: pompe de apa, aparate de sudura si motocultoare, articole care au dobandit numeroase premii si certificari.

Intrucat isi doresc sa gaseasca solutii la problemele actuale, Loncin se straduieste sa fabrice articole care dauneaza cat mai putin mediului inconjurator. Cu alte cuvinte, concep produse cu o emisie de carbon minima, un consum redus de carburant si dotate cu tehnologii de ultima ora.

Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca articolele confectionate sub numele Loncin se comercializeaza in intreaga lume, prin intermediul a 89 de distribuitori din 60 de state; precum si ca se bucura de o buna reprezentare in Europa.

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Ruris DAC 6500K

 

Ruris DAC 6500KGospodarii si fermierii care planuiesc sa cumpere un motocultor Ruris la un pret bun vor gasi o oferta foarte atractiva sub forma acestui utilaj pentru lucrari semi-profesionale.  Face parte dintr-o gama de pret accesibila si utilizatorilor individuali, iar puterea oferita demonstreaza performante optime cu suprafete de pana la 300 – 3000mp, fiind de 6.5CP.

Se poate intrebuinta deopotriva in gradina, in livada si chiar la muncile campului, pe baza motorului General Engine in 4 timpi, cu alimentare pe benzina. Ofera o latime de cultivare de 83cm, semn ca determina finalizarea sarcinilor in scurt timp, factor favorizat si de cele doua viteze de inaintare, in raport cu una in marsarier.

Consumul este scazut, dar proportional cu puterea oferita, fiind de 1.1l pe ora. Ca accesorii, dispozitivul va lucra cu rarita, plug de dat brazde, plug de cartofi si chiar cu o remorca de pana la 500Kg sarcina. Cu o adancime de cultivare maxima de 25cm, va garanta pregatirea solului pentru multiple procedee agricole. Se controleaza facil, cu ajutorul unui ghidon furca si a rotii frontale pneumatice, care antreneaza rotile metalice laterale pentru o priza buna pe sol, datorata si greutatii de 70Kg.

Avantaje

Ofera capabilitati bune de lucru si se vinde relativ ieftin.

Se recomanda pentru suprafete de pana la 3000mp, datorita motorului de 6.5CP.

Include o freza de otel cu latime de 83cm, finalizand in timp util sarcinile, indiferent daca lucrezi pe ogor sau in gradina.

Ofera trei viteze diferite, dintre care una e marsarier, permitand deplasarea versatila.

Dezavantaje

Pentru suprafete mai mari de 5000mp, aceasta motosapa nu va mai fi la fel de rentabil aleasa.

 

 

O-Mac Pro Series New 750-S

 

Daca ai o gradina pe care iti place sa o ingrijesti singur atunci iti recomandam acest model de motocultor din gama hobby, cu o putere de 7 cp. Este echipat cu 6 freze si 24 de lame care vor ara pamantul in mod eficient pana la o adancime de maxim 25 cm.

Produsul functioneaza cu benzina si are un rezervor de 3.6 l, care odata umplut iti va ajunge timp de aproximativ 7 ore. Vei avea nevoie si de ulei pentru motor, rezervorul pentru acesta avand o capacitate de 0.6 l.

Pentru lucru vei putea utiliza cele doua viteze, potrivite pentru un pamant mai batatorit (a-ntaia) sau pentru unul mai afanat (a doua), dar si cea de marsarier, utila atunci cand lamele se incurca in radacini sau bolovani si nu vrei sa fortezi motorul. Latimea pe care opereaza produsul poate varia intre 50 si 80 cm, fiind mai potrivita unor spatii mai mici.

Avantaje

Are doua viteze plus cea de inapoi care te vor ajuta sa reglezi corespunzator modul de lucru in functie de catacteristicile terenului.

Are o putere buna (7 cp) pentru un produs din gama hobby, suficienta pentru a afana un pamant care a mai fost lucrat.

Latimea de lucru este reglabila, astfel ca vei putea varia dimensiunea straturilor.

Adancimea de prelucrare a solului este si ea variabila, intre 10 si 25 cm, fiind optima pentru o gradina de legume.

Dezavantaje

Puterea este destul de mica daca ai de-a face cu un sol care nu a mai fost arat de mult timp sau daca ai de lucrat pe o suprafata mare.

