Cele mai bune masini de surfilat

Am modificat articolul ultima data pe: 06.08.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum alegi o masina de surfilat buna

 

Ghidul cumparatorului

Poate ca multe persoane care nu sunt implicate activ in domeniul confectiilor au auzit destul de des termenul “masina de surfilat”, insa exista sanse relativ mari sa se produca o mica si eroare de intelegere a acestui obiect. Exista preconceptia ca dispozitivul respectiv lucreaza la fel ca o masina de cusut, cand in realitate, functiile celor doua utilaje sunt mai degraba complementare.

O masina de surfilat are principala functie de a intari margina oricarui tip de tesatura, astfel incat, in urma procesului, materialul sa nu se mai destrame. Cusaturile de margine astfel obtinute sunt mai rare decat cele executate cu o piesa conventionala pentru cusut. De asemenea, surfilatul e util si la suturi de acoperire, obtinute prin optiunea uberdeck. Pe piata gasesti fie masini de cusut care includ si functie de surfilat, fie masini specializate numai pe acest principal procedeu.

Ca la orice dispozitiv, alegerea nu e chiar una usoara, mai ales cand esti incepator in domeniul croitoriei, sau nu detii niste cunostinte tehnice solide in aceasta directie. Cu aceasta justificare si special pentru cei care se intreaba unde gasesc masini de surfilat la preturi bune, noi am centralizat si gestionat informatia specifica, organizand-o pe criterii de selectie, pe care ti le explicam aici:

 

 

Gradul de utilitate: In functie de cat de intens va fi exploatata, ai trei alternative pentru o piesa cu surfilare: masina de cusut si surfilat, cea semi-profesionala(unde se incadreaza si varianta combinata, de surfilare si acoperire) sau o masina de surfilat industriala.

Pentru cerinte minime de tivire si efectuarea de cusaturi pe margini simple, te poti multumi si cu o piesa 2 in 1, caz in care mai bine cumperi un dispozitiv clasic pentru cusut. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca masina respectiva are si functie specifica(mentionata ca overlock/triplock/uberdeck). In acest mod, ai practic doua aparate intr-unul singur. Recomandam aceasta alegere pentru amatori si incepatori, unde necesitatile de surfilare vor fi clar limitate.

In cadrul unei mici firme de confectii, masina cu functie principala de surfilat este cea mai recomandata alternativa. E putin mai scumpa decat un model hobby, dar ofera mai multe optiuni de lucru, in functie de fiecare tipologie de ata sau material. Fiecare astfel de dispozitiv trebuie sa aiba reglaj electronic al tensiunii din fire sau cel putin o optiune de ajustare manuala a acesteia, intrucat tensiunea firului trebuie sa difere de la o textura la alta.

Pentru productie in masa si ateliere mari de confectii, dispozitivele industriale sunt cel mai bine proiectate, astfel incat sa faca fata volumului extins de lucru. Acestea vor asigura atat functii de surfilat, cat si de acoperire, iar ritmul de coasere va fi unul accelerat, permitand prelucrarea unor cantitati extinse de material in cel mai scurt timp.

 

Viteza de coasere: Acest parametru este redat in impunsaturi pe minut si-ti permite sa anticipezi cat de rapid poti finaliza un proiect unealta selectionata. Pentru cei aflati la inceput de drum, cat si pentru studenti in domenii specifice(textile, design vestimentar etc) recomandam modele cu maxim 800 – 900 impunsaturi pe minut. In regim profesional, in jur de 1000 – 1200 de impunsaturi/minut sunt suficiente. Daca ne referim la piese pentru sarcini complexe, industriale, atunci 1300 de impunsaturi pe minut constituie un minim necesar.

 

 

Numarul de programe: Acest aspect nu reflecta neaparat numarul maxim de tipuri de cusaturi pe care il poate realiza la surfilare o masina. De multe ori, programele sunt standard, iar prin combinarea lor se obtin mai multe feluri de margini. Pentru exploatare hobby, consideram suficiente 3 – 5 programe de surfilare, in timp ce pentru utilizare semi-profesionala si profesionala, 10 – 15 pot fi desemnate ca fiind mai mult decat suficiente. La functionarea in regim industrial, numarul programelor poate trece uneori de 15.

 

Tipurile de cusaturi realizate: Cele mai importante cusaturi de surfilare cunoscute dau si denumirile masinilor aici discutate si sunt: triplock(overlock), uberdeck si cea elastica. Daca masina pe care te pregatesti sa o cumperi le efectueaza pe acestea trei, nu prea ai motive sa te indoiesti de calitatea sa. Overlock-ul este varianta clasica de surfilare pentru orice material. Cusatura va avea un aspect rar, insa va impiedica eficient destramarea tesaturilor, prin faptul ca firele(cel putin 3) se intretaie in multiple pozitii pe marginea materialului, formand niste noduri lejere.

