Cele mai bune motocositori ieftine cu lama

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cea mai buna motocositoare ieftina cu lama – Recomandarile noastre pentru 2020

 

In caz ca ai o gradina sau un teren pe care trebuie sa-l lucrezi, ai nevoie de o motocositoare cu lama, iar oferta fiind foarte bogata, vei gasi un model convenabil cu care sa iti poti face treaba. Daca esti o persoana ocupata si nu ai timp sa te informezi cu privire la caracteristicile tehnice importante, poti sa te bazezi pe primul produs din lista noastra Grillo AGT GF3, la un pret rezonabil si cu performante ridicate. Poti curata terenuri de pana in 5000 de m, motocositoarea dispunand de un motor in 4 timpi cu 6,5 CP. Are 6 viteze (3 inainte si 3 in marsarier) si se deplaseaza cu 1km/h in viteza 1, 3 km/h in viteza 3. Rezervorul are o capacitate de 3,1l, iar consumul de de 1,7 l/ h. In caz ca pierzi controlul motocositoarea dispune de optiunea debreierii automate, asa ca este recomandata si persoanelor incepatoare. Poti opta si pentru a doua varianta din lista Bertolini AGT 140.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Grillo AGT GF3
Click aici pentru pret!

Este un model puternic cu 6,5 CP, cu motor in patru timpi, 6 viteze (3 inainte si 3 in marsarier), ce poate curata suprafete de pana in 5000 m, cu rezervor de 3,1l, si consum de 1,7l la ora, cu sistem de atenuare a vibratiilor si posibilitatea de a regla ghidonul atat pe ax vertical, cat si orizontal.

Nu se recomanda pentru camp deschis, latimea lamei de 110 cm fiind mai potrivita pentru teren cu obstacole.

Avand sisteme de siguranta in caz de pierderea controlului, acest model de motocositoare cu lama poate fi folosit si de catre incepatori.

A 2-A OPTIUNE!

Bertolini AGT 140
Click aici pentru pret!

Acest model de motocositoare cu lama, poate fi folosit atat pentru amenajarea gradinii, cat si pentru suprafete mari de paioase, avand posibilitatea de a regla latimea lamei (maxim 115 cm), dispune de motor puternic in 4 timpi, cu 5,5 CP, 7 viteze (4 inainte si 3 in marsarier), precum si de optiunea de oprire automata a motorului in caz de pierdere a controlului.

In caz ca trebuie sa o transporti de la locul de depozitare pana la teren, vei avea nevoie de ajutor, motocositoarea cantarind 81 kg.

Un model practic, cu bune caracteristici tehnice, ce te va ajuta sa tai paioasele sau iarba furajera, dar si sa amenajezi placut spatiile verzi.

PRO JRF - 1001A-1
Click aici pentru pret!

In caz ca ai o gradina mica pe langa casa si iti place sa o intretii, atunci acest model de motocositoare cu lama, la un pret bun, te va ajuta sa fii eficient. Este dotat cu un motor in 4 timpi, cu o singura viteza inainte, cu nivel redus de zgomot (108 dB), cu pornire manuala la sfoara si se alimenteaza cu benzina.

Capacitatea rezervorului este mica, de doar 1l, si pentru suprafete mai mari trebuie sa ai rezerve.

Pret atractiv, usor, cu bune caracteristici tehnice, sunt cateva motive care ne determina sa recomandam acest produs.

 

 

Cum alegi o motocositoare ieftina si buna, cu lama

 

Ghidul cumparatorului

Cand vrei sa tai iarba si buruienile crescute pe un teren, ai la dispozitie cateva variante dintre care sa alegi – o coasa manuala, o motocoasa portabila sau o motocositoare cu lama. Fiecare dintre acestea are propriile avantaje si dezavantaje, dar daca stii ca suprafata pe care vrei sa o cureti este mai putin denivelata, cu plante crescute haotic si cu tulpini groase, ultima varianta s-ar putea sa fie mai indicata pentru tine.

Desi pretul de baza este mai crescut decat in cazul primelor doua, o motocositoare cu lama ofera in plus manevrabilitate superioara si putere mai mare de taiere, iar daca vei cauta cu atentie, vei descoperi cateva optiuni ieftine ce s-ar putea incadra in bugetul tau.