 

 

Bertolini AGT 411

 

Bertolini AGT Motocultor AGT 411Desi va trebui sa cheltui o suma ceva mai notabila pentru achizitionarea acestui motocultor cu motor Honda, vei sti din start ca este construit pentru performanta. Dispozitivul este un echipament profesional, intrucat include o cutie de viteze in baie de ulei, ambreiaj multidisc si se alimetneaza strict cu benzina fara plumb.

Va dezvolta o putere de 9CP, semn ca este capabil sa faca fata unor suprafete mari, de pana la 10000mp sau poate chiar mai mult. Include o priza independenta de putere, care-ti permite cuplare rapida a unor accesorii motorizate, cum ar fi pompa pentru irigatii sau remorca.

Are un consum mediu de combustibil de 2.4l, pentru a se mentine la inaltimea asteptarilor, iar freza cu care se livreaza ofera o latime de cultivare de 70cm. Sistemul de sectionare este format din 20 de cutite, care permit reglajul adancimii de lucru, semn ca se pot trage mai multe tipuri de brazde, in functie de plantele cultivate. Mentionam ca bonusuri cele 6 viteze diferite, dintre care 3 actioneaza in marsarier, franarea independenta cu blocare pentru stationare si ambreiajul cu debreiere in caz de pierdere a controlului – toate aspecte care-i sporesc functionalitatea si fiabilitatea.

Avantaje

Foarte puternic si facand parte din seria profesionala, intrucat este echipat cu motor Honda in 4 timpi.

Potrivit pentru lucrari ample, de circa 10000mp - datorita puterii de 9CP.

Echipat cu priza de putere, semn ca accepta conectarea mai multor utilaje ca accesorii.

Lucreaza cu freza de 70cm latime si cu 6 viteze, deci se preteaza pentru majoritatea procedeelor agricole necesare in cazul diferitor culturi ale plantelor.

Dezavantaje

Pentru unii utilizatori, un consum de 2.4l de combustibil la ora va parea ridicat.

 

 

Gardelina 93NEW

 

Gardelina 93NEWPentru gradinarit si in general in munci agricole, modelul 93NEW de la Gardelina va fi un ajutor binevenit. Produsul foloseste benzina pentru alimentare, deoarece integreaza un motor performant, in 4 timpi. Puterea dezvoltata il situeaza in gama pieselor semiprofesionale, dar cu randament sporit, intrucat are o valoare de 7 cai putere.

Despre adancimea de cultivare, putem spune ca variaza in functie de necesitatile utilizatorului, fiind reglabila intre 15 si 30cm, ceea ce inseamna ca se preteaza pentru tot felul de procedee, iar asta si pentru ca dispozitivul poate functiona cu mai multe accesorii atasate: plug(arat/cartofi), remorca motocultor, freza de zapada, rarita etc.

Porneste prin demaror, iar numarul maxim de viteze asigurat este de 3, adica doua inainte si una inapoi(marsarier). In acest mod, utilizatorul poate gestiona personal viteza de lucru si poate elibera frezele, atunci cand acestea intalnesc radacini si resturi vegetale mai dificil de taiat. Daca vom considera accesoriile incluse(freze, cupla, roti), sistemul anti-accident cu care este prevazut si consumul de 0.7 l/h, putem conchide ca dispozitivul este un motocultor Gardelina ieftin si bun.

Avantaje

Poate cultiva suprafete mari de teren, peste 5000mp, caci ofera 7CP.

Permite utilizarea mai multor accesorii pentru agricultura, fiind echipat cu o cupla specifica.

Cultiva pana la adancimi de 30cm, chiar si in soluri dure.

Include functie fiabila, prin sistemul de siguranta anti-accident.

Dezavantaje

Unii utilizatori ar putea spune ca, desi puterea oferita este mare, numarul limitat de viteze nu sunt specifice unui item profesional.

 

 

Loncin Lc1350D

 

1. Loncin Lc1350D

Pentru potentialii utilizatori care se intreaba unde gasesc cel mai bun motocultor Loncin la un pret bun, modelul Lc1350D ar putea constitui una dintre cele mai performante oferte de pe piata. Utilajul este ultra-performant, incorporand un motor de mare putere, care face parte din a doua generatie de motoare Diesel cu un cilindru, propuse de catre brandul Loncin.