O varianta des intrebuintata pentru materialele supraelastice este triplock-ul elastic sau lantisor, cum se mai numeste, caz in care masina utilizeaza fir special, de asemeni elastic, pentru a nu increti in mod inestetic si impractic marginile tesaturii.

Uberdeck mai este si denumirea masinilor specializate pe tivire, intrucat lucreaza cu doua sau trei ace si pot folosi pana la 4 fire de ata. Aparent aceasta functie este foarte similara cu celelalte, insa o piesa uberdeck de calitate va include si un sistem de sectionare a materialului la imbinari, iar in acest mod marginea tesaturii va fi perfect aliniata cu traseul cusaturii. Cele mai numeroase pareri despre cele mai bune masini de surfilat iti explica faptul ca sistemul uberdeck mai este denumit si acoperire, intrand in componenta pieselor combinate.

 

 

Functii: Vom incerca sa enumeram rapid cam cele mai utile astfel de optiuni: executarea de cusaturi cu mai multe fire si mai multe ace, iluminarea suprafetei de lucru, platforma de coasere extensibila, control electronic sau manual al tensionarii firelor, taietor pentru surplusul de material, cu dimensiuni reglabile, piciorus de stabilizare cu presiune selectabila diferit, functie de avertizare la infilarea corecta/incorecta, reglajul latimii si lungimii pasului de surfilare, viteza de coasere ajustabila. Exista si un set de functii suplimentare, prezent la modelele mai sofisticate: infilare automata, ecran cu afisaj electronic, panou de control digital, functie de memorie pentru diversi parametri de lucru utilizati.

Pentru cei interesati sa stie unde gasesc masina de surfilat la un pret bun, recomandam cu precadere produse de la branduri cunoscute, cum ar fi Minerva, Brother, Singer sau Merrylock. De asemenea, daca preferi sa investesti o suma minima in aceasta achizitie, pe Internet poti gasi cele mai bune oferte, mai ales din punct de vedere al raporturlui format intre pret si calitate. Prin comanda pe un site specializat, obtii nu numai livrare la domiciliu, dar beneficiezi si de garantie corespunzatoare. Daca te-am convins sa abordezi aceasta alternativa de cumparare, iata si cateva modele de dispozitive calitative, pe care le-am ierarhizat cumuland mai multi parametri: costuri, performante, functionalitate.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Minerva Overlock M2050

 

1.Minerva Overlock M2050Brandul Minerva iti poate oferi cea mai buna masina de surfilat pentru uz conventional si semi-profesional, deoarece acest model raspunde optim exigentelor specialistilor, atat prin prisma performantelor demonstrate, cat si referitor la pretul de plecare pentru achizitie. Masina va fi utila pentru a prelucra rapid si eficient majoritatea tipurilor de margini de material, pe care il poate sectiona in prealabil.

Ca specializare, piesa este una overlock si va putea efectua lucrari de tip tubular, cu ajutorul unei platforme de lucru care se poate detasa la nevoie. Chiar si taietorul se va intrebuinta in mod preferential, prin simpla cuplare si decuplare.

Modelul e electromecanic si include 16 programe diverse, lucrand cu rapiditate, deoarece executa 1100 impunsaturi intr-un minut. Beneficiezi de multiple posibilitati de lucru, incluzand in jur de 12 cusaturi specifice pentru surfilare, 4 pentru efectuarea tivului si tot atatea pentru acoperire. Lucreaza cu 2 pana la 4 fire si maxim 2 ace, permitand si multiple optiuni de reglaj: pentru latimea pasului de coasere, pentru dimensiunea materialului ce trebuie eliminat la margini sau chiar in cazul pozitiei piciorusului presor. Din asta deducem ca e adaptabila, putand realiza multiple proiecte utile intr-un atelier de croitorie. Pentru confortul la utilizare, o lampa LED asigura si iluminare in spatiul de lucru.

Fie ca vrei s-o cumperi pentru utilizare casnica, fie ca preferi sa o folosesti in cadrul unei mici firme de croitorie si design vestimentar, aceasta piesa isi face intr-un mod impecabil treaba, motiv pentru care e inclusa si in topul specialistilor nostri.

 

Avantaje:

Masina de surfilat si cusut la un pret bun

Lucreaza diversificat, cu 16 programe diferite si multiple cusaturi specifice in surfilare

Se adapteaza usor cerintelor de lucru, avand parametri reglabili

Efectueaza rapid sarcinile, cu frecventa de impunsaturi mare: 1100/min

 

Dezavantaje:

Nu poate executa si mici cusaturi liniare, de rutina

button 2

 

 

 

 

Merrylock MC 3000 CL

 

2.Merrylock MC 3000 CLDaca preferi sa cumperi din start o masina de surfilat si acoperire, atunci un foarte apreciat exemplu este acest model produs de Merrylock. Dupa cum iti poti da seama, nu realizeaza numai cusaturi overlock, ci si din gama uberdeck(de acoperire). La viteza de 1300 de impunsaturi pe minut, e destul de clar cat de rapida si eficienta va fi masina, mai ales in cadrul atelierelor de lucru cu specific(design vestimentar, productie articole vestimentare).