Cand te intereseaza sa verifici unde gasesc motocositoare cu lama ieftina la un pret bun cei care vor sa isi intretina terenurile, trebuie sa analizezi mai intai specificatiile tehnice.

Motorul in 4 timpi este un element important in functionarea utilajului, iar puterea acestuia, masurata in cai putere, ofera o indicatie in privinta randamentului pe suprafete mari.

Astfel, un motor de 5 CP face fata cu brio in cazul unei suprafete de pana in 5000 de metri patrati, dar o suprafata mai mare va necesita un motor mai puternic, de 7 – 8 CP, pentru a obtine acelasi randament.

Alimentarea motocositoarei se poate realiza fie cu benzina, fie cu motorina. In cazul primei variante, va trebui sa verifici tipul indicat pentru fiecare utilaj in parte – unele modele au in descrierea tehnica cerinta specifica pentru benzina fara plumb, in timp ce altele functioneaza fara probleme cu varianta conventionala.

Lama este, de regula, inclusa atunci cand achizitionezi motocositoarea, dar trebuie sa verifici dimensiunile. In cazul in care terenul pe care doresti sa il cureti are si copaci, este indicata o lama mai mica, de 80 – 100 cm, in timp ce un teren relativ drept, acoperit doar de iarba, poti utiliza una mai mare, de 130 – 140 cm, care sa iti permita sa termini treaba cat mai rapid. Materialul din care este confectionata aceasta piesa este, de regula, otelul, ce asigura o rezistenta buna la uzura.

 

 

Ca elemente de facilitare a utilizarii, multe pareri despre motocositoare cu lama ieftine indica faptul ca trebuie sa verifici sistemul de pornire – ce poate fi electric sau cu sfoara, sistemul de oprire – ideal ar fi sa existe si optiunea opririi de urgenta, in caz de accident sau daca pierzi controlul aparatului.

Un element de adaptabilitate este posibilitatea ajustarii vitezei in functie de terenul pe care urmeaza sa lucrezi – iarba poate fi tunsa cu o viteza mai mare, dar tufisurile si arbustii vor necesita o prelucrare mai lenta.

Pentru a putea fi folosita in orice conditie, ar trebui ca motocositoarea sa aiba si optiunea actionarii in marsarier. Posibilitatea de ajustare a inaltimii ghidonului si cea de cuplare si decuplare rapida a lamei sunt detalii tehnice care contribuie la usurinta utilizarii acestui echipament.

Mai jos am trecut in revista cateva motocositoare cu lama ieftine ce ne-au atras atentia atunci cand am cautat cele mai bune variante de pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Grillo AGT GF3 

 

Grillo AGT GF3 este o motocositoare cu lama cu motor in 4 timpi si cu o putere de 6.5 CP, detalii ce o fac potrivita si pentru curatarea unor suprafete mai intinse de 5 mii de metri patrati. Pornirea se realizeaza mecanic, cu sfoara. Combustibilul recomandat este benzina fara plumb, iar consumul este de 1.7 litri la ora. Rezervorul are o capacitate totala de 3.1 litri.

Lama are o latime de 110 cm, cu indicatie in manualul de utilizare, pentru paioase. Ghidonul este reglabil pe axa verticala si pe cea orizontala si dispune de un dispozitiv de atenuare a vibratiilor produse in timpul functionarii.

Cutia de viteze, in baie de ulei, asigura functionarea in 6 viteze, 3 inainte si 3 in marsarier. Viteza de deplasare variaza intre 1km/ora, in viteza intai, si 3 km pe ora, in viteza a treia. In cazul pierderii controlului asupra masinii, aceasta dispune de optiunea debreierii automate, fara oprirea motorului, element ce incadreaza acest dispozitiv in categoria „cea mai buna motocositoare cu lama ieftina”, datorita posibilitatii utilizarii si de catre persoanele incepatoare.

Avantaje

Este o motocositoare cu lama usor de folosit chiar si de catre incepatori.

Are motor in 4 timpi, cu putere de 6,5 CP destinata pentru spatii de pana in 5000 mp.

Ghidonul este variabil pentru o cat mai buna pozitie in timpul lucrului.

Are 6 viteze, 3 inainte si 3 in marsarier, putand regla viteza in functie de teren.