Aparatul dezvolta 7CP si permite un consum redus de combustibil, functionand cu motor in 4 timpi pe motorina, iar transmisia se realizeaza prin cutie de viteze pe pinioane in baie de ulei. De aici deducem ca face parte din clasa produselor profesionale.

Pornirea se face foarte usor, prin demaror la cheie, consumul este evaluat la 0.45l pe ora, iar volumul baii de ulei este de 1.1l. Din punct de vedere al frezei, aceasta este un ax cilindric dotat cu 40 de cutite, a carei latime de cultivare atinge 1460mm. Adancimea de cultivare variaza de la 20 la 25cm, ceea ce indica performante bune cu majoritatea tipurilor de sol. Indicatorii de performanta includ viteza de lucru de 750 mp/ora si o frecventa de rotire a frezelor de 135 rotatii pe minut. Printre cele mai importante functii mentionam reglajul pe trei viteze, 2 inainte si una de tip reverse, aceasta din urma contribuind la curatarea lamelor dupa utilizare. Accesoriile din pachet sunt reprezentate de un kit de pornire automata si doua roti mari, foarte ergonomice. Pentru acest model, beneficiati de o garantie de 12 luni.

Avantaje

Lucreaza foarte eficient, deoarece reprezinta un model profesional.

Permite administrarea suprafetelor mari de teren, avand eficienta cotata la 750 mp/ora.

Ofera randament excelent, find echipat cu motor de 7CP in 4 timpi.

Este accesorizat corespunzator, cu roti mari si kit de pornire automata.

Porneste foarte usor, prin demaror la cheie.

Dezavantaje

In genere, dispozitivele alimentate cu motorina sunt cele mai zgomotoase utilaje.

 

 

Loncin Lc90

 

4. Loncin Lc90

Cautand cel mai avantajos pret la un motocultor Loncin, veti descoperi si produsul Lc90, un utilaj incadrat in gama semiprofesionala. El permite saparea si frezarea solurilor, pe baza unui motor in 4 timpi, ce dezvolta o putere de 6.5CP, considerata medie ca valoare.

Modelul se alimenteaza cu benzina si prezinta un sistem de pornire la sfoara, cu demaror cu revenire, avand un consum destul de scazut, de 0.5l/h. Cutia de viteze asigura doua trepte pentru inaintare si una pentru mers inapoi. Freza include un numar de 32 de cutite, separate in mod egal stanga-dreapta.

Distanta de cultivare maxima este de 1050mm, iar adancimea de frezare poate varia in intervalul 10 – 25cm. De aici deducem ca este capabil sa administreze corect atat soluri uscate, cat si umede. Viteza de rotatie la freza este de 120 rpm, ceea ce asigura un randament de 400mp/h, valori foarte indicate pentru lucrul cu suprafete cuprinse intre 5000 si 10000mp. Kitul oferta mai include ca accesorii si freze cu extensii pentru ecartamentul de 105cm, alaturi de roti de cauciuc 4.00 x 8. Aparatul cantareste aproximativ 100Kg, asigurand astfel priza si aderenta optime. Din punct de vedere al garantiei, se ofera o perioada de conformitate de 12 luni pentru acest produs.

Avantaje

Este eficient, facand parte din gama semiprofesionala.

Ofera randament bun pe suprafete cuprinse intre 5000 si 10000mp, datorita vitezei de rotatie a frezelor de 120 rpm.

Asigura afanarea la adancimi de 30cm, putand lucra atat cu soluri uscate, cat si umede.

Este accesorizat corespunzator, cu roti si extensii pentru freza.

Dezavantaje

Are o lungime moderata de cultivare, de 105cm cu tot cu extensii la freza.

 

 

Ruris R 652 L

 

5. Ruris R 652 L

Daca va intrebati care este cel mai bun motocultor Ruris disponibil spre achizitie online, atunci acest model R 652 L s-ar putea sa fie ceea ce cautati, mai ales prin prisma unui cost destul de atractiv. Utilajul este dotat cu motor Loncin in 4 timpi pe benzina, care dezvolta o putere de 6.5CP, caracteristici ce indica un produs de tip hobby, din categoria motosapelor.