Incorporeaza 3 ace si va efectua cusaturile cu 5 fire, iar numarul de acestora se ridica la 14. In acest mod, e lesne de intuit ca poate obtine cusaturi lant, triplock, tiveste si surfileaza ingust, adica indeplineste cam majoritatea functiilor utile in croitorie. Cateva optiuni de reglare a tensiunii in firele de ata utilizate permit o administrare facila si adaptabila.

De asemenea, pasul executat la coasere si dimensiunile intre impunsaturi pot fi reglate separat, la fel de bine cum si pozitia piciorusului presor se poate modifica. Sistemul de infilare automata te va scuti de multe complicatii, iar puterea motorului, de 90W, indica o durabilitate buna in timp.

Pe langa toate avantajele de care beneficiezi la achizitionarea acestui model combinat, ti se ofera o garantie valabila un an, iar costul nu-l depaseste cu mult pe cel al unei masini de cusut.

 

Avantaje:

Este multifunctionala, facand parte din gama combinata, caci executa si cusaturi de surfilare, si de acoperire

Ofera mai multe functii de reglaj, care ii confera o capacitate buna de adaptare la diverse proiecte de croitorie

Executa 1300 impunsaturi/min, iar asta demonstreaza rapiditate in coasere

Poate efectua pana la 14 tipuri diferite de cusatura, lucrand cu 3 ace si 5 fire

 

Dezavantaje:

E posibil ca unii utilizatori sa-si fi dorit ca garantia sa fie mai extinsa

button 1

 

 

 

 

Brother M1034D

 

3.Brother M1034DDaca cochetezi cu arta vestimentara, probabil ai auzit foarte des mentionate masinile de cusut Brother, ca fiind varfuri de gama in categoria dispozitivelor intrebuintate in croitorie. Brother produce si masini de surfilat, iar prin acest exemplu dorim sa iti propunem o piesa dedicata amatorilor si semiprofesionistilor care pleaca la cumparaturi cu un buget limitat. Dispozitivul are o putere de 100W, ceea ce indica si o anumita durabilitate in exploatare.

Viteza de lucru va fi una variabila, intrucat se permite controlul acesteia din pedala, in functie de preferintele utilizatorului. Va efectua la fel de bine cusaturi elastice, triplock, de tiv ingust sau de surjare, fiind astfel adecvata in micile firme de productie cu cereri limitate.

Combina 2 ace si 4 fire pentru a obtine toate acestea, iar multi utilizatori au apreciat si posibilitatile de reglare, in ceea ce priveste pasul de insailare, distantele intre perforatii si presiunea depusa de piciorusul stabilizator. Un bec de 15W indeplineste si functia de iluminare, garantand confort celui care foloseste masina si o vizibilitate buna in zona de lucru.

Pe baza costurilor, considerate de multipli cumparatori ca fiind chiar avantajoase, dar si a calitatii si eficientei acestui produs, il recomandam celor care doresc sa abordeze un nivel de experienta semi-profesional si un regim de lucru moderat.

 

Avantaje:

Se remarca printr-un foarte bun raport de pret si calitate

Efectueaza mai multe tipologii de cusaturi, fiind utila si in mici ateliere de profil

Lucreaza cu 4 fire si 2 ace, iar optiunile permit reglaje adecvate, determinand adaptarea in functie de cerintele materialului

Zona de lucru e iluminata printr-o lampa de 15W

 

Dezavantaje:

Controlul vitezei de coasere din pedala nu este atat de usor de stapanit de catre incepatori

button 2

 

 

 

 

Singer Triplock 14 HD 854

 

4.Singer Triplock 14 HD 854Printre cele mai bune masini de surfilat casnice remarcam o oferta Singer greu de ignorat. Acest model este unul mecanic si executa cusaturi de surfilare si acoperire in cele mai bune conditii de lucru. Viteza maxima atinsa va fi de 1300 de perforatii pe minut, iar asta determina indeplinirea rapida a sarcinilor.

Intrebuinteaza 4 fire si 2 ace in acest scop, astfel obtinand mai multe feluri de cusaturi: surfilare simpla, tiv rulat, asamblare, cusatura elastica si chiar si margini decorative. Pentru a putea sa se adapteze mai eficient in functie de textura fiecarui material, o functie importanta inclusa este reglajul pasului la coasere.