Dezavantaje

Este mai indicata pentru teren cu copaci, avand lama cu o latime de 110 cm.

 

 

 

 

Bertolini AGT 140 

 

Bertolini AGT 140 iese in evidenta datorita motorului puternic, in 4 timpi, de 5.5 CP, ce ofera un randament crescut si in cazul suprafetelor mai mari. Cutia de viteze, cu baie de ulei, asigura posibilitatea utilizarii in oricare din cele 7 viteze – 4 inainte si 3 in marsarier.

Lama are o latime de taiere de 115 cm, dar poate fi ajustata in functie de necesitati, oferind optiunea utilizarii acestui dispozitiv si in cazul suprafetelor cu copaci. Este indicata pentru taierea paioaselor sau ierbii pentru furajare sau pentru curatarea spatiilor verzi.  

Directia de deplasare poate fi modificata prin invertorul cu maneta de control rapid pe ghidon , fara ca viteza sa fie modificata. Inaltimea ghidonului este ajustabila, iar acesta dispune de un mecanism de atenuare a vibratiilor produse in timpul functionarii. Siguranta utilizatorului este oferita de optiunea opririi automate a motorului in cazul pierderii controlului asupra masinii.

Avantaje

Dispune de un motor puternic, in 4 timp si cu 5,5 CP.

Poti optiune un randament bun, adaptand viteza la tipul si desimea culturii, avand 7 viteze.

In caz ca pierzi controlul asupra aparatului, motorul de opreste automat.

Lama de taiere poate fi ajustat in functie de teren, cu un maxim pe latime de 115 cm.

Dezavantaje

Este grea si poate pune probleme la transport (81 kg).

 

 

 

 

PRO JRF – 1001A-1 

 

Daca ai o mica gradina pe langa casa si vrei sa o intretii si sa o amenajezi placut, atunci acest model de motocositoare cu lama este ceea ce iti trebuie. Lama are o lungime de 87 cm, fiind utila si pentru zone cu copaci sau alte obstacole care trebuie ocolite.

Motorul este in patru timpi, cu un cilindru, iar transmisia de la motor la bara de taiere se face prin curele. Pornirea este manuala, la sfoara. Are o singura viteza pe inainte. Motorul este pe benzina, fiind puternic si cu nivel de zgomot redus (108 dB). Turatia este de 3300 rotatii pe minut.

Este usor de manevrat, fiind un model mai usor (60 kg), cu roti mari. Inaltimea de taiere este intre 30 si 80 mm, iar latimea de 87 mm. Are un design placut, fiind de culoare galbena, ghidonul este comod si ai la indemana toate manetele de control.

Avantaje

Este un model destinat pentru mici fermieri, pentru intretinerea gradinilor.

Motorul este puternic, in 4 timpi si cu un nivel de zgomot redus (108 dB).

Este usoara (60 kg) pentru a fi comod de manevrat si transportat.

Are un pret bun.

Dezavantaje

Capacitatea rezervorului este mica (1l).

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Ruris BASSI 999B MAX 

 

Daca inca mai cauti o motocositoare cu lama ieftina si buna, Ruris BASSI 999B MAX poate fi o varianta demna de luat in seama, mai ales daca terenul pe care vrei sa il cureti are dimensiuni mai mari.  Cutia de viteze in 4 trepte si motorul puternic, de 6.5 CP asigura o functionare eficienta in zonele de deal si campie. Sistemul de aprindere este electronic, iar pornirea este manuala. Dispune de 4 viteze – 2 inainte si 2 inapoi, ideal pentru zone inclinate sau cu desis.

Lama, cu o latime de lucru de 97 cm, are dinti striati, de tip fierastrau si poate taia orice tip de iarba, indiferent de structura fibrei.  Inaltimea coarnelor ghidonului este ajustabila, asigurand astfel o utilizare confortabila si un grad de control crescut asupra directiei.

Combustibilul  recomandat este benzina fara plumb, iar capacitatea rezervorului este de 3.6 litri. Consumul mediu de carburant este de 0.6 litri/ora, iar suprafata medie lucrata este de 3000 de metri patrati/ora, elemente ce indica gradul crescut de eficienta al acestui utilaj.

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status