Cutia de viteze in doua trepte permite schimbarea sensului de cultivare la 180 de grade, facandu-l capabil de marsarier. Consumul este ceva mai ridicat, evaluat la 0.9l de benzina pe ora, iar sistemul de pornire include un demaror actionat manual. Latimea de cultivare poate varia intre 350 si 850mm, iar adancimea de lucru se situeaza in intervalul 10 – 20cm, performante ce indica o buna compatibilitate cu solurile mai afanate. Randamentul a fost stabilit la o suprafata de 500mp administrati intr-o perioada de 30 de minute.

Aparatul nu include roti, inaintarea fiind posibila pe baza miscarilor frezei, drept pentru care, nici nu va cantari prea mult, doar 70Kg. Bineinteles, avand in vedere toate aceste informatii, se poate spune ca produsul din acest exemplu poate fi considerat una dintre cele mai bune motocultoare romanesti de putere moderata.  Garantia care se ofera pentru pachetul oferta este valabila 2 ani.

Avantaje

Este unul dintre cele mai avantajoase motocultoare Ruris, avand pret accesibil.

Lucreaza eficient in solurile afanate si semi-afanate, datorita unei adancimi de lucru cuprinse intre 10 si 20cm.

Permite deplasarea cu functie Reverse, deoarece include o cutie de viteze in 2 trepte.

Ofera un bun randament pe suprafete restranse, evaluat la 500mp administrati in 30 de minute.

Dezavantaje

Consuma aproximativ  0.9l de benzina la fiecare ora de functionare.

 

 

Gardelina 1100CE

 

2. Gardelina 1100CEIata un motocultor Gardelina incadrat in gama celor profesionale. Asadar, performantele il recomanda ca fiind un produs de calitate, care isi merita banii. Utilajul este echipat cu un motor Diesel in 4 timpi foarte performant, de 12CP , construit solid, pentru a rezista in conditii prelungite de exploatare.

Sistemul de pornire electric permite demararea la cheie, metoda foarte comoda si ergonomica la utilizare.  Consumul este evaluat ca fiind de 0.7l/ora, fata de un volum al baii de ulei de 2l. Acesti parametri indica un bun randament, potrivit pentru suprafete de peste 10000 mp, insa consum de combustibil pe masura performantelor. Latimea de cultivare poate varia, intre 700 si 1400cm, iar adancimea de lucru va fi reglata intre 15 si 30 cm, parametri cu amplitudine sporita, sugerand compatibilitatea cu toate tipurile de sol. Sistemul de sapare si afanare include nu mai putin de 40 de cutite si functioneaza cu doua viteze inainte si una inapoi, optiune extrem de utila in curatarea frezei dupa utilizare.

Kitul standard include cupla, frezele ajustabile si doua roti mari din cauciuc. Intreg utilajul cantareste in jur de 142Kg, ceea ce indica o buna aderenta si cuplu maxim. Ca functie suplimentara, putem aminti o priza de putere, element care permite conectarea unei cositori, prin faptul ca asigura un numar optim de rotatii pe minut. Garantia oferita pentru acest model este valabila 24 de luni.

Avantaje

Este rezistent si performant, datorita motorului Diesel de 12CP.

Are un randament superior, fiind capabil sa cultive suprafete mai mari de 10000mp.

Se utilizeaza ergonomic, datorita sistemului electric de pornire la cheie.

Are o greutate sporita, asigurand aderenta optima.

Se livreaza cu accesorii utile: roti, freze ajustabile, cupla.

Dezavantaje

Deoarece motorul este atat de puternic si consumul de carburant va fi mai ridicat.

 

 

Gardelina 900W

 

3. Gardelina 900W

Daca va intereseaza sa achizitionati unul dintre motocultoarele Gardelina comercializate la un pret cat mai accesibil, atunci cele din gama 900W sunt ceea ce cautati. Performantele se datoreaza unui motor de putere medie, 7CP, in 4 timpi. Alimentarea se face pe baza de benzina, iar demararea se realizeaza manual.