Imbucurator este si faptul ca masina se livreaza insotita de o serie de accesorii care vor fi de mare ajutor oricarui utilizator: surubelnita, doua ace, perie pentru scame, penseta, suport cu extensie si ghidare de fir, cutit, papiote cu ata.

Deoarece constituie un dispozitiv optim pentru utilizare casnica, putem spune ca orice persoana pasionata de domeniul croitoriei va fi multumita sa detina acest aparat.

 

Avantaje:

Executa foarte rapid cusaturile, avand 1300 impunsaturi/min

Indeplineste mai multe functii de coasere, printre care si cele overlock sau de tivire, utile oricarui utilizator

Pachetul din care face parte ofera si o gama diversa de accesorii, care ii sporesc utilitatea si adaptabilitatea

Este comercializata destul de ieftin, desi apartine unui brand foarte celebru, Singer

 

Dezavantaje:

Modelele mecanice sunt mai dificil de administrat de incepatori

button 1

 

 

 

 

Minerva Overlock  M740DS

 

5.Minerva Overlock M740DSDaca se pune problema sa identifici o oferta deopotriva ieftina, dar indeajuns de performanta pentru intrebuintare conventionala de catre croitori amatori, atunci noi putem veni cu aceasta propunere: modelul overlock M740DS de la Minerva. Indiferent ca ai de lucrat cu jerseu, jeans, stofe sau voal, la fel de usor vei putea sa le procesezi, intrucat acest aparat electromecanic asigura o buna viteza de coasere: 1300imp/min.

Din moment ce piesa e destinata folositii casnice, executa 4 tipuri de cusaturi standard, care se potrivesc cu majoritatea necesitatilor, chiar si cand experimentezi cu diverse metode. Bineinteles, pasul la insailare va fi reglabil, atat pe lungime, cat si pe latime.

Piesa este si iluminata, permitandu-ti sa vezi cu exactitate cum lucreaza. Ca sa poti realiza proiecte cat mai diversificate, beneficiezi de un set complet de accesorii: picioruse pentru overlock, ace, papiote, opritoare, surubelnite, penseta si periuta, cutit de rezerva si pedala electrica. Pe baza puterii de 105W intuim si o rezistenta buna la exploatare.

Una dintre cele mai atractive oferte la piese de uz casnic este clar acest model Minerva si de aceea face parte cu certitudine din lista recomandarilor pe care le putem face.

 

Avantaje:

Costurile acestei achizitii vor fi scazute

Masina lucreaza eficient si e durabila, fiind un model electromecanic cu 105W putere

Piesa e insotita de o sumedenie de alte obiecte pe post de accesorii, care-ti vor facilita abordarea mai multor tehnici de surfilare

Nu lipsesc posibilitatile de reglaj si iluminare, care asigura adaptabilitate masinii si confort pentru utilizator

 

Dezavantaje:

Realizeaza doar 4 tipologii de cusaturi si poate cei cu pretentii si-ar fi dorit mai multe posibilitati

button 2

 

 

 

 

Merrylock 740

 

6.Merrylock 740Pe langa un model casnic de masina de cusut, aceasta piesa de surfilat cu programe de baza isi va face treaba chiar foarte bine. Piesa este oferita de Merrylock si va fi facil de intrebuintat, deoarece functioneaza cu pedala electronica, ce permite moderarea vitezei de coasere, in functie de necesitati.

In orice caz, maximul este de 1300 impunsaturi la minut.  Cusaturile vor fi realizate cu maxim doua ace si patru fire, iar materialul va putea fi eficient prelucrat, caci masina include si un taietor, si un sistem de infilare automata. Efectueaza tiv ascuns, cusaturi de incretire, insereaza elastic, ataseaza bentite, vipusca si aplicatii decorative. Cateva butoane te vor ajuta sa stabilesti personal cat de tensionate sa fie firele cu care lucrezi.

Ai la dispozitie si reglaje pentru dimensiunile dintre impunsaturi. Cateva accesorii foarte utile sunt incluse in kitul de livrare: husa, cheie de forma hexagonala, cutie de stocare a scamelor, surubelnita, pompita pentru ulei, penseta, periuta pentru curatare, opritoare de bobine si ace.

Din moment ce consideram aceasta oferta ca fiind foarte potrivita pentru croitorie in regim casnic, o recomandam oricarui incepator pasionat de acest domeniu.

 

Avantaje:

Masina de surfilat ieftina si buna

Indeplineste rapid cerintele de coasere, cu 1300 imp/min si viteza reglabila la pedala

Are o functionalitate diversificata, cu infilare automata, reglaje de mai multe tipuri si optiuni de coasere multiple

Toate accesoriile utile pentru o administrare facila sunt incluse in pachet

 

Dezavantaje:

Nu poate fi intrebuintata la nivel profesional sau industrial, fiind proiectata pentru utilizare limitata

button 1

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status