Inginerii proiectanti indica valoarea consunului de 0.7l pe ora, iar baia de ulei are un volum de 0.6l. Cutia cu viteze permite doua trepte pentru inaintare si o functie Reverse, foarte utila atunci cand doriti sa schimbati directia de deplasare la 180 de grade sau sa curatati automat frezele. Afanarea terenului se realizeaza cu ajutorul a 32 de cutite dispuse pe un ax cilindric cu ecartament maxim de 120cm. Latimea de cultivare este variabila in amplitudinea 550 – 1200mm, iar adancimea de sapare se extinde intre 10 si 30cm, indicator ce sugereaza adaptabilitate optima la soluri uscate si umede, afanate sau semi-afanate.

Din moment ce este un dispozitiv semiprofesional, compatibilitatea de lucru va fi buna cu suprafete de pana in 10000mp. Accesoriile utile incluse in kitul standard sunt: cupla, frezele ajustabile si 2 roti mari din cauciuc. Produsul cantareste 96Kg, avand o aderenta moderata. Pentru aceasta oferta, garantia este valabila 24 de luni.

Avantaje

Ofera un bun randament, lucrand eficient suprafete de peste 5000mp, fata de un consum mediu de combustibil(0.7l/h).

Are un raport bun pret/calitate.

Asigura cultivarea versatila, pe baza a trei viteze de lucru.

Permite eficienta sporita cu soluri semi-afanate, datorita unei adancimi maxime de lucru de 30cm.

Dezavantaje

Deoarece are o greutate moderata, aderenta va fi limitata.

 

 

Grillo G85

 

Grillo AGT G85Brandul Grillo este deja renumit pentru calitatea utilajelor profesionale pe care le pune in vanzare si de aceea avem si noi un motiv pentru a selecta ca exemplu un dispozitiv oferit de aceasta firma. Avem de-a face clar cu o piesa profesionala, atat pe baza puterii mari a motorului, de 6.5CP, cat si prin prisma cutiei de viteze, care lucreaza cu cate patru viteze pe post de motocultor, si patru cu functie de motocoasa.

Pentru alimentare, necesita doar benzina fara plumb, iar consumul mediu va fi de 1.7l/h. Sistemul de racire cu aer ii permite sa stea in functiune perioade lungi de timp, fara sa se supraincalzeasca, iar sistemul de pornire include demaror la sfoara, ceea ce inseamna ca trebuie sa te inveti sa folosesti aceasta metoda, daca n-ai mai practicat-o.

In cazul in care utilizatorul pierde controlul motocultorului, un sistem cu debreiere pe maneta de ambreiaj asigura oprirea si implicit fiabilitatea. Mai include roti pneumatice, freza de 37/47/58cm, un ghidon ajustabil pe inaltime si in lateral, pentru confortul utilizatorului, si priza de putere separata de cutia de viteze, care face posibil lucrul cu diverse accesorii. Avand ca argumente toate aceste aspecte, in raport cu investitia necesara, putem spune ca produsul reprezinta un  motocultor Grillo profesional la un pret bun.

Avantaje

Lucreaza cu suprafete mari,  caci este o piesa profesionala cu 6.5CP.

Se foloseste si ca motocultor, si ca motocoasa, avand cutie de viteze cu cate 4 trepte pentru fiecare functie.

Ofera randament optim perioade indelungate, fiind racit cu aer.

Se opreste automat in caz de accident, avand fiabilitate.

Dezavantaje

Unor cumparatori, consumul de 1.7 litri pe ora li s-ar putea parea ridicat.

 

 

ProGARDEN HS1100 D

 

ProGARDEN HS1100D este un motocultor demn de un profesionist, multumita caracteristicilor tehnice pe care le ofera. Alimentarea piesei se face pe baza de benzina, care pune in miscare un motor cu o putere de 13 CP, extrem de eficient la activitatile agricole.

Transmisia unitatii se face cu ambreiaj, cutie de viteze, cardan si planetara, una dintre cele mai fiabile solutii pentru o munca desfasurata in conditii grele. Ergonomia produsului este partial asigurata de ghidonul reglabil, atat pe verticala, cat si pe orizontala si de protectiile cauciucate care reduc intensitatea vibratiilor.

Motorul este de tip monocilindru, in 4 timpi, racit cu aer, cu filtru cu ulei si senzor de protectie la lipsa uleiului sau la inclinarea excesiva in timpul functionarii. Piesa este echipata cu roti de cauciuc cu profil agricol. Cu o adancime de lucru intre 150 – 300 mm si o latime de lucru de 900 – 1200 mm, este recomandata pentru suprafete de peste 10.000 mp, ritmul de lucru fiind de pana la 1100 mp/ora, la doua treceri.

Avantaje

Produs destinat profesionistilor, pentru suprafete care depasesc 10.000 metri patrati.

Motor puternic, in 4 timpi, de 13 CP.

Ergonomie crescuta, datorita ghidonului reglabil, cu protectii de cauciuc.

Echipat cu sisteme de protectie adecvate.

Dezavantaje

Pretul de achizitie ilustreaza caracteristicile tehnice ale produsului.

 

 

 

Cel mai bun motocultor de 7 CP – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Daca te-ai hotarat sa cumperi un motocultor de 7CP, care sa te ajute sa pregatesti solul pentru plantat, nu este indicat sa faci acest lucru, fara a face o analiza prealabila a produselor existente pe piata. Totusi, pentru a-ti fi mai simplu, am realizat si noi o selectie de astfel de utilaje, ce pot fi achizitionate la un pret rentabil, de pe internet. Media Line MS Profesional 7100 CF permite reglarea frezelor, astfel incat sa poti nivela un sol pietros, dar  si unul cu denivelari. Utilajul este unul complex, deoarece vine insotit de multe accesorii, iar datorita prizelor de putere, poti atasa si alte dispozitive, pe care le achizitionezi separat. Daca ai un buget mai mic de achizitie, poti opta pentru: MS 6580.

 

Cum alegi  un motocultor de 7 CP bun

 

Ghidul cumparatorului

Daca locuiesti la tara, iar una dintre principalele tale indeletniciri este aceea a lucrarii si cultivarii pamantului, stii cat de important e sa beneficiezi de un motocultor, al carui rol este acela de a inlesni muncile agricole si de a te ajuta sa obtii roadele mult dorite.

Iar pentru ca acesta sa dea dovada de un randament optim, trebuie sa beneficieze, in primul rand, de o putere suficient de mare, incat sa-ti permita sa te ingrijesti de orice suprafata de teren, fie ea de dimensiuni medii sau mari.

Tocmai de aceea, achizitionarea unui model de 7 CP este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care ti le poti face. Insa, pentru a fi sigur ca pamantul pe care il detii va fi lucrat eficient si cu mai putin efort, este necesar sa tii cont si de alti parametri de selectie.

Motocultor 7 cp - task

Numarul si treptele de viteza: joaca un rol vital in alegerea unui astfel de produs, deoarece, pe langa puterea pe care modelul ti-o ofera, de ele depinde eficienta cu care lucrezi pamantul.

Altfel spus, cu ajutorul acestora vei putea micsora sau mari ritmul de munca, asa cum vei putea reduce sau prelungi timpul pe care-l acorzi, de regula, unei astfel de indeletniciri, in functie de solul pe care doresti sa-l cultivi.

Conform celor mai multor pareri despre cele mai bune motocultoare de 7 CP, un produs bun este acela care numara cel putin 3 trepte de viteza (2 inainte, 1 inapoi), deoarece poate face fata oricarui tip de activitate, indiferent daca vorbim de utilizarea lui in gradina sau la muncile campului.

 

Ecartamentul: face referire la latimea si adancimea minima sau maxima de lucru. Recomandat ar fi sa alegi un motocultor la care acesti parametri sa fie reglabili, pentru a putea lucra pamantul pe care il detii exact asa cum doresti.

Astfel, ai de ales intre modele a caror latime variaza intre 560 – 830 mm – ceea ce inseamna ca aparatul va cunoaste o mai larga intrebuintare si ca tu vei fi cel care decide marimea suprafetei de teren ce urmeaza a fi insamantata sau plantata, si aparate care nu ofera aceasta posibilitate, dar care se bucura de o latime de cultivare de peste 900 de mm – se preteaza la lucrarea tuturor culturior agricole care ocupa un spatiu generos, precum porumbul, floarea soarelui, sfecla de zahar etc. In ceea ce priveste adancimea de lucru, aceasta oscileaza intre 100 – 290 de mm.

 

 

Tipul de motor: poate fi pe motorina sau pe benzina. Atunci cand ai in vedere acest parametru de selectie, trebuie sa te gandesti foarte bine la suma de bani pe care esti dispus sa o scoti din buzunar, intrucat pretul variaza in functie de model.

Cu alte cuvinte, daca te decizi asupra unuia pe motorina, trebuie sa stii ca, desi acesta prezinta o mai mare durabilitate in timp si un cost redus al carburantului, pretul accesoriului in sine presupune o investitie destul de serioasa, deci pregateste-te sa-ti spargi pusculita.

In cazul in care alegi un motor pe benzina, te vei bucura de o pornire usoara a motocultorului si de un nivel de zgomot scazut comparativ cu cel produs de un aparat pe motorina, insa nu uita ca benzina prezinta un cost ceva mai ridicat.

Daca ai terminat de parcurs acest ghid si inca te intrebi unde gasesc motocultoare de 7 CP la un pret bun ceilalti muncitori din domeniul agricol, noi iti dam raspunsul: pe Internet. Astfel ca, tot ce trebuie sa faci este sa comanzi produsul online, intrucat magazinele virtuale sunt pline de tot felul de reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Media Line MS Profesional 7100 CF

 

Este un produs pentru fermierii care doresc sa pregateasca, pentru plantat, o suprafata accidentata si cu radacini, deoarece este prevazut cu un motor care are o putere de 7CP. Acesta poate fi utilizat si in gradini sau solare, intrucat dispune de freze ce au o latime reglabila, intre 80 si 110cm, poate fi folosit la adancime de cel mult 30cm si are 3 viteze.

Utilajul poate fi folosit in mai multe activitati agricole, deoarece este prevazut cu o priza de putere, la care poti atasa pompe de apa sau de presiune (achizitionate separat). Motorul functioneaza pe baza de benzina, astfel ca va porni rapid si nu va face un zgomot la fel de mare ca cel redat de dispozitivele pe motorina, insa trebuie sa stii ca pretul combustibilului este mai mare.

Pentru o utilizare usoara, manerele sunt realizate din cauciuc moale, care ajuta la reducerea vibratiilor. In pachetul de achizitie vei mai primi si roti, pentru un transport usor, un plug util in activitatile de bilonare, ulei de motor si ulei de transmisie, astfel incat sa poti incepe activitatea agricola, imediat dupa primirea coletului.

Avantaje

Motorul functioneaza pe benzina, de aceea nu va fi foarte zgomotos.

Manerele sunt acoperite cu cauciuc moale, pentru a atenua vibratiile din timpul functionarii.

Include accesorii pentru transport si un plug.

Permite atasarea utilajelor, deoarece este prevazut cu priza de putere.

Dezavantaje

Nu este potrivit pentru spatii agricole mari.

button 2

 

 

 

 

MS 6580

 

2. MS 6580Te-ai decis sa cumperi un motocultor de 7 CP cu plug ieftin si bun, insa nu stii ce model sa alegi? Acest produs s-ar putea sa te convinga, in primul rand, datorita constructiei compacte si tehnologiei avansate, care-l fac usor de intrebuintat pe orice tip de sol ce trebuie prelucrat.

Pe langa motorul puternic, al carui rezervor are o capacitate de 3,1 l si care beneficiaza de 3 viteze (2 inainte si 1 inapoi), utiliajul iti pune la dispozitie cele 24 de cutite ale frezelor (detasabile si segmentabile), carora li se datoreaza latimea de lucru cuprinsa intre 560 – 800 mm si adancimea de lucru de 150 – 250 mm, fapt care iti va permite sa folosesti motocultorul atat in gradina si in vie, cat si la muncile campului. Pentru un randament optim, aparatului i se poate atasa oricand o remorca, o semanatoare sau un plug, o alta dovada ca utilajul poate fi intrebuintat pentru o gama larga de activitati.

In ceea ce priveste siguranta, motosapa este prevazuta cu un sistem care opreste automat echipamentul in cazul pierderii controlului asupra masinii, iar maneta cu dubla actionare a aparatului respecta ultimele cerinte ale standardului European EN-709, cu privire la acest aspect. Alimentarea se face pe baza de benzina, iar pretul este foarte avantajos.

Avantaje

Are un pret de achizitie avantajos.

Poate fi utilizat pentru vie, dar si pentru activitatile agricole care au loc la camp.

Dispune de un sistem de oprire automata, in cazul in care pierzi controlul asupra utilajului.

Se pot atasa diverse utilaje pe care le folosesti la variate activitati.

Dezavantaje

Pornirea se realizeaza manual, de aceea va fi nevoie sa folosesti forta bratelor.

button 2

 

 

 

 

Ruris DAC 7000K

 

3. Ruris DAC 7000KDaca te numeri printre cei care considera ca un motocultor e o adevarata comoara la casa omului, astfel ca te-ai hotarat sa-ti cumperi si tu unul, acest model s-ar putea sa-ti fie pe plac. Este un utilaj cu o cutie de viteze in 3 trepte (2 inainte, 1 inapoi), ideal, deci, pentru marunitirea solului din solarii sau gradini.

Totodata, acesta are un cuplu de transmisie cu 25% mai mare decat motosapele a caror putere este cuprinsa intre 5.5 – 7 CP, ceea ce inseamna un consum constant de 1,1 l de benzina/h. Se lauda cu o latime de lucru care variaza intre 560 – 830 mm si cu o adancime reglabila de 150 – 290 mm, suprafata medie lucrata fiind de 1000 mp/h.

Cu alte cuvinte, datorita acestor doi parametri ajustabili si puterii mari de 7 CP, in jumatate de ora poti pregati de insamantat un teren de 500 mp. Acest aparat se dovedeste a fi la fel de eficient si-n cazul zonelor inguste de la capatul randurilor din gradina, datorita actionarii cutiei de viteze pe mersul inapoi. Pretul este accesibil.

Avantaje

Il poti utiliza pentru a pregati suprafata pentru plantat in solar sau in gradina, deoarece are 3 viteze.

Poti bilona 1000mp pe ora, pentru ca functioneaza pe benzina, iar latimea frezelor si inaltimea pot fi reglate

Utilajul poate merge si inapoi, astfel ca il poti utiliza si pentru zonele inguste.

Consumul este constant pe toata durata functionarii, deoarece transmisia este cu 25% mai mare, decat in cazul altor utilaje.

Dezavantaje

Motocultorul nu are multe accesorii, in pachetul de achizitie.

button 2

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Sep113 Motor Kama

 

1. Sep113 Motor KamaPentru cei care-si doresc cel mai bun motocultor de 7 CP cu motor Kama, SEP a creat acest model. Este un produs extrem de usor de folosit, multumita transmisiei care se face prin pinioane conice in baia de ulei, sistemul de ultima generatie al utilajului aparandu-l impotriva pietrelor proiectate si de impactul in urma accidentelor.

Alimentarea motorului se face printr-un rezervor cu o capacitate de 3 l, care numara 3 viteze inainte si una inapoi, ceea ce inseamna ca va face fata cu succes muncilor campului. Acest aspect este confirmat de insasi suprafata mare pe care acesta o poate lucra intr-o ora, si anume 700 mp. Beneficiaza de 12 cutite atat in partea stanga, cat si in partea dreapta, fiind ideal pentru culturile de camp, datorita latimii mari de cultivare (970 mm) si adancimii variabile (100 – 250 mm).

In ceea ce priveste manevrabilitatea, distanta si inaltimea operatorului se pot regla, pentru o folosire si-n afara cadrului, intrucat manerele sunt complet ajustabile. Utilajul mai include un sistem de conectare la remorca si priza de putere atat sincronizata, cat si nesincronizata. Pretul este pe masura facilitatilor oferite de model si include o garantie pe 16 luni.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

2
Lasa un comentariu

avatar
1 Sectiune de comentarii
1 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
2 Autori comentarii
Team Clovis.roNetoi catalun Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Netoi catalun
Vizitator
Netoi catalun

Ce inseamna “pretul de achizitie ilustreaza caracteristicile tehnice ale produsului” spuneti mai pe intelesul meu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (92 voturi, media: 4.83 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status